PSD, partidul care promovează politica asasinatului. La propriu. Cazul Bocăneanu

Exact acum doi ani, pe 8 mai 2012, premierul Victor Ponta semna Hotărîrea 419 prin care „Bocăneanu Emanoil-Cătălin” devenea prefect de Galați. Un an și jumătate mai tîrziu, în noiembrie 2013, același Ponta îl demitea pe Bocăneanu, care tocmai fusese arestat pentru trafic de influență, șantaj, delapidare și abuz în serviciu.
Iar azi aflăm că fostul prefect Bocăneanu „s-a întâlnit cu un bărbat pentru a încerca să negocieze angajarea unui asasin pentru uciderea unuia dintre denunţătorii din dosarul în care fostul prefect a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie” (sursa). Încălcînd, astfel, condițiile de eliberare condiționată, Bocăneanu a fost arestat din nou.

8 mai 2012 era a doua zi de mandat a premierului Victor Ponta. În prima zi, pe 7 mai 2012, Ponta a ras funcționari guvernamentali, șefi de instituții și agenții și diverși angajați moșteniți din mandatele Boc și MRU. A doua zi, a ras prefecți și a instalat alții noi. Bocăneanu a fost unul dintre primii prefecți numiți de Ponta și a fost unul din cei care a avut sprijinul PSD.
bocaneanu ponta
Presa locală gălățeană nota atunci că Bocăneanu chiar fusese membru PSD: „deşi există informaţii potrivit cărora directorul este încă membru PSD, calitatea sa politică nu este trecută în declaraţia de interese nici în 2009, nici în 2010” (sursa).
Dar ce dement din PSD Galați și-a asumat propunerea numirii lui Bocăneanu ca prefect și cît de puțină inteligență a avut Ponta atunci cînd l-a numit? Bocăneanu era cunoscut ca un cal breaz în Galați, genul de funcționar corupt uns cu toate alifiile care rezistă sub orice guvernare și care prosperă oricine i-ar fi șef. Iar pe 8 mai 2012 a ajuns chiar el șef. Un șef tipic pentru PSD: arogant, lacom, grobian, cu un dispreț profund față de lege. Dar asumat de Victor Ponta, șeful Guvernului, al cărui reprezentant în teritoriu era.
Însă Bocăneanu era mult mai mult, de fapt: un asasin. Nu are nici o importanță că Bocăneanu nu ar fi ucis pe nimeni cu mîna lui, responsabilitatea morală îi aparține în integralitate. Iar asta e monstruos: reprezentantul Guvernului la Galați nu era doar un șperțar cinic de provincie, ci un oligofren dispus să facă orice pentru a se răzbuna, inclusiv un asasinat. Iar acest oligofren a fost numit de Ponta prefect de Galați.
Bocăneanu, însă, nu crede deloc asta despre el. Dimpotrivă, se crede capabil de „Capacitate de analiză şi sinteză, creativitate, simţ critic şi subtilitate”, are impresia că posedă „Personalitate puternică, stăpânire de sine, calm, discreţie, diplomaţie, facilitate în comunicare” și e sigur că deține „Capacitate de organizare şi coordonare, metodă şi rigoare în organizarea activităţii”. Sau cel puțin așa s-a autocaracterizat în CV (sursa).
bocaneanu cv
Și are, parțial, dreptate: a avut „personalitate puternică, stăpânire de sine, calm” ca să fure. Dar a ratat esențial la „discreţie, diplomaţie, facilitate în comunicare”, cîtă vreme l-au prins procurorii. Ca să nu mai spun că i-a lipsit total „subtilitatea” cînd a comandat un asasinat.

You May also Like...

Unde s-a ascuns "bărbatul" Iohannis? În spatele lui Mickey Mouse?
24 aprilie 2015
EXCLUSIV Ministerul Educației admite că Academia de Securitate a lui Oprea nu respectă legea
21 aprilie 2016
Circul nostru guvernamental vă prezintă "Măscăricii tricolori din secuime"
27 iunie 2015
7 Comments
  • Reply
    didi
    8 mai 2014 at 14:10

    cata, ai o greseala in articol: fostul prefect nu a fost arestat ci S-A PREDAT. ca sa intelegi ce vreau sa spun, tipul urma sa se intalneasca cu asasinul platit sa ii dea banii si sa ii spuna ce vrea. intre timp, pe fir intrasera procurorii din braila si un procuror sub acoperire urma sa joace rolul asasinului. si totusi fostul prefect S-A PREDAT, inainte sa se organizeze flagrantul. in conditiile astea, parerea mea e ca cineva din parchetul braila l-a anuntat despre flagrant.

  • Reply
    ion adrian
    8 mai 2014 at 15:51

    Dle Prisacariu,
    Nu ma mir cand este condus de niste indivizi carora se pare ca le lipseste o doaga.
    Sa explic:
    a)M-am bucurat si am aplaudat-o pe Andreea Vass cand a sps ca dl Ponta este u n „gunoi”(probabil ca se gandea la un gunoi politic dar cine stie…?)
    b) Asisderea la descrierea facuta de Basescu in 6-7 puncte plagiatorului.
    c) Dar azi mi-am dat seama ca inca nimeni nu a spus ca este posibil sa-i lipseasca si o doaga caci sa spui despre Turcescu si deci implicit si despre postul B1 ca a cerut inchisoare pentru cei 7,3 milioane(dupa opinia lui Ponta si a altor uslisti-psdisti) care au votat impotriva presedintelui Basescu este o tampenie atat de enorma invcat numai un diliu ar pute-o lansa.
    Dar daca asa ar fi ar insemna ca dl Turcesu este dement si deci cred ca dl Turcescu trebuie sa reactioneze in forta la aceasta grava insulta si injurie calomnioasa.
    Sa auzim numai de bine

  • Reply
    PSD, partidul care promovează politica asasinatului. La propriu | Revista Kamikaze
    8 mai 2014 at 16:58

    […] Ce dement din PSD Galați și-a asumat propunerea numirii lui Bocăneanu ca prefect și cît de puțină inteligență a avut Ponta atunci cînd l-a numit? Bocăneanu era cunoscut ca un cal breaz în Galați, genul de funcționar corupt uns cu toate alifiile care rezistă sub orice guvernare și care prosperă oricine i-ar fi șef. Iar pe 8 mai 2012 a ajuns chiar el șef. Un șef tipic pentru PSD: arogant, lacom, grobian, cu un dispreț profund față de lege. Dar asumat de Victor Ponta, șeful Guvernului, al cărui reprezentant în teritoriu era. Însă Bocăneanu era mult mai mult, de fapt: un asasin. (Continuarea – pe blogul lui Cătălin Prisacariu) […]

  • Reply
    Nea
    9 mai 2014 at 9:06

    Nici la „rigoare în organizarea activităţii” de omucidere nu stă prea bine, putea lua lecţii de la Ponta.

    • Reply
      prisacariu
      9 mai 2014 at 11:52

      corect! putea, adică, să provoace sinuciderea ăleia pe care o voia asasinată

  • Reply
    ciprian
    9 mai 2014 at 20:34

    apasati butonul de panica

    • Reply
      grasu
      8 iunie 2014 at 18:25

      Vezi ca esti din alt film.Tasteaza mai bine la calculatorul din dotare.Latrina3 nu-I aici!Prietenii stiu de ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *