Florin Iordache era și coada de topor a lui Năstase împotriva Justiției, în tandem cu Cozmâncă

Vă amintiți de dinozaurul comunist Octav Cozmâncă, omul care ținea strcuturile pesediste cu o mână de fier, demnă de un politruc al PCR? Acum 15 ani, ucenic al celui care deținea funcția de ministru al Administrației Publice în guvernul Năstase era nimeni altul decât Florin Iordache. Pe atunci, Iordache era deputat de doar un an și ceva.

Totuși, din postura lui de mic șoricel care își făcea loc printre șobolanii grași din partid, Iordache juca un rolișor care, iată, l-a dus unde se află azi.
În decembrie 2002, de exemplu, deputatul Florin Iordache îi adresa o interpelare ministrului Cozmâncă referitoare la un „situația consiliilor locale din București și Cluj-Napoca”. În ce consta „situația”? După cum arăta Iordache, primarii de la București (Traian Băsescu) și Cluj își permiteau să se adreseze instanțelor de judecată atunci când considerau ilegale hotărârile consiliilor locale, în loc să reclame acest lucru prefectului. După cum unii vă amintiți, între finalul lui 2000 și finalul lui 2004, tot ce mișca în țara asta era controlat politic de către PSD-ul lui Adrian Năstase în timp ce președinte de țară era Ion Iliescu. Așadar, dacă un primar de opoziție avea o problemă cu consiliul local dominat de PSD, singura lui șansă să se bată era recursul la prefect. Doar că prefectul era cât se poate de pesedist. Așadar, unii primari ajungeau la instanță. Culmea, în ciuda controlului politic, unii judecători chiar se ghidau după lege. Ceea ce îl exaspera pe Iordache: chiar nu se putea face nimic?!
interpelare
Oficial, nu, nu se putea face nimic, era obligat Cozmâncă să răspundă. Din replică, însă, transpărea ura politrucului comunist care nu poate controla totul ca înainte de ’89. Iată.
raspuns
Ei, ăsta e Iordache. Azi, mai puternic și mai nenorocit decât acum 15 ani.

You May also Like...

EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului
28 aprilie 2015
Nicolicea la Justiție. Portretul canaliei politice la maturitate
17 aprilie 2019
Bomba plantată în parchete: șefii procurorilor pot închide orice dosar
6 decembrie 2017
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *