Dacă trăia în Germania, Ponta n-ar fi avut nici Bac-ul. În România, Schulz ar fi fost doctor

Socialiștilor nu le place școala. În general, băieții ăștia sînt niște cretini turbulenți care ajung la putere cu mesaje și promisiuni oligofren-proletare  de care nu se pot ține niciodată. Dar nu e de mirare că nu le place școala: dacă ar face studii, socialiștii s-ar prinde repede că doctrina lor e o mizerie inaplicabilă destinată celor la fel de neșcoliți, dar mult mai săraci față de ei, care ajung lideri politici.
Și, pentru că teoria asta trebuia probată cu vîrf și îndesat, România a fost cadrul perfect pentru o mică lecție practică: întîlnirea dintre un plagiator care a mințit ca să poată termina liceul și un ucenic de librar care nici măcar nu a terminat liceul. Primul este Victor Ponta, premierul socialist al României, al doilea este Martin Schulz, președintele Parlamentului European și șeful socialiștilor europeni.

Ponta, așa cum singur declară, a preferat să muncească la un fast food în Franța în loc să se ducă la liceu în București. Și, cînd pînă și francezii de la fast food s-au prins cîte parale face Victoraș, actualul premier s-a întors în România ca să-și inaugureze cariera prodigioasă de mincinos: „Întîi am lucrat la o benzinărie, o săptămînă, apoi la supermarket, o lună, în afara Parisului, în banlieue (suburbie – fr.), apoi, pentru că depusesem cereri la mai multe fast food-uri care erau mai permisive la angajare, din septembrie m-am angajat la Quick, un fel de McDonald’s, la Gara de Nord, și acolo am lucrat pînă în ianuarie. Eram la bucătărie, unde făceam hamburgeri și salate, de la șase seara la unu noaptea. La case, în față, nu primeau emigranți, erau numai studenți francezi. (…) Încercam, dincolo de serviciul meu, să îmi termin studiile. Visul meu nu era de a rămîne toată viața la hamburgeri, dar pur și simplu nu am reușit.Sistemul francez este foarte închis și, neavînd diploma de bacalaureat, nu aveam nici o șansă să termin liceul și să mă înscriu la facultate. Atuncea m-am hotărît să mă întorc în țară și să-mi iau bacalaureatul și apoi să mă întorc în Franța, la visul meu de Sorbona. Și m-am întors în ianuarie, era o dată fixă, dacă începea trimestrul doi din clasa a 12-a nu mă mai primeau. Am zis că am fost bolnav în Franța și așa mi-am scos o scutire pentru trimestrul întîi” (sursa).
Vasăzică, Victoraș a zis că fusese bolnav în Franța și gata, asta a fost tot, sistemul l-a reprimit ca să-și ia diploma de Bac, absolut necesară plagiatului la doctoratul de mai tîrziu. Iată ce face o minciună în adolescență: îți asigură o maturitate împlinită.
Martin Schulz, însă, n-a avut șansa lui Ponta din simplul și banalul motiv că s-a născut în Germania. Iar în Germania nu s-a putut învîrti ca Ponta de o diplomă de Bac, așa că a fost nevoit, după ce a fost dat afară din liceu, să devină ucenic librar. Paradoxal, dar așa a fost: pentru că nu i-a plăcut cartea, Schulz a devenit vînzător de cărți. Cumva, așa i s-a întîmplat și lui Ponta: pentru că nu i-a plăcut cartea, a și scris una (aia de doctorat, pentru care a fost deschis dosarul penal de plagiat la Parchetul General). Doar cu ucenicia de librar și fără să fi fost vreodată student (era și greu în Germania, cîtă vreme chiar Schulz mărturisește că a fost un elev slab și indisciplinat – aici), Martin Schulz a ajuns președinte al Parlamentului European și este acum candidatul Socialiștilor Europeni la funcția de șef al Comisiei Europene. Lucru remarcat și de Euronews, de exemplu, care notează stupefiant: „The former apprentice with no university degree or even a high school diploma was chosen as candidate for European Commission President by more than nine out of ten European Socialist Party members” (sursa).
Ceva mai relaxat este Parlamentul European, care folosește niște formule de-a dreptul delicios de evazive cînd vine vorba de studiile lui Schulz: „Martin Schulz was born on 20 December 1955 and grew up in Hehlrath Germany, close to the German-Dutch-Belgian borders. After high school he decided to try to make a living out of his passion for books and he did an apprenticeship as a bookseller. In 1982 he opened his own bookstore in Würselen, which he successfully ran for 12 years” (sursa).
Așadar, ditamai Parlamentul European evită discret să pomenească faptul că președintele PE nu are nici măcar o diplomă de Bacalaureat, zice doar că, „after high school”, Schulz „decided to try to make a living out of his passion for books and he did an apprenticeship as a bookseller”. Ceva frumos.
Pînă la urmă, Ponta și Schulz se merită integral unul pe celălalt: Ponta a plagiat la doctorat numai pentru că în România se poate cumpăra și fura orice, inclusiv o diplomă de Bacalaureat; Schulz, în schimb, trebuie să ducă după el rușinea de a nu fi absolvit nici măcar liceul pentru că a avut ghinionul că s-a născut în Germania. Sînt convins, însă, că dacă Schulz ar fi fost român, azi ar fi avut două doctorate.
P.S. Și încă un reper glorios din istoria socialiștilor: și Ceaușescu a fost ucenic în tinerețe. La cizmărie (sursa).
Screen shot 2014-04-28 at 11.58.13 AM

You May also Like...

Ministrul Cazanciuc trebuie să-și dea demisia. Urgent
4 aprilie 2014
Crin Antonescu, scula utilizată cel mai eficient de către PSD
26 mai 2014
Lia Olguța Vasilescu: Tăriceanu și PSD, plagiatori și hoți
19 octombrie 2017
6 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    28 aprilie 2014 at 14:37

    Lasa, bre, ca nea Barroso a fost sef peste studentii maoisti https://www.youtube.com/watch?v=wAHv3UnXvmM&feature=fvw si a ajuns mare jmeker de dreapta la UE. In politica e important ciolanul, oamenii inteligenti si cu carte n-au ce cauta p-acolo fiindca sint suficient de destepti ca sa-si cistige piinea in mod onorabil, fara sa dea limbi si sa suga pula in campanii electorale jenante.

    • Reply
      Kaka Tzie
      29 aprilie 2014 at 14:19

      Totusi nu inteleg de ce te doare-n cur de pula lor.

  • Reply
    Cătălin PRISĂCARIU (blog): Ponta și Schulz, un plagiator cu doctorat și un ucenic librar fără bacalaureat | Pagina de Politică | Parte din familia RV
    29 aprilie 2014 at 0:15

    […] Comentariul integral, pe blogul lui Cătălin Prisăcariu […]

  • Reply
    PoliticStand
    29 aprilie 2014 at 19:18

    Atuncea s-a intors aicia ca să nenorocească o națiune, coloșea, fă.

  • Reply
    Zadkielix
    29 aprilie 2014 at 23:13

    Mare e Gradina Domnului….
    Dar multi au cam sarit gardul…. Culmea e ca unii ii si voteaza , le da astfel dreptul sa ne conduca.
    In loc sa-i ducem in locuri linistite, sa le mai administram cate o injectie si ei sa ne mai tina cate o cuvantare … cu lapte si miere.
    Cred ca s-a ajuns prea de tot!!!
    Si cel din urma roman intelege ca Ponta se viseaza cel mai destept si cel mai doct dintre toti premierii post-decembristi!
    Numai ca realitatea e alta…Este doar un falsificator, un smecher cu obraz gros si caracter infect…
    „Micul Plagiator” e departe de ceea ce viseaza el c-ar fi micul Titulescu…
    =)

  • Reply
    corcodusul
    5 mai 2014 at 10:47

    propun sa i se acorde lui schulz titlul de doctor honoris causa refuzat de merkel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *