Hellvig lovește din nou: Marea Britanie are un comportament obraznic

Eduard Raul Hellvig este noul șef al Serviciului Român de Informații. Încă de săptămîna trecută, cu o zi înainte de ședința plenului reunit al Parlamementului (amînată pentru ieri) în care trebuia validat prin vot șef al SRI, Hellvig devenea vedetă în presa americană cu o declarație cel puțin iresponsabilă pentru funcția la care aspira.

Astfel, pe 24 februarie a.c., săptămînalul Newsweek scria (într-un articol intitulat „Va conspira Europa cu Putin pentru a înfrînge Ucraina?” – aici, text original) că cel care urma să devină șef al SRI scria, acum o vreme, că Europa nu-și permite un comportament obraznic de tip britanic sau grec! În original, pasajul sună așa: „The EU cannot afford the “misbehaving of the British or Greek type” or the “double play in the style of Sofia, Rome or Nicosia,” he wrote, referring to these countries’ ambiguous attitudes toward Russia. Those positions were even more worrying now that countries such as Poland, Estonia, Latvia, Lithuania and Romania were “the main targets of the Russian imperialism,” Hellvig added.
Conform dicționarului Oxford de limbă engleză, „misbehaving” se referă (atunci cînd vine vorba de persoane) la „fail to conduct oneself in an acceptable way; behave badly” (sursa). Așadar, comportamentul de tip britanic (sau grec), în viziunea lui Hellvig, este un eșec al cuiva de a se purta acceptabil, este un comportament greșit.
O astfel de apreciere la adresa unui partener strategic al României din partea (deja) șefului Serviciului Român de Informații încalcă orice protocol diplomatic și reprezintă o jignire fără precedent la acest nivel. Care a fost făcută publică într-o revistă cu circulație mondială.
Domnule președinte Klaus Iohannis, poate îi transmiteți azi la ședința CSAT lui Hellvig să trimită măcar o scrisorică cu niscaiva scuze către 10 Downing Street.
hellvig

You May also Like...

EXCLUSIV Și Comănescu, noul șef MAE, îl apără pe Ponta: a secretizat votul din străinătate din 2014 precum politrucul Aurescu
23 noiembrie 2015
Ce-ți doresc eu ție, amară Românie: Ponta la brutărie
20 noiembrie 2014
EXCLUSIV Secretul lui Ponta pe votul din străinătate, devoalat de Băsescu
12 mai 2015
22 Comments
  • Reply
    george
    3 martie 2015 at 14:38

    Nu stiu cat te integru e noul sef al SRI. O sa vad pe parcus. Dar acest articol jenant!

  • Reply
    george
    3 martie 2015 at 14:39

    *este jenant!

    • Reply
      prisacariu
      3 martie 2015 at 14:39

      :))))

      • Reply
        n italy
        3 martie 2015 at 18:24

        Nu-i mai da idei ,ca de trimes poate trimete dar nu cu scuze ci cu acuze de tot felul cum scria si la Adevarul pana mai deunazi..

        • Reply
          Alvin
          3 martie 2015 at 19:33

          Nu mai pleca urechea la toate tâmpeniile pe care le citești. Prin faptul ca ataci o politica sau alta nu înseamna ca e greșit. Oricine poate avea o părere, iar în ziua de azi se fac multe greșeli. Hai sa nu deranjam America sau Anglia, ca……., ca ce? Întotdeauna deranjezi pe cineva cu afirmațiile tale, câteodată fondate, alteori nu. Dreptul la libera exprimare o ai prin constituție. Dacă nu ne exprimam, putem considera ca trăim într-un comunism modern, moderat de câteva tari democratice

          • tiger1
            4 martie 2015 at 19:56

            Ce nu intelegi tu e ca helvig nu -mai- e oricine.Cand ai o functie importanta in stat, gata cu libertatea de exprimare.Pentru ca ala de spune tampenii si are functie, poate sa le si faca, la o adica, daca-i scapa pixul pe hartie.

  • Reply
    george
    3 martie 2015 at 14:41

    Se pare ca majoritatea „jurnalistilor” din Romania se afla in slujba unui grup de interese! Ca unii reusesc sa para mai impartiali, e altceva. Dar toti sufera de sindromul antenelor: manipulare cu orice pret!

    • Reply
      prisacariu
      3 martie 2015 at 14:43

      da, niște nenorociți!

      • Reply
        L
        3 martie 2015 at 15:08

        Nu! E niste prosti… Ca sa te parafrazez… Apropo, de Gunoimonta… Ce zici, iese pe piata, in curand, angajamentul cu SIE al acestui derbedeu? Eu as paria ca da. Oare pe unde o sa mai scoata camasa mincinosul ala patentat in momentul in care va fi pus in fata evidentei?
        Cat despre Hellvig… O nulitate. Individul asta ori face praf SRI-ul cu incompetent sa evidenta, ori il face praf SRI-ul pe el. As paria pe ultima varianta. Mi-e imposibil sa cred ca profesionistii vor accepta sa fie condusi de un politruc sinistru.

  • Reply
    Nasul TV » Hellvig lovește din nou | Marea Britanie are un comportament obraznic
    3 martie 2015 at 16:17

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    alk
    3 martie 2015 at 16:24

    Newsweek e o revista basista!

    • Reply
      chiciu
      4 martie 2015 at 13:20

      …ma rog fiecare cu „gusturile lui” dar cred ca presedintele trebuie sa-i atraga atentsia acestui „domn…”sa -si ceara scuze nu numai de la M.Britanie dar si de la Athena,Sofia,Nikosia,Roma!
      S-au poate i se vor atribui oficial si atributii de „Diplomatie de Stat”…???!!!

  • Reply
    petre
    3 martie 2015 at 16:47

    Un cunoscator al legii ( exceptie Ponta si Siva :D)sa ne lamureasca ce a contestat Ciorba la CCR . Ca parca vad o jmecherie .

  • Reply
    PETRE
    3 martie 2015 at 18:55

    sova,bata-i DNA ul la usa ,sova nu siva

  • Reply
    andrei
    3 martie 2015 at 19:42

    https://alexaionescu.wordpress.com/2015/03/02/putin-natural-born-killer/

    https://alexaionescu.wordpress.com/2015/02/22/acoperirea-descoperitilor-puii-ajung-la-butoane/

    https://alexaionescu.wordpress.com/2015/02/12/sri-srl-acoperitii-descoperiti-urmeaza-acoperirea-descoperitilor/

  • Reply
    Emil
    3 martie 2015 at 20:21

    Hei, nu e necesar dictionarul Oxford pentru a intelege ce a spus Hellvig, puteai merge direct la sursa.
    „In fata amenintarii Rusiei si a posibilitatii generalizarii haosului exploziv din Orientul Mijlociu, UE nu-si mai poate permite nazuri de tip britanic ori grec, nici dezertari a la Budapesta sau joc dublu ca la Sofia, Roma ori Nicosia”.
    Misbehaving sunt de fapt nazurile, capriciile, toanele.
    Era oricum un articol din ianuarie 2014.

    • Reply
      prisacariu
      3 martie 2015 at 20:31

      buna observatie! partea proasta pentru hellvig e ca suna mai rau „misbehave” decit „nazuri”

    • Reply
      L
      5 martie 2015 at 10:28

      Hei! Misbehave inseamna, mai degraba, proasta purtare. Si este o expresie uzuala folosita exact in acest sens… Oricat ai da-o la intors, incercand sa salvezi aparentele, Hellvig asta e o nulitate inspaimantatoare.

    • Reply
      L
      5 martie 2015 at 10:40

      Pe de alta parte Marea Britanie intotdeauna a avut pozitionarile cele mai dure fata „misbehaving”-ul regimului Putin, alaturi de americani. Alaturarea Marii Britanii de falita Grecie si de Ungaria lui Orban este total nefericita, ca sa nu-I spun altfel. Hellvig imi lasa impresia unui pueril sinistru care nu intelege mare lucru din ceea ce se intampla in jurul lui. Iar daca chiar intelege si declara ceea ce declara, inseamna ca-i lipseste o doaga.
      P.S. Nu are absolut nici o importanta cand anume a facut Hellvig declaratia absolut abracadabranta. O prostie ramane o prostie indiferent cand ai comis-o.

  • Reply
    valentina
    4 martie 2015 at 11:02

    Cred ca lui helvig ii lipseste un certificat de sanatate mintala inainte de unul ORNIS. ..

  • Reply
    PISEL
    4 martie 2015 at 21:15

    Eduard Hellwig ….numele incepe cu Hell ….care inseamna …iad ….este un putzoi / si mi se falfaie daca voi fi urmarit pentru acest epitet / ….. pus de Johannis ….politic …pentruce este neamt….ca si el ….si crede ca-l v-a ajuta sa se stabilize in functia sa…Mi se pare un om care nu are coloana vertebrala si va raspunde …cu drepti in fata tuturor ceor care trebuie sa-i acopere. FACE RAU jOHNNIS …IN CARE AM AVUT INCREDERE ….DAR SE PARE CA NU-I MAI BREAZ CA bASESCU !

  • Reply
    PETRE
    7 martie 2015 at 10:16

    Cataline , oare nu ar trebui adresata o intrebare DNA ului , pentru a se solicita trimiterea unui raspuns ( punct de vedere ) dupa articolul anti DNA ,din NYT , suspectat (motivat) de articol comandat si platitc de Blair…. cu bani de la beneficiarul roman 😀 articol ce a provocat de spume la gura „vedetelor” de la cele doua haznale tv. 😀
    „Intermediarul publicist este Patrick Basham, numit de presa din SUA “sfântul protector al jocurilor de noroc, al băuturii şi al fumatului”.
    http://capitalismpepaine.com/2015/03/06/ponta-ori-ai-platit-ny-times/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *