Dacă nu-l reclamă pe Mihăieș la Parchet, Ponta ori e complice cu Mihăieș, ori minte din nou

Victor Ponta a fost procuror înainte să fie politruc. Oficial, cel puțin (că, practic, pare mai degrabă că a fost și este un acoperit ieftin). Ca procuror, deci, dar și ca parlamentar, ministru și premier, Ponta trebuie să știe că există în România o lege (107 din 2006) „privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvîrșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Te-ai gîndi, deci, că, dacă l-a numit pe Mircea Mihăieș „fascist bătrîn”, Ponta are și argumentele necesare să demonstreze că Mihăieș promovează, într-un fel sal altul – dar neapărat în public, să afle și alții, nu la el acasă, cînd se bărbierește sau gătește – , ideologia fascistă. Nu? Că doar nu devii fascist dacă vorbești despre respectarea drepturilor omului, ci dacă susții, de exemplu, rasismul.
Ei, surpriză, articolul 5 din legea 107 din 2006 exact asta pedepsește: „promovarea ideologiei fasciste”. Iată articolul 5, integral: „Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvîrșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvîrșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”. Așadar, ce la Mihăies ne interesează „promovarea ideologiei fasciste (…) prin propagandă, săvîrșită prin orice mijloace, în public„. Dacă la asta s-a referit Ponta și are și probe, premierul trebuie să se ducă de urgență la parchet și să depună plîngere. Dar dacă Mihăieș nu a făcut propagandă fascistă în public, atunci Ponta minte din nou.
Culmea ironiei este că aceeași lege ar fi trebuit să-i trimită deja în instanță pe pesediștii Radu Mazăre și Dan Șova.
La Radu Mazăre merge de minune articolul 4, alineatul 1, din aceeași lege: „Confecționarea, vînzarea, răspîndirea, precum și deținerea în vederea răspîndirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”. Și ce altceva făcea Mazăre cînd a defilat la un eveniment public în uniformă de ofițer SS dacă nu „deținerea în vederea răspîndirii de simboluri fasciste”?
Iar Șova a riscat chiar mai mult, conform articolului 6 din aceeași lege: „Negarea în public a holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi”. Și ce altceva a făcut Șova cînd, într-o emisiune TV, a negat pogromul de la Iași?
Concluzia este că nu e nimic nou sub soare: Mihăieș nu e fascist iar Ponta e doar un mitoman bolnav după atenție.
ponta

You May also Like...

Unde s-a ascuns "bărbatul" Iohannis? În spatele lui Mickey Mouse?
24 aprilie 2015
Dragnea nu renunță la putere doar pentru că e huiduit
22 aprilie 2019
Șeful TSD, milionar dubios, școlit pe banii lui Soros
13 noiembrie 2017
3 Comments
  • Reply
    PoliticStand
    9 mai 2014 at 15:09

    Eu suspectez că nici legile nu le cunoaște.

  • Reply
    Phenomenon
    9 mai 2014 at 23:26

    Eu nu inteleg cum de in asa zisa democratie europeana constituie delict de opinie pasibil de parnaie „negarea” holocaustului. Ce s-a intamplat cu libertatea de exprimare? Ai voie sa negi orice, mai putin holocaustul, care deja este foarte dar foarte controversat in mediile academice. Cum ar veni, cam asa iti dai seama cine conduce lumea, parafarazandu-l pe voltaire : aia despre care nu ai voie sa comentezi, este? 🙂

  • Reply
    TBP
    12 mai 2014 at 2:54

    Inteleg sensul articolului, dar ce ar trebui atacat in presa, daca am fi seriosi si nu doar interesati de fleacuri (Ponta, Sova…), ar fi tocmai articolul 5 din legea 107 din 2006, care e o aberatie. O lege proasta e mult mai periculoasa decit niste politruci care azi sint, miine nu mai sint. Cine, cum, cu ce unitati de masura identifica si masoara ideile fasciste, rasiste ori xenofobe?
    Ia uite niste idei fasciste (vezi „Ce este fascismul?”, articol de Bogdan Glăvan pe voxpublica):
    – Vot universal cu reprezentare proporțională și dreptul de a alege și de a fi ales pentru femei
    – Vârsta minimă de vot 18 ani; vârsta minimă pentru a fi ales 25 de ani.
    – Aprobarea de urgență a unei legi care stabilește durata zilei de muncă la 8 ore pentru toată forța de muncă
    – Salariu minim
    P.S.
    Libertatea de expresie e mai importanta pentru noi toti decit onoarea unor Mihaies sau Patapievici. E treaba lor sa si-o repereze daca vor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *