Legătura directă între magistrații care anchetează magistrați și Guvern

Azi, în Parlament continuă dezbaterea în stil sovietic despre cum să arate legislația referitoare la Justiție. E rândul legii 304 din 2004 să fie modificată, legea organizării judiciare. Amendamentele la acest act normativ prevăd apariția unui comando de magistrați care să ancheteze magistrați.

Conform documentelor parlamentare deja publice, apariția acestui comando este direct conectată la decizia guvernamentală. Am făcut o analiză recent a chestiunii: „Poate cea mai grosolană modificare pe care și-o propun parlamentarii este cea referitoare la inventarea unei noi direcții în Parchetul General: “După articolul 88, se introduce o secțiune nouă, Secțiunea 21 – ”Direcția pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de magistrați” (…)”
După cum îi spune și numele, e evident cu ce se va ocupa această structură. Interesant este că, după cum își propun parlamentarii PSD-ALDE, “(4) Direcția pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de magistrați funcționează cu un număr maxim de 50 de posturi, din care 20 de posturi de procuror și 30 de posturi de personal auxiliar de specialitate și personal economic și administrativ. Numărul maxim de posturi poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului.”
Deci, printr-o nouă decizie politică, această inchiziție a magistraților poate să devină oricât de mare sau de mică, după cum se decide la partid.” (sursa)
Și mai clar spus: dacă, a doua zi după înființarea acestei direcții, Guvernul decide ca structura să aibă o sută de magistrați, cu efectele de rigoare, așa se face.
Alte aberații despre această direcție, aici.
iordache

You May also Like...

SRI – Dragnea: 3 – 1. Dragnea controlează, încă, mare parte din buget
13 octombrie 2017
Ponta a cîștigat bătălia cu DNA în cazul arestării lui Șova
27 mai 2015
Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor?
15 iulie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *