Tudorel Toader, tranzacție cu secretarul Primăriei Focșani, supusul lui Oprișan

E vara lui 2010. Ești ditamai judecătorul Curții Constituționale din București și câtamai profesorul universitar cu foncții mărețe la Iași. Totuși, când vine vorba să-ți vinzi mașina, un Passat vechi de vreo opt ani, cumpărătorul se dovedește un nene din… Focșani. Și nu orice nene, ci chiar secretarul Primăriei focșănene.

Pe 26 iulie 2010, Tudorel Toader își vindea VW-ul Passat fabricat în 2002 lui „Corhană Eduard Focșani” pentru „5800 euro/echivalentul în lei”.
Screen shot 2017-10-27 at 12.28.31 AM
Ok, de ce nu? Până la urmă, e o țară liberă, oricine poate vinde oricui orice dacă nu e ilegal. Nu? Da.
Dar cine este Eduard Corhană? Cu vreo patru ani înainte să devină privilegiatul posesor al mașinii augustului Tudorel, prin 2006, focșăneanul devenea secretarul Primăriei vrâncene. După cum zicea la acea dată „Ziarul de Vrancea”, „Cariera profesionala a noului secretar s-a impletit cu partidele care s-au perindat pe la putere”: „Dupa ce a fost coleg de partid cu fostul taranist Catalin Haret si apropiat al pesedistului George Baesu, care l-a si recomandat pentru postul de consilier juridic la ITRSV Vrancea, dupa schimbarea Puterii, Eduard Corhana a virat catre liberali la sugestia lui Mihai Copaci. Anul trecut a depus o cerere de inscriere in PNL despre care nu stie daca a fost sau nu aprobata. „Am ales PNL-ul pentru ca am dorit sa fac ceva in domeniul in care lucrez, iar daca iti doresti sa faci ceva intr-adevar, trebuie sa intri in joc.” (sursa)
Tot „Ziarul de Vrancea” arăta că slujba de la ITRSV (Romsilva locală) l-a costat pe Corhană o audiere la DNA în 2015: „Ridicările de documente au avut loc la Prefectura Vrancea, miercuri dimineaţă, însă mai sunt vizate şi alte instituţii. Direcţia Silvică şi nici Garda Forestieră nu confirmă vreo “vizită” a DNA. Cei vizaţi de anchetă, consilierul juridic Gabi Furtună şi secretarul municipului Focşani, Eduard Corhană, tac mâlc. Ancheta ar viza retrocedarea a circa 700 ha de pădure în contul unei suprafeţe de circa 250 ha la care era îndreptăţit proprietarul.” (sursa)
Într-un fel sau altul, în final, Corhană nu a fost trimis în judecată, dar există oareșce suspiciuni că ar putea fi vizat într-un dosar disjuns din cel în care a fost audiat.
În orice caz, certă e legătura lui Corhană cu PSD și, mai ales, cu Marian Oprișan. Cu largul sprijin al lui Corhană, un funcționar public din Primăria Focșani ar fi fost dat afară la cererea lui Marian Oprișan: „Fostul director Liviu Pogorevici a anunțat într-o postare pe Facebook care au fost dedesubturile schimbării sale: este bănuit că ar fi turnătorul DNA din primărie. “Am fost acuzat că eu am adus DNA București în data de 09.03.2016 în Primăria Focșani! Ordinul domnului Marian Oprișan a fost executat orbește de către domnul viceprimar Necula Ionel Gabriel, Corhană Eduard Marian (secretarul municipiului) și Baciu Micșunica (director executiv al Direcției Resurse Umane din Primaria Municipiului). Dumnezeu să le răsplătească! Am fost anunțat încă din data de 10.03.2016 de către Cristina Costin că până la sfârșitul lunii <ne vom pierde posturile>, fapt confirmat și de către primarul Decebal Bacinschi în ultima ședință de lucru din data de 14.03.2016, când a afirmat public că a discutat cu Marian Oprișan și va avea grijă de persoana care a îndrăznit să sesizeze neregulile din Primăria Focșani!”, se arată în mărturia funcționarului public.” (sursa)
Slugărnicia lui Corhană a fost probată și cu documente: „Viceprimarul Gabriel Necula și secretarul municipiului, Eduard Corhană, și-au pus semnăturile și au avizat un proiect de hotărâre pe 14 martie 2016, în condițiile în care avizul de la ANFP (Agenția Națională a Funcționarilor Publici), la care făceau referire în proiect, a venit tocmai pe 30 martie 2016.” (sursa)
Altfel, Corhană și Tudorel sunt și prieteni pe Facebook.
corhana fb

You May also Like...

Ambasada americană despre posibila interdicție de intrare în SUA a lui Ponta: no comment
10 iunie 2015
Cum truchează Dragnea contracte de sute de milioane de euro
27 martie 2017
Tupeu și nesimțire la Ministerul Justiției: ia 18.000 lei lunar ca să ascundă date publice
30 iunie 2015
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *