Salvarea baronilor din ghearele DNA și ANI este planul lui Ponta sau al lui Dragnea?

Fapte: Ponta a pierdut prezidențialele; politic, PSD e confuz și haotic în lupta pentru putere; totuși, PSD e unit cînd pregătește sabotarea ANI (sursa); mai mult, PSD reia discuția parlamentară despre legea amnistiei și grațierii, prin intermediul aliatului Nicolae Păun (sursa).
Întrebare: care este, de fapt, planul PSD după înfrîngerea umilitoare a lui Ponta?

Răspuns: e destul de simplu de ghicit, judecînd după faptele de mai sus – PSD face tot ce poate ca să-și scape aleșii locali mai mici sau mai mari atît de dosarele de la ANI (incompatibilități și conflicte de interese), cît și de cele de la DNA (care au decimat efectivul de baroni locali, ba chiar i-a distrus pe unii din cei mai puternici). De ce trebuie protejați aleșii locali? Pentru că în ei este puterea PSD. Neocomuniștii de la PSD nu au mesaj, nu au idealuri, nu au onoare, nu au argumente. Tot ce au, într-adevăr, neocomuniștii de la PSD este manipularea unor majoritar mase slab educate și dependente de ajutoare sociale de la stat. Iar manipularea se face de la nivelul cel mai de jos, de organizație de asociație de locatari, apoi de organizație de cartier, de oraș, județ șamd pînă la structura centrală.  Fără reprezentanții din teritoriu, PSD este un partid mort. Fără aleșii locali din comune, orașe și județe, PSD e destructurat, din acest partid rămîne numai o carcasă ca o conservă goală și strivită de tăvălugul unui electorat care a înțeles ce putere are votul, la 25 de ani după 1989.
Tocmai de aceea, pentru ca PSD să mai spere că va păstra un scor bun în Parlament în 2016, pesediștii trebuie să facă orice pentru a-și  ține aproape, loiali, activiștii din teritoriu. Să-i țină aproape inclusiv prin sfidarea legii, inclusiv prin sabotarea ANI, inclusiv printr-o lege de amnistie și grațiere generalizate. Asta e evident.
Ce nu este, încă, foarte clar: cine a comandat această ofensivă anti-Justiție post-eșec la prezidențiale? Ponta, care mai speră să conducă PSD ceva vreme? Sau Dragnea, care vine tare din urmă și-și dorește preluarea partidului?
pd

You May also Like...

Nu am câștigat încă nimic. Războiul continuă
27 mai 2019
Ponta pune presiuni pe procurori în cazul Lukoil pentru afacerile unui deputat PSD
7 octombrie 2014
Iohannis a devenit Iliescu. Versus Vadim
17 ianuarie 2018
6 Comments
  • Reply
    waterfall
    26 noiembrie 2014 at 17:44

    Eu nu cred ca este asa. Dupa pierderea alegerilor prezidentiale, in timp ce se afla in Emirate, VVP a avut un vis erotic si a hotarat ca pesedeii sa se converteasca la social-democratia de tip scandinav. A studiat intensiv impreuna cu camaradul Ghita via SRI modelul danez si s-a hotarat implementarea lui pe plaiurile mioritice.
    Mai mult decat atat, se vor demara negocieri cu guvernul Suediei in vederea incheierii unui parteneriat strategic pentru transferul condamnatilor romani in penitenciarele suedeze, tocmai pentru a se preveni riscul inchiderii acestora din lipsa de clienti si trimiterii in somaj a gardienilor. Compania Tarom va asigura transportul puscariasilor in conditii optime pentru a mai recupera din pierderi. Se vor lua, totusi, masuri si pentru a se evita scenarii hollywoodiene precum „Avionul Condamnatilor”.
    Baronii medievali vor fi obligati sa citeasca zilnic „Povestea unui lenes” de I. Creanga iar BOR va fi alimentata doar din taxele pe care fiecare iobag le va achita direct la bugetul local.

  • Reply
    cernavodă
    26 noiembrie 2014 at 17:58

    Rom!mia lucrului bine făcut ,cu Rom!nia să trăiți bine.Este nou.l ,nou partid liberal national .Fosta alianță dreptate si adevăr .D.A.2004||||||||||||||

  • Reply
    Liviu Iordache
    26 noiembrie 2014 at 20:06

    Este planul amindurora, dar, cum se stie, iar unii dintre noi am si trait, planurile comunistilor nu se indeplineau decit la Scinteia si TVR! Cum spunea Fane Neagu: „Auzi, piticule, vreau sa ma duc acasa, la Braila, am un prieten agronom, gospodar, dar mi-a zis ca sa mai stau putin, ca a terminat el recoltatul la TV, dar pina nu termina si in Scinteia trebuie sa stea pe tarla”.
    Asa si nefericitii astia, fac planuri si, iata, nu le iese nimic. Daca nu sunt toti in gasca, ca aia de cartier, nu le iese nimic. N-ati vazut, in cartier cind il prinzi singur pe unul din astia trebuie sa-si schimbe chilotii instantaneu, 1-1 iau bataie fara replica.
    Dar altceva voiam sa va spun, domnule Prisacariu. Domne, de ce nu-l intrebati pe gogoasa asta de Nicolicea unde a terminat el dreptul. Ca in cv-ul lui scrie inginer electronist (va dati seama, d-ala pe lampi) si Facultatea de drept. Care? Nu se stie. Poate sa fie aia de la Vinju Mare, ca la un moment dat facusera una si pe acolo.
    La cum scrie pe hirtiile alea e semianalfabet clar. Incepe cu corp 14, dupa care are 3 cuvinte, sa-i sara in ochi, cu corp 42, dupa care se cocoata la 48, la „si, ca, insa” coboara iar la 14, te doare mintea! Va rog eu, vreau sa mor impacat, unde a absolvit dreptul juristul de severin?

  • Reply
    Ovidiu Caraiman
    26 noiembrie 2014 at 22:33

    Rationament cu rezultat eronat. Salvarea „baronilor” o doresc Basescu Traian, Ioan Oltean, Macovei, Udrea, Johannis, etc. si, bine-nteles, „justitia independenta de lege” aservita „presedintilor penali”, Basescu si clona lui, Johannis.

    • Reply
      Pricolici Vladimir
      27 noiembrie 2014 at 13:33

      Asa zisera la antena 3, fratica? Poi daca ei zisera, asa o fi!

  • Reply
    Nasul TV » | Salvarea baronilor din ghearele DNA și ANI este planul lui Ponta sau al lui Dragnea?
    27 noiembrie 2014 at 14:42

    […] sursa prisacariu.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *