Denunțul lui Neicu, lovitura fatală pentru Blaga

Un nou denunț (după cel al lui Vâlcov) împotriva lui Blaga a fost făcut în fața procurorilor (sursa). De data asta, însă, denunțătorul este unul din oamenii de încredere ai lui Blaga, un om care, practic, a făcut parte din familie. Numele lui: Mihai Neicu.

Cît de important e Neicu în dosarul ginerelui lui Blaga, de fapt? Vital. Mai jos, iată un text (publicat în 2010 de revista Kamikaze într-un proiect comun cu Hotnews.ro) care explică foarte bine relațiile dintre Blaga și Neicu, relați care au dus la îmbogățirea ginerelui lui Blaga, Ionuț Rudeanu:
Ginerele lui Blaga, 10.000.000 de euro de la Berceanu și Videanu
În numai un an, ultimul, ginerele ministrului Blaga a încasat zece milioane de euro de la stat. Pentru activități de pază și protecție. Nu a bugetului, desigur.
Milionar în euro de stat la 26 de anișori
Colectivul revistei Kamikaze dorește pe această cale să-i ureze un călduros “La mulți ani!” și toate cele bune celui mai special ginere al unui ministru din acest Guvern, care a împlinit 26 de anișori pe 1 mai. Să trăiască ani mulți și fericiți, ca să apuce să cheltuiască toți banii ăia mulți pe care îi face din contracte cu statul. Cel despre care vorbim este Ionuț Rudeanu, ginerele ministrului Vasile Blaga, patron al unei firme de pază care a devenit în ultimul an preferata mai multor companii de stat. Din aprilie 2009 pînă azi, sereleul lui Ionuț a cîștigat contracte în valoare de aproape 40 de milioane de RON din afaceri cu instituții aflate în subordinea a doi dintre cei mai importanți colegi de partid. Cum care colegi? Păi, ceilați doi membri ai tripletei BVB, adică Adriean Videanu, ministrul Economiei, și Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.
Paza drumurilor din Banat, doar 3.000.000 RON
Începem în ordine alfabetică cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Ziua lui Ionuț Rudeanu a fost săptămîna trecută, pe 1 mai, cum ziceam, dar ministrul Radu Berceanu s-a grăbit să-i dea cadoul ceva mai devreme. Cu o lună înainte mai exact, dată la care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a atribuit un contract în valoare de 3 milioane de RON asocierii firmelor Axis Corporate Security și Nei Guard. Cele două societăți vor presta servicii de pază pentru CNADNR, respectiv Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. Potrivit anunțului de participare la licitație, asocierea va asigura paza a 42 de obiective cu 192 de oameni. Axis Security este firma familiei Rudeanu și a fost înființată în aprilie 2009, avînd un capital social de 10.000 de RON. Ginerele Ionuț deține 50% din acțiuni, iar mama sa, deci cuscra lui Blaga, restul.
Ginerică a cîștigat licitația de pe locul al doilea
Asocierea Axis Security & Nei Guard a cîștigat licitația de la CNADNR de pe locul doi, fapt care confirmă ceea ce știm cu toții, că ultimii vor fi cei dintîi. E drept, cei a căror ofertă s-a clasat pe primul loc s-au împăcat cam greu cu gîndul că și-au furat-o pe nedrept. Au depus chiar și o contestație la CNADNR în care se plîng că au fost nedreptățiți. Conform contestației, la ședința de deschidere a ofertelor din data de 27.01.2010, care a avut loc la sediul DRDP Timișoara, oferta Euro Prima Security a fost aleasă cîștigătoare din cele cinci depuse. În continuare, Regionala Timișoara a cerut clarificări suplimentare la oferta depusă de Euro Prima Security, care trebuiau depuse pînă pe 29.01, orele 14:00. Ăștia au trimis lămuririle pe fax și prin curier. Faxul a ajuns la timp, curierul a întîrziat două ore jumate pentru că erau condiții de iarnă și se circula greu. Hopa, păi ăsta este motiv de schimbare a cîștigătorului, și-au spus cei de la Regională. Prin urmare, DRDP Timișoara a declarat neconformă oferta EPS și l-a dat cîștigător pe ginerele lui Vasile Blaga. Un articol publicat în Gîndul, anul trecut, arată că șeful DRDP Timișoara, Ioan Malița, s-a remarcat îndeosebi prin contracte atribuite firmelor apropiaților PDL.
Soțul fiicei lui Blaga face bani împreună cu vicele PDL sector 4
Nei Guard este firma de pază a lui Mihai Neicu, vicepreședintele PDL Sector 4. Pedelistul s-a lansat în afaceri cu servicii de pază pe vremea lui Miron Mitrea. Timp de nouă luni, el a fost șeful Direcției de Relații Publice și Protocol a Ministerului Transporturilor. Chiar dacă pare puțin, să știți că de fapt nu e. În nici un an, Neicu a reușit să prindă două contracte importante pentru o altă firmă a sa, Romguard Grup, la care era asociat cu Nicolae Duminică, colonel SPP însărcinat cu protecția lui Miron Mitrea. Astfel, în 2001, Romguard a fost angajată pentru prestarea de servicii de pază de Metrorex și Regionala CFR Cluj. Un denunț privindu-l pe Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR, depus la DNA, arăta că Mitrea a primit prin Duminică o barcă pentru a-l păstra în funcție pe Necolaiciuc. Deși Mitrea a susținut că l-a dat afară pe Neicu în 2001 tocmai pentru că firma lui a primit bani de la stat, Metrorex a prelungit contractul cu Romguard pînă în 2005 prin mai multe acte adiționale. Despre Neicu am mai avea doar de spus că a lucrat și pentru Traian Băsescu în perioada în care acesta a fost ministru al Transporturilor.
Ginerică n-are milă de huilă: 36.000.000 RON din Valea Jiului
Tot în aprilie, Axis Security a mai cîștigat un contract, dar de data aceasta unul mult mai consistent, de aproximativ 36.000.000 de RON, fapt relatat de Newsin. Banii vin de la Compania Națională a Huilei și vor fi plătiți tot pentru servicii de pază. Și la această licitație, firma lui Rudeanu a participat în asociere cu alte societăți. Este vorba despre Ultra Security și Scorseze Security International. Scorseze este cea care păzește trenurile Metrorex. Dacă vă întrebați de ce ginerele lui Blaga acceptă să împartă cașcavalul, explicația este simplă. Sereleul lui ginerică a fost înființat în aprilie 2009, așa cum vă spuneam mai sus. A fost autorizat de Inspectoratul General al Poliției abia la sfîrșitul lunii august 2009. Astfel, fiind recent înființată, Axis Security nu îndeplinește condițiile de participare la procedurile de atribuire. Este vorba despre cifra de afaceri și experiența în contracte similare. Practic, Rudeanu n-ar putea să cîștige nici un ban dacă nu ar reuși să se asocieze cu vreo firmă cu experiență și cifră de afaceri. Și, desigur, firmele de acest gen nu ezită să se asocieze cu un sereleu deținut de ginerele lui Blaga, atunci cînd asta reprezintă cartea cîștigătoare pentru a face rost de contracte.
Ginerică, din familie de pesediști
Spre deosebire de Băsescu, ministrul Internelor, Vasile Blaga, a suportat mai ușor faptul că a devenit rudă prin alianță cu o familie de pesediști. În perioada 2000-2004, unchiul lui ginerică a fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara din partea PSD. Ulterior, deși a candidat pentru aceeași funcție, Rudeanu n-a mai reușit să-și prelungească mandatul de baron al județului. A rămas un simplu pesedist. Căsătoria dintre nepotul lui și Agathe Blaga a avut loc în vara anului 2008.
Și privații îl plac pe Rudeanu
Site-ul firmei lui Ionuț Rudeanu arată că Axis Security are deja 900 de contracte de pază încheiate cu 1.200 de clienți. Asta într-un singur an de funcționare. Succes maxim, deci, pentru ginerică. Printre clienți se mai numără și Remarul 16 Februarie, Administrația Domeniului Public Sector 4, Banca Carpatica, ING, BRD și Spitalul “Marie Curie”. Explicația pentru contractul cu Remarul, companie privată, este la îndemînă și o cheamă Emil Sabo. El a fost administrator al firmei de reparații de material rulant de cale ferată pînă în ianuarie 2009, cînd a fost numit de Vasile Blaga director general la Compania Națională de Investiții. Acum, Emil Sabo este director general al CFR Marfă, companie de stat care are contracte cu Remarul 16 Februarie. Care va să zică, omul socrului dă bani firmei care îl plătește pentru servicii de pază pe ginere. Sperăm, deci, că vă place circuitul banilor statului în familia Blaga.”

blaga rudeanu

You May also Like...

Drumurile Naționale i-au plătit lui Bogdan Chirieac 72.000 de lei pentru șase articole pozitive
28 iunie 2019
Șefa ÎCCJ a votat PENTRU înrobirea politică a magistraților, fratele ei pentru albirea plagiatului lui Ponta
28 septembrie 2017
Ponta pune presiuni pe procurori în cazul Lukoil pentru afacerile unui deputat PSD
7 octombrie 2014
7 Comments
  • Reply
    Larry
    22 mai 2015 at 20:19

    Precum vedem dl Blaga pregatea generatia de maine, la fel de rapace ca aceia de ieri!

  • Reply
    Basencu
    22 mai 2015 at 22:32

    Barosane,
    Pentru mine ori ca zici Blaga sau Mitrea tot un drac.
    Experti in campanie electorale, daca se muta Blaga la PSD si Mitrea la PNL nu se sesiza mare lucru, erau in frunte.
    Desi actiunile politice ale lui Blaga m au afectat in mod direct, ii doresc lui si familie lui extinse sa aiba parte de o justitie corecta si pana la proba contrara orice om ne condamnat este prezumat nevinovati.

    • Reply
      L
      24 mai 2015 at 18:40

      Chiparosule,
      Pentru mine, ori ca zici BASENCU (troll antenist) sau MIRCEA BADEA (antenist), tot un drac. Ca sa te parafrazez…
      P.S. Sfat: Mai treci cateva ture pe la scoala. Ai mare nevoie.

  • Reply
    pensionara
    22 mai 2015 at 23:20

    In consecinta celor spuse in articol, unde poate fi incadrat juridic V. Blaga ? La trafic de influenta ? Ca vina de a fi socru nu cred ca exista.

  • Reply
    PRISACARIU | Denunțul lui Neicu, lovitura fatală pentru Blaga | Nasul.tv
    23 mai 2015 at 12:36

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    23 mai 2015 at 19:12

    Ai ‘tui mamaliga ei de trebusoara,ma tot gindesc cam ce ar fi trebuit sa maninc cind eram in scutece sa am si eu norocul asta ca la 26 de ani cind masculul schimba ,TULEIUL PE BARBA’ sa fiu ginerica la un BOSS dintr-asta fesenist si binenteles milionar.
    Si cum memoria nu-mi joaca feste,uite cum imi aduc acum aminte cum cam pe vremea cind se punea ,IN MODROGAN DE O PRADUIALA GROSOLANA DIN BANUL PUBLIC,VASILE BLAGA BIHOREANUL,fugea la BISTRITA,in timp ce un tablagiu,un gunoi de militian ajuns mare scula la SINDICATUL MILITIENILOR,punea de o greva si o demonstratie a militienilor,OCAZIE CU CARE MILITIENII AU DAT CU CASCHETELE DE PAMINT LE-AU ARUNCAT PESTE GARDUL COTROCENIULUI,DAR SI OARESCE INSEMNE DE PE UNIFORME.
    Si daca bine imi aduc aminte tot atunci un oarecare militian de prin gorj venise la demonstratie cu armamentul din dotare………
    Mai sa fie,incurcates caile domnului si intelegerile astea ticaloase,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Nici pe sorinache frunza galbena,precum HORINCA DIN ARDEAL NU L-AM UITAT,TOTI ASTIA COMPLOTAU LA GREU ATUNCI………….Ei uite astazi aflam de ce MILITIENII SAU DUS IN POARTA COTROCENILOR SA-I UMPLE FRIGIDERUL DE CARNURI LUI BASESCU,UITE D’AIA CA GINERICA SA FACA MILIOANELE DE EUROI………WOWWWWWWWWW CE-MI PLACEEEEEEE,MOAMA CE DASTEPT POT FI……………..Oare S.R.I a stiut ceva??????????
    Haaaaaaaaaa,hiiiiiiiiiiiiii,ce ar fi sa-l intrebam pe CRISTOIU?????????????

  • Reply
    L
    24 mai 2015 at 19:07

    Impresionante obsesia si frustrarile (nu numai sexuale) Adrianei Saftoiu evidentiate in cartea pe care cica tocmai ce-a scris-o si pe care si-a si lansat-o… Constat, nu fara surprindere. ca deja e la moda ca orice nepriceput sa scrie carti care nu intereseaza pe nimeni. O carte de can-can pur, cel putin indoielnic, care imi dovedeste ca Saftoiu Adriana, fosta soata a sinistrului clovn Elvis Saftoiu, prezinta grave carente de caracter. Si nu numai. Saftoiu Adriana ne povesteste (incercand sa-si camufleze invidia si complexele de „pufulet”) ca Udrea purta fuste scurte si rosii chiar in biroul fostului presedinte, agatandu-se lasciv de biroul acestuia… Vai, ce nenorocire! Si, ce sa intelegem de aici? Evident! Exact ceea ce ne sugera pe vremuri Latrina3, dar si alti obsedati sexual, cum ca Udrea se tavalea cu Basescu prin birourile de la Cotroceni… Cam asta e insinuarea Adrianei Saftoiu, cea care a reusit sa-si puna sotiorul la sefia SIE… Sotior care s-a acoperit de foarte mult penibil si ridicol in perioada foarte scurta in care a ocupat acea functie… Sotior care a continuat sa se acopere de ridicol si de penibil si dupa ce a fost ejectat de la sefia SIE. Apoi Elvis s-a suparat pe marinar si a defectat. S-a suparat si madam. A defectat si ea. Pana la urma au ajuns sa fie reuniti in acelasi partid, PNL. Partid care a ejectat-o pe Adriana Saftoiu acum ceva ani… Cine stie, poate ca in timpul cel mai scurt vom avea „placerea” sa ne delectam cu o carte scrisa si de Elvis, ca tot e la moda. Cu atatia scriitori in tara asta chiar ca ma mir ca ne aflam atat de jos la capitolul educatie.
    Ca o paranteza… Iohannis tot face pasi, dar toti inapoi, scriind si carti pe banda rulanta, de te intrebi cand naiba mai are timp sa conduca tara… Dar nu e nevoie. Mirarea e nejustificata. O conduce Gunoimonta in locul lui. Doar este evident, nu? Ce tara senzationala! D-aia ne si merge atat de bine.
    P.S. Astept volumele de amintiri picante scrise de Crin Antonescu, Victor Ponta, Adrian Nastase, Catalin Voicu, Ion Iliescu (asta parca deja a scris ceva) si alti politicieni de doi bani. Dar ce ne facem daca se apuca sa-si scrie si Traian Basescu memoriile… Defapt nu ce ne facem noi, ci ce se vor face aia care vor aparea in memoriile sale in momentul in care vom afla mai multe lucruri despre ei. Lucruri pe care nu si le-ar dori stiute de publicul larg. Si indraznesc sa o includ printre acei „ei” si pe omul de „mare” caracter care este Adriana Saftoiu, devenita specialista pe picanterii si can-can-uri de doi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *