Ponta admite, oficial: Arafat e principalul vinovat pentru moartea celor patru de pe Siutghiol

UPDATE: Culmea tupeului la cuplul Ponta – Arafat: deși Arafat nu a fost în stare să coordoneze urgențele de la Interne, acum a primit verde să coordoneze TOATE urgențele din România (sursa)!
 
Azi, (încă) premierul Victor Ponta a anunțat că procedurile sistemului de intervenții în situații de urgență vor fi modificate prin OUG (sursa). Ceea ce înseamnă, logic, că aceste proceduri sînt proaste. Dar asta mai înseamnă și că aceste proceduri sînt proaste EXCLUSIV din vina lui Raed Arafat. Să explicăm.

Așa cum am demonstrat aici, după accidentul din Apuseni a fost adus în Ministerul de Interne eroul Raed Arafat ca să reformeze și să conducă eficient un Departament pentru Situații de Urgență (DSU) înființat special pentru Arafat! Mai mult, Arafat a mai fost înscăunat și peste o Comisie Interministerială pentru Suport Tehnic. Care Comisie avea același rol: să reformeze sistemul de intervenții de urgență. După mai bine de zece luni de la instalarea la Interne, eșecul lui Arafat a fost vizibil și tragic: patru oameni au pierit în lacul Siutghiol după prăbușirea unui elicopter SMURD pentru că Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Arafat nu și-a făcut treaba.
Iar acum, după a doua tragedie aviatică în care mor oameni pentru că autoritățile nu ajung suficient de repede să-i salveze, Ponta admite ratarea lui Arafat și va adopta o OUG prin care să reformeze sistemul de intervenții în situații de urgență.
Evident, Arafat trebuie să plece din fruntea acestui DSU. Să se întoarcă la SMURD sau să se ducă acasă. Iar dacă nu are decența să plece singur, Ponta trebuie să-l demită. Iar șeful direct al lui Arafat, ministrul Gabriel Oprea, s-ar putea gîndi și el dacă a făcut tot ce trebuie să se asigure că Arafat, subordonatul lui, reformează sistemul, adică se achită de sarcina pentru care a fost transplantat la Interne.
P.S. Aici aveți filmul rușinii, din nou, ca să înțelegeți cum privesc politicienii români tragediile: ca pe niște prilejuri de a-și mai face ceva imagine.
arafat

You May also Like...

Dragnea și Tudose, aproape să pună batista pe țambal
12 ianuarie 2018
Din cauza dosarului Belina, Dragnea i-a declarat lui Iohannis război în prezența secretarului general NATO
9 octombrie 2017
Magistrații, ciocul mic: nu mai pot demasca abuzurile politicienilor
11 decembrie 2017
23 Comments
  • Reply
    Horia
    23 decembrie 2014 at 14:56

    A zis Ponta ceva! E clar, trebuie să fie un mare adevăr…
    Are și Arafat bubele lui, câteva se cunosc, mai ales cele legate de achiziții de autospeciale, dar să pui un accident și urmările lui în cârca unui singur om e atât de simplist că și lui Vanghelie i-ar displăcea.

    • Reply
      prisacariu
      23 decembrie 2014 at 15:39

      sistemul pe care arafat a fost adus să-l reformeze nu a funcționat. să nu vezi asta înseamnă să fii orb

      • Reply
        bercu
        30 decembrie 2014 at 23:39

        Pacat ca D-nul Arafat este total lipsit se patriotism, acum cand conationalii sai au atata nevoie de un specialist ca dansul !

  • Reply
    Nasul TV » Ponta admite, oficial | Arafat e principalul vinovat pentru moartea celor patru de pe Siutghiol
    23 decembrie 2014 at 15:04

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    mihai visescu
    23 decembrie 2014 at 16:38

    dle Prisacariu, cateva intrebari pentru lamurirea mea: Puteti, va rog frumos, sa ne dati un exemplu de sistem de stat din Romania dupa modelul caruia v-ar placea sa functioneze ISU? adica cum ar fi trebuit sa organizeze Arafat activitatea de salvare, in 10 luni, ca sa ajunga la standardul cel mai inalt atins de administratia romaneasca in alte domenii, eventual echivalente ISU;
    De unde stiti ca cele 4 victime puteau fi salvate daca se intervenea cvasi-instantaneu, sa zicem intrun minut de la prabusirea elicopterului ?
    Pentru prabusirea propriu-zisa a elicopterului pe cine considerati Dvs vinovat?
    cat de de acord sunteti cu afirmatia:
    „Niciun sistem, oricat de perfectionat, de interventie in caz de urgente nu poate salva 100% din victimele diferitelor accidente posibile”

    • Reply
      prisacariu
      23 decembrie 2014 at 16:41

      dacă eu știam cum trebuie reformat ISU/DSU, eram eu în locul lui arafat; evident, eu nu știu cum se reformează sistemele astea:). dar se pare că nici arafat nu știe, deși e în funcție și asta trebuie să facă

      • Reply
        mihai visescu
        23 decembrie 2014 at 16:55

        multumesc, desi mi-ati raspuns doar partial; ma intreb, totusi, din moment ce nu stiti cum se poate reforma un astfel de sistem, n-ar fi bine sa va abtineti, sa cautati sa va informati, si abia apoi sa va exprimati opinia? v-ati intrebat oare cat dureaza reformarea unui astfel de sistem, daca 10 luni sunt de-ajuns pentru a obtine rezultate masurabile? incercati si respundeti-mi si la celelalte intrebari, va rog; multumesc din nou

        • Reply
          prisacariu
          23 decembrie 2014 at 16:57

          nu, nu trebuie să mă abțin, treaba mea e să nu mă abțin, ci să constat deficiențe. majore, ca în acest caz. eu nu sînt plătit de stat să fac un sistem să funcționeze, alții sînt plătiți pentru asta, inclusiv din taxele dvs. dacă vă place să plătiți incompetenți, aveți țara pe care o meritați

  • Reply
    Alin
    23 decembrie 2014 at 16:47

    Pana la urma cel care era in viata putea sa strige dupa ajutor asa cum se vede in filmulet sau are dreptate Arafat?
    Drona face lumina in cazul declaratiilor, care-cine-i mincinosul?

    • Reply
      prisacariu
      23 decembrie 2014 at 16:54

      ce legătură are faptul că una din victime putea sau nu să strige cu faptul că barca ISU nu avea motor funcțional? nici o legătură

      • Reply
        Alin
        23 decembrie 2014 at 17:00

        Are legatura cu declaratia lui Arafat care venea dupa ce Digi24 aratase filmul unui amator. In care film vicrima striga dupa ajutor. Iar dupa aceea Arafat a iesit si a dat de inteles ca filmul e fake fiindca victima nu avea cum sa strige din cauza ranilor.
        Desi neimportanta, aceasta adauga la comportamentul de acoperire/minimalizare.

  • Reply
    Alin
    23 decembrie 2014 at 16:53

    Intr-un fel si io sunt de acord cu opinia conform careia o fi mergand isu prost, dar merge vizibil mai bine ca altele.
    In alt fel, zvonurile cum ca asta era si planul de la inceput, ca Arafat sa puna mana pe toate serviciile de medicina de urgenta, avand ca paravan conceptia si organizarea buna a Smurd, zvonurile il pun intr-o postura noua. Zvonurile adunatr cu doua evenimente in mod special: 2010(manifestatii) si 2014 (accident aviatic).
    Adica… Nu poti sa nu te gandesti, nu?

    • Reply
      prisacariu
      23 decembrie 2014 at 16:54

      bingo!

  • Reply
    Alin
    23 decembrie 2014 at 16:56

    Si mai sunt de acord sa ne uitam repede eroii. Daca eroii au fost de fapt niste ipocriti si marsavi egocentrici. Ca daca sunt exocentrici (sau sociocentrici) e de bine. 😀

    • Reply
      prisacariu
      23 decembrie 2014 at 16:57

      eu nu cred în eroi, eu cred în oameni care-și fac treaba sau nu. e simplu

      • Reply
        Alin
        23 decembrie 2014 at 17:02

        😀
        Mai citisem si alte comment-uri prin alte parti si veneam in intampinarea celei mai sentimentaliste.

  • Reply
    Jordache
    23 decembrie 2014 at 18:28

    daca n-ar fi lucrat pentru Al-Qaida sau ISIS, si-ar fi dat demisia de mult.

    • Reply
      prisacariu
      23 decembrie 2014 at 18:31

      sa nu exageram

      • Reply
        JORDACHE
        27 decembrie 2014 at 23:28

        Never say never….

  • Reply
    ALMA
    23 decembrie 2014 at 20:43

    Cred ca nu se vorbeste de „vinovat” sau „nevinovat”, se vorbeste de INCOMPETENTA.Deci :Arafat a dat dovada ca este incapabil de a face un sistem sa functioneze!Iar cand incapacitatea unuia duce la o singura victima umana, acel om trebuie sa-si dea DEMISIA.Nu ma incalzeste pe mine ca el asteapta verdictul justitiei.Justitia va spune sigur :Nevinovat! RESPONSABILITATEA E UNA SI VINOVATIA E ALTA.Ce se asteapta (Doamne fereste)un alt dezastru!?

  • Reply
    gruia
    24 decembrie 2014 at 8:13

    Ciudata logica are w(C).pompa! Recunoaste ca „marele erou” raed arafat e principalul vinovat de moartea celor patru persoane pe lacul Siutghiol,da-l promoveaza! Eu cred ca prim-plagiatorul e la fel de vinovat si de moartea celor patru,dar si de moartea celor doua persoane din Apuseni!

  • Reply
    Christian
    24 decembrie 2014 at 8:50

    Între timp, Viorică s-a răzgândit și l-a promovat …

  • Reply
    Gabriel Marinescu
    24 decembrie 2014 at 19:24

    Raed Arafat si-a primit binemeritata rasplata din partea psd-ului dupa acestia s-au folosit de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *