Ponta se poate pregăti pentru o plîngere la CEDO

Conform agendei publice a Guvernului de azi, la ora 10.00 a avut loc o întîlnire a premierului României, Victor Ponta, cu Dean Spielmann, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului. Guvernul nu a făcut publică și agenda discuțiilor, teme abordate etc. Și nici nu e important (mă rog, sigur că e important, dar cît timp Ponta e la Guvern nu contează nici cît negru sub unghie, oricum nu ne mai ia nimeni țara în serios).

Mai important e să știm cine e Dean Spielmann. CV-ul acestuia se găsește aici și ne spune că, la fel ca Ponta, Spielmann e avocat. Și, tot la fel ca Ponta, Spielmann a predat cursuri universitare. Ce nu e Spielmann, însă? Nu e doctor. Ei bine, da, președintele CEDO, fost judecător CEDO, nu e doctor în drept, precum Ponta al nostru.
Mă întreb dacă Dean Spielmann știe CV-ul lui Ponta. Dacă știe de doctoratul plagiat, dacă știe de dosarul penal deschis de DNA pe numele premierului. Și, dacă da, ce o crede despre asta cînd e față în față cu plagiatorul penal.
Și mă mai întreb dacă nu cumva, Ponta, cu aerul lui șmecheresc de tîrtan securist, i-a cerut președintelui CEDO niște sfaturi: cînd să se plîngă Curții Europene a Drepturilor Omului că e abuzat de DNA, acum sau să aștepte să-l cheme și la audieri, ca să aibă și dovezi că a fost torturat psihic?
spielmann

You May also Like...

Ponta, Cazanciuc, Oprea și fascinanta poveste a unei știri Agerpres dictate de "interesul național"
10 iunie 2015
Ce a mai omis Manda în CV: că este contabilul mafiei PSD (și nu numai) din Craiova
6 august 2014
Nicolicea la Justiție e perfect! Ponta despre Nicolicea: "lui i se dau dirty job-urile"
10 iunie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *