EXCLUSIV – Documentul care dovedește că Felix minte: Antenele chiar au fost finanțate cu patrimoniul ICA

Inculpat în dosarul ICA alăƒturi de Dan Voiculescu, Sorin Pantiș a dezvăƒluit ieri, în instanțăƒ, că Voiculescu a folosit patrimoniul ICA pentru a garanta credite bancare în favoarea trustului media al lui Felix. Voiculescu a negat informația și a arătat cムnu crede cムPantiș a făƒcut o astfel de declarație. Un document pe care vi-l prezint în exclusivitate, însă, demonstreazムcă Pantiș a avut dreptate: Institutul de Cercetăƒri Alimentare și GRIVCO și-au gajat bunurile la o bancă pentru ca Antena 1 sムobținムo linie de finanț›are de 46 de milioane de euro. Documentul prezintムfiecare bun din patrimoniul ICA ce a fost constituit gaj.

Pe 29 august 2008, Arhiva Electronicムde Garanții Reale Mobiliare a publicat un aviz de ipotecムmobiliarムprivitor la un contract de credit de 40 de milioane de euro. Conform avizului, creditorul persoanムjuridicム(compania care dădea creditul) era Raiffeisen Bank SA iar debitorii (persoanele juridice care aveau obligația să returneze creditul) erau GRIVCO SA, TV Antena 1 SA și Compania de Cercetăƒri Aplicative și Investiții SA.
Dar unde este Institutul de Cercetăƒri Alimentare (ICA), luat la preț› subevaluat de la stat de către Dan Voiculescu? ICA este
chiar Compania de Cercetăƒri Aplicative și Investiț›ii (CCAI). Cum a ajuns ICA să se numeascムCCAI? Simplu: pe 14 februarie 2005, prin actul adțiional cu număƒrul 1 la actul constitutiv al ICA, proprietarii ICA au decis schimbarea numelui Institutului în Compania de Cercetăƒri Aplicative și Investiț›ii. Pe scurt, de la începutul lui 2005, ICA (luat de la stat de Voiculescu) s-a transformat în CCAI.
Continuarea, aici.
felix

You May also Like...

Citiți "Jurnalul lui Tetelu". Pentru că Năstase n-a murit, este Ponta travestit
26 noiembrie 2014
Daciana i-a dat și lu' tăticu' Ilie un bacșiș de 50.000 de euro. Nedeclarat
20 august 2015
Ce deputat a obținut, prin fals, 30 de zile pe "lucrare științifică"
25 ianuarie 2016
1 Comment
  • Reply
    prisacariu | Să iubim Antena 3, e a noastră! Pe bune, am plătit pentru ea
    18 februarie 2016 at 19:01

    […] – deși anii treceau, Antena 3 nu presta corespunzător și situația sa financiară era precară; așa au apărut credite bancare de 46 de milioane de euro luate în 2008 de firmele lui Felix cu gaj pe bunurile ICA, unul din aceste bunuri fiind inclusiv clădirea unde își are sediul Antena 3 (sursa); […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *