Jeg marca Ponta: tata socru fură păduri cu Hrebenciuc, ginerică inventează un scandal forestier cu Iohannis

Mă uit cu atenție la dezvoltarea unei manipulări ordinare puse la cale de Victoraș Ponta de cîteva săptămîni, manipulare care s-ar putea rezuma la teza „Iohannis protejează mafia defrișărilor ilegale” (teză apărută după respingerea Codului Silvic de către președinte).

Nu mi-ar fi atras atenția „subiectul” (în care nu au fost aduse probe, cel puțin pînă în acest moment) dacă nu aș fi observat o campanie mediatică foarte bine pusă la punct. Mai întîi, a apărut o scrisoare a celei rămase în istorie drept „fă, Doina”, care sugera că Iohannis are un blat cu compania Schweighofer (aici). Pasul doi: acuzele au fost preluate cu entuziasm de detașatul în interes de serviciu Striblea, zile la rînd. Faza a treia a constat într-un atac concertat de partid și de stat: într-o declarație de presă PSD, prin păpușica montată de Ponta în poziția de purtător de cuvînt al partidului, se arăta că „vreau (adică Podașcă vrea – n.m.) să cred că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului” (sursa); în aceeași zi în care Podașcă a spus poezia lui Ponta, pelerista ministră a Mediului a zis una profundă: „Asupra președintelui Iohannis planează o suspiciune că nu e de partea românilor” (sursa).
Vasăzică, Iohannis nu numai că e corupt (PSD știe și o sugerează și prin trompețica de partid, și prin „fă, Doina”, și printr-un ministru al lui Ponta dar și prin trompețoiul detașat în interes de serviciu), dar e și vîrf de lance străin și reprezintă agenturili care vor să le facă rău românilor (teză expusă și în campania prezidențială, de altfel).
Cum ziceam mai sus, nici una din acuzațiile astea nu vine la pachet cu probe, ci doar cu insinuări, aluzii, capete de informații, contextualizări penibile etc. Ok, dacă sînt probe, dacă Iohannis a beneficiat de vreun sprijin din partea Schweighofer, dacă are prieteni acolo care-l influențează (și poate fi dovedit obiectiv acest lucru), atunci Iohannis este într-un conflict clar de interese și trebuie să răspundă (inclusiv public) pentru asta.
Pînă atunci, însă, constat că sîntem luați de idioți rău de tot: nu numai că Iohannis nu administrează nimic din pădurile patriei (cum Guvernul o face, direct, prin Ministerul Mediului și prin Romsilva) și, oricum, e președinte de vreo cinci luni, dar taman socrul premierului este încă cercetat într-un dosar de retrocedări forestiere cu prejudiciu (zice DNA) de cîteva sute de milioane de euro! Mai mult, tata socru, Ilie Sârbu, e implicat în dosar împreună cu șeful Romsilva, pesedistul Adam Crăciunescu, pe care (spun procurorii) l-ar fi admonestat pentru a-i satisface interesele penale lui Hrebenciuc (sursa)!
Așadar: pe de o parte, familia mafiotă Ponta – Sârbu (Sârbu cercetat de DNA pentru implicarea într-un dosar de uriaș furt de păduri), pe de alta un președinte ușor abulic, necomunicativ și ușor confuz, dar nu hoț. Iar Ponta aproape reușește să impună în spațiul public mesajul că Iohannis fură păduri.
Dar nu mă surprinde că Ponta încearcă manipularea asta jegoasă și  ridicolă, mă surprinde că la unii prinde.
ponta sarbu

You May also Like...

Expertul care l-a scăpat pe Ponta de plagiat: avocatul Mateuț. Mateuț a lucrat cu Ponta în cazul Tender
5 ianuarie 2015
Stați calmi, pericolul pentru România e uslamismul
11 ianuarie 2015
Îl va chema Kovesi pe Coldea la audieri la DNA?
31 ianuarie 2015
25 Comments
  • Reply
    PETRE
    11 mai 2015 at 12:12

    Era ,era sa pun botul. Dar au sosit semnale si articole la timp ca sa ma opresc.. Ca un iubitor al naturii ,am fost „orbit” de intentie. Dar Craciun si cateva articole m-au linistit.
    http://www.neuerweg.ro/comunicat-de-presa-suspendati-functionarea-ilegala-a-fabricii-schweighofer-de-la-recicv/
    http://dorinlazar.ro/organizat-unitisalvam-proteste-2015/
    Presedintele ar trebui sa-l indeparteze urgent pe Mihalache , care nu se poate sa nu stie ce hram poarta Craciun ul salvator !!

    • Reply
      romanca
      12 mai 2015 at 9:27

      Sincera sa fi am participat la acest miting cu buna credinta dar aceasta mi-a disparut in clipa cind l-am vazut pe acel om al latrinei 3,Craciun.El a avut initiativa sa nu se strige nimic in potriva lui ponta,el tipa cit il tineau rarunchii in goarna,el a fost filmat in fata parlamentului de o echpa f dubioasa car-l luau f de aproape cind spunea ceva.Am fost curioasa si i-am intrbat de la ce tv sint.Raspuns:nu sintem da la tv,vrem sa facem un film.Hmm,mi-am zis,asta nu-mi miroase a bine.Acest individ,Craciun,mie imi este f suspect.

  • Reply
    Rodica Vitania Vataman
    11 mai 2015 at 13:10

    Recunosc si eu ca eram gata sa-i „punctez” cateva bile negre „ficusului” de la Cotroceni pe tema asta „verde”. Ca si Petre (postarea de mai devreme) am aproape o furie -nebunie cand vad ca mai dispare un copac sau un metru de spatiu respirabil ,mai ales in Bucuresti !
    Abordarea d-lui Prisacariu mi-a adus aminte ca la noi de foarte putine ori „bunele intentii” sunt aproape de loc…bune sau dezinteresate.
    PS In ce-l priveste de detasatul de serviciu …la ora 21 …zap telecomanda !:))))

  • Reply
    Jeg marca Ponta: tata socru fură păduri cu Hrebenciuc, ginerică inventează un scandal forestier cu Iohannis - Pe Bloguri
    11 mai 2015 at 13:31

    […] Sursa: Cătălin Prisăcariu […]

  • Reply
    narcis purice
    11 mai 2015 at 14:17

    într-o doară,cu dureri,se legiferau prezentele scandaluri
    OG 71/2002 aprobată prin L654/2002.

  • Reply
    dana
    11 mai 2015 at 14:27

    ei lasa, ca daca erai la b1, prindea si la tine!

    • Reply
      prisacariu
      11 mai 2015 at 14:36

      daca ar fi prins si la mine, as fi fost inca in b1:))

      • Reply
        gaudi121
        11 mai 2015 at 20:28

        O haide mă că Striblea nu afăcut-o din intenție.Totul nu a fost decât o schemă foarte bine pusă la punct de PSD,o poveste gen teoria conspirație preluată de toate canalele și ziarele.Nu cred că Striblea a luat parte la această trebă pentru că era pus de PSD,el nu a fost decât păcălit de povestea PSD-ului.

  • Reply
    Bucharest Life | Nasty foreigners to blame | Romania | Living in Bucharest | Mundane living in Vitan / Dristor, in Bucharest, Romania | An insider's Bucharest & Romania blog
    11 mai 2015 at 16:42

    […] you read Romanian, this article explains what’s going on very well. In brief, while the PSD is pointing the finger at Iohannis for taking the side of the Austrian […]

  • Reply
    L
    11 mai 2015 at 16:42

    Sa nu exageram, Cataline. Iohannis e pretenarul lui Schweighofer. Ca sa nu mai vorbim de Mihalache… Deci, daca e sa fim corecti, si unii (Ponta si gasca de despaduritori a PSD) cat si altii (Iohannis si Mahalache s.a.) sunt in aceeasi masura de vinovati. E drept, gasca pesedista are un plus fata de gasca penalista. Sa nu-I uitam nici pe udemeristii lui Kerestoy…
    P.S. De subliniat ca retrimiterea la parlament a codului silvic nu e deloc un plus pentru ala care doarme in poalele lui Mahalache…

    • Reply
      prisacariu
      11 mai 2015 at 16:55

      nu-l apar pe iohannis, dar vreau sa vad probele

    • Reply
      gaudi121
      11 mai 2015 at 20:30

      Măi omule,Iohannis nu e prietenul lui Schwainhoffer.El e bun prieten cu consulul Austriei la Sibiu,care la rândul său îl cunoaște pe reprezentantul companiei.

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    11 mai 2015 at 17:11

    Daca tot e momentul,marturisilor(cu ironie) recunosc ca inainte de a citi textul eram ,UN PROST IN CEATA’ iar acum dupa ce l-am citit sunt,UN MARE PROST SI TOT IN CEATA’.
    Pai mai frate CATALIN cind ai in spate un partid ca VECHIUL PNL care nu-i la putere dar curvele si amantele lor deja se vad directoare prin deconcentrate,progeniturile SEFI PE LA FISC,iar nevestele in brate cu contracte GRASE,GRASE RAU……………….Ce-i de neinteles mai frate???????
    Cine vrei tu sa iasa la bataie,MIHALACHE???????? Prima doamna?????
    Oamenii astia acum cauta pe bursa aviane la preturi cit mai mari…………..
    Hai sa fim seriosi,astia se cearta pe prada,e doar o lupta intestina,intre infractori…………
    ADICA ADRIAN NASTASE IN 2003 FACE CADOURI FIRMELOR AUSTRIECE SI/???????????
    Unde-i laura codruta kovesy in povestea asta,dar MARELE GENERAL COLDEA??????????
    Pai daca se rascoleste bine rahatul asta stii cam citi vor intra la tubulatura??????????

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    11 mai 2015 at 17:15

    Si acum sa te lamuresc eu draga CATALIN PRSACARIU:
    Mai omule tu nu intelegi ca miza sunt MICII BUTICARI??????
    Adica se impiedica MARELE IOHANNIS IN DOUA TREI VREASCRURI ACOLO,sunt bani marunti-BUTICARII SI CHELNERII MAI FRATE ACOLO E BANUL GROS …….PE EI,PEI PE MAMA LOR…………

  • Reply
    PETRE
    11 mai 2015 at 18:00

    Va rog sa retineti ca Johannis a afirmat ca cei de la HS ,nici nu au indraznit sa-l deranjeze. Din pacate si randurile lui FRANK ZAPA(KING) 🙂 au o logica prea simpla sa nu fie reala „astia se cearta pe prada,e doar o lupta intestina,intre infractori”………… Pai ce crezi domnule ca doar dumneata esti in ceata tot asa. Da` eu ce am ? sunt prea scund ,sau prea gras? Tot asa sunt. Prin neimplicare ,citeste ,mutenie , ne da presedintele ceata la tot poporul lui de votanti !!
    Fiti atenti ,a iesit Ponta ,cu Zgonea in plan secund ranjind ca p… la …oaie ,ne anunta ,sau il anunta pe presedinte ca s-a facut : primeste un avion prezidential. Nu s-a cumparat pana acum ca n-a vrut Basescu ,!! Deci domnule presedinte Horodniceanu este baiat cuminte si merita postul ,iar cu Sova votam sa stea langa noi si dupa vot ne chemati la Cotroceni ,mai o dulceata ,mai un pahar de apa rece. Comunicat pe FB ca daca se mai intampla vre-o nerespectare a justitiei ,mai faceti o convocare.Sa se invete minte parlamentarii!!
    Bai te apuca o scarba de omu asta .Sa-i fi vazut figura lui Zgonea …incredibil !

  • Reply
    PETRE
    11 mai 2015 at 18:35

    S-au inlocuit telegramele de felicitari de pe vremea lui ceasca ,cu like uri de pe vremea lui puleasca
    „Victor Ponta si-a marit artificial numarul de fani pe Facebook prin cumpararea de „like”-uri, scrie Aktual 24.” 😀 😀
    http://www.flux24.ro/ponta-are-pe-facebook-11-111-fani-din-bangladesh/

  • Reply
    deliacio
    11 mai 2015 at 19:19

    E o manipulare ordinara pusa la punct de PSD. Ponta nu se pricepe la altceva decat la a arunca propriile laturi in ograda vecinului. Eu cred ca Iohannis e prieten cu austriecii dar acel cod silvic trimis inapoi la parlament are mult mai multe bube decat ca „nu favorizeaza” un mare exploatator de padure. Statul ar trebui sa infiinteze un „DNA al padurilor” si toti cei care taie copaci ilegal sa fie aspru pedepsiti numai ca marile furturi s-au facut sub abladuirea politicienilor si marii campioni la treaba asta au fost tot PSD-istii. Oare pentru a cata oara isi imagineaza d-nul Ponta ca suntem niste fraieri care punem botu’ la masinatiunile sale ieftine. Oare nu-si da seama ca toate incercarile sale disperate de a-si reabilita propria imagine nu fac altceva decat sa i-o sifoneze si mai rau.

  • Reply
    moshu49
    11 mai 2015 at 19:30

    de aceea zic: Johannis, trezeşte-te!!! 🙁

  • Reply
    Invingatorii padurilor (si ai nostri) | Printre extreme
    12 mai 2015 at 13:40

    […] analiza foarte buna, preluata de multe publicatii nationale, este facuta de Prisacariu, pe blogul sau, pe care o voi reda in […]

  • Reply
    CrisPres Cea mai stupida campanie - CrisPres
    12 mai 2015 at 21:24

    […] Alta campanie cel putin la fel de bizara, avand ca mesaj principal tot “strainul” vinovat de saracirea tarii, vizeaza asocierea fortata intre Klaus Iohannis si Schweighofer Holtzindustrie in scandalul defrisarilor. Catalin Prisacariu ofera cateva explicatii pe blogul sau. […]

  • Reply
    marian
    12 mai 2015 at 21:49

    Pe mine nu mă surprinde că la unii prinde.Partea și mai proastă e că ăştia ,”unii”, sunt forte mulți.

  • Reply
    dinu
    12 mai 2015 at 23:00

    CE SPUN EU CRETUNILOR CARE PUN BOTUL LA BULLSHITUL LUI PONTA, si ii imprastie inconstient sau premeditat propaganda bolsevica anti-presedinti pe facebook:
    http://m.mediafax.ro/social/lucia-varga-initiaza-o-lege-care-introduce-defrisarile-ilegale-in-legea-sigurantei-nationale-12249934
    Pontisti infecti (stiti voi care sunteti) care v-ati strecurat vicleneste aici pe facebook, printre patrioti!
    Terminati odata cu propaganda voastra infecta pro-Ponta, pro-UDMR si pro-Partidul Comunist, si anti-Johannis, si cu minciunile infecte manipulatoare despre defrisari si cum ca cica „pontistii, iredentistii si comunistii vor sa salveze padurile si Johannis se opune” ;), jucand aceeasi carte falsa si manipulatoare de „Johannis nu e roman ci german” 😉 jucata de porcul albanezo-italian Ponta si la alegeri!
    Voi, pontistii infecti satanisti ati promovat ani de-a randul defrisarile ilegale!! Iar cand pnl-ul a facut o lege sa opreasca defrisarile, a-ti preluat legea sa nu se vada ca sunteti impotriva ei ;), a-ti concediat initiatoarea legii, ati schimbat legea in favoarea criminalilor iredentisti defrisatori (UDMR-istul iredentist distrugator ilegal al padurilor Atilla Verestoy(dupa defrisarile lui pare ca au trecut hunii pe acolo! Nici iarba nu mai sta in picioare! Vezi si http://www.curentul.info/2010/index.php/2010092149077/Actualitate/Attila-Verestoy-zis-Drujba-lui-Dumnezeu-la-un-pas-de-a-fi-linsat-in-Mures.html ca acum sa sustina UDMR-istii ca „ei sunt tocmai cei care se opun defrisarilor” 😉 cum scrie in articolele astea false si manipulatoare pontisto-udmr-iste de dinjos de tot aici ????), apoi penalul cautat si de Interpol „Attila Marko”, si toti ceilalti huni „Attila”… etc.), iar cand Johannis a refuzat sa o semneze si a cerut sa fie reexaminata IN INTERESUL POPORULUI, a-ti imprastiat pe net zvonul ca „Johanis se opune legii anti-defrisare refuzand sa o semneze” ;), ca „PC+UDMR+PSD sunt salvatorii tarii si padurilor iar Johanis e impotriva Romaniei” ;), si ca „neamtul anti-roman Johanis” a fost vazut & pozat la masa cu defrisatorii austrieci” ;), cand acolo erati CHIAR VOI!!! Nu Johanis!!!
    DOVADA:
    http://www.comisarul.ro/politic/avem-si-noi-o-poza-pentru-dna/ponta-nu-iohannis-a-_448671.html
    Vezi si: http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-rupe-tot-anun-ul-facut-in-urma-cu-cateva-minute-e-de-partea-dna_955264.html
    Articole dezinformative bolsevico-pontisto-UDMR-iste si totodata anti-Johanis (ca de obicei! Ponta si anti-romanii lui udmr-isti ataca presedintii de cand lumea, sperand ca astfel el apare intr-o lumina favorabila in ochii prostimii) in care se promoveaza Partidul Comunist + PSDul + UDMR-ul, si care cu COPY & PASTE (tipic pontist!) preiau textul fals si manipulator IN MOD IDENTIC 100%, si il pun pe alte bloguri pontiste bolsevice, impanzind internetul cu FALSUL asta repetat peste tot, sa prosteasca populatia:
    Articol fals, manipulator bolsevico-pontist 1:
    http://www.dw.de/klaus-iohannis-%C8%99i-scandalul-defri%C8%99%C4%83rilor-abuzive/a-18427030
    Articol fals bolsevico-pontist 2, in care se adauga ilegal si cuvintele „Deutsche Welle” (care NU au absolut NIMIC de-a face cu site-ul marxist „Capitalul.ro”!) ca sa creeze prostimii impresia ca articolul vine „din Germania” 😉 si ca „germanii stiu ce legi se dau la noi si ce se voteaza in orice moment” 😉 si ca „daca si germanii spun asta 😉 e clar ca e adevarat” 😉 :
    http://m.capital.ro/deutsche-welle-klaus-iohannis-si-scandalul-defrisarilor-abuzive-presedintele-klaus-iohannis-a-fost-prins-pe-picior-gresit.html
    Baaa ROMANI!!! TREZIREA!!
    CA VA MANANCA LUPII!
    Terminati odata cu promovarea propagandei bolsevice infecte a lui Ponta la adresa lui Iohannis!!
    Iohannis nu a blocat nimic, decat modificarea detrimentala a legii padurilor facute initial buna de PNL, modificare detrimentala facuta apoi de PSD-isti, care astfel vor sa lase gauri in lege, sa se poata strecura infractorii „pe usa din dos” (in lege) sa defriseze mai departe padurile Romaniei!
    PSD-istii (de fapt Ponta, personal!) a dat-o afara din functie pe Lucia Varga (PNL), care a initiat legea cu Codul Silvic fara gauri in lege pt. infractori, si a pus-o in locul ei pe PSD-ista criminala Doina Pana, care imediat a modificat legea codului silvic excluzand din ea numeroase zone diferite de paduri, ca sa se poata defrisa mai departe pe usa din dos!
    Iar la acest „nou cod silvic” montat de psd-istii criminali, s-a opus Iohannis!!
    Asa ca terminati cu cretinatatile!
    Ponta e cretin destul, dar cei care ii cred cretinatatile… sunt si mai cretini!
    Si tradatori! De moment ce ii fac lui jocul si ii promoveaza mai departe propaganda bolsevica criminala dezinformatoare, cu care el se ocupa deja de ani de zile!!
    Si voi nici la ora asta nu ati priceput inca ???????
    http://m.gandul.info/financiar/padurea-obiectiv-de-securitate-nationala-va-avea-un-nou-protector-angajamentul-ministrului-mediului-dupa-adoptarea-noului-cod-silvic-13892542

  • Reply
    prisacariu | EXCLUSIV Ilie Sârbu, complice la abuzul în serviciu din Romsilva reclamat de Ponta la DNA
    14 mai 2015 at 13:29

    […] Ponta se afundă într-un rahat din ce în ce mai urît mirositor în povestea cu codrii patriei iar știrea e că, de fapt, Victor Viorel aruncă cu fecale înspre Iohannis ca să-l scape pe socrul său, Ilie Sârbu. De data asta, însă, nu e vorba de dosarul retrocedărilor de pădure, cum vă spuneam aici. […]

  • Reply
    Demontarea unui "JEG marca Ponta". Cum a inventat PSD un scandal forestier cu Iohannis - Aktual24
    17 mai 2015 at 12:42

    […] asta jegoasa si  ridicola, ma surprinde ca la unii prinde”, a scris Prisacariu pe blogul […]

  • Reply
    nina visoiu
    9 iulie 2015 at 8:09

    Ca sa se schimbe Romania in bine trebuie sa fii doar un bun roman,patriot nu Iohannist,nu Pontist nici mai stiu eu ce…….doar un bun roman.Toti romanii uniti pot face ceva pentru tara lor,dezbinati cum suntem nu vom reusi decit comentarii ca cele de mai sus ….sau de alt fel .Meditati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *