Președinția țării în viziunea PSD: Iliescu versus Vadim în 2000, Ponta cu Vadim în 2014

În 2000, mulți și-au călcat pe inimă și pe principii și au votat cu Ion Iliescu în turul al doilea al prezidențialelor. Dintr-un motiv foarte simplu: contracandidatul tovarășului Iliescu era Corneliu Vadim Tudor. Oricum te-ai fi uitat la România în acel moment, nu exista decît o singură variantă posibilă: Vadim afară, Iliescu la Cotroceni. Și așa a mai fost o dată Iliescu președinte.

Azi, la 14 ani după acea alegere forțată și cinică, candidatul PSD din turul al doilea nu se mai bate cu Vadim, ci face tandem cu Vadim. Cît de ironică e putreziciunea României: un comunist apropiat de Ceaușescu în anii ’70, cu funcții în nomenclatura ceaușistă, se bătea cu un extremist în 2000, cu patru ani înainte ca România să fie membră NATO și cu șapte ani înainte să intrăm în UE; azi, un politician de 42 de ani, care avea 17 ani în ’89 și care a ajuns premier într-o țară deja membră NATO și UE, și-l ia aliat pe extremistul Vadim.
Mai e de remarcat cît de jos ajunge PSD acum: în 2000, Vadim ajungea în turul al doilea cu 28% de voturi în primul tur, în timp ce în 2014 Vadim abia scoate un 3% în primul tur și chibițează sulfuros, de pe margine, pentru turul al doilea. Sau ar fi trebuit să rămînă pe margine dacă Ponta nu ar fi decis să-l coopteze în campania sa prezidențială.
Așa că vă întreb: dacă în 2000 a trebuit să votăm un tovarăș, pe Ion Iliescu, pentru a-l potoli pe Vadim, de ce azi ar trebui să votăm Vadim la pachet cu Ponta? Nu vă amăgiți că Ponta se va descotorosi de Vadim imediat după alegeri, știm că așa va face. Dar nu e suficient. Întrebarea e, însă, cu cine se va mai alia Ponta atunci cînd va avea nevoie de susținere? Cît de adînc în rahat se poate arunca Ponta pentru a nu pierde o funcție publică din care ar trebui să ne reprezinte, dar pe care o folosește exclusiv pentru propria parvenire?
Alegerea e simplă: cu Ponta președinte, România nu se întoarce doar la comunistul de lemn Iliescu și nici la comunistul caviar din furt Năstase, ci trece la un alt nivel. Unul mult mai toxic, al unei Românii conduse de oameni fără nici o morală, fără nici un ideal, dar cu ținte precise de furt prin orice mijloace.
v

You May also Like...

Magistrații, ciocul mic: nu mai pot demasca abuzurile politicienilor
11 decembrie 2017
Cine sunt pesedistele care au dezincriminat abuzul sexual al ștabilor
27 decembrie 2017
Ponta nu vrea tratament preferențial la spital, ci la bal. Balul securiștilor acoperiți și al plagiatorilor
21 iunie 2015
4 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    12 noiembrie 2014 at 13:50

    Îţi dai seama că după ce ai asistat la toate mârşăviile şi te-ai complăcut în toate situaţiile posibile ce implică josnicia şi lichelismul ani de zile ce fel de conştiinţă morală ai ? Şi un parameci o are mai dezvoltată. Ponta, ortodoxul pulei.

  • Reply
    Nea
    13 noiembrie 2014 at 8:33

    Da, cu o singură menţiune: şi Vadim a fost tot „un comunist apropiat de Ceaușescu în anii ’70, cu funcții în nomenclatura ceaușistă”. Ca redactor şef adjunct la Săptămâna, organul securităţii, era chiar pe lista oficială a nomenclaturiştilor, ca recitator de ode lui Ceaşcă şi, de exemplu ca persoană care, atunci când însoţea grupuri de sportivi în străinătate, nu mai era nevoie ca acele grupuri să fie însoţite de securistul obligatoriu în acele situaţii.

  • Reply
    prisacariu | Tovarășe Iliescu, ai fost complice cu cîrlanul Ponta
    28 noiembrie 2014 at 21:02

    […] Pe 12 noiembrie, cu patru zile înainte de turul al doilea al prezidențialelor, scriam că “cu Ponta președinte, România nu se întoarce doar la comunistul de lemn Iliescu și nici la comunistul caviar din furt Năstase, ci trece la un alt nivel. Unul mult mai toxic, al unei Românii conduse de oameni fără nici o morală, fără nici un ideal, dar cu ținte precise de furt prin orice mijloace.” (sursa) […]

  • Reply
    Nasul TV » Tovarășe Iliescu, ai fost complice cu cîrlanul Ponta
    29 noiembrie 2014 at 9:32

    […] Pe 12 noiembrie, cu patru zile înainte de turul al doilea al prezidențialelor, scriam că “cu Ponta președinte, România nu se întoarce doar la comunistul de lemn Iliescu și nici la comunistul caviar din furt Năstase, ci trece la un alt nivel. Unul mult mai toxic, al unei Românii conduse de oameni fără nici o morală, fără nici un ideal, dar cu ținte precise de furt prin orice mijloace.” (sursa) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *