Votați Ponta, votați cenzura grosolană. Studiu de caz pe dezbaterile prezidențiale

Marți, 11 noiembrie 2014, Realitatea TV: „dezbatere” prezidențială cu reguli doar aparente, fără fair play, cu moderator partinic care i-a tolerat bădărăniile lui Ponta și întrebări „jurnalistice” venite de la soția unui ministru PSD, realizatoare de emisiuni la Realitatea TV; atmosferă generală de ceartă în spatele blocului; cîștigător, prin grobianism, Victor Ponta; audiența: uriașă (în special datorită faptului că celelalte televiziuni de știri – Antena 3, România TV, B1 TV și Digi 24 – au preluat, integral sau parțial, dezbaterea).

Miercuri, 12 noiembrie 2014, B1 TV: dezbatere prezidențială cu reguli clare și ferme, stabilite anterior în trei (post de televiziune și echipe de campanie), respectate ireproșabil de moderator, toleranță zero față de mîrlăniile pe care le-a încercat Ponta; atmosferă generală de dezbatere aplicată, profesionistă, imparțială; cîștigător, cu teme ca anticorupția și relația președinte-premier, dar și prin stilul calm și civilizat ofensiv, Klaus Iohannis; audiența: mai mare a B1 TV decît a Realitatea TV din seara precedentă, dar mai mică la general, față de orima dezbatere, pentru că numai Digi 24 a preluat dezbaterea B1 TV, în timp ce Realitatea TV, România TV și Antena 3 preferînd să ignore a doua dezbatere prezidențială.
Prima concluzie, evidentă, este că a doua dezbatere a fost boicotată, ignorată de posturile TV controlate de Victor Ponta (Antena 3, România TV și, da, chiar și Realitatea TV). Motivul boicotului: Ponta a pierdut puncte, a pierdut imagine, a pierdut dezbaterea. Ceea ce era evident încă dinaintea dezbaterii, cîtă vreme Ponta știa că nu-și va mai putea face numărul golănesc de la Realitatea TV. Regulile clare și transparența sînt dușmani de moarte ai lui Ponta. Așa că ordinul a fost, sec, „mucles!”. Iar ordinul a fost executat cu succes.
A doua concluzie este că nevoia de cenzură a lui Ponta (dar, mai grav, și capacitatea de a pune în practică această nevoie) este la o cotă prea ridicată ca să fie compatibilă cu un stat al UE. Pur și simplu, cenzura pe care Ponta a instituit-o nu are ce căuta într-un stat democratic. Pentru că vorbim de o cenzură grosolană, fără nuanțe, fără tonuri de gri, fără concesii. Este, pur și simplu, cenzura cea mai din topor: el, Ponta, a decis că dezbaterea de la B1 TV nu există. E cenzura prin suprimare.
Azi, totuși, PSD nu are tot. Nu are Cotroceniul. Dar are Parlamentul, Guvernul și tot ce vine la pachet cu cele două instituții. Dacă va lua și președinția, jocul se va opri. Dacă Ponta ajunge la Cotroceni, cenzura după care e ahtiat Ponta va deveni politică de stat. Fără jenă. Nici nu e complicat: Antena 3 are patronul la pîrnaie și bunuri confiscate de stat, România TV are un patron (neoficial) care e membru PSD și dependent de contracte cu statul iar Realitatea TV e, practic, în faliment. Nici restul presei nu se simte mai bine: toate instituțiile media au datorii mai mici sau mai mari la Fisc și pot șantajate. Ba mai mult, dacă Ponta ia Cotroceniul și PSD devine partid unic, șantajul va putea fi exercitat plenar și prin companiile private care furnizează publicitate presei. Controlul, deci, va fi total.
Dacă, totuși, vi se pare un scenariu nerealist și alarmist, aveți posibilitatea să faceți un experiment prin care să verificați teoria mea: votați Ponta. Apoi luați-vă un aparat de radio și setați frecvența pe Europa liberă. Kanieț filma.
pd

You May also Like...

DNA tocmai a "defăimat" Parlamentul care a votat că așa ceva se pedepsește
14 decembrie 2017
Risc de reluare de la zero a apelului în procesul lui Dragnea. O judecătoare urmează să se pensioneze
15 aprilie 2019
Domnule președinte Iohannis, iată cum să nu aruncați în aer 6,2 milioane de voturi
18 noiembrie 2014
20 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    13 noiembrie 2014 at 10:45

    Aud niste păreri din astea aiurite cum că Ponta e mai bun politician. Hă ? Nu e. E doar un farsor grandoman exact ca Bombonel, celebrul lui maestru dungat cu fulărel roşu. De când au dispărut inteligenţa şi logica din România fraţilor ? Dacă gândeşti şi te pretinzi fiinţă raţională votezi neamţu !!!

  • Reply
    Mihai
    13 noiembrie 2014 at 11:16

    Mi-e foarte greu sa inteleg evaluarile astea din media si, in general, ale oamenilor. Cum a pierdut sau castigat Ponta vreuna dintre dezbateri? A facut cineva un studiu? Daca daca, cati a convins din indecisi? Cat din electoratul lui Iohannis a luat? Cat a castigat Iohannis aseara? Eu unul nu stiu pe nimeni care sa se fii razgandit. Postaci, asociati cu indemne si concluzii anteniste, desigur, pot sa creeze sentimentul asta. Dar sa nu intram in jocul asta, ca ajungem sa ne convingem singuri ca asa e. Eu am vazut 2 seri la rand un cocalar dand din coate sa ajunga presedinte. Un taximetrist ce-ti cere 50 de lei pe o cursa de 10. Un om patat, vinovat, complice, violent in limbaj. Pe de alta parte, un Iohannis asa cum il asteptam. Neobisnuit, greu adaptabil, dar sincer, hotarat, de neclintit in logica si atitudine. Nu nepolitician, ci un nou tip de politician. Pe care il asteptam si de care avem nevoie.

  • Reply
    basencu
    13 noiembrie 2014 at 11:44

    Barosane
    Am inteles.
    Ponta e rau ca santajeaza presa care nu-si achita impozitele.
    Iohannis e bun, nu santajeaza presa ca nici el nu a platit impozite pe veniturile uriase din meditatii (sa cumperi 6 case trebuie sa dai meditatii non-stop).
    Presupun ca serviciile de intermediere bebelusi au fost gratuite, deci impozit zero.
    Calitatile de primar ?? A spoit niste pereti pe banii din impozitele sibienilor, el cotizand mai putin, nu e obisnuit sa dea (piedone in sectorul 4, doctor in amenajari si spoieli , cu o populatie de 3 ori mai mare ca cea Sibiului ar trebui sa devina presedintele comisiei europene).
    Vorbeste clar, Iohannis e un tantalau si ca sa nu murim de foame trebuie sa iasa el.
    Te inteleg e o chestie de supravietuire.
    Acelasi lucru i l stie si Blaga & co – EADS.
    Romanii nu vor vota un neamt presedinte, care nu stie unde e chisinaul pe harta.
    O tinea cu legea amnistiei si gratierii.
    Ponta daca iese presedinte nu va dori aceasta lege, are nevoie sa curete PSD ul la varf. Pentru suficientii care aduna procente si nu oameni, electoratul este acelasi si stabil, in secunda doi i l urmeaza pe noul sef, mai tanar si necunoscut, dar din acelasi partid.
    Ce-l incurca pe Ponta sa voteze legea amnistiei saptamana viitoare, presedinte fiind sau nu.
    Spune ce-l poate opri. Iohannis presedinte. Cum ?
    Va avea un soc Iohannis cand va vedea rezultatele din turul 2.
    Decat o declaratie pe propria raspundere ca nu a mai votat, ar fi mai bun un cazier fiscal.

    • Reply
      prisacariu
      13 noiembrie 2014 at 12:00

      cind vor fi vindute de stat cladirile lui felix, il voi vota pe ponta

      • Reply
        basencu
        13 noiembrie 2014 at 13:23

        Barosane,
        Sigur nu vei vota cu Ponta ca nici imobilele lui felix nu vor fi vandute.
        Fii un pic atent la contestatia in anulare, dar si pe ce va spune CEDO pe lipsa din legislatie a recursului efectiv impotriva unei incheieri in tranzitia de la Vechiul la Noul Cod de procedura penala.
        Dar sa nu te obosesc.
        Eu cred ca esti un om inteligent si nu mi permit sa ti cer sa votezi cu cine votez eu.
        Important pentru mine este ca chioru si blonda vor avea un bun viitor.
        CCR a precizat ca urmarirea penala pentru chioru a fost legal suspendata pe timpul mandatului. Deci nu este Koniet ci prodoljenie.
        Eu nu mi permit, cum am vazut pe facebook, sa transmit parintilor mei foarte batrani cu cine sa voteze, ca nu le mai platesc abonamentul tv, telefonul, medicamentele, ptr. ca sunt cu mai putina scoala decat mine. Ii voi considera mai echidistanti decat mine si sunt in stare sa si evalueze optiunile singuri.
        E cert ca pensia nu le-o plateste un roman din diaspora ca acestia nu contribuie la sistemul nostru ci doar la cel unde traiesc.
        La fel nu contribuie la sistemul de sanatate.
        Vad ca si indeamna rudele sa voteze cu unul sau cu altul, nedand doi bani pe mintea lor.
        Le transmite parintilor, prostilor voi nu stiti pe cine sa votati, va spun eu ca sunt destept de bubui. Acum nesansa lor, prostia lor, o atribuie in solidar unui candidat si rudelor.

        • Reply
          L
          13 noiembrie 2014 at 16:55

          Barosane, carui clan tiganesc ii apartii? Hai, fii sincer, cocalare! Clanului PSD, asa-i? Vezi c-am ghicit? Te tradeaza stilul. Mirosul. Dar si accentul. Hai, mars de-aici!
          P.S. Ia spune gunoiule, la noapte ce case ti-au mai dat de vopsit cu ulei ars, mafiotii aia rosii localizati in Kiseleff?

          • Paulensson
            14 noiembrie 2014 at 10:36

            „barosane” esti un escroc

        • Reply
          Nicolae
          13 noiembrie 2014 at 17:40

          Băsencule, după gândire, nici măcar pesedist nu ești. Pentru că orice pesedist nu ar face o așa gogomănie de logică: bă golane, dacă diaspora ar trimite la ăi de acasă NUMAI PRODUSE ALIMENTARE ȘI NEALIMENTARE, fără bani ca să aibe golanii, la buget, TVA, impozite și cas, cassuri, golane, alde ponta ar pleca din România. NU ar mai avea ce fura.

        • Reply
          George
          13 noiembrie 2014 at 19:22

          BASENCU-LE gresesti foarte mult.
          Banii trimisi in tara de cei din diaspora (parintii, fratii, copiii nostri) alimenteaza economia noastra, si cu acesti bani neamurile lor din Ro cumpara produse si servicii care includ TVA, Impozite Salarii etc.
          Deci o mare parte din acesti bani ajung in bugetul statului din care teoretic (ce ramane dupa ce fura Ponta&Co) sa achita si salariile bugetarilor si pensii etc.
          Despre faptul ca tu esti de partea celor care fura nu 1 mil euro, nu 2 mil euro, esti de partea celor care fura cu zecile-sutele de mil euro – Nu merita sa ma exprim.

    • Reply
      Mihai
      13 noiembrie 2014 at 12:19

      Activitatea asta de postat cum se impoziteaza? E retorica intrebare nu-ti bate capul sa raspunzi.
      Toata campania a fost bazata pe atacuri si iar atacuri si am sentimentul ca nu au dat roade. Si insistati in ele. Tot ce faceti e sa motivati sustinatorii lui Iohannis si votantii anti PSD sa iasa la vot.
      Si zic ca nu au dat roade pentru urmatoarele actiuni ilogice pentru un candidat in avantaj:
      1. Implicarea pe fata a bisericii
      2. racolare vadim, dan diaconescu
      3. 150 euro dati profesorilor
      4. pliante, fituici cu fel de fel de mesaje in toate limbile posibile
      Pe scurt. Daca iese lumea la vot, ati pierdut. Tocmai de aceea discursul de cel mai jos nivel al lui Ponta, probabil pentru a demotiva pe cei plictisiti de clasa politica, pentru a incerca sa-i faca sa nu iasa la vot. Problema e ca nu l-a prins pe Iohannis in joc. Deci sunteti de unde ati plecat. Faceti plinul la masina ca o sa aveti de calatorit duminica pentru a castiga.

    • Reply
      L
      13 noiembrie 2014 at 17:03

      Aoleo, chiparosule! Ce tot balmajesti matale pe-acolo? Iar povestea cu cele „sase case”? Povestea asta imi aminteste exclusive de tovarasul Bombonel, sinucigasul ratat, ala de i-a indrumat doctoratul PLAGIAT al Pontalaului… N-ai vrea tu, nespalatule, sa ne povestesti despre cele SAPTE case pe care Plagiatorul si sotioara lui le au in portofoliul lor comun de sarantoci care, de mandri ce sunt romani, isi fac casatoria prin China? Dar si ceva despre trecutul neguros si penal (penal la fel ca si prezentul) al mitomanului tau mult iubit si stimat, nu vrei sa ne rostesti cateva cuvinte? Asa, doar pentru echilibrul dialogului in care ai alunecat ca si cum ai fi calcat in rahatul sefului tau direct de la PSD…

    • Reply
      L
      13 noiembrie 2014 at 17:18

      Chiparosule, ia spune bre, ti-ai pregatit sandwich-urile si beuturica pentru cursele electorale pe care stapanii tai de la PSD ti-au ordonat sa le faci prin Teleorman, Vrancea, Olt, Gorj si Mehedinti? Te-asteapta o zi foarte grea, cu foarte multe stampile de pus pe stapanul si idolul tau, plagiatorul supreme. Eu iti recomand sa pui mana sa te odihnesti pana duminica. O sa ai de tras. Drama e ca vei trage degeaba. Plagiatorul tau o sa ajunga direct la groapa de gunoi a istoriei, si nu la Cotroceni… „locul prostiilor”, ca sa-ti citez ilustrul plagiator. Valea!

  • Reply
    Liana
    13 noiembrie 2014 at 14:31

    Domnu’ Prisăcariu,
    Ce să vă spun, mă enervați de-a dreptul, și asta nu pentru că nu mi-ați dat prioritate la trecerea de pietoni sau pentru că nu v-ați pus cravata de culoarea prefetrată de mine, ci pentru că pur și simplu aveți perfectă dreptate în tot ceea ce spuneți în acest articol, iar asta nu poate decât să fie ceva ce să mă enerveze la culme, să mă facă să îmi pară rău de acest popor, care, într-o așa mare proporție, a fost spălat pe creier și îndobitocit în toți acești ani de ,,democrație”. Având în vedere luciditatea abordării, acuratețea analizei, aveți toată aprecierea mea. Pentru cârcotași, menționez că nu vă cunosc personal, dar pur și simplu am apreciat foarte mult capacitatea de analiză și obiectivitatea care se relevă din acest articol.
    Cât despre cei pe a căror creier patinează musca, nu avem altă soluție decât să sperăm că vor fi dominați numeric la vot (Doamne ajută), de către cei lucizi și conștienți în ce punct crucial se află România în acest moment. Poate, măcar în ultimul moment,aceștia vor lăsa ifosele și vor ieși în număr mai mare la vot. Dacă nu, asta e țara, acesta e ,,boborul”, ne vom duce crucea, dar v-a fi tare grea.

  • Reply
    Cockwork Orange
    13 noiembrie 2014 at 14:46

    Postacii pesedisti nu-si folosesc mintea ci doar mana ca la autodictare. Ce le spune stapanul, aia ling. Au invatat si ei acolo cu 2 minute inainte ceva termeni tehnici si le merge leoarba de parca ar fi facut meditatii ieri dupa amiaza cu Rousseau si Stuart Mill. Baa pontistilor care mai veniti pe aici sa stiti ba ca omu isi foloseste creierul ca sa recunoasca similitudini, egalitati si diferente si sa traga niste concluzii croite logic, mai generale si mai explicative asupra fenomenelor. Asa merge ratiunea, nu-i loc de speculatie ca nu ne imaginam universuri paralele pesderiste. Voiculescu (salut Varaneee, e bine acolo la tine in sectie ? Nu te inghesuie aia cu stampila ?) a incalcat legea. Neste oameni care se ocupa cu justitia (nu cu blogurile sau politica) l-au condamnat. A furat si l-au prins cu gaina-n brate (unu care fura gaini e totusi superior moral lui Voiculescu).Adevarul asta e si nu exista alternativa decat in mintea ai a ta comsomolista. Tu vii aicea in loc de instanta de judecata si mai vrei sa intelegi independenta justitiei ?

  • Reply
    alma
    13 noiembrie 2014 at 15:23

    La ce te asteptai!?Cine a vazut a facut diferenta .Am avut curiozitatea sa vad in reluare si comentariile antenistilor, radeau dar nu era rasul lor.In final ,ca o recompensa, a fost anuntata vizita premierului italian Matteo Renzi care vine sa-l sprijine pe Ponta.
    Acum cand multe orase din Italia sunt sub ape si noroi,acum cand sindicalistii sunt in strada si au anuntat greva generala pe 5 decembrie ,acum cand in parlamentul italian s-au scos cutitele pentru votarea legii electorale si cand presedintele Napolitano a anuntat ca se retrage definitiv din functie ,premierul Renzi isi face timp sa vina sa-i dea un sprijin amicului ponta! Nu-i rau, nu-i rau pentru…Iohanis:
    -Premierul Renzi este exemplul viu al unui fost primar care a fost numit premier.
    -Il va invata pe ponta ce inseamna toleranta pentru diferitele etnii, pentru diferitele confesiuni, religioase,toleranta care aici in Italia e maxima?
    -Va spune poporului roman ca guvernul italian si-a declarat disponibilitatea pentru ca romanii din Italia sa-si exprime dreptul legitim de vot dar ca guvenul roman nu a avut aceesi disponibilitate?
    -Ii va spune lui ponta ca relatiile comerciale cu China sunt put periculoase pentru ca, China nu e o piata de consum ci o piata de desfacere, chinezii nu consuma nimic ce nu are scris „made CHINA”si ca aici in Italia au sufocat economia pentru ca , chiar daca un investitor chinez investeste intr-o tara straina nu foloseste forta de munca indigena, vine cu personal chinez?
    -Renzi are experienta pentru ca in Toscana lui este cea mai mare comunitate de chinezi si nu se vede niciodata vreun chinez care face cumparaturi in vreun market italian, ca manaca vreo pizza italiana, ca cheltuie vreun euro in Italia, spre marea disperare a marilor sau micilor investitori italieni.
    Va spune toate acestea Renzi lui dottore ponta?
    Nu stiu dar imi permit sa-i dau un sfat lui Renzi (care-mi este foarte simpatic, ne este simpatic noua romanilor din Italia):
    „Matte,bello della Italia,sa nu-i spui lui Ponta ca tu cand ai o problema de rezolvat (ca ai multe) nu faci un pas fara sa iei”lumina”de la Berlusconi.Ii va cadea greu lui Ponta pentru ca el e acela care aici in Italia l-a comparat in mod nefericit pe Berlusconi cu Ceausescu iti amintesti ca atat amicii cat si adversarii politici lui Berlusconi au zis ca premierul roman a facut o comparatie de…merda!Italienii tin la spiritul lor democratic si in acel moment Silvio avea in spate zece milioane de voturi. Iti spun un secret:atunci, in acele zile mi-a fost pentru prima data rusine ca-l am conational pe acest derbedeu de ponta.
    Iti mai dau un sfat :sa nu-i spui lui Ponta ca italienii daca au de ales intre un roman si un albanez aleg romanul pentru ca experienta lor le-a demonstrat ca albanezii au delicventa in sange. Nu-i spune pentru ca il lovesti la ..origini!
    Iar daca te duci pe la antene nu spune nimic de nenorocirea
    care v-au facut-o interlopii romi care au ocupat abuziv si au vandalizat casele populare de la Roma, Milano, pentru ca pe acolo bantuie un avocat, fost general(Abraham se numeste)care face un titlu de oanoare ca aparator al interlopilor romi si pentru care „a fura”inseamna „a munci”.
    Nu spune nimic nici de pensia minima din Italia, si mai ales nu spune ca noi cei lucram aici cu documente in regula beneficiem de toate drepturile , ca avem chiar medicamentele gratuite ceea ce in tara noastra…..
    Ca aseara ai fost la intalnirea cu Berlusconi iar acum te duci la ponta…e alegerea ta, dar fa-le o recomandare la conationalii mei anume:victor ponta premier!(pana la primavara, ca dupa…..vom vedea!
    Mateucio, auguronii din partea mea!

  • Reply
    waterfall
    13 noiembrie 2014 at 15:29

    Vai de soarta voastra!. Parca si vad propaganda rosie autohtona cum va construi Marele Zid Chinezesc intre liderul suprem si ideologiile occidentale. Russia Today asteapta dupa colt.
    La Gadea se numara minutele pana la duminica Adventului, a doua venire a Incredibilului Varan din tabara de vara unde a fost cazat. I-au si programat lui VVP la CNN niste minute de glorie.La televiziunea SRI va fi business as usual. Pe ceilalti fie ii anihileaza fie ii controleaza prin schema deja cunoscuta a preluarii ostile.
    Inchei cu o replica din filmul Enemy of the State:
    In God we trust. The rest we monitor.

  • Reply
    Nasul TV » Votați Ponta, votați cenzura grosolană. | Studiu de caz pe dezbaterlie prezidențiale
    13 noiembrie 2014 at 19:39

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Nasul TV » Votați Ponta, votați cenzura grosolană. | Studiu de caz pe dezbaterlie prezidențiale
    13 noiembrie 2014 at 19:39

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Paulensson
    14 noiembrie 2014 at 10:38

    Voi merge la vot duminica, la Birmingham. Si daca nu ma lasa astia sa votez, o sa le bombardez consulatul cu oua. Ouale costa aici la fel ca-n Romania, asa ca imi permit sa-i „umplu” de oua! 🙂

    • Reply
      moshu49
      14 noiembrie 2014 at 18:28

      de ce nu de… mure? n’ai? 😀 )))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *