Nicușor Constantinescu se pișă pe Nicolae Văcăroiu și Văcăroiu vorbește de Cuza

Timp de trei ani (2011, 2012 și 2013), Nicușor Constantinescu, mafiotul care conduce județul Constanța, i-a interzis Curții de Conturi să facă verificări la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, instituție subordonată Consiliului Județean Constanța. Sau, în traducere, Nicușor s-a pișat pe nea Nicu. Pe nea Nicu Văcăroiu, fost premier al PSD, fost greu al socialiștilor români, actualul președinte al Curții de Conturi. Ce face nea Nicu în timpul ăsta ca să se bată cu Nicușor?

Dă interviuri idioate la agenția de presă de stat Agerpres, în care vorbește despre… istoria Curții de Conturi. Despre Al. Ioan Cuza. Aici. Citiți-l, e un interviu de pe 7 martie 2014, adică de acum vreo trei săptămîni. La un moment dat, reporterului (probabil din greșeală) îi scapă și o întrebare cu oareșce potențial de știre: „Curtea de Conturi a avut, de-a lungul timpului, și contestatari?”. Și iată și o parte din răspunsul lui nea Nicu Văcăroiu: „Curtea de Conturi, așa cum s-a spus și pe timpuri, și putem spune și astăzi, este o autoritate ingrată, întrucât prin atribuțiile pe care le are, în mod special de respectare a disciplinei financiare, a legilor, de către toate autoritățile centrale și locale, deranjează, supără. Bineînțeles că în felul acesta, inerent, Curtea de Conturi își creează în permanență ‘dușmani'”. Așa-i că v-ați fi așteptat ca reporterul să întrebe cam care ar fi „dușmanii”? Ei, lăsați, ăla era reporter al agenției de presă de stat, normal că n-a întrebat nimic, cu atît mai puțin despre Nicușor de la Constanța.
Una peste alta, citiți interviul de la Agerpres: în timp ce în România e nevoie ca structura centrală a DNA să se ocupe de Nicușor (pentru că magistrații din Constanța sînt mai lingăi chiar decît reporterii Agerpres), nea Nicu Văcăroiu ne vorbește de Cuza. Ăla din secolul al XIX-lea. De Nicușor din secolul al XXI-lea n-a auzit.
P.S. Mai jos, un răspuns primit de B1 TV de la Curtea de Conturi, conform căruia Curtea de Conturi a făcut două plîngeri penale împotriva lui Nicușor: una în octombrie 2012 și alta în iunie 2013. Ambele către parchete din Constanța. Și, deși nu s-a întîmplat nimic în urma depunerii plîngerilor, Curții de Conturi nu i-a dat prin cap să încerce și la un parchet mai deschis la făcut dosare.
curcon

You May also Like...

Și tu, Moise?
22 aprilie 2015
Tata Ilie și fiica Daciana Sârbu, complici în ascunderea unui apartament de lux
25 august 2015
UNPR vrea pensii speciale pentru jurnaliști (?!), Guvernul zice că nu are bani din cauza noului Cod fiscal
22 septembrie 2015
5 Comments
  • Reply
    Oscar
    28 martie 2014 at 20:48

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=712967598754253&set=a.167286153322403.49266.100001230582208&type=1&theater

  • Reply
    moshu49
    29 martie 2014 at 5:39

    dacă spun că Nicuşor ăsta e puţin (sau mai mult?) dus după cum văd că gîndeşte şi vorbeşte, zic prostii?
    ha, nea Nicu Văcăroiu nu e prost, ştia exact la ce parchet să se adreseze ca să nu supere. 🙂
    a propos: CSM-ul n’are în fişa postului şi inventarierea scheleţilor, pardon, dosarelor de prin fişetele parchetelor şi instanţelor locale? zic şi io…

  • Reply
    Nea
    29 martie 2014 at 7:20

    Oscar, trebuia să prinzi cadrul puţin mai la dreapta, pe grămada aia de moloz l-ai fi văzut ghemuit cu capul pe servietă chiar pe dl. Văcăroiu.

  • Reply
    Paulensson
    29 martie 2014 at 20:08

    Poate ca nu s-a pisat. Poate ca era doar bere calda….Nea Vacaroiu le are cu taria, nu le stie p-astea cu berea: deci putea fi oricum.
    Serios acuma, (dupa cum scrie pe blogul lui Nicusor Constantin:
    “Singurul lucru necesar pentru triumful răului este ca oamenii buni să nu facă nimic.” – Edmund Burke)
    cate mii de romani buni, inteligenti, cu bun simt, responsabili, vizionari, l-au votat pe porcul asta, astfel incat tiranul Basescu si tot raul pe care il reprezinta regimul basescian sa nu triumfe??? Ca asa au auzit ei ca trebuie la hantena3?? Si au cap doar ca sa nu le ploua-n gat???
    Nicusor Constantinesc se pisa cu adevarat pe votantii lui.
    Si lor le place.

  • Reply
    Mitzu`Beciuklistu
    6 aprilie 2014 at 15:55

    Asta e Nicu Machiaveloiu, fostul nostru presedinte interimar. Sigur, in comparatie cu Crin, Maki e o dulce amintire si ramine, ca spirit, in istoria Romaniei si in istoria Curtii de conturi a acesteia. Pai, ce, e de colea sa fii zero ca personalitate in viata, dar sa ramii posteritatii ca una enorma dupa marea trecere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *