Loteria sărăciei. Abjectul Ponta a fiscalizat pomana

Mă uit stupefiat cum, de cîteva zile, se discută în toate registrele și pe toate tonurile despre loteria guvernamentală a bonurilor fiscale. De la milionul (de lei) pus la bătaie (o sumă deloc de neglijat dacă e împărțită în doi, trei sau, hai, chiar zece, da’ ce zic eu zece, hai o sută de oameni), s-a ajuns la sume care l-ar jena și pe un cerșetor serios după o zi de milogeală: 225 de lei pentru fiecare cîștigător la loterie, ÎNAINTE de impozitare (deci vorbim de peste 4.000 de cîștigători).

Ăsta e momentul în care grozăvia se descoperă: „întîmplător”, la loterie au ieșit cîștigătoare bonurile între 6 (șase) și 7 (șapte) lei, adică bonuri care înseamnă cîteva pîini și cîteva felii de salam sau cîteva kilograme de cartofi din cei mai ieftini sau alte asemenea produse de bază la prețuri de en gros. Majoritatea celor care citiți acele rînduri nu ați păstrat, probabil, niciodată un bon de o astfel de valoare, l-ați lăsat la casă (dacă l-ați primit). Majoritatea celor care citiți acest text nu v-ați obosit (probabil nici măcar nu v-a trecut prin cap) să căutați astfel de bonuri și, cu atît mai puțin, să participați la loteria bonurilor fiscale. Iar dacă, totuși, ați făcut-o, sînt aproape sigur că nu o veți mai face după ce ați văzut rezultatul primei trageri a acestei loterii a sărăciei fiscalizate.
Pentru că, de fapt, la mijloc e doar o imensă păcăleală abjectă și cinică. Nu, nu avem de-a face cu o loterie, pentru că loteria se rezumă la un principiu foarte simplu: mulți cotizează cu foarte puțini bani pentru ca, la final, potul cel mare, uneori fabulos, să fie cîștigat de foarte puțini, dacă nu chiar de unul singur. Deci, în rezumat: foarte mulți dau cîte foarte puțin iar la final foarte puțini cîștigă foarte mult. Ăsta e mirajul adevăratei loterii: cîștigul nemuncit, dar enorm, cu o investiție infimă, pe care și-o permite oricine.
Ce ne propune Ponta, însă? Ne propune o împărțire a sărăciei, omoară chiar conceptul de loterie: da, foarte mulți participă cu foarte puțin dar, la final, cîștigă la fel de puțin. E, practic, o mare și nesimțită iluzie a cîștigului. Însă nu e nici un cîștig, pînă la urmă, e doar o goană disperată după încă o mică pomană, după un meschin bacșiș pe care un bolnav din aparatul de imagine al lui Ponta s-a decis să-l vîndă celor morți de foame ca pe o loterie.
Totul e o imensă fraudă morală, o stupefiantă manipulare la nivel național. Sîntem într-un experiment social la scara unei populații de 20 de milioane, pus la cale de un populist plin de rahat care vrea să-și salveze scaunul de premier.
Un premier este, în cele din urmă, un administrator. În sarcina acestui administrator cade responsabilitatea unor investiții inteligente care să facă profitabilă prăvălia. Ponta, însă, nu administrează decît sărăcia, pe care o distribuie cît mai uniform, dar nu e în stare să creeze profit.
ponta petrescu

You May also Like...

A venit momentul să ni se facă frică. Fugim sau luptăm?
8 noiembrie 2015
Aurescu s-a deconspirat: e numai un meschin politruc care-l apără pe Ponta în cazul votului din străinătate
15 octombrie 2015
De ce iar zeci de mii de oameni în stradă? Pentru că mafia s-a întors
6 noiembrie 2017
15 Comments
  • Reply
    JULES VERNE
    15 aprilie 2015 at 19:57

    nu , nu scaunul de premier doreste sa-l salveze ! nu ! doreste sa castige urmatoarele alegeri parlamentare si de ce nu fotoliul de la cotroceni . si are sanse !

  • Reply
    L
    15 aprilie 2015 at 21:15

    Gunoimonta este un ticalos patentat. Individul asta abject ar trebui sa dea socoteala pentru toate marsaviile comise in toata cariera lui politica. Gunoimonta este o rusine pentru toti cetatenii onesti ai acestei tari. DNA e singura institutie care ne poate scapa de acest psihopat care a incalecat tara cu o obraznicie si un tupeu de neacceptat.

  • Reply
    faceroll
    15 aprilie 2015 at 21:16

    Ponta Almighty

  • Reply
    L
    15 aprilie 2015 at 21:20

    Si in aceasta seara tovarasul Striblea a avut o atitudine la fel de slugarnica fata de tovarasul Tariceanu, slugoiul lui Gunoimonta. Striblea a fost avocatul paiatei jalnice, Tariceanu. Penibil si sereistul sub acoperire Troncota si ziaristul ala sinistru de la „Adevarul”, am uitat cum se numeste. O rusine de indivizi.

  • Reply
    L
    15 aprilie 2015 at 21:40

    Foaaarte interesant… Striblea s-a suparat pe Sorin Ionita ca l-a „facut” mazeta pe Tariceanu, idolul lui… Intreb si eu… Oare ce legaturi invizibile (sau vizibile?) exista intre Striblea si Tariceanu de este Striblea atat de afectat de faptul ca Manechin Tariceanu aluneca cu viteza tot mai mare pe partia care duce direct catre DNA?

  • Reply
    Vio
    15 aprilie 2015 at 22:00

    Părerea mea e ca loteria e o idee geniala sa mobilizeze lumea la firul ierbii sa ceara bon fiscal. Adica sa se facă tot comerțul pe acte. Nu ma e nevoie de verificare prin agenti fiscali daca toata lumea cere bon fiscal.
    Pentru multă lume nu e clara legătura dintre faptul că trebuie sa aduni bani la buget ca sa poti cheltui pe pensii, programe sociale, etc.
    Apelează la lăcomia oamenilor si întotdeauna ai reactia scontată.

    • Reply
      pensionara
      15 aprilie 2015 at 23:55

      Vio draga, pentru foarte multi e clar ca trebuie adunati multi bani la buget ca sa aiba politicienii ce fura.

    • Reply
      L
      16 aprilie 2015 at 12:19

      Geniala? Vai de tine… Ce minte putina trebuie ca ai daca gandesti asa… In nici o tara civilizata si cu profund respect pentru cetateni nu exista o asemenea tiganie numita „Loterie fiscala”.

      • Reply
        cretinoid
        19 aprilie 2015 at 12:21

        cred ca nu ai inteles ideea…daca privesti din banca lor, din banca lui Ponta, ideea e geniala, nu mai cheltuie pe verificari, pentru ca lacomia omului de rand le face lor toata treaba. La asta se refera autoarea comentariului de mai sus. Nimeni nu spune ca ideea ar fi buna pentru cetatean…

  • Reply
    tara de prosti
    16 aprilie 2015 at 9:28

    Chiar nu sunt de acord cu articolul asta.
    Ceva vreme in urma am polemizat cu tine pe faptul ca mi-l fezandai pe doctorul calafat si mi se parea ca o faceai fara prea multe dovezi. Din pacate, pentru noi toti, tu ai avut dreptate. Faptul ca arabul, pentru care romanii au iesit in strada, a facut campanie pentru Ponta mi-a confirmat atunci ca tu ai avut dreptate si mai tarziu ca Ponta e tinut de servicii in brate , servicii care, probabil, l-au strans si pe doctor de .oaie ca sa-l sprijine pe plagiator.(alt motiv eu nu vad)
    Acum despre loteria bonurilor. Faptul ca romanii ar face orice pentru un castig nemuncit nu poate fi tradus intr-o o vina a lui Ponta. Dar faptul ca operatorii caselor de marcat sunt constienti ca un bon al lor poate ajunge la ANAF si poate fi luat la puricat face toti banii. In satele din Romania si nu numai bonurile alea erau scoase din casa de marcat doar pentru coregrafie. Chiar voi aveti pe Kamikaze un bon cu o paine de 6 lei.

  • Reply
    eueueu
    16 aprilie 2015 at 10:58

    bal bla bla. cum e in somaj

    • Reply
      L
      16 aprilie 2015 at 19:44

      Am convingerea ca tu esti cel mai indreptatit sa dai un raspuns corect. Ai experienta destula in a freca menta… Nu-I asa, Trolule?!

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu: Loteria sărăciei | Abjectul Ponta a fiscalizat pomana |
    16 aprilie 2015 at 13:07

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Mihai
    16 aprilie 2015 at 14:13

    Singura solutie pe care o vad e sa schmbe numele din loteria bonurilor in Hunger Games. Pe drepturi de autor nu avem probleme, pentru ca am impresia ca ponta a scris cartea. Nu stiai? Pai cine altcineva?

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    17 aprilie 2015 at 12:30

    Doua vorbe despre ,GENIALA’ ideea a lotereii bonurilor fiscale.
    Ar fi bine sa incep asa,sunt propietarul mai multor magazine si fac aceri in Romania de multi ani,asa ca pot pretinde ca as cunoaste acest segment din lumea afacerilor cit de cit,fara a pretinde ca am cea mai buna expertiza.
    Pt ca am vazut cam cum abordeaza romanii problema,voi spune asa.
    Rezolvarea ,CONFORMARII VOLUNTARE’ sta intr-o politica fiscala,inteleapta,intr-un mediu de afaceri prietenos,cu un stat care sa-ti dea siguranta ca TAXELE SI IMPOZITELE SUNT FOLOSITE EXCLUSIV PT CETATENII TARII,LUCRU CARE IN ROMANIA NU SE INTIMPLA-BUGETARII DIN INSTITUTIILE STATULUI DE MINA CU POLITICIENII SIFONEAZA ACESTE TAXE SI IMPOZITE SPRE BUZUNARELE LOR,SFIDINDU-NE SI JIGNINDU-NE INTELIGENTA.
    Suprataxarea,un cod fiscal actual dar si cel viitor alambicat,CONFLICTUAL SI IMPOSIBIL DE RESPECTAT,FACE DIN OPERATORUL ECONOMIC UN SUPUS AL LACUSTELOR BUGETOFAGE,CARE CU OBRAZNICIE SI TUPEU TE AMENITA,TE SANTAJEAZA SI-TI IAU BANUL TAU MUNCA TA.
    Iata de ce Romania este codasa la colectarea taxelor si impozitelor,dealtfel o meteahna a acestui neam-abuzurile ,si bataia de joc sunt ca un fir rosu care strabate istoria celor doua principate romanesti,moldova si tara romaneasca,cind vine vorba de biruri.
    Biciul,si violenta nu au rezolvat nimik,au generat reactii adverse-CIND UN INFRACTOR CA VILCOV,ORI PRECUM ORLANDO,CONDUC FINANTELE ROMANESTI…………..Sa-mi fie cu iertare…………..cum sa nu ma intreb:
    Mai baieti voi nu ginditi/????????????
    P.S.-In programul puscariasului DAN DIACONESCU IN DIRECT,din cele 100 de puncte unul din ele se referea la ,LOTERIA FISCALA.
    Asadar cind VILCOV PATENTEAZA IDEILE UNUI PUSCARIAS IAR PLAGIATORUL LE TRANSFORMA IN LEGE……….
    Sa va fie de bine…..Concluzia mea este simpla,actiunea este o frectie la un picior de lemn iar cei care o aplauda,cu regret trebuie sa le spun;
    Dragilor,la munca,loteria asta se potriveste de minune cu PENSIILE SPECIALE SI NESIMTITE,SUNT DIN ACELEASI SERIAL:
    ,SA NE RIDEM DE PROSTI’…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *