Ponta a luat de la stat un apartament cu 27.000 EURO și l-a vîndut cu 200.000 EURO

Cînd era tînăr, Ponta era ca Iliescu: sărac și cinstit. După întîlnirea cu Năstase, a devenit bogat și șmecher. Dar, pentru că nu a avut nevastă-sa o mătușă, Ponta a trebuit să se descurce cu statul ca să facă bani. Fie și statul reprezentat de Primăria București. De la care a luat un apartament în 2000 pentru 550 de milioane de lei vechi pe vremea aia (55.200 RON acum, echivalentul a cam 27.000 de euro în 2000). Vîndut, opt ani mai tîrziu, pentru 200.000 de euro. De peste șapte ori mai mult.

„Un bun investitor imobiliar“, ar fi spus actualul premier Ponta. Continuarea, aici.

You May also Like...

Iaca de ce locuiește Ciutacu în apartament social de la Primărie
15 iulie 2012
O idee foarte năstrușnică a lui Băsescu
18 ianuarie 2011
Cutremur
8 iunie 2010
31 Comments
  • Reply
    Erpelz
    23 ianuarie 2014 at 20:46

    De ce nu, e o sansa?

  • Reply
    Basencu
    23 ianuarie 2014 at 21:50

    Barosane
    Ai trecut baricada ? Ponta e mult mai prost comerciant decat chioru. Il ataci pe chioru ? Intreaba i pe ciorbea si valerian stan cum se demoleaza un guvern ca te ai luat de casa chiorului.
    Chioru a dat 19 000 de dolari pe 400 mp, iar asta mic , doi ani mai devreme, 27 000 de euro pe 80 de mp ??? (Euro astia sunt ca aia din dosarul lu bombonel sau nascut un pic mai tarziu) ?
    Daca ai fi fost jurnalist corect, prezentai totul in comparatie cu chioru.
    Daca erau identificati toti cei care au servit,in ordine, apartament la unirea,casa nationalizata,credit la bancorex era curatata clasa politica si structura conducatoare a institutiilor de stat. Ruperea guvernului a blocat totul.

    • Reply
      prisacariu
      23 ianuarie 2014 at 21:57

      mai e cineva care nu stie de casa din mihaileanu?:)

      • Reply
        ion
        24 ianuarie 2014 at 11:48

        Normal,are grija Antena3 !

      • Reply
        KAKA MIZE
        24 ianuarie 2014 at 23:16

        E clar, daca stie toata lumea e evident ca nu se mai pune. Mai e cineva care nu stie cum a facut Udrea, Videanu, Blaga, Berceanu & Co. avere? Stie toata lumea, deci nu se mai pune! Ce-au furat ai lu’ Bese e bun furat, lumea stie, ce pula mea atita agitatie! Important e justitia e impartiala si ii taie cu sabia p-ai lu’ Ilici si are cirpa la ochi cind e sa-i potcoveasca p-ai lu’ Basescu. D-aia e si statuia zeitei facuta asa, sa-teleaga tot prostu’ cum merge treaba. E drept ca se tine si de o balanta ca popa de cadelnita, da’ aia e pentru design MCV, oricum, cind esti legat la ochi cum poti sa vezi ce indica balanta? Cacat, nu vezi nimic, dar auzi, ca daca ai ochii legati n-ai doape-n urechi, fraierilor!

        • Reply
          prisacariu
          24 ianuarie 2014 at 23:22

          dragă cititorule, dacă vrei arhivă, ai goagăl la dispoziție, văd că la net ai deja acces:). sau vrei ca la fiecare articol despre ponta să pun un PS: „și ăilalți au furat, deci iertați-l pe ponta!”? dacă vrei, uite, fac asta pentru tine. mă rog, nu fac, da’ am zis să fiu politicos.

          • KAKA MIZE
            25 ianuarie 2014 at 0:03

            Dom’le, nu-i o idee rea! La fel cum unii scriu „acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare”, se poate scrie „acest articol e pa bune, jigodiilor, nu am uitat ca si ailalti au furat la fel si vrem sa va vedem pe toti in puscarie cu executare”. Ar fi ca un angajament de buna buna credinta, de bonne fois cum zice fracenzu’ atunci cind se refera la o dovada de onestitate care poate atrage si consecinte nefaste dar nu poate fi trecuta sub tacere. Nu de alta, dar lumea-i proasta, totul se uita si asa ajungem la „era mai bine pe vremea lu’ ceasca”.

          • prisacariu
            25 ianuarie 2014 at 0:11

            știam eu că o să ne înțelegem:)

        • Reply
          Maximus
          24 ianuarie 2014 at 23:31

          Cu o mica adaugire, justitia nu e la misto cu carpa pe ochi, simbolistica fiind ca trebuie sa aiba ochii acoperiti sa nu vada pe cine judeca, subscriu la tot ce spui. Pe-ai lu’ Ilici „i-a taiat cu sabia”( si inca nu pe toti, mai e Hrebe de exemplu …) cand a ajuns la ai lu’ Basea a inceput s-o suga in chec. De aici si celebra imagine cu „Felix” Voiculescu care a aparut cu o lentila lipsa la ochelari( justitia e chioara doar pe jumatate si trage cu ochiul sa avda pe cine judeca) pe care multi basisti nu cred ca au inteles-o nici pana in ziua de azi.

          • prisacariu
            24 ianuarie 2014 at 23:32

            da, frate, e nebunie, propun împușcarea judecătorilor pe stadioane! și a procurorilor!

          • Basencu
            25 ianuarie 2014 at 9:23

            Sa fie dus si hrebenciuc la condamnare, dupa sov, chiar fara rechizitoriu, dar numai dupa ce ii aduce barosanu, separat in studio pe fiul lui hrebenciuc si pe cei ai lui sov, li se arata niste poze cu ,,patronatul evz si b1tv,, si ii intreaba daca i au cunoscut si in ce conditii.

          • Maximus
            25 ianuarie 2014 at 22:13

            Sau nu, propun eu altceva: sa-i haituie pe aia de la USL care nu-l pupa pe Basescu in fund sau pe Basescu in fund, pe restul( inclusiv Basescu) sa nu-i intrebe nici macar de sanatate si daca isi permite cineva sa le zica vre-o una de rau sa-i transformam in victime si sa facem scut in jurul lor. Pare o varianta mult mai plauzibila.

  • Reply
    pensionara
    24 ianuarie 2014 at 0:52

    Dle Prisacariu, eu nu stiam de afacerile imobiliare ale lui Ponta. Multumesc pentru informatie. Lumea ar trebui sa stie si despre asta. Despre casa din „Mihaileanu”, desigur, stie toata lumea.

  • Reply
    cucu
    24 ianuarie 2014 at 8:25

    Cand peria(aia de spalat sticle) iti patrude in creier adanc si e plina de chimicale iti afecteaza mare parte din neoroni……dar asta este o poveste bine argumentata de cercetatori si au numit-o estetic manipulare….( se vorbeste despre Calea 13 septembrie dar noi intelege Mihaileanu…….)
    In sfarsit asta este o alte poveste
    Despre Ponta eu pot spune un singur lucru – nu are baza – cum se spune in popor….
    Este un personaj care a dezamagit enorm – ar fi putut fi un politician remarcabil.
    A gresit – s-a inhatit cu cine nu trebuia…..sau asa i-a placut.
    E bine sa stim ca NIMIC nu este vesnic.

  • Reply
    Adrian
    24 ianuarie 2014 at 10:06

    Compara te rog cu prețul pieței din perioada respectiva, la amândoi. Oricine își lua apartament în 2000 ( ultimul an de preturi mici) si îl vindea în 2008 (ultimul an de preturi ireal de mari) făcea același profit de 800%.

    • Reply
      prisacariu
      24 ianuarie 2014 at 10:10

      poate. dar nu oricine putea lua apartament de la primărie, cu plata în 15 ani de rate penibil de mici, în buricul tîrgului. nu?

      • Reply
        Adrian
        24 ianuarie 2014 at 16:51

        Întreabă te rog „prietenii” din presă și ai sa vezi câți au luat apartamente atunci, iar ei erau doar în presa; Ponta, dacă nu mă înșel era procuror și avea diverse avantaje la banca. Eu știu ca am luat un apt. În 2000 cu 13000 și în 2008 gasisem sa îl dau în 110.000. Creditele ipotecare erau subiect tabu în acea perioada.

        • Reply
          prisacariu
          24 ianuarie 2014 at 22:47

          tocmai de aia era greu să iei un apartament de la primărie:D. iar dacă au luat și unii din presă nu înseamnă că e ok

  • Reply
    L
    24 ianuarie 2014 at 17:09

    Felicitari Cataline! Nu te dezminti. Iar l-ai avut ca invitat in emisiune pe turnatorul SRS… Intreb si eu… Daca infectul asta diversionist va ajunge la puscarie, il vei avea ca invitat si de acolo pe securist? Scuza-ma ca te deranjez cu intrebarea asta puerila…

  • Reply
    L
    24 ianuarie 2014 at 17:14

    Mai intreb ceva… De ce nici un journalist de investigatii nu se ocupa sa afle ce-a facut tov Ponta in seara zilei de luni, imediat dupa ce a plecat, plin de sine de mistourile si de badaraniile rostite, din studiourile B1tv? Gagiul, asa cum se aude prin targ, desi undeva prin Apuseni se prapadeau de frig niste cetatenii romani, isi facea veacul, linistit si lipsit de preocupari, printr-un restaurant… Cauta cineva sa afle de ce era atat de relaxat si nepasator tov Ponta?

  • Reply
    Adi Mootoo
    24 ianuarie 2014 at 18:23

    In toata valtoarea asta legata de tragedia aviatica – SMURD – Min. APararii – Interne – ROmatsa – STS, etc, sa nu uitam cine e membru in consiliul director al Fund. SMURD: domnul Raaaaaadu Tudooor, jumatatea binomului isteric de la Antena 2
    http://www.fundatiapentrusmurd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=73

    • Reply
      prisacariu
      24 ianuarie 2014 at 22:45

      corect

  • Reply
    dorel
    24 ianuarie 2014 at 21:48

    Prisacariule, te-ai manjit: in 2000, o garsoniera era 6000 de eur in Militari. Acum cat e? In 2008 cat era? Cu cat te-ai manjit pt un cacat de articol?

    • Reply
      prisacariu
      24 ianuarie 2014 at 22:48

      ca să-l pun pe blog nu m-am mînjit deloc, am consumat cam un minut, cît să copiez un link din kmkz. nici colegii de la kmkz nu cred că s-au mînjit, cred că a fost din pasiune:). a propos, tu ai luat apartament de la primărie cu 300 de lei rată lunară?

      • Reply
        dorel
        25 ianuarie 2014 at 11:55

        Intrebarea ta din final e la deruta: eludezi raspunsul evident. Un tun nu se da dupa OPT ani, cand pretul imobiliarelor a luat-o in sus datorita valului de credite date de banci in competitia dintre ele. Publicand un articol evident rauvoitor, achiesezi la ticalosie. Din interes sau din alt motiv, nevermind. Si spun asta fara nici o simpatie pentru vreun ponta, antonescu, iliescu, blaga samd.

  • Reply
    Maximus
    24 ianuarie 2014 at 23:39

    E bine si cu apartamentul lui Ponta pe care l-a cumparat in 2000 de la stat si l-a vandut de vre-o 9 ori mai scump in 2008 cu boomul imobiliar. Dar ce ne facem domnu Prescurariu cu Basea care a tot luat si a luat si a luat si a luat iar inapoi n-a dat nimic?

    • Reply
      prisacariu
      24 ianuarie 2014 at 23:50

      îl lăsăm pe băsescu să termine mandatul și îl trimitem la parchet, ce e așa greu?:)
      PS superglumă aia cu prescurariu, mai tare ca alea ale lui mircea badea, să mor io!

      • Reply
        Maximus
        25 ianuarie 2014 at 22:27

        Doamne fereste, nu va doresc sa muriti, nici macar de ras. Daca ne gandim la Constitutia Romaniei( si a oricarui alt stat de pe mapamond) in care NU e specificat ca un presedinte dovedit escroc este scutit de urmarirea penala in cazul savarsirii faptelor penale, pana la terminarea mandatului, mi se pare chiar destul de logic sa asteptam.
        Si eu l-as trimite numai ca la brutarie, nu la parchet. Vad ac se descurca cu gogosile.

  • Reply
    Liviu Iordache
    25 ianuarie 2014 at 0:41

    Dar ce-ati zice daca ati afla ca Basescu a renuntat, de 2-3 ani cel putin, la casa din Mihaileanu? V-ati supara, ca ati ramine fara subiecte fixe? Chiar repetati la nesfirsit o gogomanie spusa de niste unii la nesfirsit? A renuntat la casa aia, nu pentru ca ar fi avut o problema (iar cine spune ca aia e casa de 400 mp, poate cu strada cu tot, e chiar dus cu pluta), nu e omul sa se indoaie la injuraturi, ci pentru ca pur si simplu ca fost presedinte are dreptul pina la sfirsitul vietii de o resedinta (nu precum casa din Mihaileanu, vezi Iliescu si Constantinescu, care sta pe Pangratti), masina, spp si indemnizatie. Daca va mai luati mult dupa antene si dupa Ponta (care spunea la suspendarea din 2012 ca dupa demitere pierde si drepturile de fost presedinte, nefericitul ii anulase si primul mandat dintr-un foc) ramineti cu creierul neted! Gata, altceva. Apropo, nici pe aia cu flota nu mai tine s-o invocati, s-a varsat de mult!

    • Reply
      KAKA MIZE
      25 ianuarie 2014 at 8:52

      Asa e, moshule, omu’ a ciordit cind era premar ca sa se asiguripseasca la batrinete. Cind s-a ales prezidente a bunghit ca oricum are o casa pe viata de la stat si dupa ce si-a aranjat si copii, si-a bagat pula-n ea de cocioaba si problema s-a rezolvat, este? Uite-asa s-a intinlit cel mai cinstit guvern cu cel mai cinstit presedinte si sa vezi ce misto au sa se bage-n pirnaie unii pe altii!

      • Reply
        Liviu Iordache
        25 ianuarie 2014 at 15:11

        Pai spune-le colegilor tai platiti de Codrin Stefanescu sa o scoata din inventar pe asta cu casa din Mihaileanu, simplu! Eu despre asta vorbeam, ca subiectul nu mai exista, doar in capul neted si pe dinafara si pe dinauntru al lui Codrin mai poate figura prosteala asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *