De ce mai este în libertate pesedistul Govor, care șantajează directori de școli și preoți pentru voturi?

În practica penală este bătut în cuie: șantajul este o infracțiune de pericol care se pedepsește aproape numai cu închisoare cu executare și care, înainte de judecare, se lasă în mai toate cazurile cu arest preventiv.
Cînd șantajistul amenință cu tăierea banilor de la stat pentru că niște funcționari de stat nu aduc voturi unui partid politic, circumstanțele sînt agravante. Hiperagravante. Pentru că nu mai vorbim de un borfaș care amenință cu bătaia sau de un șmecher care promite dezvăluiri tenebroase. Nu, de data asta vorbim de un mafiot cu legitimație de partid care își ia complice statul român la infracțiunea de șantaj. Iar Mircea Govor, pesedist și vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, a șantajat șefi de instituții publice, directori de școli și preoți (și ăștia din urmă plătiți de la buget).

După ce înregistrarea audio a șantajului a fost făcută publică de gandul.info, Govor trebuie săltat de o dubă și băgat la beci. În cîteva ore. În acel moment, o sesizare din oficiu a procurorilor din Satu Mare trebuia să aibă în vedere cel puțin infracțiunea de șantaj și infracțiuni la legea electorală. Numai pe baza acelei înregistrări, Govor trebuia să dea declarații la parchet și toți cei nominalizați de pesedistul șantajist trebuia să fie chemați în fața procurorilor ca să detalieze amenințările lui Govor.
Nu ne mai permitem ca o mafie de partid să folosească banii publici pentru a ajunge și rămîne la putere. Ăștia de genul lui Govor nu sînt politicieni, ăștia-s rakeți violenți care au luat statul captiv și-l supun la perversiuni care nu au nimic în comun cu democrația. Partea proastă e că statul ăsta nu e vreun concept abstract ci chiar ansamblul de pîrghii instituționale care ne pot lăsa să trăim decent sau ne pot ucide. Pîrghii instituționale care ne pot ucide mai lent sau mai rapid. Iar pîrghiile astea sînt manipulate de rakeți ca Govor cu acordul șefilor de partid, pînă la vîrful piramidei, unde se află Ponta azi.
pg
(sursa foto)

You May also Like...

Darius Vâlcov, consilier ilegal la Guvern. Cum are Vâlcov acces la documente secrete?
30 octombrie 2017
Microbuzele școlare din Teleorman, înmatriculate cu "PSD"
11 aprilie 2019
VIDEO Filmul rușinii: morții din Apuseni abia fuseseră îngropați, Ponta, Oprea și Arafat se lăudau unii pe alții
17 decembrie 2014
4 Comments
  • Reply
    Frigg
    11 noiembrie 2014 at 13:06

    Poftiti si alte amenintari, chiar cu moartea, din partea altui roman mandru din Dolj, un birjar din gasca matracucii din Craiova.
    https://www.youtube.com/watch?v=SJ9qzXyBQYw

  • Reply
    politicstand
    11 noiembrie 2014 at 15:13

    Foarte corect! Ceea ce a făcut Govor este o infracțiune.

  • Reply
    Rottendame
    11 noiembrie 2014 at 15:17

    Întrebarea din titlu e, desigur, retorică. Noi, cei care au avut „norocul” să trăim în România lui Ceauşescu, conoaştem răspunsul încă din acea vreme: România este ţara tuturor posibilităţilor.

  • Reply
    L
    11 noiembrie 2014 at 16:54

    Nea Cataline, de ce nu sesizezi matale Procuratura sau DNA-ul? Daca ei nu se autosesizeaza, nu cumva trebuie cineva sa-i trezeasca? Sau si astia au inceput sa se culce pe-o ureche, asteptand ca noua stapanire pesedista sa-i scape de cosmarul anchetelor pe care au cam obosit sa le mai faca? Parca le face cu ochiul ceea ce propune PSD. Un stat perfect corrupt. Din care sa-si traga si ei (procurorii si judecatorii) partea lor de spaga. Ca sa se faca ca nu vad. Sau ca sa inchida dosare…
    P.S. M-am cam lamurit si cu DNA-ul, mai ales dupa ce in dosarul Duicu s-a facut ca nu vede implicarea lui Ponta si Cazanciuc… Si cu ANI, care s-a facut ca nu vede ca declaratia de avere a lui Ponta este o minciuna cat cele 7 case pe care acesta le are si cat doctoratul lui plagiat tip copy-paste. Ne facem ca nu vedem ca toate jocurile sunt facute pentru ca mitomanul sa ajunga la Cotroceni? Ne facem ca nu vedem ca mitomanul este doar candidatul manciurian al unor oameni cu epoleti din servicii, aceia care inca mai reprezinta trecutul securisto-comunist al acestei tari pierdute?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *