Pentru cei care nu înțeleg: Dragnea a fost condamnat pentru campanie electorală în ziua votului

În ziua votului, campania electorală este interzisă. În ziua votului, orice presiune pusă pe alegător să voteze (sau să nu voteze) este interzisă. Campania electorală în ziua votului și presiunea asupra alegătorului în ziua votului constituie infracțiuni.
În cazul particular al referendumului de demitere a lui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, campania electorală era echivalentă cu presiunea asupra alegătorului și invers. Cum miza era ca la urne să se prezinte 50% + 1 din numărul total de alegători pentru validarea referendumului (știut fiind că majoritatea celor care s-ar fi prezentat la vot ar fi votat pentru demitere), eforturile USL (cu vîrf de lance Liviu Dragnea) s-au concentrat nu pe influențarea votului („pentru” sau „împotriva” demiterii), ci pe influențarea votantului, care trebuia convins, presat etc. să iasă la vot.

Exact asta e infracțiunea lui Dragnea: a pus la punct un sistem piramidal de presiune asupra alegătorilor, pe care l-a controlat pe tot parcursul zilei de vot, 29 iulie 2012. Dragnea nu s-a dus personal să scoată cetățeni din case și să-i ducă la vot pentru că îi era imposibil fizic, omul stătea la butoane, dădea sms-uri, monitoriza prezența și alte astfel de acțiuni. Dar ce a făcut Dragnea e mai grav decît ce au făcut trepădușii din teritoriu: a închegat sistemul de fraudare prin presiune pe alegători și a instigat la infracțiuni electorale.
Nu e, deci, nimic complicat, totul e foarte clar. Iar dacă nu vă amintiți cam ce mesaje le dădea Dragnea colegilor lui în ziua votului la referendum, pe 29 iulie 2012, iată-le mai jos:
–    orele 15:17 – Liviu Dragnea: „Veţi primi imediat 7 mesaje foarte importante. Vă rog să urmaţi cu stricteţe instrucţiunile”
–    orele 15:18: „Sistemul de raportare prin SMS vă oferă posibilitatea să vedeţi prezenţa în fiecare SV” (n.n.: prin SV înţelegând secţie de votare).
–    Orele 15:19: „În acest sens faceţi rapid o analiză cu cei de la PNL şi interveniţi exact unde trebuie”.
–    Orele 15:19:49: „În SV unde e scăzută prezenţa trimiteţi un PSD-ist şi un PNL-ist pentru a mobiliza organizaţiile de acolo”.
–    Orele 15:20: „Cei pe care îi trimiteţi la SV slabe ca prezenţă vor sta acolo până la închiderea urnelor pentru a lua toate măsurile necesare”.
–    Orele 15:20:30: „Pentru fiecare SV se va face urgent o listă a cetăţenilor care nu au venit la vot”.
–    Orele 15:20:49: „Echipele noastre vor merge acasă la cetăţenii care nu au venit până acum şi îi vor aduce la vot”. [n.r. sublinierea apartine redactiei]
–    Orele 15:21:10: „Repet: vor merge la ei acasă să-i aducă la vot. Arătaţi aceste mesaje şi celor de la PNL”. [n.r. sublinierea apartine redactiei]
–    Orele 16:47:42: „PSD-SG: Coordonatorii PSD şi PNL de la fiecare secţie de votare să meargă ACASĂ la familiile care nu au venit la vot şi SĂ LE ADUCĂ SĂ VOTEZE!”.
–    Orele 16:51:15: „Oamenii noştri din secţiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au ieşit la vot. Dar trebuie să meargă la ei ACASĂ să îi aducă să voteze!”.
–    Orele 17:37:32: „PSD-SG: Mobilizaţi toţi membrii PSD şi PNL, daţi fiecăruia lista cu cei care nu au votat, să meargă la ei ACASĂ şi să-i aducă să voteze, nu să-i aştepte la SV!”.[n.r. sublinierea apartine redactiei]
–    Orele 18:49:12: „Liviu Dragnea: Ieşiţi cu caravanele şi îndemnaţi cetăţenii să iasă la vot. Difuzaţi alternativ <<Deșteaptă-te române>> cu mesajul pe care îl veți primi imediat!”. [n.r. sublinierea apartine redactiei]
–    Orele 18:50:51: „Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din România să nu voteze ca să nu valideze referendumul. Vreţi ca peste români să decidă Ungaria? Veniţi la vot!”.
–    Orele 19:05:19: „Puteţi introduce manual prezenţa pentru secţiile de votare unde nu aveţi raportări prin SMS. Nu mai sunt limitate. Urgent toate secţiile să fie verzi (N.N.: acest lucru însemna, potrivit depoziţiei martorului Ciubotariu Dan Ionuţ, faptul că datele să fie actualizate la sub 1 oră).
–    Orele 19:33:22: „SMS 1 – L. Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenţi. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continuă în SMS 2)”.
–    Orele 19:34:17: „SMS 2 – L. Dragnea: Organizaţi-vă astfel: 30 de militanţi pe fiecare secţie de votare, iar fiecare să aducă la vot minim 10 cetăţeni în următoarele ore!”
–    Orele 21:53:07: „SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie câte 100 de oameni la fiecare secţie de vot şi scăpăm de Băsescu! E timp suficient să-i aduceţi! Curaj!”
–    Orele 22:11:10: „Urgent! Luaţi toate măsurile necesare ca toţi oamenii care stau la coadă la secţia de vot să fie consideraţi în incinta SV ca să poată vota” (n. procurorilor.: mesaj transmis la toate secţiile de vot – mii de SMS-uri) [n.r. sublinierea apartine redactiei]
–    Orele 22:34:24: „Foarte important! Asiguraţi-vă că prezenţa de la ora 23 e raportată pe toate secţiile, fără excepţie. Puteţi introduce manual în baza de date unde e cazul” (n.n.: mesaj transmis doar pentru coordonatori).
–    Orele 22:53:14: „Luaţi toate măsurile ca numărătoarea voturilor să se desfăşoare în condiţii corecte! Număraţi cu atenţie şi curaj!” (n.n.: mesaj transmis către toate secţiile de vot – mii de SMS-uri).
” (sursa)
dragnea

You May also Like...

Coca nu e moca pe plajă, o plătim noi. Garantează ministra Carmen Dan
8 aprilie 2019
Băse a terminat zece ani. Felix abia i-a început
20 decembrie 2014
Daciana Ponta, Range Rover de 100.000 de euro luat cu 34.000 de euro de la un traficant de combustibil
12 octombrie 2014
43 Comments
  • Reply
    Oscar
    15 mai 2015 at 15:28

    Un fleac! Da’ ce-am făcut, șefu’? ”Decât” pentru niște semeseuri să-mi dați un an?

  • Reply
    Zadkielix
    15 mai 2015 at 17:16

    Te-ai jertfit pt Plagiatorul Mincinos! Hai sa ti acordam si o medalie! Esti un erou ,Dragnea.Dar asa curând cred ca tocmai Plagiatorul de Ponta te va trimite la Teleorman deoarece nu mai îi ești de folos.Esti si ai devenit…istorie.

  • Reply
    Basencu
    15 mai 2015 at 19:35

    Barosane
    Bine ca ne ai explicat ca rămâneam neinformați ca sa nu zic astfel.
    Orice lipitor de afise electorale se tavaleste pe jos de ras citind transcrierea prezentată.
    Sper ca in motivare instanța sa ne precizeze judecătorul – cetatean care are interzis sa fie membru unui partid – cum se coordonează o campanie, cum se scoate poporul la vot cand ai de facut cvorum.
    Cred ca am mari probleme sa te mai pricep.
    Pe de o parte zici ca Dragnea nu a influențat optiunea de vot dar e vinovat ca a scos oameni la vot sa facă majoritate de participare,
    Pe de alta parte sa înțeleg ca ceilalți care instigau sa nu iasă poporul la vot ca aveau interes sa nu existe cvorum nu au nicio vina.
    Sper ca instanța de apel sa fie mai inteleapta altfel cedam trinomului si activitatea politica, sa fie ei partide, legislativ, putere judecătorească, lipitori de Afișe, sosonari,putere executivă.
    Ca a patra putere in stat deja incolonata in mare parte.

    • Reply
      prisacariu
      15 mai 2015 at 19:51

      ai uitat ceva: „in ziua votului”

      • Reply
        Basencu
        15 mai 2015 at 20:17

        Pai cand sa i chemi la vot, înainte sau dupa, sâmbăta sau luni. Ii chemi in ziua votului.
        Din titlu aflam ca ati face campanie in ziua votului e infractiune. Poate mai nou si nu am aflat eu.
        Faptul ca nu l mai intalnesti pe Nicolicea are repercusiuni. Cand te mai intalnesti cu el sau cu x politician întreaba i pe partea politica, de partid, cum e împărțit colegiul in zone, cu sef de zona, sosonari, etc.care 4 ani crează relații cu alegători din zona de responsabilitate.
        E infractiune daca ii determini sa voteze/sa nu voteze prin oferirea de plasute sau alte foloase.
        Daca s-a considerat ca au fost determinati sa iasă la vot si folosul era ca scapă tara de chioru, atunci si partea adversa i a determinat sa nu iasă la vot iar folosul este mult mai clar pentru cel ce le a cerut asta respectiv dl chior.
        Folosul pentru tara este oarecum impersonal fata de interesul unui golan sa rămână in funcție.
        Prin anchetarea activității ccr in timpul referendumului se vor lămuri ce interese s au avut in vedere, interesele generale sau ale lui mister Șantaj.

        • Reply
          adi
          16 mai 2015 at 13:21

          Campania electorala se incheie in ziua dinaintea alegerilor, la ora 7 AM. Asa zice in fiecare lege privind organizarea alegerilor, indiferent pentrru ce. Afli si matale acum, chit ca legile dateaza de prin 2000 incoace.
          In plus:
          – Legea 3/2000, art. 53: „(1) Violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.” — Dragnea a primit, in timpul votarii, SMS-uri cu numarul de voturi DA/NU, deci este cel putin tainuirea unei infractiuni, prev. si ped. de art. 53 (1) din L3/2000.
          – Legea 3/2000, art. 54: „(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.” — Folosul era punerea in functia de presedinte a unui reprezentant al USL
          – Legea 370/2004, privind alegerea presedintelui, art. 46: „(2) Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot”. Astfel, SMS-ul de la 22:11:10 constituie instigarea la comiterea unei infractiuni (chiar daca votarea s-a incheiat la 23:00, cei aflati la coada la ora 23, adica in exteriorul salii de vot, nu pot fi considerati in interior), prev. si ped. de art. 54 (2) din L3/2000.
          Lamurit, tovarase?

          • Basencu
            16 mai 2015 at 15:11

            Ai nevoie de putine meditatii ca esti in eroare. Ca toți urechisti feisbucisti.
            El a fost condamnat pe alt temei legal cu privire la un folos pentru el sau pentru altul, adică poporul ar fi primit un folos urmarea căderii lui Chiorete.
            Cei care instigau sa nu iasă cetateni la vot spre folosul direct al lui Chiorete sunt corecți, nu au încălcat acelasi articol de lege.
            Te așteptăm si pe tine la PSD inteligentule.

          • adi
            16 mai 2015 at 17:02

            Urechist-neurechist, eu macar stiu sa scriu pluralul corect. Hai sa citim decizia, tovarase, si sa vedem ca vreo „niste multi” indivizi au fost condamnati in baza art. 55 (1) din legea 3/2000. Care ce spune? „(1) Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.”
            Lamurit pana aici?
            Apoi, niste altii sunt condamnati in baza art. 255 din vechiul CP – darea de mita.
            Dragnea insusi a fost condamnat in baza art. 13 din legea 78/2000, care zice: „Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. ”
            Folosul necuvenit, in sensul legii, inseamna (si) cel obtinut prin mijloace ilegale. Intrucat (vezi sentintele de condamnare pentru fraudele fizice) demiterea lui Basescu ar fi fost obtinuta prin asemenea mijloace, Dragnea a fost condamnat pentru ca a coordonat sistemul, cunoscind mijloacele, instigind la comiterea de infractiuni si tainuind comiterea acestora.
            Lamurit, tovarase?

          • Basencu
            16 mai 2015 at 18:17

            Vei primi meditator personal, ca esti in mare confuzie.
            Te așteptăm la organizație.

          • marian geapana
            24 aprilie 2016 at 10:22

            Conform legii, orice manifestare electorala (lipire de afise electorale, indemnuri catre alegatori, mitinguri etc) este interzisa Ce este surprinzator, ca justitia il acuza de ,,nimica toata” privind aceste ,,indicatii” de: ,, pe cine, unde, cum si de ce sa voteze” totusi ce a fost mai grav justitia asta ,,impartiala” a sarit de acuzatia cum ca a scos la vot si oameni decedati. Asta intr-o tara normala, intr-o tara guvernabila ar fi fost o acuzatie extrem de grava si vinovatii ar fi infundat puscaria pt ani grei dar la noi ii condamna pt fapte grave cu pedepse ridicole in timp ce pe cei care fura o gaina le dau sentinte dintre cele mai grele, exact ca femeii care a fuarat o gaoina si a primit o pedeapsa cu executare de 4 ani in timp ce lui Voiculescu, pt o frauda de 60 milioane euro (de atat se prefac ei ca stiu) a primit o pedeapsa cu executare de 10 ani dar avand peste 60 de ani ca varsta, va executa numai trei ani. A dracului legislatie avem, pt pulime cat mai mari pedepsele si pt infractorii politici cat mai mici cu tendinta spre zero

    • Reply
      Gabriel
      15 mai 2015 at 21:26

      Campania e una, scosul la vot e alta.
      Esti intr-o confuzie voita ca si Ponta.
      Campania pro sau contra, indemnul sau nu la vot se termina cu o zi inaintea votului. Dupa aia Silentio! sau sms-urile nu se pun ca nu fac zgomot?

      • Reply
        Basencu
        16 mai 2015 at 10:03

        Ai dreptate
        Dar din SMS URI nu reiese ca au facut campanie, ci doar sa iasă la vot.
        Metodele nu pot fi asemănătoare la toate partidele decat in parte.
        Asemănarea tine doar de conducerile acestora care sunt de regula extrem de bogate.
        In rest la partidele de săraci mesajul il duci personal, la poarta.
        La partidele cu membri si simpatizați mai bogați,mai cultivati poti sa dai mesaje pe facebook, subliminale.

        • Reply
          Mihaela
          16 mai 2015 at 12:15

          Aflati despre un raspuns al unui cititor de bazaconii cristoide, ca tot aminteam de lichelele din presa.
          Poate veti gandi altcumva dupa lecturare.
          Stimate Maestre,
          Bati cimpii in continuare
          Probele impotriva lui Dragnea sunt zdrobitoare
          Ce ce nu te documentezi, inainte de a scrie aceste aberatii?
          Inainte de referendum, Dragnea s-a intilnit cu sefii psd si cu presedintii sectiilor de votare si i-a invatat cum sa fraudeze:
          – au mers intr-o camera antifonata si le-a cerut sa lase afara telefoanele mobile
          – le-a facut rost de CNP-urile unor persoane decedate sau plecate din tara
          – le-a spus sa copieze pagini intregi cu votanti reali, insa in ordine inversa, sa le greseasca putin CNP-urile pentru a fi mai greu de verificat voturile multiple
          – le-a cerut sa trimira pagini intregi cu votanti reali si la alte sectii de votare
          – le-a cerut sa permita sa voteze persoane care nu aveau acest drept : minori, puscariasi, alienati mintal
          – le-a cerut sa mearga cu urna mobila si acolo unde nu fusesera chemati
          – le-a cerut sa mituiasca pe singurul reprezentant al fostului Presedinte din sectiile de votare, pentru a inchide ochii la fra

          • Basencu
            16 mai 2015 at 14:41

            E in regula.
            S-o fi întâlnit Dragnea cu șefii PSD si șefii sectiilor de votare intr-o camera antifonata.
            Le trebuia un stadion ca cei invocati de matale sunt peste 20.000.
            Din cei 20000 de hoti au fost descoperiți vreo 70 si sunt ferm convins ca cei 40 de Condamnați, in prima instanța, semianalfabeti aveau ghidul asta tatuat pe frunte.
            Daca au modificat CNP URI sau altceva asta e la puscarie.
            Ceva despre cei care instigau sa nu se iasă la vot ati aflat ceva. Nimic. Nici trinomul.

    • Reply
      tara de prosti
      16 mai 2015 at 10:38

      Problema cu aia de veneau la poarta in „echipe” e ca erau foarte amabili:
      Vine Ion la Vasile si il intreaba:
      – Cum poate vaca ta da cate 100 de litri de lapte pe zi?
      Vasile:
      – E simplu. Totul depinde de amabilitate. Ma apropii de ea si o intreb:
      – Ce vrei sa dai astazi, lapte sau carne?

  • Reply
    faceroll
    15 mai 2015 at 23:22

    Eu am auzit la alegerile prezidentiale din 2014 despre un primar care tocmai migrase de la PDL la PSD (cu ocazia legii), si care a fost sunat de presedintele consiliului judetean (probabil conform „softwareului” lui Dragnea avea prezenta mica la vot) strigandu-i-se prin telefon, „bai primare trebuie sa muncesti mai mult acum ca ai trecut la noi (urmate de multe invective)”. Asteapta alegerile din 2016, va fi cu sange 100%. La alegerile prezidentiale primarii PSD s-au purtat ca niste caini infometati carora li s-a aratat halca de carne. N-am vazut scursuri mai mari de oameni. Probabil datorita faptului ca toti au „construit” averi pentru copii lor (vile, apartamente in Bucuresti) si le era frica de DNA. Frica n-a trecut, in 2016 va fi jale.

  • Reply
    moshu49
    16 mai 2015 at 6:27

    asta nu’i pedeapsă, e o mămoasă mîngîiere pe creştet
    aştept ca în final, la cinci judecători, să-i administreze „eroului” fo cinci ani cu executare (cîte unul de judecător) să aibă timp să priceapă despre cele petrecute
    nu că n-ar şti dar să nu mai facă pe prostul 🙁
    iar mancurţii pesedişti să nu-l uite pe ăsta, a doua zi către jurnalişti:
    deputatul PSD Stan Nicolae, aka Bulă ot Colonești-Olt: “Mă, băieți, hai să vă spun deschis, că sunteți băieți tineri. Din ăia 7,5 milioane câți au votat să plece el, un milion e furăciune, hai, un milion cinci sute. E mai mult? Mai mult nu are cum să fie!” 😉

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    16 mai 2015 at 11:49

    ,CHIPUL HIDOS AL PERVERTITEI DEMOCRATII ROMANESTI’-O PALMA GREA PT USERUL BASNECU SI AI LUI’
    Daca faci citiva pasi in spate,dar mai ales daca treci Atlanticul ori CANALUL MINECII,in sfirsit realizezi si-ti dai seama cit de deformata,denaturata si hidoasa e democratia romaneasca.
    iTI DAI SEAMA CA DEMOCRATIA ROMANEASCA PE UNA DINTRE FETE POARTA CHIPUL HIDOS AL CRIMINALULUI ION ILIESCU,PE O ALTA FATA ESTE PUTERNIC BRAZDATA DE TRASATURILE TUTNATORULUI CRIMINAL CEL CARE A PRADUIT ROMANIA LA GREU,VARANUL FELIX DAN VOICULESCU.
    O alta fateta este purtatoarea amprentei fetei lui ADRIAN NASTASE,PRADUITORUL DIN TARTASESTI UN ADEVARAT CANCER,CARE A REUSIT SA RAFINEZE SI SA STILIZEZE METODELE ANTIDEMOCRATICE SI ANTINATIONALE,in raport cu manifestarile BARBAR PRIMITIVE ALE COMINTERNISTULUI ION ILIESCU-CRIMINAL CARE ARE PE CONSTIINTA MII DE MORTI……..
    Practic ,VICTOR PONTA SI LIVIU DRAGNEA ,sunt niste palide,FIGURI DE CEARA’ care la primul chibrit aprins se topesc si iau forma unei BALEGI,pe care o gasesti vara pe ulitele satului romanesc,inotitind prin praful,colbul si grotisul arealului taranesc,de acolo de unde ,COHORTELE DE VOTANTI PESEDISTI CRETINIZATI DE LUNGII ANI AI COMUNISMULUI PT O PERECHE DE GUMARI ORI NISTE PETURI DE BERE SI-AU TRANSFORMAT COPII IN EMIGRANTI,IAU ALUNGAT DE ACASA IN BEJENIE ,IAR PE EI SAU CONDAMNAT SINGURI LA SARACIE SI BATRINETI TRISTE ,DUREROASE PE ALOCURI SALBATICE.
    DOSARUL LUI LIVIU DRAGNEA SI A CELORLATI 76 DE INCULPATI ASTAZI INFRACTORI ESTE BETON,AUZI BEY BASENCU,ESTE BETON…….
    Nici mama propagandei cu poate contrazice probele din dosar,dealtfel daca DRAGNEA SE SIMTE VICTIMA POLITICA ,LA C.E.D.O TATA,CA SI VOICULESCU CARUIA I SA SPUS DE LA OBRAZ:
    VARANE SENTINTA ESTE CORECTA SI DREAPTA SA SPERAM CA MAI PRIMESTI SI ALTELE LA FEL……..
    CONDAMNAREA LUI DRAGNEA INSEAMNA CONDAMNAREA SISTEMULUI TICALOSIT CARE A VRUT SA INHATE PUTEREA TOTALA IN ROMANIA PRIN HOTIE,ESTE CONDAMNAREA TUTUROR TICALOSILOR DIN ROMANIA SI A PARTIDELOR URMATOARE:
    PSD,TARTORUL RELELOR
    VECHIUL PNL-PARTIDUL TRADATORILOR SI AL PRADUITORILOR
    P.C.-CREATIA VARANULUI IMPUTIT FELIX VOICULESCU+TRUSTUL INTACT
    UDMR–Cel mai conservator si bolsevic partid…
    Concluia sine die este urmatoarea,STINGA EST EUROPEANA TREBUIE STIRPITA,DISTRUSA ,DINAMITATA,ARE IN A.D.N.+UL SAU BOLSEVISMUL CRIMINAL,HOTIA JAFUL CE VINE DE LA SFIRSITUL SECOLULUI 19.
    Nu stiu daca ar merita reconstruita in aceasta parte a europei,eu yic ca nu………..

    • Reply
      Basencu
      16 mai 2015 at 14:50

      Noi cei de la canalul Dunăre bucuresti , Pesediștii săraci cu duhul toleram toate ideile.
      Daca esti din Pascani te simți Imigrant si la Bucuresti si la Londra. Important e sa nu te simți prost si colo si colo.

      • Reply
        prisacariu
        16 mai 2015 at 15:03

        nu trebuie sa fii asa rau cu pascaniul, a dat unul din cei mai penibili pesedisti de sorginte comunista ai patriei: actualul deputat, fostul primar ratzoi:). si il stiu bine, a fost si primarul meu:).
        PS cit despre londra si bucuresti: ma simt bine in ambele, multumesc de aluzie:)). pacat ca tu nu te simti bine nici macar cu tine, cita vreme te ascunzi dupa un nickname:)

        • Reply
          Basencu
          16 mai 2015 at 15:21

          Barosane,
          Daca părăsești zona natală ( ce sa am eu cu Un oraș) esti un emigrant.
          In Romania noile coduri penale au înlocui măsura preventivă ,, interzicerea părăsirii țării” cu măsura ,,controlului judiciar” unde poti fi obligat sa nu depășești o limita teritorială.
          Fiind cetateni europeni, credeți ca vreo instanța dispune ca limita teritorială Europa, nu tata Romania.
          Asa ca doar ipotetic, sufleteste esti imigrant si la Bucuresti si la Londra, deși ar trebui sa fii acasa si la Bucuresti si la Londra, măcar la misto ca cetatean european.

          • prisacariu
            16 mai 2015 at 15:23

            nice try:)

  • Reply
    Mihaela
    16 mai 2015 at 11:50

    Ponta, Dragnea & compania stiu foarte bine de ce cazu Napasta peste ei. Mai bine decat procurorii.
    Din pacate, domnule Prisacariu, cei care poposesc aici stiu si ei ce spuneti dvs. Bine NE era, daca mai apareati pe un post tv., sa va auda oameni multi si necajiti din tara asta care au doar stiri contrafacute de pe tv-uri – in proportie de 80%. Or, pe tv-uri prea putini au explicat oamenilor ce spuneti dvs.aici. Din pacate, meseria asta pe care v-ati ales-o este practicata de multe prea multe lichele, de zici ca ai lor copii n-o sa traiasca in atmosfera asta imbacsita pe care ne-o perpetueaza EI.
    Offfffffff ! Ca multi nemernici mai sunt, domnule Prisacariu, ca jurnalisti, ca politicieni.

  • Reply
    Elena
    16 mai 2015 at 14:20

    Condamnarea lui Dragnea si a celorlati fraieriti de el si Ponta este pentru NERESPECTAREA LEGII.! Citez din Declaratia Universala a Drepturilor Omului(drepturi fundamentale si inalienabile),art.21 pct 3 :
    „Vointa poporului sa constituie baza puterii de stat;aceasta vointa trebuie sa fie exprimata prin alegeri corecte , care trebuie sa aiba loc periodic , prin sufragiu universal egal si prin vot secret sau dupa o procedura echivalenta care sa asigure LIBERTATEA votului” .Un votanta adus de acasa,sub o forma oarecare (nu se mai foloseste arcanul) este un votant liber ?
    Pe lipsa de intelegere a ceea ce inseamna libertatea ,promovata pursuaziv de comunism , s-a bazat si inca se bazeaza PSD-ul in tot ceea ce face!

    • Reply
      Basencu
      16 mai 2015 at 15:02

      Elena chiar ca esti mai tare la politica decat predecesoarea matale celebra.
      Aia care ii instigau sa nu iasă la vot , le respectau LIBERTATEA votului.
      Te așteptăm la PSD ca esti tare.
      Daca se modifica legea fundamentala te punem pa tine sa aduceti 8000000 de cetateni la vot. La vot nu in club sau cafenea.
      Pentru un om politic votul unui academician este perfect egal cu al Crudutei.

      • Reply
        Cx
        17 mai 2015 at 9:23

        Nu mai mânca căcat , n-a facut nimeni campanie pentru boicot în ziua votului !
        Sau mănâncă , dacă asta îți face plăcere, sau pt asta ești plătit , da’ nu ne invita și pe noi la masă .

        • Reply
          Basencu
          17 mai 2015 at 13:35

          Retard mic,
          Stii diferenta dintre actiune si in actiune.

          • Cx
            17 mai 2015 at 18:35

            Sigur , coane , știu care e diferență între cele două . Unii au acționat în ziua votului , ilegal , iar alții s-au ținut departe de urne , dar n-au ținut pe nimeni blocat în casă . Cel puțin , eu n-am auzit de vreun caz din ăsta .
            În al doilea rând , pot să-ți spun și diferența dintre RETARD și RETARDAT .
            Primul cuvânt se referă la problema reală pe care o are votantul pesedist obișnuit , iar cel de-al doilea suportă după el semnul egal , urmat de același pesedist obișnuit . De exemplu , TU .
            Și dacă nu te-ai prins ce-am vrut să spun , nu mă mir …
            Hai pa , vorba boului pe care-l idolatrizezi !

  • Reply
    ioan
    16 mai 2015 at 17:38

    La ultima campaie si in ziua alegerilor ,ce a fost pe facebook?

    • Reply
      faceroll
      17 mai 2015 at 0:48

      O profesoara a fost facuta albie de porci de catre primar, acesta a venit val vartej la scoala, doar pentru ca i-a dat like lui Iohannis. Nimeni niciodata nu l-a intrebat cu ce bani a ridicat 2 vile semete in mijlocul campului pentru cele 2 fete ale lui. E prea mare ura PSD-ului.

    • Reply
      Cx
      17 mai 2015 at 18:37

      Pe facebook nu-i ilegal să faci campanie electorală .
      Cel puțin , nu încă .

  • Reply
    waterfall
    17 mai 2015 at 12:01

    Mari jigodii Dragnea & Co. Virusul comunist se reproduce in continuare si nu pare a se fi gasit un antidot. Cam asa se desfasura votul in era socialista:
    „Alegerile erau un adevărat asalt pe care agitatorii politici îl dădeau asupra cetăţeanului de rând, având grijă să nu scape nimeni din tabelele nominale, căci numai astfel, se demonstra dragostea unanimă a poporului faţă de partid, Marea Adunare Naţională, ca şi sfaturile pentru popor urmând să fie oglinda acestei voinţe. Astfel că, în ziua scrutinului, iar dădeau năvală agitatorii acasă şi te îndemnau să mergi la vot, iar dacă nu puteai, veneau cu urna la domiciliu, nu aveai scăpare.”
    Dar nu pentru hinghereala nefericitilor din Teleorman a fost gasit vinovat Ptolemeul de Alexandria. Personal, m-a intrigat cel mai tare iesirea in conferinta de presa a papagalilor Sova, Fenechiu si Constantin prin care confirmau o prezenta la vot de 52%. Si inca mai numarau cu foarte mult curaj.

  • Reply
    Basencu
    17 mai 2015 at 13:33

    Barosane
    E cool sa dai mandat de interceptare (probabil pe siguranță nationala) a convorbirilor pentru unul din șefi campaniei electorale al opozantului, iar taberei celalate sa i instalezi linii protejate de STS sa țină legătura chioru cu SPP ul.
    Intreaba l pe tuturel are ceva sa ti spuna.

    • Reply
      Pino Chio
      17 mai 2015 at 19:24

      Asa-i ca e jale la PSD? Va aud bocetele de burtosi cu ceafa lata de aici…din Voluntari! 😀

    • Reply
      vali
      18 mai 2015 at 9:23

      Mr. Basencu,
      esti platit per post sau chiar asa gandesti tu ?
      Ai toata compasiunea mea.
      tx

  • Reply
    PETRE
    17 mai 2015 at 17:30

    Nea Basencule , esti parte din scutul pentru apararea lui Dragnea ,ca urmare a condamnarii lui.?Nu sunteti de acord cu sentinta? Acuzati de „dosar politic”? Lasati televiziunile si blogurile. Nu sunt de vina oamenii care sunt de acord cu sentinta,sau cei care spun ca trebuia cu executare. Acuzatia de „dosar politic” trebuie sustinuta si demonstrata in instanta . Nu cred ca nu intelegi.Intelegi si tu ,si Pontalione si taranusul din teleorman.Pentru inceput recursul,la completul de 5; concomitent se poate sesiza CSM pentru „dosar politic”Daca nemultumirea continua ,ce zici ,Pantalione va scrie ambasadelor occidentale ,si se va duce pentru taranus la Bruxelles ,sa-i demonstreze presedintelui socialistilor europeni, Hannes Swoboda ,ca este dosar politic ? Pe urma ,grupul socialistilor europeni sa atace la CEDO ,ONU ,NATO ,CAER,sentinta, pe motiv de dosar politic? In caz de reusita ar fi cea mai mare realizare a socialistiloe europeni de cand exista EU. Eu asa as face. Scrisoare la Bruxelles.
    Si ca nu cumva sa te incrunti la mine verbal ,iti mai spun ca o consider vinovata si pe Elena Udrea ,mult ,putin ,nu stiu ,dar este vinovata. Vrea sa mearga la CEDO pentru a se plange de conditiile din arest. De ce nu scrie la ong urile care apara drepturile omului ca este nevinovata ? Mai stii ,poate va scrie impreuna cu teleormaneanul.
    PS pentru un singur vot ,unul singur , dovedit ca obtinut ca fals ,sunt democratii care te condamna la 1 ( un ) an inchisoare cu executare

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    17 mai 2015 at 17:36

    Personal am inceput sa ma amuz copios cind ii aud pe pesedei si emulii lor ca sunt din nou in gura cu cei 7,4 milioane de …….xxx romanesti care vezi doamne in 2000 toamna au votat pt ,bla,bla,bla…..
    1-7,4 milioane cifra avansata in realitate daca a fost 5 milioane e bine.L nivelul intregii tari cu ocazia acelui referendum sa produs cea mai mare hotie din istoria alegerilor din tara asta..
    Dar,la ultimele alegeri i-au spus lui DRAGNEA,PONTA,TATA SOCRU,SOVA,GHITA SI ALTE CITEVA MII DE PESEDISTI INFRACTORI-HOTILOR FUGA,fuguta acasa ,un numar de 6,2 milioane de romani,PE BUNE,SI DACA AR FI PUTUT VOTA TOTI ROMANII CARE DOREAU SA VOTEZE,POATE CHIAR SE AJUNGEA LA 7 MILIOANE……..
    Iata de ce ii intreb pe infractorii pesedei si simpatizantii lor:
    ,CARE 7,4 MILIOANE DE ROMANI,CARE??????????????
    Mai nenorocitilor voi nu vreti sa intelegeti ca VREMEA PESEDISMULUI A APUS-Doar in parlament,in cea mai detestata putere,MAI TRAIESTE MAJORITATEA VOASTRA A INFRACTORILOR,IN LUMEA REALA VOI NU EXISTATI………………

  • Reply
    PENTRU/ PROSTI
    17 mai 2015 at 20:02

    Referendum pentru demiterea presedintelui
    Monica Macovei: Se pregateste o frauda foarte mare, cea mai mare din ultimii 22 de ani in Romania. Nu credeti sms-urile mincinoase care vin in numele lui Basescu sau al PDL. Lumea sa nu mearga la vot pentru a nu legitima lovitura de stat
    de Alina Neagu HotNews.ro
    Duminică, 29 iulie 2012, 16:20 Actualitate | Politic
    Monica Macovei
    Monica Macovei
    Foto: Hotnews
    „Lumea sa stea acasa, sa nu mearga la vot pentru a nu legitima aceasta lovitura de stat, asa cum o numim nu numai noi, ci si presa si camcelariile straine. Se pregateste o frauda foarte mare, cea mai mare din ultimii 22 de ani in Romania”, a declarat duminica dupa-amiaza europarlamentarul PDL Monica Macovei, intr-o conferinta de presa.
    Cele mai importante declaratii ale Monicai Macovei:
    Am depus 42 de plangeri penale, probabil ca ele se vor inmulti pe masura ce vin datele din teriroriu.
    Fac un apel catre Politie si Parchet sa actioneze, e in joc statul de drept.
    Fac un apel la cetateni sa nu practice votul multiplu, este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. Sa nu isi riste libertatea pentru un milion primit de la USL.
    Vom cere social-democratilor si liberalilor europeni excluderea PSD si PNL din randul lor pentru frauda pe care o comit la acest referendum.
    Avem filmat pe casete cum se fac fraude in tara, autocare, oameni care baga cate 10, cate 50 de buletine de vot in urna.
    Dragi romani, nu credeti sms-urile mincinoase care vin in numele lui Basescu sau al PDL. Vin de la USL si vor sa va cheme la vot interesul suspendarii statului de drept si a scoaterii Romaniei din Europa.
    ////CATALINE ASA CUM SE CHEAMA ??? ////

  • Reply
    Grasu
    18 mai 2015 at 20:37

    Ora 23:00:01 Prezenta la vot sub 50%!Un fleac ne-a ciuriut marinarul!De unde PLM a avut cu ce?

  • Reply
    Radio Enervan
    22 mai 2015 at 9:51

    Treaba e că NU AU REUȘIT! CHIX, FRATE! DUIE MRAGNEA / LUIE MIVIU!

  • Reply
    GIM
    22 aprilie 2016 at 12:31

    De ce azi, alesii neamului sunt daunatorii clasei politice romanesti.
    http://stiri-ultima-ora.ro/de-ce-azi-alesii-neamului-sunt-daunatorii-clasei-politice-romanesti

  • Reply
    Dragnea, doi ani cu suspendare. Ca si cum lovitura de stat nu ar fi existat. - BLOGARY
    22 aprilie 2016 at 17:31

    […] scris și Cătălin Prisăcariu aici, vara […]

  • Reply
    Poghirc
    23 aprilie 2016 at 23:17

    Ca pe vremea lui”tovarasu’ ” : venea o „tovarasa de la sectia de votare”, dar ” întovarasita ” de securistul strazii. A doua oara veneau 3-4 „tovarasi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *