Dragnea s-a supărat pe Trump: nu mai mută ambasada României în Israel la Ierusalim (nu că ar fi putut)

După ce a dat din coate și din buzunare și a reușit să-și facă o poză de chelner la masa lui Trump, proaspăt devenit al 45-lea președinte american, geostrategul cu mustață din Gratia a aruncat mămăliga diplomatică în aer și a anunțat planeta că nu e o idee rea ca România să-și mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim (despre implicațiile diplomatice extrem de delicate ale unei astfel de mutări, o analiză aici).
Acum nici două luni, Dragnea era încă pe poziție și spunea că susține mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și că autoritățile din România trebuie să ia o decizie „într-un timp rezonabil”. Declarațiile veneau după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la o conferință a unei asociații care face lobby pro-Israel în SUA, că România își va muta ambasada la Ierusalim. A revenit apoi asupra declarațiilor, spunând că a fost o opinie personală.

„Subiectul mutării ambasadei este un subiect care trebuie finalizat ca şi discuţie şi ca decizia în rândul decidenţilor din statul român. Eu mi-am exprimat primul susţinerea pentru mutarea ambasadei la Ierusalim. Decizia administrativă sau oficială nu este nici la mine, nici la preşedintele Senatului, nici la Parlament. În schimb, cred că într-un timp rezonabil, poate mai scurt, în CSAT trebuie abordat acest subiect, analizat şi prezentată o decizie”, a spus Liviu Dragnea într-o conferință de presă, conform Digi 24.
Ieri, însă, „contrar declarațiilor sale oficiale, precum și celor ale premierului Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea i-a dat asigurări ambasadorului Palestinei că ambasada României nu va fi mutată și că nu dorește să strice relațiile istorice dintre România și lumea arabă”, potrivit unei exclusivități a Digi 24, care citează un comunicat al ambasadorului palestinian, cu care șeful PSD s-a și pozat (foto mai jos).
Misterul schimbării de „strategie” diplomatică a lui Dragnea nu e greu de înțeles: cum e din ce în ce mai clar că Trump habar nu are cine e șeful PSD și, deci, nu există nici o misiune americană secretă de a-l scăpa pe infractorul din Teleorman de pușcărie, întâiul fiu al Gratiei s-a gândit să-i dea o lecție Americii și să-i arate ce înseamnă suveranitate.
Mai complicat pentru Dragnea, însă, va fi să-i explice lui Bibi Netanyahu că i-a promis pielea ursului din pădure și-i va livra pielea lui Chirieac, analistul de mare tonaj în viu al politicii externe de pe Dâmbovița.
dp

You May also Like...

Sociologul Bruno Ștefan: "Pentru prima oară din '90 încoace, PSD începe să piardă în Oltenia"
12 aprilie 2019
V-a înduioșat sau dezgustat Udrea cu descrierea arestului?
23 februarie 2015
Dacă nu-l reclamă pe Mihăieș la Parchet, Ponta ori e complice cu Mihăieș, ori minte din nou
9 mai 2014
1 Comment
  • Reply
    dekar
    14 mai 2019 at 23:10

    Acest tip de politica externa d(t)amb(p)ovitiano-dragneano-dancilleasca (am innobilat sintagma) este ca o mereu proaspata,calda si aburinda balega de vaca.In aburii ei nu se intrevade nici macar vag,chipul fantosei,a papusii de carpa care se vrea a fi ministrul de externe al romanicai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *