Băsescu despre Nana în 2014: "Anchetați imediat!"

8 aprilie 2014. Traian Băsescu: „Corpul de Control a constatat nereguli în achiziţia de teren a familiei mele la Nana. Eu vă rog, aici, pe voi, pe poliţişti, pe procurorul general, pe procurorul şef DNA, pe procurorul şef DIICOT, anchetaţi, imediat, şi, dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României„. (sursa)

7 martie 2015. Traian Băsescu: „Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. (…) Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?” (sursa)
Diferența de discurs este evidentă.
Comentați voi dacă ultima declarație a fostului președinte Băsescu este în acord cu declarațiile președintelui Băsescu din timpul mandatelor.
base2

You May also Like...

Secretarul general al PCR, tovarășul Nicolae Dragnea, l-a primit pe ministrul ungar de Externe
6 februarie 2018
Ponta îi urăște pe românii din străinătate care nu stau la mila ajutoarelor lui sociale și nu-l votează
2 noiembrie 2014
Și ea candidează la europarlamentare pe lista lui Vanghelie
24 aprilie 2019
33 Comments
  • Reply
    Mih
    7 martie 2015 at 14:07

    Eu nu prea vad dezacordul, pentru ca sunt doua subiecte diferite:
    – primul se refera la modul in care a achizitionat Ioana Basescu terenul de la Nana – din ce am citit prin presa, fiind cumparator de buna credinta
    – al doilea, se refera la faptul ca toata tevatura cu terenul respectiv a pornit ca o „sicana” politica indreptata impotriva presedintelui – vi se pare ca n-a fost asa?
    PS Cand cumperi LEGAL un bun, avand garantie din partea STATULUI ca nu sunt probleme cu bunul respectiv (act notarial, carte funciara) si te trezesti in situatia ca nu te poti folosi de proprietatea ta pt ca-ti pune tot statul sechestru, o fi normal sa te gandesti ca ceva nu e in regula? Ca STATUL are o responsabilitate fata de ce a garantat, dar cel care suporta consecinte esti tu, cumparator de buna credinta? Ca doar n-ai cumparat terenul ca pe un „chilipir” la colt de strada, sau in Obor.
    Mie mi s-ar fi parut mai interesant si necesar sa discutati asemenea aspecte (de exemplu). Dar se pare ca „temele” si „target”-ul sunt altele. Pacat!

    • Reply
      prisacariu
      7 martie 2015 at 15:09

      îmi vine și mie să plîng, dar mă abțin:)

      • Reply
        miriam
        7 martie 2015 at 18:33

        Nu inteleg ce vreti sa spuneti! Mai explici se poate?

      • Reply
        L
        7 martie 2015 at 18:45

        @Catalin Prisacariu
        „Amice”, te faci ca nu pricepi ca „afacerea Nana” e doar una de comanda politica via Gunoimonta-PSD? In momentul in care Procuratura lui tovarasul Nitu, pretenarul lui Gunoimonta va investiga toate retrocedarile de terenuri din Romania, in momentul ala nu voi mai avea nimic de adaugat. Cum totul nu e concentrat decat pe Nana, investigatia parchetului general e doar o mizerie politica de doi bani, o gluma proasta. Exact asta subliniaza si marinarul, anume ca bate la ochi faptul ca tovarasul Nitu investigheaza doar retrocedarile de terenuri de la Nana… Ma asteptamj la ceva mai multa inteligenta din partea ta.
        P.S. Iti sugerez sa mai lasi mistourile si ironiile ieftine ca replici la comentariile care se fac pe-aici. Te scufunda in penibil si in ridicol. Si abuzezi cam des de ele in locul unor raspunsuri aplicate, serioase. In caz contrar nu ne mai indemna sa comentam pe-aici pe subiectele tale din ce in ce mai rarefiate pe cale le livrezi in spatiul public. Incet, incet iti pierzi capitalul de simpatie pe care ti l-ai castigat cu greu in ultima vreme. Sti si tu cum sta treaba, nu?… E greu sa castigi simpatie si incredere si cu mult mai usor sa o pierzi.

        • Reply
          prisacariu
          9 martie 2015 at 21:00

          nu mă interesează nici un capital de simpatie și mă lasă foarte rece dacă am fani au ba:)

      • Reply
        nume si prenume
        7 martie 2015 at 19:32

        primul comentator ti-a dat un raspuns de bun simt,cu subiect si predicat si tu ai ales sa raspunzi /…/

        • Reply
          prisacariu
          9 martie 2015 at 20:59

          oftică-te, dar cenzurez anonimi care mă înjură

          • nume si prenume
            10 martie 2015 at 0:36

            sa ma oftic !? tu ai vazut ip-ul meu? ce plm crezi tu ca ma mai poate oftica pe mine,aici?
            ai dat cu mucii in fasole la primul comentator si ti-e jena sa admiti.

          • prisacariu
            10 martie 2015 at 13:07

            nu mai dau de mult cu mucii în fasole pentru că nu mai am surprize în ce privește oamenii despre care scriu. cam atît.

      • Reply
        gica
        8 martie 2015 at 20:20

        Te abtii si-ti vine sa plangi pentru ca Mih te-a pus la punct.Adica,mai pe intelesul tau,ti-a explicat „babeste” ca Parchetul General a facut o greseala elementara.Sechestrul asigurator se pune la persoanele urmarite penal care se presupune ca au savarsit faptele si eventual a rudelor acestora.Ce treaba are fica fostului presedinte cu Comisia de retrocedare din 2006?Sunt cumva rude?

      • Reply
        L
        9 martie 2015 at 18:13

        Manipulezi si cenzurezi intr-un mod vizibil odios, tovarase Catalin Prisacariu. Daca nu vrei sa pricepi cu adevarat ceea ce a declarat marinarul, e strict problema ta. Insa nu mai incerca sa ne manipulezi. Nu suntem idiotii care privesc hipnotizati si sedati la Antena3 si RTV. Pe zi ce trece te cam umpli de ridicol. Si confirmi ceea ce am afirmat cu cevea vreme in urma aici, pe blogul asta, ceva ce te-a basicat rau de tot, referitor la modul in care voi, „jurnalistii”, intelegeti sa faceti presa. Stiu, si comentariul asta o sa te deranjeze. Astfel ca am convingerea ca nu va trece de cenzura ta. Oricum, chiar ca e ultima oara cand iti fac onoarea sa fiu prezent pe blogul tau.

        • Reply
          prisacariu
          9 martie 2015 at 20:57

          multă sănătate:)

    • Reply
      KAKA MIZE
      7 martie 2015 at 19:29

      Depinde de stat. Statul a confiscat in 1948 casele unor oameni, i-a aruncat in strada si in locul lor au venit oameni de buna credinta care le-au ocupat cu acte in regula. Era un stat bulangiu care a fost belit la revolutie si in locullui a venit un stat bun care le-a dat voie unor oameni de buna credinta sa-si cumpere tot cu acte in regula si legal vilele in care stateau. Alea confiscate tot legal de fostul stat bulangiu. Proprietarii de drept au facut scandal si atunci statul asta nou s-a reformat si a creat ANRP, sa fie toata lumea multumita. Tot cu acte in regula, banii proprietarilor au ajuns la niste jmekeri de buna credinta iar in cazul nostru, pina cind nu a plecat tata lu’ cumparatoarea de buna credinta de la Cotroceni, n-a zis nimeni nimic despre minareala cu terenul de la Nana. Al dreacu’ stat, cit timp stau baietii care-l ghidoneaza cu piciorul pe frina, totul e legal si ok, cum pleaca, cum ia hurdubaia viteza si incep gainariile sa iasa la iveala!

  • Reply
    maria popescu
    7 martie 2015 at 15:52

    De ce s.a pornit tocmai de la Nana si nu de ori unde in tara asta unde situatia este asemanatoare.Dupa 1990 majoritatea primarilor au fost PSD.isti si au impartit pamintul dupa cum au vrut muschii lord.

  • Reply
    victor L
    7 martie 2015 at 16:38

    dle Prisacariu
    io ma dixtrez cind vad deontologi ca matale.
    Si numai prin cele doua exemple din vorbele lui Basescu, dati dovada ca logica nu va este amica.
    In plus, va feriti ca dreaqu` de tamiie sa faceti o distinctie: nu este anchetata Ioana Basescu pentru ca a cumparat terenul, ci felul in care s-au facut retrocedarile acum 15-20 de ani.
    Unele din terenurile „mosiei Nana” poate ca au fost retrocedate corect, iar pentru altele pot sa fie gasite nereguli.
    Ce sariti in sus ca dl Vucea? 😛

    • Reply
      prisacariu
      9 martie 2015 at 21:05

      și io mă dixtrez cînd văd pasionați de persoane ca mata

  • Reply
    Doina Radulescu
    7 martie 2015 at 16:46

    Catalin Prisacariu,nici eu nu vad niciun dezacord intre cele doua declaratii ale lui Traian Basescu,in schimb am observat (si nu de acum,de ceva vreme)schimbarea brusca a atitudinii si discursului tau,vis-a vis de Presedintele Traian Basescu si de oamenii sustinuti de el…Adica,mai pe romaneste, pare ca ai sarit cu arme si bagaje in cealalta barca,iar daca e asa,bine ar fi sa stim ,sa nu mai pierdem vremea urmarind emisiunile tale si citindu-ti blogul…Zau,ne sfarmama degeaba creiereii incercand sa intelegem ce se intampla si pierdem si o groaza de vreme…Spune,omule,pe fata „Ii apreciez pe zi ce trece,mai mult pe Iohannis ,Ponta & Co..” si gata,stim despre ce vorbim!

  • Reply
    Mariana Iova
    7 martie 2015 at 17:11

    Stimate domnule Prisacariu, Pana la acest „panseu” va consideram unul din cei mai buni moderatori: incisiv, dar nu agresiv, incercand sa restabiliti adevarul. Dar acum vad ca v-ati contaminat. Nici nu e greu, virusul de acuzare al fostului presedinte s-a raspandit in toata presa. Daca nu mai avem subiecte interesante, pentru ca despre guvernanti si parlamentari faptele de coruptie au devenit banale, de ce sa nu inventam si pe spinarea celor cinstiti? Oare e atat de greu sa ganditi ca daca dvs. ati cumpara un obiect de la un magazin, pentru care aveti bon de plata, factura, garantie, etc. si politia vi l-ar confisca, deoarece toate dovezile nu vor ei sa le ia in considerare( ca doar a calca legea in Romania este un titlu de mandrie; stiti cum se zice in popor ” doar boii se incurca in ea”), oare cum ati reactiona? M-am simtit jignita cand ati comentat nepermis de josnic, pentru ceea ce credeam ca sunteti din punct de vedere intelectual:”imi vine si mie sa plang, dar ma abtin”. Va rog eu sa nu va abtineti, plangeti nu numai pe Traian Basescu ci si pe toti proprietarii care au fost deposedati cu nerusinare, iar hotilor nu li se intampla nimic. Ba dimpotriva, aduna averi inimaginabile. Va dau exemplu cel mai concludent, pentru ca il cunosc, fiind proprietara. Mostenesc teren agricol in judetul Dolj, in doua comune. Pentru unul mi s-a dat titlul de proprietate, dar timp de 15 ani „nu s-a stiut la ce asociatie a fost repartizat”. Am gasit, cu totul intamplator ,asociatia, care a promis ca-mi va restitui drepturile ce mi se cuvin si de asemenea si impozitul. Poate v-a platit dvs.? ca eu inca nu am sesizat nici o „”bunavointa” in acest sens. Al doilea teren, din alta comuna, desi familia mea figureaza in registrul agricol de peste 100 de ani, iar eu am depus la dosar copii dupa actele originale de proprietate, tot de15 ani de data aceasta, nu mi se elibereaza titlul de proprietate. Cine credeti ca este vinovatul, dupa opinia primaruliui, viceprimarului, inginerului, secretarului etc? EU. Dansii nu stiu de ce nu gasesc titlul de proprietate, dar eu de ce nu platesc impozitul pe teren si nu caut asociatia care mi-a furat hectarele, fara nici un contract? Eu nu plang, dar nici nu ma pot resemna, gandind ca dvs. ca trebuie sa fiu ingatuitoare cu hotii si mafiotii, sa nu cumva sa-i jignesc, ca altfel va schimbati opinia! E de nerespirat daca si toata presa o ia razna pe modelul Antenei 3! Va rog mult reveniti-va asa cum v-am cunoscut ( pe sticla, bineinteles!).

  • Reply
    Constantin Marin
    7 martie 2015 at 17:28

    D-le Prisacaru,comentariul d-lui MIH(atat s-a recomandat),mi se pare destul de pertinent şi nu vad de ce „va vine sa plangeti”,dar va abtineti !!..Daca ştiti mai multe,ınformatine şi pe noi aştia mai proşti.Noi nu luam informatiile decat din presa şi nu de la „unele surse”,care se ıntelege ca sunt de la servicii !!..Ce vedeti ın neregula ?!Este ca şi cand,d-tra ımi vindeti o maşina ce ati detinut-o 3 ani cu acte ın regula,inclusiv ınscrisa şi cu certificat de ınmatriculare eliberat de Politia Romana,şi dupa ce o cumpar,se constata ca a fost furata.Sunt eu de vina,sau primul cumparator ce mi-a vandut-o,respectiv d-tra,care ca un cumparator de buna credinta,ati ıncheiat afacerea şi ati vandut-o mai departe dupa un nr.de ani ?!!.Aştept un raspuns .

  • Reply
    virgilius
    8 martie 2015 at 2:33

    Cand a spus de actiuni politice, s-a referit la trimiterea Corpului de Control a lu Viorel la Nana, la formarea acelei comisii de ancheta la Parlament. La asta s-a referit TB atunci cand a spus ca oamenii suporta consecintele unor actiuni politice impotriva sa. Cu alte cuvinte, daca nu era vorba de Basescu, aceste presupuse ilegalitati nu ar fi fost descoperite niciodata. Acesta este sensul afirmatiei potrivit cu care atat timp cat terenurile au fost in proprietatea firmei italiene de la care a cumparat, nu a existat niciun fel de ancheta. Va cam opariti si nu mai ganditi cu capul ala bun cand cineva cu greutate zice ceva ce include justitia.

    • Reply
      prisacariu
      9 martie 2015 at 20:58

      aha

      • Reply
        virgilius
        9 martie 2015 at 22:11

        Te dai pe brazdă văd… 🙂 ridică două degete şi zi frumos, cu intonaţie, ca să citească tot blogomanul: am greşit că m-am pripit şi nu am înţeles exact ce a vrut să spună fostul meu Comandant :), deşi nu am avut intenţia de a dezinforma. Apoi agheazmă mare pe stomacul gol 2 zile şi blogomanii vor considera că te-ai purificat 🙂 Fii bărbat, ce dracu…

        • Reply
          prisacariu
          10 martie 2015 at 13:05

          hai să nu ne aruncăm:). eu nu mai cred în politicieni (cu funcții) cinstiți. aburelile astea cu comandanți și dezinformări să le servești altora.

          • virgilius
            10 martie 2015 at 15:36

            Calmo paciento! E pericoloso sporgersi! 🙂 Cum e aia: dacă îţi spun cel puţin trei persoane că eşti matol, te duci şi te culci. Aşa şi aici la tine pe prispă: au strigat blogomanii la tine că te-ai pripit, neintenţionat tind să cred, şi tu ce faci? Te înfoi ca o bufniţă ( 🙂 ) arunci fulgere la toată lumea ( 🙂 ) şi nu vrei să recunoşti nimic. Ok, dar e un preţ de plătit – tocmai aceste comentarii. Şi da, sunt de acord cu tine: atât timp cât viaţa unui individ nu este supusă unor reglementări drastice, acela va tinde la momentul oportun să bage vastu’ la caraman.

          • prisacariu
            11 martie 2015 at 12:34

            nu știu cum e asta cu „vastu’ la caraman”, cred că avem lecturi diferite:). cît despre părerea comună a mai multora care, după opinia ta, ar reprezenta adevărul suprem, mă tem că nu ne întîlnim. asta e, încă nu mă duc să mă culc, obișnuiește-te.

          • virgilius
            10 martie 2015 at 17:08

            Post Scriptum: Am văzut că acum câteva zile l-ai avut invitat în emisiune din nou pe securistul ăla bun, inteligent și deschis la minte (conform propriei tale caracterizări) Mircea Coșea – personaj ce a activat ca ofițer acoperit al UM 0544 (CIE/DIE) în perioada 01.06.1973 – 31.07.1982 dar căruia, ce-i drept, i s-a deschis dosar de urmărire informativă de către UM 0544/199/1108 în 1985. DE CE TU?*
            *- adaptare după titlul original la peliculei regizate de Tudor Giurgiu, în cuprinsul căreia este devoalat SISTEMUL.

  • Reply
    deutch
    8 martie 2015 at 2:52

    Comentatorul dvs. are dreptate, dle Prisacariu… Iata un abecedar al tranzactiilor imobiliare in Germania, poate va ajuta sa gasiti o abordare corecta:
    http://ca.practicallaw.com/0-503-6621

  • Reply
    Holban Dorin
    8 martie 2015 at 7:03

    Este necesară existența unei substanțiale doze de imaginație pentru a lega în vreun fel între ele cele două citate.
    În cel de-al doilea, Băsescu își exprimă doar regretul față de experiența prin care trec cele 127 de familii, din pricina vendetei politice îndreptate asupra sa. Nicidecum nu pare să conteste actul judiciar în sine.
    Dealtfel, măsura sechestrului este flagrant abuzivă, ea nefiind îndreptată împotriva adevăratului împricinat, ci împotriva unor persoane care nu se află sub urmărire penală.

  • Reply
    Bogdan
    8 martie 2015 at 11:55

    Diferenta dintre cele doua este ca atunci cand a facut prima declaratie era presedinte iar cand a facut pe cea de-a doua nu mai era presedinte.
    In ceea ce priveste dezacordul de care pomenesti, cred ca lumea se asteapta la prea multe din partea lui Basescu. Cred ca a devenit destul de clar pana acum ca are si el anumite limitari.

  • Reply
    ella
    9 martie 2015 at 9:41

    Ironia este OK , dar ai grija CATALIN PRISACARIU la ,, butonul de panica „. Am impresia ca a inceput sa devina butonul de lovire in Traian Basescu, sau butonul de lauda pentru Iohannis. De parca nu ar fi destule butoane de acest fel pe piata media…! Oricum inca iti urmaresc ,, butonul”.

  • Reply
    tommie
    10 martie 2015 at 4:14

    …cu niste ani in urma am mers cu o ruda mai in varsta intr-o comuna din perimetrul NANA…am lins mai multe registre in care erau mentionate suprafete pe proprietari… am ajuns la concluzia ca omul cu care eram fusese pagubit ..de catre secretara primariei ,care – .CULMEA..- este NEPOATA lui ?!?!?!? SI mai interesant e ca fata persoanei pagubite – persoana adulta,cu o formatie economica solida – consigera in prezent ca … tot Basescu este de vina !?!?!? (mentionez ca in incaperea in care lucreaza mare parte din zi tvset e pe a3 …)….

  • Reply
    gica
    11 martie 2015 at 16:00

    Felicitari, D-le Prisacaru!Ieri seara „te-ai scos”.O „vorba” pe care o foloseau studentii ieseni in anii ’70.Intr-adevar,ieri seara ai fost printre putinii jurnalisti care au abordat subiectul NUP-ului dat de Codruta Kovesi la dosarul Mineriadei.Cand esti corect,jos palaria!

  • Reply
    Basencu
    17 martie 2015 at 16:39

    Barosane
    Statu da drept sa duce la parnaie.
    Astia jubilează ca Giumbix va fi arestat.
    Eu nu cred.
    Te am rugat sa i chemi in emisiune pe Hrebe tatăl si fiul. N ai vrut.
    Te rog să-l chemi pe chioru in seara asta ca mâine cum zice el nu l mai găsește tuta aia de nevastă-sa acase.
    In rest ponta a plagiat, poporul așteaptă sa i crească nivelul de trai de la arestări si nu prin crearea de plus valoare, productivitate, inițiativa, curaj.
    Stau la tv si astept sa mi crească salariul. Sau sa trec pe la dna sa mi dea jumătatea lu cinci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *