Sînt convins că Ponta nu-și va anunța candidatura la prezidențiale în tandem cu șeful SRI ca viitor premier

Mîine, PSD și anexele PC și UNPR se adună la Romexpo să se lanseze oficial în campania pentru europarlamentare. Unii spun că surpriza parangheliei electorale va fi prezența lui George Maior, șeful SRI. Al cărui rol va fi de copilot al lui Ponta în drumul spre Cotroceni. Conform acelora care susțin asta, actualul premier își va anunța candidatura la prezidențiale în tandem cu șeful SRI ca viitor premier.

Mișcarea, dacă va fi făcută, nu e lipsită de inteligență: astfel, Ponta și-ar stimula propriul electorat arătînd că e decis să lupte pentru prima funcție în stat; în plus, premierul ar da un semnal că PSD nu va stăpîni tot dacă ia Cotroceniul, cîtă vreme premier ar urma să fie un respectat tehnocrat (fost pesedist, ce-i drept) al serviciilor secrete; și americanii ar fi mulțumiți de tandem, doar Maior e unul din favoriții lor în România. Și ar mai fi și alte argumente pentru care mutarea asta n-ar fi rea deloc.
Dar eu nu cred că Ponta va face mîine acest anunț. Mă gîndesc doar că pînă la prezidențiale ar mai fi vreo opt luni în care Maior nu ar mai putea rămîne șef al SRI, pentru că ar fi deja implicat într-o bătălie politică ca parte a tandemului cu Ponta. Dacă Maior ar demisiona din fruntea SRI ca să preia postul de permier fantomă, Traian Băsescu ar fi la mutare și ar trebui să numească un nou șef la SRI, ceea ce ar putea să bulverseze atît activitatea serviciului de informații, cît și viața politică. Dacă Maior nu ar demisiona, atunci suspiciunile că face jocul PSD de la vîrful intelligence-ului românesc ar fi greu de gestionat și suportat de către toată lumea.
Sau, mă rog, așa ar fi logic, adică să nu facă anunțul ăsta.
Screen shot 2014-04-25 at 2.05.36 PM

You May also Like...

Capcana lui Iohannis pentru popor
6 noiembrie 2015
Dosarul penal al lui Rădulescu, deputatul AKM, uitat într-un sertar de Parchetul General
24 noiembrie 2017
Marș, mă, Oprea, acasă!
5 noiembrie 2015
4 Comments
  • Reply
    enigma
    25 aprilie 2014 at 20:05

    Mie mi se pare extrem de ciudat tandemul asta. Orientarea lui Ponta spre axa Rusia-China a devenit limpede ca lumina zilei, in ciuda baletului de hipopotam cu fundul in carlinga F16. Maior pare ca vorbeste mai mult pe limbajul FBI, iar pesedistii au avut numeroase tentative de modificare a legii sigurantei nationale ca sa scape de interceptari.
    Ar mai fi si memorandumul semnat cu Huawei si ZTE care vizeaza componenta strategica in conditiile in care cele 2 companii au facut obiectul unor investigatii si s-au lansat acuzatii de spionaj si vanzare de echipamente de telecomunicatii americane catre Iran.
    Ca atare, mi-e greu sa cred ca americanii vor musca din momeala, dar mai stii?!

  • Reply
    Nasul TV » Sînt convins că Ponta nu-și va anunța candidatura la prezidențiale în tandem cu șeful SRI ca viitor premier
    26 aprilie 2014 at 12:19

    […] Catalin Prisacariu • Publicat: 26 Apr 2014, 12:21 • Actualizat: acum 1 minut • 4 vizualizări • 0 comentarii […]

  • Reply
    ion adrian
    26 aprilie 2014 at 14:12

    Ce credeti:
    Zicere importanta:
    Băsescu a declarat recent că guvernul ar trebui să stabiliească 2017 drept data de aderare la euro.
    Specialiştii serviciilor inteligence din ţările foarte dezvoltate din Vest au tras următoarea concluzie: mai eficient de distrus o ţară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviţi, sau nespecialişti, decât cu armate de spioni super-performanţi.
    De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviţii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.
    Odată plasat în funcţia-cheie, adversarul din afara graniţelor va surâde satisfăcut. Ăsta îşi va distruge ţara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaţie. Ceea ce se întâmplă de fapt şi acum cu România. Dacă nu am simţi pe propria piele, şi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniştri”.
    Si va mai dau daca vreti 🙂

  • Reply
    ion adrian
    28 aprilie 2014 at 11:50

    Nu e chiar in topic dar este foarte actual cu referire la guvernele Ponta:
    Motto:
    Mai eficient de distrus o ţară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviţi, sau nespecialişti, decât cu armate de spioni super-performanţi.
    De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviţii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.
    Odată plasat incapabilul si uneori chiar conserva sa, în funcţia-cheie, adversarul din afara graniţelor va surâde satisfăcut. Ăsta îşi va distruge ţara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaţie. Ceea ce se întâmplă de fapt şi acum cu România. Dacă nu am simţi pe propria piele, şi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniştri”.
    Asadar cum sa vina guvernul Ponta cu ceva util Romaniei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *