Ministrul Cazanciuc trebuie să-și dea demisia. Urgent

Faptele seci:
– DNA: „Duicu Ioan-Adrian (președintele PSD al Consiliului Județean Mehedinți – n.m.) i-a promis lui Ponea Constantin Ștefan (șeful Poliției Mehedinți – n.m.) că își va folosi această influență, pentru a-i determina pe funcționarii publici să facă acte care intră în atribuțiilor lor de serviciu (…): (…) să numească o persoană din familia acestuia într-o funcție de conducere în cadrul Ministerului Public” (sursa).
– B1 TV a lămurit, în exclusivitate, cine e „persoana din familia” șefului Poliției Mehedinți (aici, de la minutul 02.00): Elisabeta Ponea (fostă Drăguț), procuror DNA, care urma să fie propusă de ministrul Justiției (acum PSD), Robert Cazanciuc, în funcția de șefă a Direcției Juridice a DNA, structura centrală;

– Robert Cazanciuc a încercat să o dreagă, la TVR: „Doamna Ponea a fost unul dintre zecile de magistraţi care au fost la Ministerul justiţiei în perioada în care încercam să găsim procurori adecvaţi pentru diversele funcţii de conducere libere, vacante, la nivelul conducerii Ministerului Public, doamna Ponea având două mandate de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Craiova în perioada 2006-2012. Deci un om cu foarte mare experienţă care, teoretic, poate să aspire la o funcţie de conducere la nivelul Ministerului Public”. (sursa)
Așadar, pila pusă de pesedistul Duicu de la Mehedinți a funcționat: nevasta șefului Poliției Mehedinți (acum arestat pentru 30 de zile, împreună cu Duicu) a fost în cărți pentru șefia unei direcții din DNA. Evident, la acea dată, DNA deja avea în lucru ancheta împotriva lui Duicu & co, așa că, într-un fel sau altul, Cazanciua a aflat că familia Ponea va ajunge la pîrnaie și a renunțat la propunere.
Dar intenția lui Cazanciuc rămîne: ministrul Justiției ar fi propus pentru o funcție de conducere în DNA un om la „sugestia” (ca să nu-i spun presiune politică) unui baron local PSD. Iar intenția, știe orice procuror (pînă și Cazanciuc, care a fost un procuror mediocru), se pedepsește. Dar Robert Cazanciuc nu are nici o calitate în dosarul DNA al lui Duicu și asociații lui penali. Cazanciuc, însă, are o calitate în Guvern: e ministru al Justiției. Acum, trebuie să-și piardă această calitate. Fie prin demisie, fie prin demitere. Pentru că Robert Cazanciuc nu mai e ministru al Justiției într-o țară a UE, e doar o slugă mafiotă, un mărunt traficant de funcții în Justiție la ordin politic.
cazanciuc

You May also Like...

Pleacă, mă, tîmpitule…
10 iulie 2015
Sluga PSD din CSM, venituri de bancher: peste un milion de lei anual
18 octombrie 2017
Hrebenciuc își recunoaște fapta. Ciudat, însă, complicele Ilie Sârbu nici nu a fost trimis în judecată
12 octombrie 2015
11 Comments
  • Reply
    Nea
    4 aprilie 2014 at 14:01

    Ministru de justiţie cu nume de racket

  • Reply
    Minciuna lui Cazanciuc | Presa Online
    4 aprilie 2014 at 17:40

    […] de sef al sectiei judiciare DNA. De mirare ca nu i-a iesit nasul prin ecranul televizorului. Catalin Prisacariu si Sorina Matei restabilesc faptele cu acuratete, nu voi mai insista pe detalii. Insa cazul merita […]

  • Reply
    PRISĂCARIU (blog): Cazanciuc să-și dea demisia, e doar o slugă mafiotă | Pagina de Politică | Parte din familia RV
    4 aprilie 2014 at 23:59

    […] Integral, pe blogul lui Cătălin Prisăcariu, aici […]

  • Reply
    enigma
    5 aprilie 2014 at 14:30

    In perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al Romaniei. Asadar, coleg cu VVP. Tridentul ofensiv in lupta cu DNAul scapat de sub controlul politic: Ponta-Cazanciuc-Nitu.
    Sa nu ne amagim cu ideea ca ministrul va fi solicitat sa dea explicatii cu privire la circumstantele propunerilor sale, neagreate in final de CSM. Ar mai trebui sa ne amintim si de baronul Dragnea care ii ademenea pe unii procurori-anchetatori pe usa biroului lui Robert.
    Promisiuni Ponta catre baroni in 2011:
    http://www.youtube.com/watch?v=IqGZbuUtNtc

  • Reply
    grisa
    5 aprilie 2014 at 19:34

    Ati intalnit vreun ministru sa-si fii dat de buna voie demisia cand ii era vadita incompetenta? Cu cat e mai putin pregatit profesional cu atat, odata ajuns intr-o functie de conducere, va fi dispus sa plece dintr-un loc, ce fara mari eforturi , ii da mari avantaje. Am mai spus-o:Ponta si-a ales colaboratorii dupa chipul si asemanarea lui: obedienti, lipsiti de coloana vertebrala, slab pregatiti profesional; intr-un cuvant, niste ratati dar lingaui de prima mana.

  • Reply
    Minciuna lui Cazanciuc | Ziare net - Stiri din presa
    6 aprilie 2014 at 0:03

    […] de sef al sectiei judiciare DNA. De mirare ca nu i-a iesit nasul prin ecranul televizorului. Catalin Prisacariu si Sorina Matei restabilesc faptele cu acuratete, nu voi mai insista pe detalii. Insa cazul merita […]

  • Reply
    Mitzu`Beciuklistu
    6 aprilie 2014 at 15:39

    L-au prins pe finul/nasul pontist cu cazaciocul gol. Famiglia se va regrupa, ca de-aia e famiglie si mafia pecere nu moare, ea doar isi creste si promoveaza pupilii.
    Sigur ca ponta isi numeste ministrii dupa chipul si asemanarea sa. Doar nu vreti sa bage cineva de seama cit de null e.

  • Reply
    Robert Cazanciuc nu trebuie să îşi dea demisia ci ar trebui dus la DNA şi pus să dea declaraţii până face bătături | Românica blues
    6 aprilie 2014 at 23:18

    […] Articolul lui Prisăcaru se poate citi pe siteul său: prisacariu.ro […]

  • Reply
    ion adrian
    11 aprilie 2014 at 18:50

    May God give this happen
    „Victoria Nuland: In the future, the U.S. will focus on the fight against corruption in the Balkans, Central and Eastern”
    de Alina Neagu HotNews.ro
    Vineri, 11 aprilie 2014, 10:42
    SUA se vor concentra pe lupta impotriva coruptiei in Europa Centrala si de Est si in Balcani, in stransa colaborare cu Uniunea Europeana, pentru a ajuta tarile din aceasta regiune sa aiba o guvernare curata, mass-media independenta si o societate civila puternica, afirma Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene si eurasiatice. Victoria Nuland spune ca in unele tari din centrul, estul Europei si Balcani se observa o „tendinta ingrijoratoare ca aspiratiile cetatenilor sa fie calcate in picioare in interesul oligarhilor corupti”, care „isi folosesc banii si influenta pentru a inabusi opozitia politica, pentru a cumpara politicieni si mass-media, pentru a slabi independenta justitiei si drepturile ONG-urilor”.
    Oficialul american mai spune ca se poate observa o proportie tot mai mare de oligarhi si politicieni corupti care lucreaza impreuna, inclusiv dincolo de frontierele nationale, dispusi sa se sustina reciproc pentru a-si mentine influenta si sa isi conserve banii ce alimenteaza acest sistem. Victoria Nuland subliniaza ca „un astfel de sistem corupt nu numai ca slabeste democratia din interior, insa face o tara vulnerabila si la influentele din afara granitelor, care ar dori sa exercite o presiune nejustificata asupra politicilor economice, politicilor de stat si luarea deciziilor. „Cu alte cuvinte, in multe parti ale Europei, lupta impotriva coruptiei trebuie sa fie o prioritate nationala mare, cu scopul de a apara democratia si suveranitatea unor state”, spune Victoria Nuland.
    Pentru conformitate: http://www.hotnews.ro/stiri-international-17016780-victoria-nuland-viitor-sua-vor-concentra-lupta-impotriva-coruptiei-balcani-europa-centrala-est.htm?cfnl=

  • Reply
    prisacariu | Cazanciuc va fi urmărit penal de DNA. Care este rolul lui Victor Ponta în dosar
    29 iulie 2014 at 14:38

    […] transformă în complice la traficul de influență (cum, de altfel, spuneam și acum patru luni, aici). Ce înseamnă această complicitate, din punctul de vedere al procurorilor DNA? Conform surselor […]

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Cum continuă Ponta să fenteze DNA - Stiri Presa Online
    8 aprilie 2015 at 16:50

    […] – la fel de important, Laura Codruța Kovesi trebuie să ne lămurească de ce ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, nu a fost deranjat nici măcar cu un sms de către DNA, deși a fost băgat pînă la coate în dosarul Duicu (sursa). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *