Unde s-a ascuns "bărbatul" Iohannis? În spatele lui Mickey Mouse?

12 noiembrie 2014 – față în față în dezbaterea prezidențială organizată de B1 TV, președintele ACL, Klaus Iohannis, tranșează cu Victor Ponta, președintele PSD, disputa despre „marțea neagră”: „Domnule Ponta, dumneavoastră sunteţi preşedinte PSD, eu sunt preşedinte ACL. Hai să facem o treabă între bărbaţi: mâine se convocăm Parlamentul, poimâne intrăm, scoatem Legea amnistierii şi graţierii din Senat, o picăm şi dăm liber la toate cercetările şi arestările. (…) Vorbă lungă. Convocăm sau nu Parlamentul?” (sursa)

16 noiembrie 2014 – în Piața Universității sînt peste 10.000 de oameni care celebrează pierderea alegerilor prezidențiale de către Ponta. Aproape de miezul nopții, noul președinte Klaus Iohannis ajunge în Piață, unde se strigă așa: „Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse! Jos, Ponta! Demisia! Ole, ole, Ponta nu mai e!
Azi, la patru luni și trei zile după preluarea oficială a mandatului prezidențial, bărbatul (politic) Klaus Iohannis s-a rătăcit undeva în interiorul Palatului Cotroceni și reușește rar să găsească drumul spre exterior ca să glăsuiască pentru popor. Cît timp, însă, Iohannis orbecăie prin Cotroceni, căutîndu-și bărbăția pierdută, Mickey Mouse se simte mai bine ca niciodată, e mai vioi ca nicicînd și este peste tot.
Azi, deși e președinte (și nu doar candidat la funcția supremă în stat), Iohannis nu mai vrea să facă nici o „treabă între bărbați”. Sigur, Ponta nu e bărbat, ci un personaj isteric-arogant de desene animate, Victor-Viorel e Mickey Mouse. De neînțeles, însă, este cum „bărbatul” Iohannis din campania prezidențială era dispus să se bată cu „bărbatul” Ponta, dar s-a predat necondiționat, de cînd e președinte, în fața personajului Mickey Mouse.
În noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2014, scriam că Iohannis e președinte, dar „Nu e suficient. Ponta trebuie să plece. PSD trebuie să plătească” (aici). Iohannis, însă, nu a înțeles. Pe 18 noiembrie, scriam că Iohannis poate pierde cele 6,2 milioane de voturi primite: „Dacă, domnule președinte Iohannis, nu vă veți achita de datoriile, obligațiile și responsabilitățile pomenite, nimeni nu vă va ierta. Și nimeni nu va uita. Nici unul, cu siguranță, din cei peste 6,2 milioane de români care v-au votat. Și pe care-i veți arunca în aer. Iar cînd vor exploda, s-ar putea să nu fiți la distanța potrivită.” (sursa)
Se pare că nici mesajul ăsta nu a ajuns la noul președinte. De atunci, au trecut peste cinci luni. Iar azi mă mai întreb un singur lucru: Iohannis nu poate sau nu vrea să-l deranjeze pe Ponta? E neputință sau blat? Dar, oricare ar fi răspunsul, e inacceptabil.
klaus

You May also Like...

De ce mă lasă rece reducerile fiscale ale lui Ponta
18 iulie 2015
Care e rolul lui Oprea în structura viitoarei puteri PNL – Iohannis?
24 iunie 2015
Cît ne-a costat religia în anul electoral 2014: aproape o sută de milioane de euro
23 decembrie 2014
32 Comments
  • Reply
    rad de prosti
    24 aprilie 2015 at 11:34

    EXPLICA-NE TU STRALUCITORULE, CUM IL POATE FACE SA PLECE PE PONTA
    HAI, UIMESTE-NE, SCRIE CA POATE DIZOLVA PARLAMENTUL

    • Reply
      prisacariu
      24 aprilie 2015 at 11:36

      eu nu rîd de proști, e urît să rîzi de neputincioși, îi ignor. deci te ignor și pe tine:)

    • Reply
      L
      24 aprilie 2015 at 12:49

      Evident, un om care nu porneste nici o batalie nu poate pierde nici una, ca tot ii plac citatele idolului tau, Klaus Werner Iohannis von Madeira. Idolul tau, Alesul Necuvantator, nici macar nu i-a cerut demisia lui Gunoimonta imediat dupa instalarea la Cotroceni. Era de bun simt si absolut firesc sa faca un asemenea gest. Nu l-a facut. Fac pariu ca pana si borfasii aia de la PNL il injura pe cel pe care a fost candidatul lor pentru ocuparea Cotroceniului. S-au plictisit sa-l tot auda pe Anostul presedinte sa-si citeasca banalitatile de pe foile scrise de Dan Mihalache. Infectul care face jocurile la Cotroceni si este cureau de transmisie intre Cotroceni si Guinoimonta-PSD. Matale sa faci bine sa ne explici ce cauta unul ca Dan Mihalache ca sef al cancelariei prezidentiale, stiind prea bine ce trecut pestilential are acest personaj.

    • Reply
      MINULESCU
      25 aprilie 2015 at 4:56

      Ca să mai scapi de râs, închde ochii când te adapi din băltoacă. În felul ăsta nu vezi prostul de pe luciu.

  • Reply
    Unde s-a ascuns “bărbatul” Iohannis? În spatele lui Mickey Mouse? - Pe Bloguri
    24 aprilie 2015 at 11:42

    […] Sursa: Cătălin Priscăcariu […]

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    24 aprilie 2015 at 11:46

    Cu riscul de a deveni banal spun foarte limpede,U.S.L. traieste,si noi ,sau cel putin eu consider ca prin votarea lui IOHANNIS am luat o teapa de nici nu stiu cum o voi tiri dupa mine pina in 2019.
    Nu am avut asteptari spectaculoase,dar,ce se intimpla in aceasta perioada nici in cele mai crunte cosmaruri nu mi le puteam imagina.
    Dupa mirlaniile zilnice ale lui PONTA,iata-ne acum fata in fata cu mirlaniile venite si de la Cotroceni,prin vocea lui DAN MIHALACHE.
    Mi se bulkucesc in gura zeci de epitete colorate care l-ar definii pe aceasta bucata de slanina pe a carei ecuson de identificare scrie,DAN MIHALACHE,pe care nu le voi rosti acum si aici,dar care in curind,sunt convins vor fi pe buzele a sute de mii de romani……….
    Nici sa vrea,,IOHANNIS CU APARATUL SAU DE LA COTROCENI,nu ar reusii sa isi distruga credibilitatea si imaginea.
    Dusmanii lui isi pot freca miinile fericiti,ei nu trebuie sa faca nimik,FACE IOHANNIS.
    Eu voi spune doar atit:
    ,ATENTIE,MARE ATENTIE,REFERENDUMUL DE DEMITERE A PRES. NU TREBUIE SA MAI ATINGA PRAGUL DE 50% PLUS UN VOTANT PT A FI VALID……….
    P.S.D.-stie foarte bine acest lucru si nu vor astepta multe ocazii…………..

  • Reply
    Mihai
    24 aprilie 2015 at 12:40

    Problema nu e Iohannis. Problema e noul PNL, care e o opozitie penibila. Care, pe langa faptul ca nu au reusit sa argumenteze vreun proiect alternativ, nu au avut un punct divergent argumentat la anumite masuri luate de ponta, ce au ajuns sa fie unanim acceptate drept pozitive, o mai si comite (vezi cazul Vosganian de exemplu). In parlament acolo e problema si momentan nu vad nici in 2016 cum scapam de javrele astea PSD-iste.

  • Reply
    L
    24 aprilie 2015 at 12:41

    Stai calm, Cataline! Klaus Iohannis von Madeira a pierdut milioane de votanti de cand s-a asternut tacerea si colaborationismul la Cotroceni. Multi stiau prea bine, chiar in momentul in care l-au votat pe acest Neputincios, ca acesta e doar un uselist sub acoperire, reprezentant al binomului PSD-PNL. Insa, ne-am spus ca e mai bine sa-i dam votul celui care parea mai putin toxic decat contracandidatul pe care il „infrunta”, Gunoimonta S-a votat raul mai mic, s-a votat anti-Gunoimonta. Sa fim seriosi, von Madeira NU are absolut nici un interes sa scape de Gunoimonta. De ce? Pentru ca e blat cu el. von Madeira nu a scos un cuvant de indignare impotriva actiunilor lui Gunoimonta in ultimele 5 luni, de cand Sistemul l-a asezat in fotoliul de la Cotroceni. Tot Sistemul l-a asezat in fotoliul de la palatal Victoriei si pe Gunoimonta. Prin urmare, sa ne miram ca von Madeira si fantele de Dubai nutresc sentimente de iubire evidente? Consider ca alegerile care au avut loc anul trecut au fost teapa tepelor luata de cetatenii romani. Avem la Cotroceni paiata perfecta a Sistemului.
    P.S. DNA-ul continua sa doarma pe el ori de cate ori vine vorba de Gunoimonta.

  • Reply
    Mihaela
    24 aprilie 2015 at 14:16

    Poate vede si Tapalaga cum trebuie sa scrii ceva ce nu-ti place la Iohannis. Anume, la pachet cu Ponta – un real DEZASTRU – pentru Romania, fapt care trebuie subliniat zi de zi ca un semnal de alarma care sa sune continuu. A-l tine ascuns cu mare grija pe Ponta si a-l analiza numai pe Iohannis…perversitate maxima cred ca inseamna.
    Eu cred ca majoritatea romanilor care l-a votat pe Iohannis, a votat impotriva lui Ponta. Nu cred ca actualul Presedinte are sustinatori infocati asa cum a avut Traian Basescu si ar trebui sa realizeze aceasta realitate. Totusi, cred ca ar trebui sa-si inima-n dinti si sa inceapa sa faca ceva si pentru cei care l-au votat cu multa speranta „ca-si iau tara inapoi”. Sa nu-i fie atat de frica de suspendare. Pentru ca aceleasi milioane care l-au votat NU vor lasa a fi suspendat, din aceleasi motive pentru care l-au votat.
    CURAJ ! Dle. Presedinte. IESITI ODATA LA ATAC. Altminteri veti fi o amintire mai trista decat „tapu”. El macar a ajutat prin eliberarea spatiului aerian al Romaniei ptr. avioanele NATO spre Serbia grabind astfel intrarea noastra in aceasta Organizatie.

  • Reply
    Mihaemas
    24 aprilie 2015 at 18:56

    Domnule Prisecariu , sunt atit de furioasa pe acest presedinde esuat lamentabil in mizerabila gasca useliso – mihalache ca ma trezesc cain perioada ilisceniana ; scuip televizorul ,si mai c-as da cu el de pamint , dupa care m-as duce in Piata Universitatii , sa-mi recapat statutul de GOLANCA ; furia este din cauza votului dat de mine acestui ” primul domn” – vorba aceea ,ca n-aveam mari asteptari ,este valabila si pentru mine , dar stupoarea provocata de neputinta acestui ” prim impaiat” al tarii ” creste ametitor , si, aveti dreptate – sunt in punctul de fierbere maxim ,asa ca explozia nu este departe !!!!!!!!

  • Reply
    ipkiss
    24 aprilie 2015 at 19:41

    La inceput, o cioara se speria de o momiie si pastra o distanta respectuoasa, asteptandu-se la ce e mai rau. Insa cum toata lumea stie ca ciorile sunt destepte si smechere, aceasta si-a dat seama ca s-a speriat degeaba si a inceput sa prinda curaj si sa se apropie, din ce in ce mai mult, astfel incat acum sta linistita pe capul momiiei. Din cand in cand mai sloboade si un gainat pe aceasta, ca semn de dispret pentru cei care au crezut ca o sperie cu asa ceva.

    • Reply
      n italy
      26 aprilie 2015 at 20:40

      Foarte sugestiv si corect !

  • Reply
    gicu
    24 aprilie 2015 at 22:05

    Prisecarule tata, Iohanis tocmai face lucrul bine facut. Penru inceput curatenie. Dar tu esti obisnuit cu „cucul de la ora 6”

    • Reply
      prisacariu
      25 aprilie 2015 at 0:25

      bine, tata:)

    • Reply
      MINULESCU
      25 aprilie 2015 at 5:02

      GICU,
      Să-i spui şi preşedintelui ce face ca să ştie şi el.

    • Reply
      L
      25 aprilie 2015 at 23:11

      Hahahahahahahaha!!! Bine Gicutule, acum du-te de te culca, ca-mi pari cam ostenit… Si cum anume ziceai ca von Madeira a inceput curatenia? Ca la Cotroceni pute a lancezeala…

  • Reply
    L
    24 aprilie 2015 at 23:11

    @ Catalin Prisacariu
    Totusi, sa lasam in pace personajul original al lui Disney. Acela, Mickey Mouse, este un personaj pozitiv, simpatic, iubit, care nu are absolut nici o legatura cu Gunoimonta. Gunoimonta nu este un personaj de desene animate, este un personaj sinistru si abject, un personaj de cosmar. Gunoimonta este un caz patologic.

  • Reply
    Adi
    24 aprilie 2015 at 23:18

    Doua aspecte legate de Ponta:
    1. Daca Iohannis nu s-a imbarbatat in zilele imediat dupa investire…acum e cam tirziu…
    2. Daca Base l-a numit fara sa-si arate barbatia…de ce sa scoata Iohannis castanele din foc? Cit timp DNA functioneaza din plin, eu propun sa-l mai pasuim pe Iohannis…mai ales nu l-am demis pe Base, desi a „tinut” 6 ani doua catastrofe de PM: Tariceanu si Ponta.

    • Reply
      FRANK ZAPA(KING)
      25 aprilie 2015 at 17:25

      Adisor ,tata,CONSTITUTIA’ ia dat peste minute lu.BASEA.
      Pres. Rom nu poate demite,poate doar ,DESEMNA-PUNCT…..
      Asa ca ……treci si pune minta pe carte si nu te mai face de ,Tidula’……..

      • Reply
        Adi
        29 aprilie 2015 at 5:32

        Bine mai Franky, esti un King toba de carte. Mai exerseaza cu scrisul dupa dictare…

    • Reply
      L
      25 aprilie 2015 at 23:21

      Micule tembel, Basescu l-a numit pe Gunoimonta ca premier pentru ca nu avea de ales, ar fi fost anticonstitutional sa nu accepte desemnarea lui Gunoimonta ca premier de catre grupul infractional organizat, USL. Ai memoria selectiva? Cat priveste epava Manechin Motocicleanu, pe ala nu avea cum s-al schimbe Basescu, fantele avea sustinere parlamentara din partea PSD, partid care ii era profund ostil lui Basescu. Prin urm,are, despre ce tot balmajesti acolo? Von Madeira asta al tau n-a catadicist nici macar sa-i ceara demisia lui Gunoimonta imediat dupa instalarea la Cotroceni. Mai mult, se intalnea saptamanal, pe sest, cu derbedeul national. O vorba de opozitie nu i-a adresat nea Somn in Palton lui Gunoimonta. Prin urmare castanele din foc trebuie scoase de cei care l-au adus ca premier pe Gunoimonta, leprele de la PNL-PSD-UNPR-UDMR, adica USL-ul! Deci inclusiv idolul tau, Iohannel cel Tacut, Alesul. Care era parte din mizeria aia de USL. E ceva ce nu pricepi? Am o rugaminte: NU MAI DISTORSIONA REALITATEA SI ISTORIA RECENTA POLITICA, A MODULUI IN CARE GUNOLIMONTA A AJUNS PREMIER!
      P.S. Ai uitat ca Iohannel cel Mut n-avea absolut nici o problema sa fie ministru (si vicepremier) in guvernul Gunoimonta?

  • Reply
    viorica
    24 aprilie 2015 at 23:25

    Dezamagirea e mare. Se pare ca normalitatea pentru Iohanis inseamna tacere si cand trebuie si cand nu trebuie. Lucrul bine facut este sa nu derajenzi pe nimeni, sa-l lasi sa faca ce vrea, daca nu esti de acord il chemi si-l rogi frumos sa fie atent, si-l lasi in pace, dupa principiul: lasa-ma sa te las.
    Si-a ales oamenii dupa spranceana nu dupa calitatile lucrului bine facut. Consilierii sunt ocupati mai mult de cum sa atace fostul presedinte, nu dupa cum sa-l consilieze pe noul presedinte cat mai prezidential. N-a tinut seama Iohanis de proverbul: Spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti! Asa ca: Noul USL traieste. Si culmea la alegerile din primul tur am afirmat ca Iohanis sau Ponta, tot una e si nu m-am inselat. In 16 cu mare indoiala am votat Iohanis impotriva lui Ponta, desi aveam o presimtire ca e in van.

  • Reply
    alex
    24 aprilie 2015 at 23:35

    Felicitari, puneti corect problema. Populatia a cam uitat groaza ca iese tembelul hizlit presedinte. Johannis a castiga ca si contra-candidat, nu ca si candidat.

  • Reply
    Elena
    25 aprilie 2015 at 16:05

    Inaintea Npului An , Iohannis ar fi trebuit sa stea de vorba”ca intre barbati” cu plagiatorul Ponta, despre ordonanta acestuia privind retragerea doctoratului de bunavoie.Nu era o politica de stat ci un sfat de bun simt.(ca intre barbate , autori de literature) Ati mai auzit ceva despre aceasta ordonanta? A fost inadmisibila si este in continuare inadmisibila lipsa de atitudine civica a acestui presedinte narcisist.

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    25 aprilie 2015 at 17:33

    Senzatia mea,si se pare ca nu doar a mea este ca dl IOHANNIS’ sa ascuns in CABINETUL DOI’ si ca cele mai importante prerogative le-e declinat,INSTITUTIEI PRIMEI DOAMNE’….
    O fi bine,o fi rau,nu stiu?????
    Ce stiu insa sigur este ca romanii,multi se intreaba,BEY FRATE CE AM VOTAT SI CE A IESIT DIN URNE?? Dar asta e o alta poveste…….

    • Reply
      L
      25 aprilie 2015 at 23:26

      Cine este Cabinetul 1, Dan Mahalache? Ca asa cam pare… Cabinetul 2 este Gunoimonta. Cabinetul 3 nu exista. Aica ala care merge inapoi, pas cu pas, catre abjectia numita USL. Pentru care unii au nostalgii nesfarsite si chiar vise erotice.

  • Reply
    Alf
    25 aprilie 2015 at 19:41

    Pat şi Patachon, numai că aceia ne amuzau prin comicul de situaţie, ăştia ai noştri vorbesc.

  • Reply
    moshu49
    26 aprilie 2015 at 5:10

    părerea mea – pe care n-ai voie să faci ceva, onorabile! – adică viţevercea: Johannis este cel care nu vrea să fie deranjat pe puiemonta!
    cum nici… „o treabă între bărbaţi” nu este cuşeră, preferă să-şi monteze în linişte bucătăria.
    aştept totuşi rezultatele întîlnirilor cu românii din Italia şi Spania dacă are fudulii (Firea zise că n’are!), că pe cei din Ucraina n-a vrut să-i onoreze cu augusta-i persoană. 🙁

  • Reply
    waterfall
    26 aprilie 2015 at 13:32

    Este vizibila lipsa vreunei strategii in ceea ce-l priveste. Tacerea si pedanteria sunt percepute ca slabiciuni de care profita la maximum comunistoizii post-revolutionari. Care, mai nou, se sulimenesc cu farduri „liberale” si, pas cu pas, cu aroganta recastigata, trec la momirea clasei de mijloc cu reduceri de TVA pe care le prezinta ca distributie echitabila a avutiei nationale samd.
    Astfel incat, daca tot ii plac vacantele in Atlantic, ii putem recomanda si o vacanta in Azore la PONTA DELGADA.

  • Reply
    narcis purice
    26 aprilie 2015 at 16:31

    Cum ar mai trăi virtualul?
    Cum s-ar revitaliza trustul?
    …cum…

  • Reply
    L
    27 aprilie 2015 at 21:00

    Catalineee, iar ai intrat in hibernare? Un post pe saptamana e mult prea putin. Mai baga si tu ceva, ca material e destul.

  • Reply
    jinx
    28 aprilie 2015 at 9:25

    La ce jigniri a primit Johannis de la Mitomanus si de la Pandele F o treaba intre barbati insemna …. macar un pumn in ochelarii sarpelui Ka….Putina demnitate dadea bine….si era de inteles !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *