Marea minciună a lui Ponta: decizia politică nu poate fi pedepsită

Supremul argument la care apelează Ponta zilele acestea, cînd e acuzat de DNA (și) de conflict de interese (a avut avantaje financiare de la Șova, apoi i-a întors favorul numindu-l ministru), este că numirea lui Șova a fost o decizie politică iar deciziile politice nu pot fi supuse cenzurii Justiției (adică nici cercetate penal și, evident, ar vrea Ponta, nici condamnate de instanță).

Mai mult, Ponta plusează: decizia politică de a-l numi pe Șova ministru nu a fost luată doar de premier, ci și confirmată de către Parlament (prin vot) și de către președinte (prin decret). Așadar, insinuează Ponta, ar trebui chemați la DNA și parlamentarii care au votat pentru, dar și președintele care a semnat decretul de numire (Traian Băsescu, în acest caz).
Trebuie să fii ori foarte idiot, ori foarte de rea-credință, ca să pretinzi că acest raționament este îndreptățit. Să-l demontăm, deci.
În primul rînd, decizia politică de a numi un ministru îi cam aparține integral premierului. Parlamentul, e adevărat, votează un cabinet, dar îl votează în întregime, nu ministru cu ministru, ca să se poată opune unui ministru anume. Așadar, votul parlamentarilor este dat mai degrabă unei majorități politice care a produs acel premier care-și alege guvernul și nu fiecărui ministru în parte, deci responsabilitatea parlamentarilor este generală, nu particulară.
În al doilea rînd, președintele nu poate cenzura, de fapt, alegerea de către premier a unui anume ministru. Pentru că, știm acum, Curtea Constituțională a decis că președintele țării poate respinge o nominalizare de ministru doar o dată. A doua oară, însă, președintele este obligat să-l numească ministru pe cel propus de premier, chiar dacă acel ministru e cel respins în primă fază. Deci, iarăși, responsabilitatea integrală îi revine premierului.
În al treilea (și cel mai important) rînd, deciziile politice trebuie să fie LEGALE! Înainte de a fi politică, o decizie guvernamentală sau parlamentară trebuie să respecte Constituția și legile patriei. Cu un exemplu (poate extrem, dar foarte relevant): dacă Ponta decide mîine că toți românii care nu au carnet de membru PSD trebuie să fie închiși în rezervații și puși la muncă silnică, cu siguranță această decizie politică (fie că e tradusă într-o ordonanță de urgență sau într-o lege) nu doar că va fi declarată neconstituțională, dar e foarte posibil să ducă și la un dosar penal.
Vrem, așadar, să gîndim malformat și hidos ca Ponta, cel care complet dement vrea să credem că politicienii au drept de viață și de moarte asupra a tot și toate? Eu, cu siguranță, nu vreau să gîndesc așa și cred că nici un român sănătos la cap nu gîndește așa.
ponta

You May also Like...

Anticorupția lui Iohannis s-a împotmolit în Vosganian. Care o apără pe Ecaterina Andronescu
19 noiembrie 2014
Marele tun al lui Dragnea: a cumpărat de la stat zeci de spații și terenuri cu un dolar pe metru pătrat
5 noiembrie 2017
Infamia îmbogățirii prin furt: Ioan Niculae a dat 25.000 de euro pe un teren public de 10 milioane de euro
23 august 2016
5 Comments
  • Reply
    Elena
    9 iunie 2015 at 12:30

    Ponta ,cand vorbeste , aplica din greu expresia comunista : ” Dai in MINE (cel mai important gunoi) . Dai in tine , dai in fabrici si uzine !” Execrabil!

  • Reply
    Marea minciună a lui Ponta | Decizia politică nu poate fi pedepsită - Stiri Presa Online
    9 iunie 2015 at 13:28

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Marea minciună a lui Ponta | Decizia politică nu poate fi pedepsită | Nasul.tv
    9 iunie 2015 at 13:52

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    oarecare
    9 iunie 2015 at 19:38

    DNA sa vada de partea cu documentele false si cu celelalte escrocherii pt care nu au nevoie de acceptul haitei parlamentare. Daca acolo isi fac treaba cum trebuie Plagiatorul n-ar trebui sa mai aiba scapare decat daca „umbla” pe la judecatori, ceea ce n-ar fi deloc exclus. Eu inclin sa cred ca si cei doi judecatori care au achitat-o pe Rarinca au fost „manariti” intr-un fel sau altul tocmai pt a pregati asaltul asupra justitiei in cazul in care Plagiatorul si Sova vor ajunge la stramtoare. e
    Asteptam motivarea judecatorilor care vad ca intarzie sa o publice. Tare as vrea sa stiu cum de-au gresit atat de grosolan procurorii si cei 6-7 judecatori care au tinut-o 6 luni in arest preventiv, incat cei doi au fost „nevoiti” sa o achite.

  • Reply
    cretinoid
    10 iunie 2015 at 21:54

    fiecare declaratie a lui Ponta este incarcata de 90% demagogie si 10% minciuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *