Zbaterea prezidențială

După cîteva săptămîni fără dezbateri electoral-prezidențiale pentru turul întîi și o săptămînă cu certuri peste gard între Ponta și Iohannis, are loc, în sfîrșit, prima dezbatere între prezidențiabilii din turul al doilea. Am zis „dezbatere”? Am greșit.

Ce (încă) se vede acum la Realitatea TV nu este o dezbatere, nu este o dispută pe argumente, cei doi candidați nu prezintă informații de interes general utile cetățenilor și alegătorilor, nu arată programe prezidențiale, nu conving pe nimeni de nimic.
Așa-zisa dezbatere este, de fapt, o zbatere pseudoretorică: fiecare încearcă să-l încolțească pe celălalt ba ridicînd tonul, ba aruncîndu-i corupții în față, ba trunchiind informațiile despre legi, economie și guvernare, ba sărind peste rînduiala stabilită de moderator.
Dacă așa vor fi și celelalte două potențiale dezbateri (de la B1 TV și Antena 3), din zbaterile astea vom fi rămas cu o cantitate impresionată de enervare, frustrare și furie, totul asezonat cu greață. Dar fără să fi primit nici un motiv real care să ne lămurească alegerea între cei doi.
pi
P.S. Dar tot nu voi vota Ponta și nici nu-mi voi anula votul.

You May also Like...

Magistrații, ciocul mic: nu mai pot demasca abuzurile politicienilor
11 decembrie 2017
Lui Țiriac nu i-a ieșit porcul la Cotroceni, se consolează la Balc
12 decembrie 2014
VIDEO Oamenii din stradă vor două capete: al lui Ponta și al lui Oprea
4 noiembrie 2015
10 Comments
 • Reply
  Dan Irimia
  11 noiembrie 2014 at 22:16

  Situatia dezbaterii reflecta clar strategia PSD: indiferent ce vor face sunt constieti ca mare parte din alegatori nu vor vota cu Ponta si atunci încearcă sa-i descurajeze sa nu meargă la vot prin acest discurs fals, fără valoare, etc.
  Se inseala! M-au convins ca trebuie sa merg la vot, sa nu votez Ponta, sa nu-mi anulez votul …..

 • Reply
  narcis purice
  11 noiembrie 2014 at 23:40

  să rămînem cu speranţa unei zbateri.
  cît te mai zbaţi,nu eşti mort…
  niciodată!

 • Reply
  controvexatu
  11 noiembrie 2014 at 23:52

  Subscriu.

 • Reply
  pensionara
  12 noiembrie 2014 at 1:26

  am vazut si eu dezbaterea de la Realitatea tv. Concluzii : Ponta mitocan incomensurabil. Mincinos pus la punct. Mi-a placut ca Iohannis l-a obligat pe Ponta sa nege in direct toate afirmatiile mincinoase din campanie. Iohannis a parut in defensiva. Dar asa ne-am obisnuit noi: cine da cu gura este cel mai cel. Aiurea !

 • Reply
  alma
  12 noiembrie 2014 at 2:34

  Mai interesant a fost dupa emisiune cand au venit mascatii si le-au saltat pe madam pandele si daciana.Acum dau cu”subsemnatu”pentru ca le-a reclamat nastase ca i-au ciordit gainile de la Cornu.
  Cert e ca Rares a banuit ceva pentru ca-i venea un miros groaznic de gainat (de la staful psd).Nu mai vorbesc de Iohanis carea stat numai cu ochii la ceas.Ponta e obisnuit cu gainarile mai mari mai mici….

  • Reply
   prisacariu
   12 noiembrie 2014 at 7:19

   foarte bun!

 • Reply
  Puiu
  12 noiembrie 2014 at 8:03

  Nu au sens dezbaterile dintre cei doi. Cine voteaza ar trebui sa-i cunoasca deja din presa, tv, direct, reactia lor in diverse situatii, relatiile cu alti politicieni si partide, pozitia fata de problemele Romaniei. Degeaba ma incinta un politician cu planurile lui marete si nu vrea sa rezolve aproape nimic. Am vazut ce campanie suburbana a dus PSD-ul. Nu-l voi vota niciodata pe Ponta.

 • Reply
  Cockwork Orange
  12 noiembrie 2014 at 8:21

  Asa suntem noi latinii, mahalagioşi şi cretini, ne place scandalul şi panarama de parcă asta îţi duce copilul la scoală si pe tine la muncă. Eu am tras concluzia demult: Jos mafia PSD. Iohanis poa să fie şi în comă de un an că tot e mai bun ca Ponta.

  • Reply
   prisacariu
   12 noiembrie 2014 at 9:32

   nici că puteai să o zici mai bine

 • Reply
  Nicolae
  12 noiembrie 2014 at 9:52

  Nea Cătă (îs vechi p^aci și pot să-ți zic așa) bagă o strâmbă la moderatorul de deseară să interzică celor 2 să scoață vreo cifră din gură. Și dacă se poate numai la plagiatorul ăla care a venit cu toate hârtiile cu date mincinoase. Io vreau să aud cum o să acționeze fiecare cu coruptul lui, cum o să scoată banul de la evazionist. A, și cu pupăciunile de mâini ale moderatoarei, roag-o să le pună întrebarea : cum să fac io, contribuabilul ca atunci când mă duc la coadă la fisc să bag impozitul numai la : ex: armată, școală și handicapați. Nu mai vreau ca banu^ meu să ajungă la guzgani, varani și alte deastea ( la parlamentari nu știu cum să le zic. Nici un animal nu se potrivește cu parlamentarul). Și să lase miștoul cu 2%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *