DNA face treabă bună. Mai puțin cînd vine vorba de Ponta și de vărul Cazanciuc

Hrebenciuc, Adam, Sârbu, Chiuariu, Cocoș, Udrea, Sandu, Pinalti, Videanu etc șamd. Mulți. Dosare grele. Sume exorbitante. Prejudicii imense. Foarte bine. Și mai urmează.

Dar. Dar. Dar sînt unii uitați pe drum. Părăsiți pe margine, în galopul de sănătate al dosarelor altora. În naivitatea mea, acum vreo jumătate de an, speram (mă rog, știam, nu avea cum să fie altfel) că măcar vărul Cazanciuc urma să dea cu pixul la DNA. Ca martor, cel puțin (sursa). Iar Ponta trebuia să-i urmeze. Ca martor, cel puțin: fusese Duicu pînă în biroul lui de premier? Îi chemase Ponta la ordinele lui Duicu pe ministrul de Interne Stroe și pe șeful Poliției Române, Tobă, la guvern? Îi transmisese Ponta vărului Cazanciuc dorințele fierbinți ale lui Duicu?
Sînt niște întrebări la care DNA trebuia să caute răspunsuri. Pînă la urmă, de unde știm că Duicu a fost la guvern? De la SRI? Și ce mai știe SRI: a fost Duicu fix în biroul lui Ponta sau nu? Și i-a spus DNA-ului exact ce știe?
Sînt întrebări la care avem dreptul să ni se răspundă.
Dar în dosarul votului din străinătate o să îl vedem pe Ponta măcar martor? Se fac vreo trei luni în curînd de cînd zeci de mii de români au fost umiliți la Paris, Londra, Torino pentru că Ponta voia să cîștige alegerile fraudulos.
A, că uitam: dar donația pentru TSD, din 2004, în dosarul Microsoft a verificat-o cineva de la DNA?
Întreb și eu, că nu am pile la SRI.
pontakovesi
(sursa foto)

You May also Like...

Cine sunt parlamentarii care au decis ca pușcăriașii să câștige 6, nu doar 3 zile de libertate pe lună
21 octombrie 2017
Iohannis după proteste: "Soluția tehnică se poate găsi ușor, sunt diferite posibilități. Alegerile anticipate sunt singura soluție pentru a debloca situația"
22 ianuarie 2018
Doctoratul lui Oprea, moșit de milițieni (și securiști?)
3 iulie 2015
15 Comments
  • Reply
    silviu
    3 februarie 2015 at 1:55

    se poate data si loc pentru poza?

    • Reply
      prisacariu
      3 februarie 2015 at 2:37

      csm, presupun. 2013, presupun. poate „sursa foto” te lămurește

  • Reply
    cezar
    3 februarie 2015 at 9:34

    Cat sta premier, nu cred sa-l cheme. Poate dupa debarcare.

    • Reply
      L
      3 februarie 2015 at 11:42

      De ce sa nu-l cheme chiar si cand este premier? Ca doar n-o avea imunitate deplina… Si nu are trei momitze. Normal este ca Justitia sa cheme pe oricine din tara asta. Fie ca martor, daca este cazul. Fie ca inclupat in vreun dosar. Tot daca este cazul.

  • Reply
    Claudia
    3 februarie 2015 at 10:53

    Dar dosarul uitat la DNA in care s-a inceput urmărirea penala împotriva lui Sova pentru contractele dubioase cu Turceni si Rovinari, încheiate pe vremea când lucra cu Ponta in aceeași firma de avocatura? Dosarul acela in care este implicat si prietenul de la Gorj Laurentiu Ciurel. Din august anul trecut nu s-a mai auzit nimic.

  • Reply
    L
    3 februarie 2015 at 11:39

    Am spus-o si o repet: Gunoimonta beneficiaza de protectie si de impunitate in fata legii de la nivelul cel mai inalt al serviciilor secrete. Asta este opinia mea. Va mai amintiti episodul trimiterii Codrutei Kovesi la plimbare, reprezentant din partea guvernului Gunoimonta, undeva pe la Bruxelles? Aceasta neavand nici o problema in a accepta oferta lui Gunoimonta… Apoi, acelasi Gunoimonta a adus-o la sefia DNA… Kovesi acceptand fara sa cracneasca. Se leaga niste chestii? Eu zic ca se leaga. Se pare ca oameni de la nivelul cel mai inalt al SRI si SIE s-au amestecat in mod grosolan in politica si in jocurile politice. Asta este adevarul. Cazurile Melescanu, Maior si Coldea sunt mai mult decat relevante. Risc inca o afirmatie-presupunere… Fostul presedinte a fost sistematic manipulat de aceleasi servicii secrete. Acest lucru putandu-se petrece extrem de usor. Iar cazul Mircea Basescu este, continui sa cred, o facatura ordinara. Pusa la cale de cine credeti?
    Faptul ca personaje extrem de importante s-au pierdut pe drum (cazul Gunoimonta), iar implicarea aproape evidenta a acestora in dosarele penale fiind facuta disparuta, mi se pare relevanta ca ceva suspect se petrece in cadrul DNA-SRI…
    P.S. Si da, probabil ca Iohannis a fost salvat pe aceeasi filiera (SRI) inclusiv de procesul de incompatibilitate (pentru ca incompatibilitatea sasului era vizibila si de pe Luna), urmandu-se un film dinainte stiut, planificat (a se vedea jocul CCR-ICCJ inainte de si in timpul campaniei electorale prezidentiale). Cerceteaza si investigheaza cineva ce se afla cu adevarat in spatele „demisiei” lui Maior? Dar in spatele jocului politic al tovarasului Melescanu? Dar in spatele implicarilor dubioase in media si politica ale lui Coldea? Toti o injura pe Udrea… Si nu se mai vad adevaratele mize si adevaratii vinovati. Pentru ca vinovatiile sunt cu mult mai grave daca se dovedeste ca serviciile secrete (prin oameni aflati la conducerea acestora) s-au implicat in politica si au continuat si dupoa regimul Iliescu-Nastase sirul racolarilor de acoperiti in media si in justitie. Ne lamureste si pe noi cineva daca Gunoimonta a fost acoperit al SIE? De ce nimeni nu investigheaza aceasta pista? Cine sunt cei care asigura protectie deplina lui Gunoimonta?
    P.S. Daca se dovedeste ca Udrea a incalcat legea, n-am nici o problema, sa plateasca. Asa cum trebuie sa plateasca, neselectiov, toti cei care au incalcat legea. Inclusiv Coldea. Inclusiv Gunoimonta. Inclusiv multi altii.

  • Reply
    JULES VERNE
    3 februarie 2015 at 13:41

    da’ tata – socru ?

    • Reply
      prisacariu
      3 februarie 2015 at 13:42

      și el!

      • Reply
        L
        3 februarie 2015 at 18:34

        Si ce sa intelegem din toata povestea asta? Ca DNA face selectie in ceea ce ii priveste pe cei implicati in infractiuni? Ce pot eu sa inteleg din modul in care DNA lucreaza? Dosare in care Gunoimonta este, se pare, implicat, sunt bagate la sertar? Sau sunt scosi din dosare personaje cu protective… Hai sa le zicem acoperiti.
        P.S. Este posibil ca Udrea a comis infractiuni. Nu stim sigur. Este posibil, Daca lucrurile stau asa, sa mearga la bulau. Insa imi doresc ca toti politicienii vinovati de infractiuni sa mearga si ei la puscarie. Inclusiv Gunoimonta si gasca care graviteaza in jurul lui.

  • Reply
    grisa
    3 februarie 2015 at 13:42

    Intru totul de acord cu tine L. Nu-mi prea vine a crede ca, date fiind ” increngaturile ” la nivel inalt , s-au scos in fata cativa ” tapi ispasitori”. Toti acesti sacali mizau ca vor continua cu ticalosiile fara a le cere nimeni socoteala. Daca: Unde-i lege , nu-i tocmeala, s-ar aplica pe drept , atunci cu mult mai multi dintre ” preacinstitii ” noastri conducatori ar trebui sa ia drumul DNA-ului si nu doar ca simpli martori…

    • Reply
      L
      3 februarie 2015 at 18:45

      Multumesc pentru aprecierea pe care o arati punctului meu de vedere. Mi se pare corect ca toti politicienii infractori sa mearga la puscarie. Si sa execute ani grei de puscarie. Cu averile ilicite confiscate si cu prejudiciile recuperate de statul roman. Iar asta sa se intample tuturor politicienilor care au incalcat legea, fara exceptie, fara culoare politica. Am fost simpatizant Udrea, o recunosc. Insa asta nu a insemnat ca I-am acordat un cec in alb. Daca este vinovata, sa fie sanatoasa, sa mearga la puscarie. N-am nici o problema din punctual asta de vedere. Ceva, insa, e suspect in toata aceasta efervescenta a DNA-SRI. Valul asta a acoperit complet alte vinovatii… Mai aminteste cineva de Andronescu, de Sarbu, de Gunoimonta, de Sova, de Cazanciuc, de Duicu, de Dan Nica, de Dragnea? Ce se intampla cu EADS? Trebuie in mod obligatoriu lamurita si chestiunea cu implicarea serviciilor secrete in jocurile politice, de racolarile si acoperiotii din media, din justitie, din politica… Sunt chestiuni care trebuie in mod obligatoriu clarificate. Nu ne puteam face ca nu am vazut ce s-a intamplat in cazurile Melescanu si Maior… Chiar si mentionarea lui Coldea da foarte prost pentru SRI. Atat in tara cat si in strainatate. Nu sunt deloc sigur ca ne mai meritam locul in NATO si in UE, avand in vedere ce dezastru moral e in tara asta.

  • Reply
    mitja
    3 februarie 2015 at 19:41

    Nu cred in DNA! Primii penali ai Romaniei: Ponta,Sova,Dragnea etc.,etc.,… sunt invizibili?

  • Reply
    DNA face treabă bună. Mai puțin când vine vorba de Ponta | Revista Kamikaze
    3 februarie 2015 at 19:48

    […] prisacariu.ro […]

  • Reply
    dorel ala cu tirnacopu
    6 februarie 2015 at 12:01

    sub valul de dezvaluiri reale si ireale, oprescu s-a scufundat in anonimat… bucuresteni, mai dati-i un mandat… merita…

  • Reply
    mihai
    9 februarie 2015 at 16:37

    Pai nu spuneau pontanacii ca DNA-ul este al lui Basescu??Si chiar Ponta insusi??Vedea-l-as scriitor de dupa zabrele…fara plagiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *