Ponta a mai făcut o manevră greșită. Poate urma prăbușirea

O exclusivitate de zile mari la hotnews.ro în seara asta: Ministerul Apărării știa aproape exact în ce loc se prăbușise avionul de mici dimensiuni în care se aflau medicii, dar informația nu a fost fructificată. Conform dezvăluirii, Ministerul Apărării ar fi livrat informația către ROMATSA. Care, însă, nu a folosit-o, trimițînd ministerul la ISU Alba.
Ce s-a întîmplat mai departe nici nu mai contează: fie Ministerul Apărării nu a transmis informația la ISU, fie ISU nu a folosit-o, adevărata știre e dispariția pasajului referitor la datele ministerului din raportul de anchetă al accidentului făcut public de către Guvern. Deci: de ce a decis Victor Ponta să nu facă publică această informație?

Explicația e străvezie: dacă informația că Ministerul Apărării știa unde se prăbușise avionul ar fi fost făcută publică, nu ar mai fi înghițit nimeni gogoașa că Serviciul de Telecomunicații Speciale poartă vina nelocalizării exacte a avionului prăbușit. Practic, Ponta pierdea șansa de a se război cu Traian Băsescu, considerat patronul generalului Marcel Opriș, șeful STS. Așadar, pasajul a fost „omis” din raportul public, nimeni nu și-a pus întrebări solide legate de rolul Ministerului Apărării, deci Ponta și-a făcut numărul cu STS, CSAT, Băsescu, Opriș etc.
Acum, însă, dacă se va dovedi reală informația că Apărarea știa unde se prăbușise aeronava, Ponta are o mare problemă. Sau mai multe. Astfel: dacă Ministerul Apărării nu a dat informația la ISU, atunci e neglijență criminală a Apărării și ministrul comunistoid Mircea Dușa trebuie demis de urgență. Dacă, însă, Apărarea a comunicat către ISU localizarea aeronavei și ISU nu a folosit datele, Ponta trebuie să-și înghită vorbele de azi dimineață de la sediul MAI (cum că Internele nu au greșit cu nimic) și să admită că s-a înșelat.
În oricare din cele două situații, Ponta iese nasol. E clar de pe lună că premierul lu’ pește prăjit s-a gîndit ca pînă și cînd au murit niște oameni (culmea, din cauza lui) să dea o flegmă înspre Cotroceni. Eu n-am nici o problemă că dă o flegmă înspre Cotroceni, sînt fluidele lui, face ce vrea cu ele, e adult și vaccinat, dar e cam trist că premierul țărișoarei minte ca la balamuc. La propriu.

You May also Like...

Bijule, ori sîntem golănași/bandiței mici, ori nu mai sîntem?
22 octombrie 2010
Ciutacule, să trecem!
16 octombrie 2010
Ultimul răcnet în modă: baticul cu ancore
20 iunie 2010
13 Comments
  • Reply
    Luminita
    24 ianuarie 2014 at 23:47

    La b1, Visan a adus un document prin care se arata ca exista o lege speciala pt catastrofe aviatice, semnata in 2012 de catre Ponta si Dusa, in care unitatile speciale se pot ridica de la sol cand se anunta o catastrofa aviatica in care sunt implicati militari romani, fara hotarirea unei comisii speciale. O astfel de unitate de salvare exista la Campia Turzii, dotata cu elicopter, franghii, parasutisti si chiar scafandri. Acest elicopter a fost pregatit si gata de decolare si a fost oprit de Dusa ca nefiind necesara interventia.
    Daca se va dovedi ca este adevarat, puscaria ar trebui sa-i manance pe toti, inclusiv pe Ponta si Dusa.
    Culpa lui Dusa este imensa si de netagaduit sub doua aspecte: una dintre victime era militar roman, gasirea si salvarea acestuia era responsabilitatea si obligatia directa a ministrului apararii.
    Armata nu doar ca a avut capacitatea tehnica de a identifica in timp record locatia avionului prabusit dar si capacitatea tehnica de a ajunge acolo in timp util. Bref, asa cum o demonstreaza documentul aratat de Visan la B1, in cazul respectiv Dusa, recte ministerul apararii era in deplin drept sa actioneze fara aprobarea si ordinul nimanui, de ce nu a facut-o? singurul raspuns ce imi vine in minte acum este ca acest personaj este o abjecta carpa lasa, un abject tupeist farseor care a mers sa lacrimeze la capataiul unui militar roman pe care avea obligatia sa il salveze. Cred ca TB pregateste lovitura mortala, deocamdata il lasa pe Ponta sa arate tot ce poate!
    Ma bate gandul sa solicit public Comandantului Suprem al Armatei Romane caruia i s-a prapadit un militar in circumstante dubioase si neelucidate sa declanseze o ancheta sub acest aspect. Eu cred ca da, tacerea Comandantului pe acest subiect este linistea dinnainea furtunii, si sedinta CSAT-ului pe care cretinul de Ponta o solicita cu emfaza o sa fie leuca cu care va fi lovit ca de un meteorit. Ce motiv mai puternic de a ingropa chestiunea mazilirii lui Opris decat solicitatea presedintelui de a cere, in aceeasi sedinta, elucidarea moartii unui militar roman si cum si-a aparat ministrul Dusa soldatii

    • Reply
      Basencu
      25 ianuarie 2014 at 9:14

      Sunteti sigura ca a fost prezent in acte un militar ?

      • Reply
        Luminita
        25 ianuarie 2014 at 12:53

        Aura Ion a fost, de la varsta de 19 ani, militar roman in acte, in fapt si in drept, cand dormea, canta, tragea in poligon sau invata in aula facultatii. Se afla in acel avion in calitate de student al Facultatii de medicina militara, implicit in calitate de soldat al armatei romane, si daca in foaia de decol a avionului cu pricina nu era mentionata, in clar, calitatea sa de militar, in mod clar, dupa ce public a fost anuntata prabusirea aparatului, structurile militare careia ii apartinea sub-locotenentul Aura Ion au fost imediat puse in cunostinta. Crezi ca ofiterii din cadrul ministerului apararii care sau ocupat de acest incident imediat ce a fost alertata catastrofa aviatica, nu au stiut ca au un subordonat aflat in primejdie de moarte, ca nu au declansat actiunea si procedurile de salvare a acestuia ? ca nu si-au informat ministru de calitatea de militar a Aurei?

    • Reply
      ayrwolf
      26 ianuarie 2014 at 6:25

      La Campia Turzi este o unitate de elicoptere si avione militare care are in dotare si doua elicoptere MEDEVAC,la Targu-Mures este o unitate speciala de militari pentru interventie rapida care scafandri,parasutisti si alpinisti,pe langa toate acestea tot in judetul Cluj la muntele Baisor nu stiu daca mai exista o unitate de radiolocatie.Tehnica exista dar vointa se pare ca nu.

  • Reply
    moshu49
    25 ianuarie 2014 at 5:08

    cu siguranţă Băsescu coace un … genocid politic.
    s-a ajuns prea departe cu imbecilismul guvernamental.
    după obiceiul casei, pardon, palatului în acest weekend ar trebui să le arate cucuveaua.
    „dreptate pînă la capăt”, să fie! 😉

  • Reply
    Gabi
    25 ianuarie 2014 at 10:31

    Cutremurator documentul aratat de dl. Visan. Concluzia e ca s-a putut, dar nu s-a vrut din cauza unor motive meschine.

  • Reply
    flea
    25 ianuarie 2014 at 10:32

    daca adaugi la ceea ce ai dezvaluit tu si fapta asta: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-aura-ion-petrecere-1078757.html, ce rezulta? rezulta ca romanul e prost si blazat, stare din care nu cred ca va mai iesi vreodata. poti sa-i spui romanului ca ponta s-a dus si s-a pisat pe iovan si pe aura dupa ce au murit ca tot degeaba-i spui, el isi vede in continuare de rautatea si saracia in care traieste, de certurile pe un loc de parcare sau cu vecinii, de viata lui de cacat, in general. m-am saturat dar nu stiu ce sa fac, sa ies singur in strada este in van, una la mana, apoi, doi la mana: ori iau bataie de la prostii in mijlocul carora sunt obligat sa-mi traiesc viata ori ma aresteaza politia ca-l injur pe domnul ponta. asa ca mai bine-l injur pe net: sa-mi sugi pula viorele, sfertodoct cu doctorat si nesimtit ce esti.

    • Reply
      Corect
      26 ianuarie 2014 at 5:27

      Corect. Subscriu. Nu te lasa frate, zi-i cu adevarat ce simti 🙂

  • Reply
    nana
    25 ianuarie 2014 at 11:45

    deja s-a trecut la operatiunea ,,batista pe tambal” pentru escamotarea acestui eveniment dramatic , cei ,,de sus” au trecut mai departe… la avertizari de cod galben , rosu, portocaliu

  • Reply
    lmihai
    25 ianuarie 2014 at 12:10

    D-le Prisecariu pe aceea copila cu inima mare nu o mai invie nimeni dar marea problema este daca oamenii responsabili si cu mult discernamant vor duce pana la final acest caz si cei care au dat dovada de IIRESPONSABILITATE CRIMINALA, sa raspunda penal( caci doar asa nu se va mai repeta o asemnea nenorocire).
    Fiti uniti d-le Prisecariu, ziaristii, care inca va mai pasa de tarisoara aceasta si de acest popor prostit, umilit, manipulat mizerabil!
    Va multumim!

  • Reply
    magrakadabra
    25 ianuarie 2014 at 12:20

    Şi o completare la documentul lui Vişan:
    https://www.semperfidelis.ro/news.php?extend.3696
    Ce poţi să crezi despre un ministru care vorbeşte despre:
    „Trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi”
    Cum să te aştepţi că incompetentul ăsta poate conduce Armata Română?

  • Reply
    Ponta, imediat ce a aflat de moartea pilotului și a studentei, “a continuat să rîdă și să se simtă bine. NU a avut nici o tresărire” | prisacariu
    25 ianuarie 2014 at 17:56

    […] de anchetă a unui pasaj care implica Ministerul Apărării este al dracului de relevantă – sursa) și să facă trocuri politice de funcții în Guvern pe moartea unui pilot și a unei […]

  • Reply
    Nasul TV » Cum a reactionat Ponta la aflarea vestii ca sunt doi morti in Apuseni | “A continuat să rîdă și să se simtă bine. NU a avut nici o tresărire”
    25 ianuarie 2014 at 19:43

    […] de anchetă a unui pasaj care implica Ministerul Apărării este al dracului de relevantă – sursa) și să facă trocuri politice de funcții în Guvern pe moartea unui pilot și a unei […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *