Palada face și el ce poate: o mică manipulare idioată în favoarea Chinei

Mirel Palada e purtător de cuvînt al guvernului Ponta. Ceea ce e suficient ca omul să nu fie crezut nici măcar cînd tace, darmite cînd vorbește sau scrie. Și, uneori, mai scrie. Pe facebook, de exemplu (deși nu se știe dacă în calitate de purtător de minciuni al lui Ponta sau în calitate de purtător al propriilor tîmpenii). Acum cîteva ceasuri, Palada și-a dat cu părerea despre relația România – China, pe care unii, „de manieră populistă și politicianistă”, ar încerca să o saboteze.

Și a zis așa inteligentul comunicării de la Guvern: „In Romania sint unii care de maniera populista si politicianista incrarca sa bage bete in roate legaturii noastre cu China, avertizind vezi Doamne despre nu stiu ce riscuri economice ori de securitate. In timpul asta, Franta semneaza contracte de zeci de miliarde euro pe domenii strategice. Si asta doar zilele astea, doar una din tarile Occidentului. Ce-ar fi sa nu mai bagam bete in roate?”
Așadar, zice Mirel, populiștii și politicianiștii se opun dezvoltării țărișoarei noastre, mai ales dacă e vorba de bani chinezești. Argumentul lui Mirel: ete că Franța încheie contracte cu China. Da, Mirele, Franța încheie contracte cu China CA SĂ IA BANII chinezilor, NU ca să dea (sau, mă rog, ca să ia mult mai mult decît dă). Spune asta inclusiv articolul pe care chiar tu, Mireluț, l-ai citat, dar iată încă unul, francez.
În timpul ăsta, România se milogește de China să arunce niște bani în România. Care bani se vor întoarce în China, de la stat, că doar chinezi inu vin să facă filantropie acilișa, la noi. Inutil să mai spunem că, de exemplu, proiectul trenului de mare viteză București – Constanța (care costă, cică, 11 miliarde de euro!!!) este o imbecilitate economică totală (aici, o argumentație). Mai mult, însă, chinezii vin să bage bani în România în proiecte care vulnerabilizează nu doar securitatea națională, ci și securitatea NATO (aici).
Pe scurt: Franța face bani cu China vînzînd statului comunist avioane și mașini, dar fără să dea pe mîna chinezilor comunicațiile strategice, în timp ce România dă bani Chinei și se alege cu investiții iluzorii și vag utile, care afectează independența strategică a unui stat UE și NATO.
P.S. Oare China nu o avea nevoie de un cărător de mapă pe la cabinetul lui Li Keqiang? Că Palada ar fi numai bun, chit că seamănă mai mult cu Kim Jong Un decît cu Mao Zedong.
palada

You May also Like...

Dragnea își pierde mințile: amenință cu război civil dacă e arestat
12 aprilie 2019
De ce mai este în libertate pesedistul Govor, care șantajează directori de școli și preoți pentru voturi?
11 noiembrie 2014
2018, anul dispariției lui Dragnea
31 decembrie 2017
6 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    28 martie 2014 at 13:32

    E data-n pizda ma-sii Franta asta, nu le da la chinezi tehnologie, dar ii inarmeaza pe rusi ! Acum cinci ani, comandantul sef al marinei Rusiei, amiral Vladimir Vysotskiy a spus ca daca avea o nava Mistral, razboiul din Osetia se termina in 40 de minute in loc de 26 de ore (aici, la pag.3:http://www.ingepo.ro/download-materiale/271/SuplimentBuletin61Ro051009.pdf ), Acum, dupa toata chestia cu Ucraina, agnimalu’ de Hollande nu are de gind sa rupa contractul cu rusii pentru 2 Mistral si inca patru in licenta Rusia, fiindca banu’ are gust bun. La fel cum si Merkelitza i-o suge lui Putin pe bani si dup-aia ne esplica pe gura ca democratia, coruptia, valorile UE , bla-bla, trebuie respectate de puleti, in timp ce bashtanii se pisa pe ele si isi numara paraua. Dom’le, ce-mi place mie e ca toate cacaturile astea se fac „ca sa dea de munca la oameni” si niciodata pentru un profit 500% din care isi trag toti banutu’ !

    • Reply
      prisacariu
      28 martie 2014 at 16:32

      corect, dar noi vorbeam de china

    • Reply
      Mitzu`Beciuklistu
      6 aprilie 2014 at 16:01

      Toti niste nenorociti de capitalisti. Mai bine facem referendum si aderam la rusi, ca tot vor tata Sirbu si nora ponta asta.
      Scapam de Hollande si Merkalitza urgent, prin vointa a 70% din cetatenii romani.

  • Reply
    enigma
    28 martie 2014 at 18:40

    Palada, omul lui Felix plantat in suita lui VVP, este doar un propagandist ordinar si varza bok choi in materie de economie.
    Socialistii lui Ponta, vizionari cum sunt, au inteles agenda Chinei si au trecut dela la resetarea directiei catre noul pol de putere estic cu o slugarnicie greu de egalat. Intr-adevar Franta are mai mult de castigat de pe urma contractelor semnate dar China isi doreste indeosebi tehnologie. In schimb noi le oferim pe tava, deloc intamplator, accesul la domenii care vizeaza cu prioritate chestiuni de siguranta nationala. Altceva nu avem de oferit. Acordati mai multa atentie mesajelor de tipul – noul drum al matasii, limba chineza – si trageti ce concluzie doriti.
    Va recomand si urmatorul articol:
    http://adevarul.ro/international/asia/atunci-trezichina-tremura-lumea-1_5290901cc7b855ff562bfdbf/index.html
    Deja China si-a aratat coltii Japoniei iar Rusia n-are nicio problema in a-si anexa teritorii.

  • Reply
    Pirela malada
    31 martie 2014 at 21:26

    Se zice in targ ca Pirel Malada se prafuieste cam des. D’aia se agita in scaun si dispare brusc din emisiunile unde il trimite governul . Cei care-i stiu CV-ul au inteles de mult ca e inca un ofiter de informatii ratat (poate din cauza prafului , poate pentru ca vorbeste gura fara el) .

    • Reply
      Mitzu`Beciuklistu
      6 aprilie 2014 at 16:04

      Vreai sa zici, ca purtatorul de minciuni al prim-mitomanului se uleiaza sau dispare ca sa raporteze? Sticlei, fireste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *