Cînd a cerut patru dezbateri, Ponta a pierdut războiul

Dacă Ponta ar fi fost de acord cu propunerea lui Iohannis (o singură dezbatere pe teren neutru și acea singură dezbatere ar fi semănat cu cea de aseară de la Realitatea TV), Iohannis ar fi intrat duminică la vot ca un timorat copleșit de importanța bătăliei, cu lacune majore și de comunicare, dar și de cunoștințe generale despre cum funcționează România.

Dar Ponta a vrut patru dezbateri. Două nu s-au desfășurat încă. Mai mult tupeu și obrăznicie decît a arătat aseară, Ponta nu poate produce. La Realitatea TV, Ponta a fost la apogeul cocălărismului lui personal și politic. Iohannis, însă, se poate recalibra și poate arăta că, după pumnii în cap de la prima dezbatere, a învățat cum se face.
Așa rigid și intimidat, uneori, cum e, Iohannis ne-a lăsat cîteodată să vedem că se poate reinventa și pe placul unui electorat mai avid de replică, de șarjă verbală, de argument bine țintit. Sibianul mai are două ocazii să arate că poate fi și maleabil, că nu vrea, de fapt, să joace jocul lui Ponta (arțăgos, arogant, steril), că poate oferi alt stil (fie și nespumos, fără sclipici) decît gureșul gol pe dinăuntru Ponta. Iohannis are șansa asta. Ponta, însă, nu mai are nici un glonț pe țeavă, doar îl amenință pe Iohannis că-l lovește cu patul puștii peste degete.
Ce trebuie să facă Iohannis azi (la B1 TV) și mîine (la Antena 3) este să-și ferească degetele de loviturile lui Ponta și, dacă nu i le învinețește actualul premier, să apese cu ele pe trăgaci la momentul oportun.
P.S. La Antena 3, deși nu e nici MRU, nici Crin Antonescu, Iohannis poate puncta (și e ultima dezbatere, cea decisivă!) la electoratul plictisit și indecis, dar care electorat nu gustă deloc circul manipulator al lui Felix.
pj

You May also Like...

Jocurile grele din spatele apocalipsei modificărilor legislației penale. Apocalipsă care nu va veni
15 decembrie 2017
Suntem salvați: șefa TSD Arad ne trimite la manichiură și machiaj!
20 octombrie 2017
VIDEO Oamenii din stradă vor două capete: al lui Ponta și al lui Oprea
4 noiembrie 2015
13 Comments
  • Reply
    politicstand
    12 noiembrie 2014 at 11:35

    Optimist mai ești, Cătăline… Dă-mi și mie rețeta, că eu abia mai adun niște cioburi de speranță 🙂

    • Reply
      prisacariu
      12 noiembrie 2014 at 11:39

      e simplu: nu concep sa castige ponta:D

      • Reply
        L
        12 noiembrie 2014 at 13:50

        Interesant. Nici eu nu concepeam, pana nu demult, ca vagabondul ala de Gorj sa ajunga la Cotroceni. Eram in stare sa pun pariu ca nu va ajunge presedinte. Insa cu unul ca Iohannis drept contracandidat…. Ar castiga si o rata impotriva unuia ca Iohannis. Numai o minune ar putea face ca plagiatorul mitoman sa nu ajunga la Cotroceni.

  • Reply
    Cocwork Orange
    12 noiembrie 2014 at 12:51

    Dorinţe am şi eu dar la câtă prostime votează conştiincios şi fanatic tot în evul mediu rămânem. O să fim raion rusesc din nou dacă tineretul şi diaspora nu-şi tratează mahmureala postcomunistă la urne. Nu te ridica Gheorghe, nu te ridica Ioane. Staţi bă acasă lângă clondirul cu rachiu!

  • Reply
    Cocwork Orange
    12 noiembrie 2014 at 12:59

    Iohannis nu-i „jucător” ca alde Băsescu. La mulţi nu le place de parcă ar vrea să-l fută. Nu contează că-i un bun administrator şi nu are legături cu marea corupţie ăştia-l vor de ginere sau şogor. Pe toţi i-aş pune în comă indusă ca în Matrix. Să producă energie şi să-l voteze pe Iliescu, Bombonel şi Ponta 1000 de ani în imaginaţia lor.

  • Reply
    Mihai
    12 noiembrie 2014 at 13:34

    Nu inteleg de ce trateaza subiectul principal: coruptia. PSD-ul e un partid profund corupt si Iohannis nu ia avantjul asta in fata lui Ponta. Sa-i zica sa numeasca 5 oameni di PSD care nu sunt urmariti de justitie. Sa ne spuna unde ajunge legea amnistiei. Sa ne spuna de ce a declarat ca Nastase a avut procese politice. Sunt corupti pe fata si Iohannis nu spune evidentul. Cel putin aseara nu l-a zis. Nu pot sa inteleg de ce. Nu pot sa inteleg cine e consultantul lui, dar cred ca face asta part-time. A stat sa intre in discutii seci, neinportante pentru nimeni, dar la care gluma aia de persoana, numita Ponta, se pricepea mai bine, sau mintea si nimeni nu-l contrazicea.

  • Reply
    L
    12 noiembrie 2014 at 13:47

    Cataline, chiar nu vrei sa privesti adevarul, drept in fata? Manciurianul asta de plagiator are toate jocurile facute, in asa fel ca sa ajunga la Cotroceni. Sprijinit de tovarasi cu epoleti din servicii. Vom avea si presedinte plagiator, dupa ce am avut (si inca avem) premier plagiator. Ce, e vreo rusine in asta? Doar suntem mandri ca suntem romani. Ca Ponta. Nu-I asa? Dreapta va pierde pentru ca nu a fost capabila sa ne ofere un candidat solid, carismatic, abil, competent, profesionist si onest. Sa nu ne amagim, Iohannis nu are absolut nici o sansa. Daca se va comporta la fel de slab si in urmatoarele confruntari, partida e pierduta definitiv.
    P.S. Basescu a dat opozitiei (aia care nici nu prea exista) o multime de munitie. Ca so foloseasca impotriva plagiatorului. Ce-a facut „opozitia”? S-a incaierat cu Udrea. Ce-a facut opozitia? A pariat pe un cal mort: Iohannis. Chiar nu vreti sa vedeti ca Iohannis e o catastrofa? Un Basescu l-ar fi facut tandari pe mitoman, de n-ar mai fi ramas nimic din el. Ce-a facut Iohannis? A incasat ca un papagal care, desi groggy, parca mai cerea pumni. Ce sa cred din toate astea? Ca ACL stia prea bine ce candidat slab au, doar o imagine, o fotografie. Dar a preferat sa ni-l vare pe gat, asa slab cum este, de parca ar fi fost blat cu golanul de Gorj.

    • Reply
      Mihai
      12 noiembrie 2014 at 14:29

      Iohannis, cum necum, e cel mai bun candidat al opozitiei. Nu intelg la ce te-ai uitat. Nu a facut nimeni praf pe nimeni. Doar ca Iohannis nu a dat nicio lovitura. Ceea ce trebuie sa faca. Si sa-l lasam pe Basescu, ca el a adus opozitia in situatia asta penibila in care e acum.

      • Reply
        L
        12 noiembrie 2014 at 16:52

        Mihaitza, asa-i ba, baiete „liberal” cu scoala Antenei 3 in sange. Basescu e de vina ca Iohannis e tolomac. Basescu e de vina ca dreapta nu e capabila sa vina cu un candidat imbatabil… Si ce vina mai poarta Basescu, mai tovarase Mihaitza? E de vina si pentru faptul ca tu esti un idiot profund?

        • Reply
          Mihai
          21 noiembrie 2014 at 13:36

          Tardiv raspunsul meu, dar mi-e dificil sa inteleg atacul tau. Opinia mea e ca Basescu a ajutat la compromiterea PDL-ului, prin felul in care a administrat momentul scaderii salariilor, etc. si PNL-ul prin faptul ca i-a obligat sa intre in alianta cu PSD. Deci dreapta se afla intr-o pozitie cam slaba. Ce sa mai, bine ca a casigat cine trebuia, ca am impresia ca eram in acceasi tabara.

  • Reply
    ileana
    12 noiembrie 2014 at 21:00

    Si eu sunt la fel de optimista. Am aceeasi senzatie ca la alegerile din 2009 cand toata lumea imi spunea ca nu are cum sa iasa Basescu si a iesit totusi. La fel si acum.. toti cu care vin in contact spun ca nu are cum sa iasa Yohanis. Eu cred ca iese,dupa ce am vazut pana acum din cele 2 confruntari. Ponta in afara de obsesia lui cu „Basescu” nu are nimic de spus… ma refer la ceva inteligent si de bun simt. Ceva care sa dea o speranta si siguranta romanilor. La sate Yohanis nu cred ca va castiga mare lucru.. dar la oras,e posibil sa ii faca pe unii care sunt nehotarati ,sa iasa la vot.

  • Reply
    Dan Irimia
    12 noiembrie 2014 at 22:53

    http://m.hotnews.ro/stire/18539192
    O fi adevarata informatia?
    Daca da, atunci ar trebui distruita, mi se pare ca e un caz de cenzura clara.

  • Reply
    gâgă
    14 noiembrie 2014 at 19:36

    Aseară românii au văzut că plodul lui Ilici fără copiuță nu știe nici măcar o strofă din imnul național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *