Secretarul general al PCR, tovarășul Nicolae Dragnea, l-a primit pe ministrul ungar de Externe

Întocmai ca pe vremea Partidului Comunist Român, miniștrii sunt doar lacheii partidului, oameni montați la Palatul Victoria numai ca să execute ordine venite pe filieră politică, indiferent de consecințe, de reguli, cutume și context.

Iar când până și câte un ministru mai refuză din inepțiile solicitate politic, se implică direct liderul maxim. Așa s-a întâmplat ieri: deși este un dinozaur comunist și securistoid fără prea multe scrupule, Meleșcanu de la MAE nu prea a vrut să-i cânte în strună omologului maghiar venit la București. S-a spus inclusiv că „Szijjarto (șeful Externelor maghiare – n.m.), cunoscut pentru ca le-a interzis diplomatilor maghiari sa participe la festivitatile de Ziua Romaniei, ar fi insistat puternic pentru o intalnire cu Melescanu, dat fiind ca avea stabilita o intalnire cu seful PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse politice. In cele din urma, Teodor Melescanu l-a primit luni (ieri – n.m.)”. Sursa citată greșește, totuși, când spune că „Ministerul roman de Externe nu a emis nici un comunicat de presa”: MAE a emis un astfel de document, dar care conține formulări foarte generale („Partea română a reiterat angajamentul pentru dezvoltarea relației bilaterale, în spiritul unei relaţii de parteneriat strategic real şi pe baza respectului reciproc între două state vecine, membre ale spațiului european și euro-atlantic, precum și în conformitate cu  Parteneriatul Strategic dintre cele două țări.”) care, în limbaj diplomatic, înseamnă că nici o decizie importantă nu a fost luată.
Liviu Dragnea, însă, deși conștient (pentru că nu e prost, ci doar ticălos) că nu poate pedala prea tare pe întâlnirea cu ministrul maghiar (tocmai pentru a nu submina ultima brumă de credibilitate a MAE român), nu a postat nici un comunicat oficial pe site-ul Camerei Deputaților, ci doar a aruncat un post pe Facebook.
Liviu Dragnea îl pupă pe Vicktor Orban
În care a folosit un ton apropiat de cel al lui Meleșcanu, dar cu o nuanță mai prietenos: „Trebuie să continuăm abordarea constructivă, partenerială a tuturor temelor de interes de către ambele părţi.”
Adică, în deja cunoscutul stil dragnian, statul e el, Liviu de la Teleorman.
Citește și: Koszonom, UDMR! Spasiba!

You May also Like...

VIDEO Premierul Dăncilă și-a expus bijuteriile personale pe site-ul Guvernului
1 iunie 2019
PSD instigă la violențe ale mulțimii împotriva instituțiilor. Ca să poată interveni în forță
26 decembrie 2017
De ce iar zeci de mii de oameni în stradă? Pentru că mafia s-a întors
6 noiembrie 2017
1 Comment
  • Reply
    lmihai
    6 februarie 2018 at 21:18

    Cred ca i-a „inviat” si pe pozarii lui ceasca, se vrea cu tot dinadinsul sa creeze atmosfera vremurilor mizerabile pe care , unii dintre noi, le-am trait si tot unii dintre noi le regreta profund!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *