Ponta scade TVA la pîine la 9%, Daciana își face firmă de vîndut pîine

Pe 22 mai anul acesta, premierul Victor Ponta se afla în vestul țării, în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Unul dintre mitingurile electorale fastuoase puse la cale pe 22 mai a fost la Arad. Deși Daciana Sârbu, soția premierului și candidat la europarlamentare, l-a mai însoțit pe Ponta în turneul electoral, pe 22 mai lipsea de la manifestările de campanie (sursa). Nu întîmplător: pe 22 mai, Daciana Sârbu depunea o cerere la Registrul Comerțului din București prin care solicita înființarea unei firme.

Firma se numește D & C Sweets SRL. După nume, pare a fi un magazin de dulciuri. După obiectul de activitate, însă, este vorba despre „Comerț cu amănuntul al pîinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate”. Așadar, o combinație între magazin de pîine, patiserie și cofetărie. O combinație suficient de interesantă pentru soția premierului încît să lipsească o zi din campania electorală pentru europarlamentare, alegeri în care era implicată direct: era candidată.
Nu am reușit să obținem nici de la Daciana Sârbu, nici de la asociata acesteia, Alexandra-Cristina Voicu, detalii despre afacerea D & C Sweets SRL. Totuși, se poate bănui că afacerea a pornit ca urmare a succesului nebun al măsurii guvernamentale de reducere a TVA-ului la pîine la 9%, după cum ne-a anunțat ministresa Ioana Petrescu în septembrie (sursa). Păi, nu?
P.S. Mai jos, documentele din Monitorul oficial despre D & C Sweets SRL.
dcmof1
dcmof2
P.P.S. Documentele D & C Sweets SRL de la Registrul Comerțului au fost publicate în premieră de Sorin Avram aici.

You May also Like...

Gabriel Petrea, vechiul și (cel mai probabil) noul șef al TSD, milionar din bani negri
12 noiembrie 2017
Portretul lui Greblă la tinerețe
23 ianuarie 2015
Ce ironie: Ponta, victima Constituției lui Năstase
8 iunie 2015
9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *