Expertul care l-a scăpat pe Ponta de plagiat: avocatul Mateuț. Mateuț a lucrat cu Ponta în cazul Tender

Nenorocitul de verdict al Comisiei Naționale de Etică prin care Ponta a scăpat de plagiat trebuie să fie contestat și anulat pentru conflict vădit de interese. Principalul expert al Comisiei Naționale de Etică în cazul doctoratului lui Ponta a fost avocatul Gheorghiță Mateuț. Mateuț, însă, nu prezenta nici o garanție de imparțialitate: a lucrat în aceeași echipă cu Ponta (cel al cărui doctorat l-a „cercetat”) pentru a-l apăra pe Ovidiu Tender.

Fie și numai pentru acest motiv, în nici o țară din lumea asta în care oamenii nu locuiesc în peșteri Mateuț nu ar fi fost numit expert al Comisiei Naționale de Etică. Pentru că este, evident, subiectiv în relația cu Ponta. Repet: Mateuț și Ponta au luat bani în același caz și de la același om, Ovidiu Tender, într-un proces penal. Ba chiar au declanșat, împreună, un scandal monstru în instanța de judecată după ce lui Ponta (din motive de incompatibilitate) i s-a refuzat dreptul de a-l reprezenta pe Tender (mai multe, aici, dar și într-o notă a Inspecției Judiciare despre toată povestea, disponibilă tot aici). Relevant în nota Inspecției Judiciare este pasajul în care se descrie colaborarea dintre Mateuț și Ponta: „Dintre metodele folosite, redate la punctul II din lucrare, enumărăm: neprezentarea avocatului Mateuţ Gheorghe la termenele din 26 şi 29.07.2006, în faţa Tribunalului Bucureşti, fără a face dovada imposibilităţii prezentării, întârzierea la termenul din 30.07.2006 stabilit de aceeaşi instanţă, crearea „diversiunii V. Ponta”, pentru accentuarea presiunii mediatice asupra judecătorilor cauzei, ş.a.”. Pe scurt, Mateuț și Ponta au fost, în înțelegere și pe banii lui Tender, doi golani ai avocaturii. Iar golanul Mateuț a fost expertul Comisiei Naționale de Etică ce a trebuit să cerceteze doctoratul golanului Ponta. Și a decis, golănește, că Ponta nu a plagiat.
pontamateut

You May also Like...

Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca Petre Roman să nu ne mai f.tă cu minciunile lui penibile
14 martie 2014
Cum minte MRU: prostește, penibil și interesat. Pentru Ponta
25 iunie 2014
Firea atacă Uber, dar tolerează pe piață 2.500 de taximetre neautorizate
19 decembrie 2017
18 Comments
  • Reply
    sile de la scularie
    5 ianuarie 2015 at 10:25

    Cătă esti tare dom’le: minte brici si vedere clara. Keep up the good work. Bravo !!!!!

    • Reply
      prisacariu
      5 ianuarie 2015 at 10:29

      ei, nu era asa greu, sa fim seriosi:)

  • Reply
    Radu
    5 ianuarie 2015 at 11:21

    Dar nu ar fi corect ca dupa ce renunti la doctorat sau ti se retrage etc. sa fii si decazut din dreptul de a mai sustine vreodata vreun doctorat? Daca se poate in cazul drepturilor parintesti, civile si de alta natura de ce nu ar fi valabil si aici?

    • Reply
      prisacariu
      5 ianuarie 2015 at 11:25

      buna idee!

  • Reply
    Oscar
    5 ianuarie 2015 at 11:44

    Cătă, subscriu! Altfel, la mulți ani! Și să-i rupem pe golani! 🙂

  • Reply
    George
    5 ianuarie 2015 at 12:12

    @Catalin Prisacariu
    Relatia Mateut-Gunoimonta era de notorietate si era cunoscuta de mult. Inclusiv faptul ca Gunoimonta, impreuna cu tovarasul Mateut, l-a aparat pe Tender… O vreme. Pana cand a fost obligat de lege sa renunte in a mai face parte din echipa de aparare a lui Tender. Ca tovarasul Mateut (ca si tovarasul Campeanu, noul ministru al educatiei si invatamantului) a fost plantat la sefia CNE ca sa fie doar un alt Grajdan al lui Gunoimonta, si asta se stia. Ca doar era la mintea cocosului… Gunoimonta a folosit toate institutiile statului in folos propriu. Acelea de care se putea folosi ca sa-si rezolve problema penala privind plagiatul. Cum este posibil ca oameni apparent respectabili, care au par alb in cap sa devina slugile unui tasti-basti precum este Gunoimonta. Si sa execute tot ceea ce acesta le ordona. Eu zic ca e momentul ca DNA sa iasa din hibernare si pe acest caz absolut scandalos: plagiatul lui Gunoimonta. In orice caz, Gunoimonta avocat? Personajul e de-o incompetent izbitoare. Cine si-ar dori un astfel de avocat? Doar un idiot care vrea sa ajunga la puscarie. Nici despre tovarasul Mateut nu am putea spune raspicat ca ar fi vreun geniu al avocaturii… A aparat personaje mai mult decat dubioase care, mai toate, au ajuns in inchisoare.
    Continui sa cred ca DNA trebuie sa dezlege itele a tot ceea ce s-a intamplat in cazul plagiatului lui Gunoimonta. Pentru ca eu am impresia ca avem de-a face cu un soi de trafic de influenta. Printre altele.. Cazurile Pop, Andronescu si, acum, Campeanu, numirea lui Mateut ca sef al CNE, toate acestea par a face parte dintr-un caz de trafic de influenta. Toti acestia enumerate au lucrat cu sarg la albirea lui Gunoimonta. Cu siguranta ca au facut-o in schimbul a ceva. Fie si acela al recompensarii cu primirea unei functii ministeriale. Gresesc eu?

  • Reply
    JULES VERNE
    5 ianuarie 2015 at 12:53

    un om sanatos la cap nu POATE renunta la o diploma ! cred ca poate renunta la dreptul de practica nu si la diploma .
    puie monta are o problema care tine de psihiatrie oricum ai intoarce-o ! eticheta de plagiator nu i-o va putea dezlipi nimeni si niciodata de pe fruntea-i ingusta nici peste zeci de mii de ani si chiar mai incolo .

  • Reply
    Gina
    5 ianuarie 2015 at 13:43

    Comisia de Etica a ministerului trebuie sa explice cum s-a facut desemnarea expertilor in cazul plagiatului d-lui Ponta si cum au fost respectate criteriile de incompatibilitate intre expertii desemnati si cei expertizati (d-l Ponta + d-l Nastase + comisia de doctorat).
    Poate se va lamuri si d-l ministru Sorin Campeanu care sunt cele patru filtre din 2003 (conducatorul de doctorat – PM seful d-lui Ponta si coleg de partid, catedra din care faceau parte d-l Nastase & subalterni, comisia de doctorat – prieteni si subalterni ai d-lui Nastase, ministerul – din subordinea d-lui Nastase) si al cincilea filtru – cel din 2012 (Comisia de Etica a ministerului condus de PSD – unde expert era d-l Mateut – colegul de procese al d-lui Ponta).
    Cam astea au fost filtrele despre care vorbea d-l ministru Campeanu in emisiunea B1TV de aseara. Sunt aceste filtre credibile?
    D-l ministru nu a vorbit si de alte filtre care au dat verdictul de „plagiat covarsitor”: revista Nature (sau Natura cum a numit-o d-l Ponta), concluziile si votul CNADTU (cel desfiintat de d-l Liviu Pop in timp ce delibera) si raportul Comisiei de Etica a UB.

  • Reply
    Nasul TV » Expertul care l-a scăpat pe Ponta de plagiat: avocatul Mateuț | Mateuț a lucrat cu Ponta în cazul Tender
    5 ianuarie 2015 at 13:55

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    valentina
    5 ianuarie 2015 at 14:22

    Ca si George cred ca vorbim despre doi grajdani in slujba oricui plateste mai bine. Ambii handicapati in a recepta orice legat de onoare, morala, demnitate, obisnuiti sa siluiasca legea dupa bunul plac. faponta nu e in stare nici sa simuleze ca are onoare, cand trebuie sa o faca , asa, pentru public ca nu stie ce e aia! Oprotunisti care-si rezolva problemele legale cu un telefon si/sau violarea legii, a bunului simt inca de pe vremea lui nascase cand au inceput sa se gandeasca ca ar fi mai prudent sa fure…legal ! E o caracteristica a psd incercarea de a adapta realitati/legi la nevoile lor concrete.Acum iata ca a mai intrat un personaj in conjuratia plagiatului, ministrul campeanu -sunt sigura ca se va dovedi ca e o alta nulitate din toate punctele de vedere…Nu vreti sa stiti cat de revoltata sunt si cat de scarba mi-e de dottore si de grajdanii lui…..
    Multumesc Catalin ca abordezi cel mai aproape de ce-mi doresc aceasta oroare(devenita oroare prin modul in care a fost/ai este „tratata”) si ma ajuti astfel sa nu ma detest si pe mine ca desi sunt o persoana apta nu gasesc o cale de iesire din aceasta „fundatura”!

  • Reply
    petre
    5 ianuarie 2015 at 14:51

    Si in acest caz dragii mosului , pesedeaua a pus la inaintarea ce are mai pervers : legea mutilata …asa ca :
    „Lasciate ogni speranza ” vorba lu` Dante
    PS pe vremea savantei de renume mondial ,nici un academician nu s-a dezis public de „academiciana”,nici de monta puie nu se inghesuie academicienii sa mature pe jos cu el.Opozitia si-a luat rolul de ………. in cucuruz si tace.
    PS ! poate profesorul care este acuma presedinte sa ceara demisia gunoiului ???

  • Reply
    petre
    5 ianuarie 2015 at 16:36

    Hopa !
    „Oficial german: Romania nu va adera la Schengen in 2015. Sperantele legate de alegerea lui Iohannis nu schimba situatia politica din tara’.Sigur occidentalii stiu mai multe ca noi ! Iar „discretia” prezidentiala nu miroase a bine. Deloc. Inclusiv si prin ceea ce se preconizeaza la CSM. Ramanerea in functiune a magistratilor cu probleme ( Costiniu;Ponea si cine va mai fi) , care distrug si vor putea distruge puternic credibilitatea justitiei. Si neintrarea in Schengen.Si se vrea.Si se poate face.Maine va si prezent si d-l Johannis la CSM ,unde se va instala o echipa „mai sensibila”,cu binecuvantare prezidentiala.. Ii va putea contrazice pe nemti d-l Johannis? Cum adica va veti intreba ; iata ;
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19017191-oficial-german-romania-nu-adera-schengen-2015-sperantele-legate-alegerea-lui-iohannis-nu-schimba-situatia-politica-din-tara.htm

  • Reply
    rzv
    5 ianuarie 2015 at 16:44

    bai, nea mateutz chiar ca-i baga pe toti la puscarie. 13 anii pt nea tendar e ceva si el o arde prin africa cu prospectiunii::)))
    erea o chestie sa vedem ponta, ca av cam cit optinea pt clientii lui, da navuram norocu ca il facu psd sef::((

  • Reply
    rebel
    5 ianuarie 2015 at 17:13

    PONTUTU se acopera cu gunoaie.Cum este posibil ca un asfel monta poate reprezenta legitim interesele ROMANIEI din calitatea de prim-ministru?

  • Reply
    lmihai
    5 ianuarie 2015 at 17:32

    D-le Prisacariu fiti consecvent cu acest subiect, trebuie sa dea si rezultate!
    Fiti mai selectiv cu invitatii din emisiunea pe care o moderati, unii dintre ei o fac praf, este de neurmarit, acum aveti noroc pe segmentul de ora, nu sunt alte emisiuni interesante.

  • Reply
    Anda
    5 ianuarie 2015 at 21:06

    Desigur cei care au postat comentarii, nu au fost studentii profesorului Mateut! Cine il cunoaste ca profesor, isi scoate palaria!

  • Reply
    Mihail AD
    5 ianuarie 2015 at 22:44

    Și totuși, e un progres: cu toate reproșurile primite de dl. ministru Câmpeanu, e o diferență uriașă între poziția moderată a d-lui ministru Câmpeanu și prestația fostului ministru Liviu Pop. Păi dacă era acum dl. Pop ministru, nu numai că se anula o diplomă, dar se desființa și instituția doctoratului, cu tot cu comisii.

    • Reply
      Mariana Coman
      30 iunie 2016 at 13:27

      Pop?Un golanas politic ,crescut si educalt dupa metodele securisto-comuniste.Pacat de maramureseni ca s-a aciuit cu un asemenea exemplar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *