Pînă și vicepreședintele american Joe Biden a adresat condoleanțe pentru cei opt militari români morți în accident de elicopter. Ponta nu

Nu aș mai fi scris despre nepăsarea cinică a premierului Victor Ponta care, din Dubai & Abu Dhabi, nu a găsit cîteva secunde ca să trimită măcar un SMS la comunicatorii Guvernului prin care să le ceară să emită măcar un comunicat de presă cu condoleanțe pentru familiile celor opt militari căzuți în accident de elicopter.
Dar trebuie să scriu.

Mai ales după ce pînă și al doilea om în statul federal american, vicepreședintele Joe Biden, a trimis un astfel de mesaj. Astfel, în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele ales Klaus Iohannis, Biden „expressed his condolences for the loss of life in the November 21 helicopter accident and thanked Romania for its sacrifices as part of the International Security Assistance Force in Afghanistan” (sursa este un comunicat de presă al Casei Albe).
În traducere: Biden a transmis condoleanțe pentru pierderea de vieți în accidentul de elicopter de pe 21 noiembrie și a mulțumit României pentru sacrificiile făcute ca parte a Forței Internaționale de Asistență de Securitate în Afganistan.
O să spuneți, poate, că Biden, vicepreședintele american, nu a făcut decît să bifeze o uzanță diplomatică, că a respectat un protocol firesc în astfel de situații. Exact! Exact: e vorba de o uzanță, de un protocol firesc, adică de exprimarea unor reacții normal umane. Compasiunea, în astfel de situații tragice, trebuie să vină din partea tuturor. Dar mai ales din partea unui înalt oficial al statului, stat care a pierdut opt oameni, opt militari într-o misiune.
Ei bine, Ponta nu a fost în stare nici măcar să ceară respectarea unui protocol de comunicare. De peste ocean, vicepreședintele american a fost mai uman și, culmea, mai român decît Ponta, deși nu și-a făcut campanie electorală cu un slogan care amestecă mîndria, cetățenia română și, neoficial, ortodoxismul.
P.S. Vă mai amintiți că Ponta își mutase biroul de premier în sediul Ministerului Apărării în plin scandal al baronului penal de Mehedinți Duicu? Asta e Armata română pentru Ponta: doar un buncăr în care să se ascundă de DNA și o ocazie să mai bifeze o ceremonie cu onor și fanfară.
p
 

You May also Like...

Nicolicea e dispus să dea OUG pro-corupți cu riscul pușcăriei: imunitatea parlamentară anulează riscul
17 aprilie 2019
Politicienilor, polițistul a murit și a fost îngropat, dar voi defilați cu cadavrul ambulant al lui Oprea
25 octombrie 2015
PSD trimite la Bruxelles europarlamentarul prezervativelor
29 mai 2014
7 Comments
  • Reply
    politicstand
    26 noiembrie 2014 at 10:25

    Rar mi-a fost dat să văd într-o singură persoană suma tuturor defectelor omenirii. Ponta e etalon, un fel de scară Merkali a nesimțirii.

    • Reply
      moshu49
      26 noiembrie 2014 at 17:44

      🙂 Merkali, zici? io zic Berkali. 😉

  • Reply
    Radu
    26 noiembrie 2014 at 13:03

    Mi se pare ca dezinformati grosolan si faceti propaganda, domnu’ Prisacariu.
    Cum nu ati vazut condoleantele lui VV Ponta? Vi le citez eu:
    „Imi exprim sincere Chivas Regal pentru pierderea suferita si va asigur de tot Armand Gold-ul pentru aceasta tragedie.
    Cu Jagermeister,
    Victor Ponta – Prim Ministru al Romaniei

    • Reply
      prisacariu
      26 noiembrie 2014 at 13:26

      au:)))))

  • Reply
    filip
    26 noiembrie 2014 at 14:21

    ca dl. ponta n-a gasit vreme sa se stearga la nas de pudra si la gura de sampanie nu e chiar atat de surprinzator. ce ma mira e ca nimeni din staff-ul din tara al premierului nu a vrut sa suplineasca „scaparea” acestuia (n-ar fi fost prima oara, nici in tara nici international cand staff-ul e mai cu picioarele pe pamant decat seful). o fi doar prima dintr-un lung sir de sicane pe care le va avea de spuportat ponta din partea propriei echipe?

    • Reply
      Radu
      26 noiembrie 2014 at 15:38

      Care echipa, aia cu Mirel Palada, Gabi Firea, Dan Sova, Lia Ciocarlia Vasilescu, Bogdan Teodorescu…si altii si altii care mai de care mai rasarit?

  • Reply
    Gopo
    26 noiembrie 2014 at 16:29

    Prisacariule nu fi rau ..cu o bruneta de-aia si cu un pic de sti tu la bord La Vie en Rose..!Cine dracu ia pus sa se urce in troaca aia de elicopter?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *