Arafat și absurdul urgenței: nu știm de ce nu au fost salvați, dar știm de ce nu puteau striga morții din Siutghiol

La două săptămîni după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol și patru oameni au murit, nu ne e deloc clar de ce Departamentul pentru Situații de Urgență al Internelor, coordonat de Raed Arafat, nu a fost mai eficient în a salva viețile membrilor echipajului. Se face o anchetă, desigur, care e secretă și din care nu răsuflă nimic.
Sau mai răsuflă cîte ceva dacă acel ceva vine să lustruiască încă o dată statuia lui Raed Arafat. Cea mai nouă dezvăluire din seria asta ne spune că morții nu puteau să strige după ajutor.

După cum chiar Raed Arafat a dezvăluit în exclusivitate pentru România TV, membrii echipajului SMURD din apa lacului Siutghiol nu puteau striga după ajutor (sursa). De unde știe Arafat asta? Păi, au făcut procurorii un experiment și, gata, acum e cert: și dacă ar fi strigat, căzuții în apă nu s-ar fi auzit de pe mal, deci filmulețul cu strigătele celor din lac, rulat de toate televiziunile, este trucat.
Și dacă ar fi așa cum spune Raed Arafat pentru România TV, nu poți să nu te întrebi:
1. de ce ne dă Raed Arafat date din ancheta procurorilor și nu ne informează direct procurorii?
2. de ce e mai preocupat Raed Arafat să-i omoare rapid pe cei căzuți în apă (teoria lui Arafat e că, imediat după impactul cu apa, moartea a survenit rapid; sau, dacă nu moartea, atunci o paralizare hipotermică  totală a organismului);
3. de ce nu e la fel de darnic Raed Arafat să scurgă în presă și date din ancheta referitoare la funcționarea Departamentului pentru Situații de Urgență pe care-l conduce?
4. de ce nu explică Raed Arafat slaba pregătire a ofițerilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, instituție coordonată de către Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Arafat?
5. de ce nu prezintă Raed Arafat, transparent, într-o conferință de presă, un bilanț al activității sale în fruntea Departamentului pentru SItuații de Urgență și, mai ales, un bilanț al măsurilor luate pentru  schimbarea acestei instituții?
Nu mă aștept ca Raed Arafat să răspundă la vreuna din aceste întrebări. Dar mă aștept în continuare ca Raed Arafat să acționeze în virtutea principiului strămoșesc (nu are a face că Arafat nu e născut aici, acum dovedește că s-a adaptat perfect) „mortul e de vină”.
P.S. Poate că Liviu Alexa are dreptate (sau nu) cînd spune că prăbușirea a fost cauzată de teribilismul pilotului (sursa); ce discutăm noi aici, însă, nu este cauza prăbușirii elicopterului, ci cauza eșecului operațiunii de salvare după prăbușire.
P.P.S. Dacă nu am fost clar aici: nici o clipă nu am acuzat SMURD de incompetență după accidentul de pe lacul Siutghiol, ci Departamentul pentru Situații de Urgență al Internelor, care înseamnă SMURD plus ISU plus Aviația Internelor plus etc.
arafatponta

You May also Like...

Mafia tripartită a lui Ponta se destramă. Au picat Victoraș și Șova, urmează Ilie Sârbu
5 iunie 2015
Adomniței, atins de blestemul penal al lui Nichita. Prin finii primarului
7 mai 2015
Biriș hăituiește săracii cu taxe dar are off shore în Cipru ca să evite taxele în România
4 ianuarie 2016
12 Comments
  • Reply
    moshu49
    29 decembrie 2014 at 5:45

    ha, se moare în progresie geometrică şi Ponta tot pompează noi şi noi direcţii în el.
    de ce se gonflează insolentul ăsta cînd e limpede că şi-a atins limitele? 🙁

  • Reply
    Marius
    29 decembrie 2014 at 5:59

    Arafat si-a atins de multa vreme limitele. Pozitia in care se afla ne arata, de fapt, cat de „gaunoase” pot fi unele caractere!
    PS. Ar fi interesant un „pamflet” despre faptul ca familiile pilotilor au fost amendate fiindca n-au declarat in termen legal decesul. Cu toate ca 48 de ore nu trecusera!!!

  • Reply
    gruia
    29 decembrie 2014 at 8:18

    Au murit 4 oameni nevinovati(plus cei doi din Apuseni!) din vina lui si a plagiatorului,iar araboiul vine sa ne faca demonstratii cum ca oamenii aceia,inainte de a muri,nu puteau striga dupa ajutor si nu puteau fi auziti de la 500 de metri! Culmea nerusinarii la arafat! Pai,la disperare,un om poate striga dupa ajutor si cu ultimele puteri,iar strigatele lui,mai ales cand e liniste in jur,se pot auzi si de la un km,nu doar de la 500 de metri!Asta-l preocupa acum pe raed arafat? Alte urgente nu are?A fost avansat in grad drept multumire,sa-si vada de functii si sa faca treaba!

    • Reply
      marius
      29 decembrie 2014 at 17:30

      adevarul poate doare dar asta e .cand te plimbi aiurea cu alicopterul ajungi sa mori ca prostul si mai omori si pe altii.Si ttusi n-a fost nimeni sa-i prinda cand au cazut,ce tragedie,sunteti complet bolnavi mai oameni.Sa intervenit repede si habar nu aveti.Sa se fi intamplat inainte sa vina Arafat in romania,nici barci nu erau atunci iar descarcerarea se facea cu toporul si ranga la accidente.Sunt lucuri de indreptat o gramada dar doar viata ne arata care sunt si ce fel sa facem sa fie bine.Toate elicopterele in Romania au cazut din vina pilotilor,dezorientare ,vreme rea,in Apuseni sa spunem cine pilota in momentul prabusirii poate am utiat ,ca nu era IOVAN,dar vina era a lui in totalitate.

  • Reply
    Eli
    29 decembrie 2014 at 9:52

    Intrebati orice medic de spital care are legatura cu urgenta si veti vedea ce are de spus despre SMURD. Ca si in alte cazuri, toata lumea stie, dar tace.

    • Reply
      marius
      29 decembrie 2014 at 17:22

      ce treaba are smurd in accidentul asta ,ne poti spune?Pai daca s-ar respecta protocoalele atunci echipjele de primajutor nu ar trebui sa mearga peste tot la solicitari ci doar acolo unde merge descacerarea la accidente si alte cateva situatii pentru care a fost gandit.Daca aicunoaste aceste lucruri nu ai mai vorbi aiurea.Eu pot sa te intreb ce face o ambulanta normala fara medic unui pacient in stop cardiorespirator, stii?ghici ghicitoare.Afla raspunsul si scriel aici.

  • Reply
    rebel
    29 decembrie 2014 at 10:00

    Penibil si cinic.Arafat si-a atins capacitatea dar insista sa ramina pe fotoliu

  • Reply
    Antigelu
    29 decembrie 2014 at 13:33

    Liviu Alexa are dreptate. Pilotul i-a omorit cu zile.

    • Reply
      L
      29 decembrie 2014 at 17:00

      Dumneata esti idiot?

      • Reply
        Antigelu
        30 decembrie 2014 at 3:27

        Deloc, dar mata(le)?

  • Reply
    Liviu Iordache
    30 decembrie 2014 at 20:39

    Acum ne dezapezeste unul care este primul din neamul lui care a vazut in viata zapada. Vorba aia, la prima generatie incalcata! Te doare mintea!
    Oricum, un doctor, prin definitie un zbir, un autocrat (asa trebuie, cind spune doctorul unei asistente, unui coleg mina a doua ceva, e sfint!) nu poate conduce mari mase de oameni, nu poate, nu stie, nu a fost construit astfel! Uitati-va si la Oprescu, cel mai slab primar ever!

  • Reply
    prisacariu | Grav: Arafat a falsificat datele din ancheta procurorilor ca să-și acopere incompetența
    14 ianuarie 2015 at 16:51

    […] 28 decembrie 2014 – Arafat susține în presă că, în urma unor experimente conduse de procurori, s-a stabilit că victimele accidentului de elicopter de pe lacul Siutghiol nu puteau striga după ajutor (sursa); […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *