Ponta, imediat ce a aflat de moartea pilotului și a studentei, "a continuat să rîdă și să se simtă bine. NU a avut nici o tresărire"

Luni seară, pe 20 ianuarie, cînd cinci oameni agonizau în Apuseni, grav răniți, în zăpadă, iar alți doi deja muriseră după un accident aviatic, premierul Victor Ponta se întreținea vesel cu colegi de partid și cu cîțiva ziariști (povestea pe larg, aici). Nu e o figură de stil, Ponta chiar se simțea foarte bine cu el și cu cei din jur. Unul din jurnaliștii prezenți la acea întîlnire informală a relatat, pe facebook, care a fost reacția lui Ponta cînd i s-a comunicat că pilotul Adrian Iovan murise:
„ASTA trebuie sa v-o spun! I-am spus unui oficial de cel mai înalt rang ca Iovan a murit potrivit Salvamont, la ureche. El a continuat apoi conversatia lui de protocol, de doi lei jumate… A continuat sa rada si sa se simtă bine. NU a avut nicio tresărire!….(sunt mâhnit si scârbit)
PS: unii stiu la cine mă refer”.

Totul se întîmpla după o zi în care premierul României nu ridicase un deget pentru a-și îndeplini rolul legal de coordonator al unui comitet interministerial pentru situații de urgență. Iar de atunci încoace, Ponta continuă să mintă, să manipuleze („omisiunea” din raportul de anchetă a unui pasaj care implica Ministerul Apărării este al dracului de relevantă – sursa) și să facă trocuri politice de funcții în Guvern pe moartea unui pilot și a unei studente.
V-aș minți dacă v-aș spune că sînt surprins. Nu sînt. Ba chiar vă spun, cum vă spuneam și acum trei luni, să vă temeți de Ponta și să nu-l subestimați. Pentru că, „Ca orice oportunist ajuns în vîrful lanțului trofic (sau foarte aproape de vîrf, în orice caz), Ponta va face orice să nu piardă prima poziție de prădător. Va minți, va înșela, va manipula, va exagera, va juca teatru, va “ucide” politic, financiar sau social pe oricine îi va sta în cale. Năstase cumpăra presa și mai băga cîte un fraier ca Ciuvică la beci, o noapte, dacă fraierul se trezea să mîrîie pe internet despre Bombo. Iar Băsescu  ceartă mogulii la propriile lor TV-uri și îi mai apelează pe unii cu “tonomat”. Ei, vremurile astea romantice au trecut: Ponta nu are nici banii lui Năstase, nici talentul lui Băsescu. Nu, Ponta va intra cu bocancii: cu miști în front, cum te caută Fiscul, CNA-ul, niște prieteni bine intenționați să-ți facă oferte sau să-ți dea sfaturi care să te ajute să rămîi pe calea dreaptă. Pînă și tehnocrații din instituțiile racordate la mediul extern (că vorbim de economie, finanțe, justiție, servicii sau diplomație) sînt perplecși: Ponta e razna. Omul nu pricepe joaca mai mare în care România are un rolișor, acolo. Da, o vreme va mima că înțelege și respectă asta, dar nu va dura mult.” (sursa)

You May also Like...

Colorata (turnătorie a lui SOV) de mult e gata
12 iulie 2010
Sexul îngerilor minori ai lui Ponta și pulanele milițienilor de presă
25 noiembrie 2011
După RTV vs Realitatea TV, acum și Budureasca vs Budureasa
15 noiembrie 2011
22 Comments
  • Reply
    FAN BASESCU BOC
    25 ianuarie 2014 at 18:52

    M-AI INSPAIMANTAT ZAU !Daca te uiti atent Ponta e periculos .Dar cred ca NU va avea bucuria sa ramana asa .!!!Orce Nas isi are Nasul

    • Reply
      Mitzu' Beciuklistu`
      26 ianuarie 2014 at 9:37

      Mda, şi sper că, naşul Maior îl va avea ca „naş” pe Guccifer:
      http://riscograma.ro/8243/dezvaluirile-lui-guccifer-sri-stia-de-patru-ani-ca-firma-lui-ghita-a-pus-la-punct-un-sistem-diabolic-bazat-pe-spagi/
      Îmi amintesc patima cu care Maior declara că-l vor prinde şi va plăti în justiţie fărădelegea. La vremea aceea mi se părea fantastic şi mă gîndeam cum vor creşte cotele de respect ale Sriului în ochii omologilor externi, ai românilor şi ai personalităţilor lezate. După lectura editorialului, cred că naşul avea doar spaime; ce i-a turnat ăla lui felix şi ce mai iese la iveală.
      Pesedeul e o mare famiglie, cu două trăsături de bază: mafiotismul de partid şi de stat şi perpetua înrudire, care asigură respectarea legii „surd, orb, mut”. Felul în care a fost măritat prim-mitomanul spune multe. Parte a unei tradiţii moştenite de la rădăcina partidului comunist. Şi ăia făceau căsătorii de partid, cu naşi de partid ai căror fini, deveneau naşi pentru alţi fini.

  • Reply
    mimi
    25 ianuarie 2014 at 23:20

    sa-l pupi in cur pe ponta 😀

    • Reply
      prisacariu
      25 ianuarie 2014 at 23:42

      codrin stefanescu, tu esti?:D

      • Reply
        L
        26 ianuarie 2014 at 0:28

        Cataline, nici nu are prea mare importanta cine este personajul „mimi”… Care anume este identitatea sa reala. Esential este ca „mimi” a dovedit ca este un dobitoc profund. Este remarcabil cat de „educati” sunt fanii lui Ponta, nu?

    • Reply
      ssimona
      26 ianuarie 2014 at 9:02

      mimi, tie ti-a placut cand l-ai pupat ? recomanzi ?

  • Reply
    pensionara
    26 ianuarie 2014 at 1:00

    Dle Prisacariu, ca Ponta este sub orice critica a dovedit-o din plin. Dar cei din jurul lui, nevasta lui, tovarasii de partid si chefuri nu pot sa-l „traga de maneca” macar din cand in cand in situatii deosebite ? Nu pot sa cred ca sunt toti la fel. Sau poate ma insel. Inseamna ca criteriul accederii in psd este nemernicia, indiferenta fata de oameni, hotia (adica psd este, asa cum s-a spus, grup infractional organizat.
    p.s. Am auzit ca la sefia Autoritatii aeronauticii este o doamna (?) care se numeste Cazanciuc si este sotia ministrului justitiei si verisoara lui Ponta. Este adevarat sau ma insel ?

    • Reply
      prisacariu
      26 ianuarie 2014 at 2:06

      adevarat

  • Reply
    KAKA MIZE
    26 ianuarie 2014 at 8:22

    Sigur o sa inceapa manevrele si cred ca nu mai e mult pina cind Blejnar cel eficac o sa fie reevaluat si bagat in schema.

  • Reply
    L
    26 ianuarie 2014 at 13:28

    In orice tara normala, guvernul Mitoman Ponta ar fi zburat cu tot cu Ponta in frunte. Direct la groapa de gunoi a istoriei. Avem de-a face cu cel mai corrupt, cel mai incompetent, cel mai iresponsabil, cel mai ticalos si cel mai antinational guvern din istoria Romaniei. Este un guvern ticalos pana in maduva oaselor. Drama din Apuseni ar fi trebui sa declanseze un scandal de proportii nationale. Insa romanii hiberneaza linistiti, ca si cum nu s-ar fi intamplat absolut nimic. Sa ne fie rusine tututor! Sa mergem sa ne distram in trattoriile tarii!

  • Reply
    medruilea
    26 ianuarie 2014 at 15:49

    Cum scapam de Ponta?!

  • Reply
    flo
    26 ianuarie 2014 at 20:18

    In lume se moare cam la minut. Gadea, Rares Bogdan, prompteristele si voi sunteti pe buda.
    Cum procedati?
    1. Il bagati in ma-sa pe mort.
    2. Nu va stergeti.
    3. Va lingeti.
    Pofta buna.

  • Reply
    stanciu
    27 ianuarie 2014 at 8:33

    Articol din gama Antena3 despre Basescu!

  • Reply
    Gopo
    27 ianuarie 2014 at 13:18

    Mosule mult noroc in lupta asta complet inegala..!Eu tot ce pot sa fac, este sa va rog sa dati adresa asta de maill lui nenea Codrin(Daca nu e atat de destept sa o gaseasca singur..!) spuneti-i ca ma ofer si eu voluntar sa-l bat pe Mircea Badea si sa o f/../ pe Oana Stancu..

  • Reply
    ion ionescu
    27 ianuarie 2014 at 16:11

    Asa l-au pus si pe Ceausescu sef la partid in 1965. Se gandeau Maurer si ceilalti sefi ca va fi usor de manipulat si, de fapt, vor conduce tot ei. Nu le-a taiat coasa. Incet, incet Ceasca i-a indepartat pe toti si a devenit stapanul absolut. Pare ca Viorel ii calca pe urme: a scapat de Nastase (o face, el, pe nebunul cu procesul politic, dar numai ca sa-l tachineze pe Basescu, in rest, ii vine manusa condamnarea), il lucreaza pe Antonescu (as pune mana in foc ca printre cei care l-au huiduit la Iasi a fost si o echipa organizata de PSD), de Blaga ce sa mai spun, despre morti (politic) numai de bine – va amintiti scena de la investirea guvernului, cand, urmare a discursului sefului PDL, pontosul l-a amenintat cu dosarele de pe vremea cand buldogul lucra la vama. Daca n-am invatat nimic din istorie si nu-i pune nimeni nicio frana, sa-l mai tempereze, in cativa ani va fi prea tarziu.

  • Reply
    DanCanada
    27 ianuarie 2014 at 17:31

    Parerea mea e ca Ponta a mintit atunci in direct la b1. N-a primit nici-un mesaj ca au fost gasiti. A fost o cacialma, prim-sobolanul tarii e expert in chestii de astea. Si faptul ca baga fitile sa-l scoata pe Turcescu de la b1 e un indiciu in sensul asta. Plus ce spuneti dvs aici, plus aia cu ‘salvam 100 nu vede nimeni, moare unul, ne sar toti in cap’, plus chestia cu ‘talibanii’ de ieri.
    Ori n-a primit absolut nici-un sms si a zis si el ca s-o abureasca pe cucoana si pe toti prostii care il urmareau, ori a primit ceva ‘totally unrelated’ si l-a adaptat la moment. De exemplu: ‘s-a gasit restaurant de fite pentru seara asta’. Daca intr-adevar a primit sms ca i-a gasit, sa-l arate! – de la cine era? Iar ala care l-a trimis sa arate si el mesajul si sa spuna de ce l-a trimis.
    Ar trebui ca Turcescu, Puscalau, Banciu etc sa bata fierul cit e cald in directia asta. Pentru ca oamenii aia s-au intors din drum datorita timpeniei lui spuse in direct. Asta ar fi motiv f bun in orice tara normala sa fie dat in judecata: omucidere prin neglijenta si dezinformare.

  • Reply
    ion adrian
    27 ianuarie 2014 at 18:24

    Hai ca este haioasa Monica Macovei cand spune ca: „O țară întreagă așteaptă demisia lui Ponta”
    Eu as spune sa nu mai astepte ci sa puna mana pe matura si pe faras. 🙂

    • Reply
      Mitzu' Beciuklistu`
      30 ianuarie 2014 at 12:12

      Corect! 70% din 40% corp electoral il adora pe sociopat. Si nu va folosi galetile, maturile si farasurile ca sa-i produca daune, in timp ce restul electoratului are crize de dispret suveran.
      Altfel, viata trece si noi ne tot citim.

  • Reply
    ion adrian
    28 ianuarie 2014 at 16:54

    1)Peste cateva zile se intampla o nenorocire ;intra in vigoare noul cod penal inainte de a fi corectat. Asta ne doare pe noi acum.
    2) Si ne doare si asta:
    Nu intreb daca este legal caci se pare ca deocamdata este, dar este etic, este drept ca un condamnat definitiv, deci gasit categoric vinovat de o infractiune, deci un infractor, chiar daca printr-un gest de clementa permis de lege este condamnat cu suspendare, poate pastra drepturile civiile cum ar fi sa ramana in parlament? Suspendarea asta este echivalenta daca nu cu o premiere atunci desigur macar cu o mentiune?
    PS. In speta cazul Chiuariu

  • Reply
    cazac ciprian
    28 ianuarie 2014 at 20:25

    E trist; daca intr-o tara, ne-am multumi cu faptul ca si ei polticienii vor murii atunci cand e necesar

  • Reply
    cracker
    29 ianuarie 2014 at 14:40

    Bai, da’ chiar nu spune nimeni cu cine a stat ala la masa luni seara?
    Toata „lumea buna” distribuie barfe scurse de „jurnalistii” prezenti, ca si cum ar fi mari scule ca se freaca de coate cu unii care au stat la masa cu ponta. A ajuns o mare onoare sa cunosti pe cineva care a intalnit acest gunoi? Pe cand dezvaluiri cutremuratoare de la stiristul care a stat de vorba cu colegul de dus al lu’ nastase?

  • Reply
    ion adrian
    30 ianuarie 2014 at 15:18

    Dupa declaratia dlui Presedinte Basescu:
    Este clar desigur si de mult timp faptul ca dl Ponta si intreg USL a devenit un paravan pentru infractori de toate soiurile si asta nu mai este demult un scret si evident ca stiind asta dna Nuland a evitat intalnirea cu orice USList cu exceptia ministrului de externe cu care era obligata sa se intalneasca.
    Dar cu referire la art 140 al Codului Penal desigur ca in confirmarea celor de mai sus, USL in frunte cu Ponta doresc acest scut pentru infractori ei facand in mare masura parte din aceasta tagma.
    Dar blestemati de istorie si de romani trebuie sa fie toti cei care in 2010 au permis aceasta aberatie sub ipocrizia cerintei UE.
    Never, never nu a cerut UE asa ceva chiar daca acest candidat PDL fost ministru de justitie pe atunci sustine asta cu ipocrizie.
    Are dreptate Basescu ca s-a desprins de PDL condus de Blaga caci desigur ca dlui stia acestea de mai demult.
    Ma intreb insa ce o fi pazit dl Boc sau dna Udrea sau dna Macovei cu totii cu studii juridice, dar probabil ca au mers pe incredere ca nu-l suspectez pe nici unul de complicitate cu asa ceva.
    Acum este un moment politic fundamental in care in ultimul ceas se mai pot separa niste ape si anume:
    1) abdica PBL de la USL daca ordonanta de urgenta nu e data asumandu-si in clar sarcina de a reveni in dreapta politica facandu-si si el curatenie de penalii din partid? Greu de crezut dar nu neaparat imposibil pentru un partid care se doreste a mai reprezenta ceva in dreapta romaneasca
    2) PDL este un partid care cu aceasta conducere trebuie distrus si ce ramane psdist, uslist si mafiot in el sa ramana singur dar etichetat ca atare aterizand in FSN ul de unde se trage iar cei cu adevarat de dreapta si sprijinitori ai presedintelui Basescu sa treaca la Miscarea populara in frunte cu dna Udrea.
    3)Pe dl Boc pentru moment il sfatuiesc sa se ocupe doar de Cluj ca momentul dlui daca va fi sa fie inca nu a venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *