Puiu Pașcu e unul din cei mai proști/perverși politruci din lume

Puiu Pașcu este batracianul ăla acrit care s-a refugiat la Parlamentul European pe listele PSD și se joacă de-a geopolitica din butonul de on/off al microfonului care i se pune la dispoziție în plen. Măcar de s-ar rezuma, însă, la a-și da cu părerea pe la Bruxelles. Dar nu, batracianul insistă să joace și național. Pe facebook, în special, unde trei bezmetici îi dau cîte un like și-i țin isonul, că pe agenda publică nu e niciodată bifat de nimeni. Ultima izbîndă intelectuală a lu’ Puiu este un panseu despre DNA. Care, în opinia batracianului, ar intimida judecătorii.
Iată, mai jos, integral, panseul de facebook al pașcului: „Daca eu indraznesc sa critic o decizie a unui judecator, sunt imediat acuzat de presiuni asupra justitiei, iar gestul meu va figura cu siguranta in urmatorul Raport de Monitorizare a situatiei din justitie al Bruxellesului. Dar cand DNA cere anchetarea unui judecator pentru ca a indraznit sa infirme solicitarea sa, cum se cheama? Oare nu este vorba de o adevarata presiune asupra justitiei? Oare nu pentru intimidarea celorlalti judecatori, sa nu cumva sa indrazneasca sa le infirme solicitarile, a fost facuta aceasta solicitare? Si de ce am impresia ca urmatorul Raport de Monitorizare va trece cu gratie peste acest episod, iar unele ambasade, vocale altfel, vor tacea malc?”.
pascu
Batracianul Pașcu dovedește, cu acest raționament, ori că e foarte prost (adică habar nu are cum funcționează instituțiile din Justiție), ori că e foarte pervers (adică știe perfect cum funcționează Justiția, dar manipulează grosolan). Ar fi și o a treia posibilitate: să fie pe jumătate prost și pe cealaltă jumătate pervers.
Dar să purcedem la a demonta porcăria concepută de puiu: Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii este parte din ceea ce, generic, numim Justiție. Mai mult decît atît, Inspecția Judiciară este singura instituție care poate să cerceteze și, dacă e cazul, să sancționeze DISCIPLINAR (nu penal) magistrați (fie ei procurori sau judecători). Procurorii DNA, de asemenea, ca magistrați (încă) în România, fac parte din „Justiție”, la fel ca și judecătorii.
Așadar, ce s-a întîmplat în cazul DNA versus „judecătoarea lui Mazăre” via CSM (detalii, aici)? Pe scurt, s-a întîmplat că niște magistrați (procurorii DNA) au considerat că un alt magistrat (judecător la ÎCCJ) nu și-a făcut meseria, așa că primii magistrați au cerut Inspecției Judiciare a CSM să cerceteze dacă, într-adevăr, suspiciunea se verifică au ba în cazul magistratului ÎCCJ. Este un mecanism perfect legal care rămîne ÎN INTERIORUL Justiției și prin care se reglează un diferend între procurori și judecători pe o speță oarecare. Atenție: este un mecanism ÎN INTERIORUL sistemului de Justiție, care nu afectează în nici un fel nici ancheta procurorilor și nici verdictul judecătorilor. Mai important decît atît, prin apelul la Inspecția Judiciară se evită interferența politicului în Justiție.
Ei, ia să cercetăm acum ce elucubrează batracianul cînd vine vorba despre el însuși? Păi, puiuțu pașcului opinează că, dacă ar critica el o decizie a unui judecător, atunci ar fi acuzat de presiuni asupra Justiției. Păi, da, băi, batracian pensionar, normal că ai fi acuzat și încă pe bună dreptate. În primul rînd, pentru că matale ești politician și, mai ales, parlamentar european. Cu alte cuvinte, matale faci parte din puterea legislativă, nu din cea judecătorească. Și, mai nasol, matale, ca politician, faci parte din partidul care se află la putere și deține prima funcție executivă în stat, pe cea de premier. Deci, dacă matale, batracianule, te apuci și desființezi o decizie a unui judecător, acel judecător se poate gîndi că matale ai și girul premierului, adică al șefului puterii executive din România. Așadar, din start, batracianule, puterea legislativă pe care o reprezinți și cea executivă care ar putea sta în spatele matale vin și se proptesc contondent în puterea judecătorească. Ceea ce nu se face în democrații, măcar asta poate ai auzit pe la Bruxelles.
Deci: faptul că batracianul Pașcu din politică se apucă de mîncat rahat despre Justiție nu echivalează niciodată cu cererea legală a unor procurori de a fi cercetat disciplinar un judecător, cerere adresată unei instituții care face parte din sistemul de Justiție. Ce face Pașcu e o mizerie politică, ce fac procurorii este folosirea legitimă a unui instrument legal.
P.S. Batracianul, în poza de mai jos, are o brățăroaie de aur de neam prost la mînă? Sau e doar un ceas de aur de neam prost?
pascu 1

You May also Like...

Pontanoia
18 septembrie 2015
Firea construiește Circus Maximus fără licitație
9 iunie 2017
Sindromul Ceaușescu, oficializat: Ponta a mai dat 100 de lei. Nu pensionarilor, ci medicilor
7 noiembrie 2014
10 Comments
 • Reply
  Oscar
  29 aprilie 2014 at 0:28

  Cătălin, ești prea elegant. Din punctul meu de vedere nu-i doar ”batracian”. E batracian râios.

  • Reply
   ion adrian
   29 aprilie 2014 at 14:47

   Este ideologul gastii ILiescu -Magureanu de la Stefan Gheorghiu probabil ca si putin kgbist ca si ailalti.
   Si dovada a ce sunt este chiar afisul lor electoral cu care au impanzit tara despre care nu stiu daca Ponta et co au fost constienti de semnificatia acestuia unde :
   a) E facut de parca ar candida Ponta sau Ponta ar fi un candidat la Presedentie
   b) Transmite ideea ca Romania si romanii trebuie aparata de UE .
   Oare cum? Poate ca intrand in uniunea euroasiatica a dlui Putin ca o legatura peste Tibet cu China e mai greu de facut.
   Foarte bine ca acest articol subliniaza acest aspect b) si atacul acestui mod de gandire trebue sa fie pentru noi toti principalul vector de atac contra PSD plus aliati alaturi de vectorii de propaganda pozitiva legati de UE si de ce putem noi faca acolo pentru binele nostru dar si al Europei.

 • Reply
  ciufutozaurus
  29 aprilie 2014 at 1:53

  Domnuuu ziarist… dom’le, pai, dvs nu stiti ca „Viaţa ziariştilor e scurtă, iar sănătatea este şi pentru ei un bun prea de preţ care nu trebuie pus în pericol prin lansarea unor dezbateri cu înalt consum emoţional, stresant”.

 • Reply
  ion adrian
  29 aprilie 2014 at 15:35

  Dle Prisacariu,
  Facebookul unui ziarist trebuie sa fie maxim de liber caci este in interesul lui sa vada cati se ostenesc sa intre in el. Exemplu Ion Cristoiu caci si daca te injura si daca te lauda inseamna ca existi altfel …
  Eu iar vad ca nu pot sa intru, caci imi cere logari la care nu ma pricep si nici nu vreau sa ma pricep caci daca nu gasesc poarta descrisa si sus invitatia INTRATI trag o sudalma si trec mai departe si cel care pierde nu sunt eu.

 • Reply
  ion adrian
  29 aprilie 2014 at 15:35

  erata: poarta deschisa

 • Reply
  Alexandra
  29 aprilie 2014 at 17:30

  Orice ar spune Voiculescu e GARGARA, chiar daca isi ia ton important sau amenintator 🙂

 • Reply
  PoliticStand
  29 aprilie 2014 at 19:14

  Se-ntâmplă chestii SF, ca de pildă să-l auzim pe varan vorbind de democrație și libertatea justiției. De broscoiul ăsta, nu mă mir. Nici de varan nu mă mir, nimic nu mă mai surprinde în afară de viteza cu care seceră DNA. 🙂

 • Reply
  ion adrian
  30 aprilie 2014 at 16:57

  Fata de afisul electoral al lui Ponta adica al PSD dar cu Ponta tronand in fotografie se poate spune cam asa:
  Va apar de Europa ca pe mana Rusiei doar va dau!
  sau
  Sa fiti mandri ca sunteti Romani in Eurasia!
  sau
  Votati EURASIA LUI PONTA.
  Votati rosul comunismului si al milioanelor de victime ale acestuia

 • Reply
  west coast
  14 mai 2014 at 4:52

  Dle Prisacariu felicitari pt articol (continut si stil deopotriva!).

 • Reply
  Walter von Grappendorf
  15 aprilie 2015 at 23:23

  „Puiu” este din 1975 ofiter de securitate fost coleg cu urmatori : Calin Popescu,Viorel Catarama,Iosif Boda,Petre Roman,Ilie Sirbu,Teodor Melescanu,Virgil Magureanu .Dl. Prisacariu daca doriti lista politicienilor si persoanelor publice din Romania care sunt ofiteri de securitate va recomand arhiva Institutului de Stiinte Politice care avea sediul in cadrul Acadeniei „Stefan Gheorghiu „acest institut era de fapt scoala de ofiteri activi .Elevii erau recrutati din ultimi ani de liceu si din ani de facultate ,iar la absolvirea facultati urmau scoala de ofiteri.Lista absolventilor este lunga si surprinzatoare pentru romani.
  Felicitari pentru verticalitate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *