Ar cam fi momentul ca Iohannis să-i ceară demisia lui Ponta

Președintele Klaus Iohannis tace profund de cînd a preluat mandatul atunci cînd vine vorba de Victor Ponta. Poate cea mai semnificativă liniște s-a așternut la Cotroceni cînd Ponta a emis o ordonanță de urgență prin care să-și spele plagiatul.
Fanii și apropiații lui Iohannis spun că președintele conduce fără artificii retorice. Faptele arată, totuși, că Iohannis se activează cînd consideră că e necesar. Ultimul exemplu: votul senatorilor împotriva urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, criticat de președintele României. Care se dovedește, astfel, consecvent cu promisiunea unei politici anticorupție la Cotroceni.

Dar dacă Iohannis a simțit nevoia să iasă din muțenie în cazul unui dosar penal care nici măcar nu poate fi deschis, e cu atît mai urgent ca președintele României să intervină în cazul unui dosar penal în lucru. Un dosar penal în care cumnatul premierului, împreună cu doi deputați ai puterii (Vlad Cosma de la PSD și Sebastian Ghiță, fost PSD, prieten la cataramă cu Ponta), sînt acuzați că au deturnat peste jumătate dintr-un proiect pe bani europeni.
Că probe există o dovedește, fie și parțial, arestarea lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului, ca să nu mai pomenim și punerea sub control judiciar a deputaților Cosma (apărat de arest chiar de către Ponta!) și Ghiță.
În acest moment, Ponta, premierul unei țări din UE care trăiește din perfuzii cu bani europeni, este suspect că poate influența ancheta penală a DNA pentru a-și apăra familia. Ba chiar, așa cum am arătat mai sus, este complice cu cumnatul său, împiedicînd arestarea deputatului Cosma, cercetat de DNA în același dosar cu cumnatul lui Ponta.
Un premier din UE care, prin propria familie, fură bani europeni nu mai poate fi premier în UE. Poate în Transnistria, poate în Belarus, poate prin vreun stat african măcinat de războaie civile interminabile. Dar Ponta nu mai poate fi premier al unei Românii europene cînd propria sa familie tîlhărește Uniunea Europeană.
Tocmai de aceea, președintele Klaus Iohannis trebuie să-i ceară demisia premierului Victor Ponta. Acum.
klausponta

You May also Like...

Camelia Bogdan trebuie achitată azi și reprimită în magistratură
11 decembrie 2017
Din cauza dosarului Belina, Dragnea i-a declarat lui Iohannis război în prezența secretarului general NATO
9 octombrie 2017
De ce iar zeci de mii de oameni în stradă? Pentru că mafia s-a întors
6 noiembrie 2017
12 Comments
  • Reply
    KLR oman escu
    19 februarie 2015 at 14:59

    Pai ce sa-i faci daca s-a intalnit smeckeritul, cu sasul…?!

  • Reply
    Aurelia Marcu
    19 februarie 2015 at 15:00

    Acum,cu noul cod fiscal……in fata unora se aranjeaza!Smecherul propune si prostul crede.

  • Reply
    joe bonamassa
    19 februarie 2015 at 16:21

    Pe 17 noiembrie 2014 am avut de ales intre un gandac de bucatarie si un sobolan cu ochelari! Am ales raul cel mai mic, gandacu’ de bucatarie!
    PS-„romania lucrului bine facut”, adica „Africa alba”, a durat cam 55 de zile!

  • Reply
    lmihai
    19 februarie 2015 at 17:23

    D-l Presedinte se exprima in fraze (frază f. 1. adunare de propozițiuni sau de vorbe formând un sens complet; 2. mod pretențios de a vorbi:), domnia sa nu crede simcer in ceea ce spune, privind fotografia de pe pagina se poate vedea cat de bine se simte fostul primar cu prim ministrul la taierea unei panglici( poate la vreun metru de sosea in Sibiu?)
    Cum ar indrazni , d-le Prisacariu , mihalache sa-i ceara demisia lui ponta prin intermediul Presedintelui?! Ar fi culmea „obrazniciei”!

  • Reply
    JULES VERNE
    19 februarie 2015 at 20:55

    de ce nicolicea este prezent / in direct la emisiuni ?
    – pentru ca da buzna in emisiuni neinvitat
    – pentru ca e mereu liber
    – sa enerveze telespectatorii
    – sa ne amuze
    – sa ne prezinte interesul national
    – toate motivele cate un pic din fiecare

    • Reply
      ghita
      20 februarie 2015 at 8:50

      Nicolicea,apare chiar din cauza interesului national pe care-l tot invoca intr-o frumoasa limba de lemn, caracteristica activistilor de partid.Uitati-va ce costume de proletar imbraca.Oameni de felul(asta) n-au nimic in comun cu social-demacratia
      9

    • Reply
      moshu49
      20 februarie 2015 at 12:18

      🙂 io zic că e pe mînă cu apropitarul acestui blog 😉

  • Reply
    narcis purice
    20 februarie 2015 at 1:26

    ar fi momentul pentru o ordonanţă de urgenţă:
    EU VVP ordon:
    dacă nu mă mai suportă
    ţara să-şi găsescă altă pontă.
    mai molimă,mai fă cută,mai iunie iulie fă august at din apa aia nesfinţită?

  • Reply
    Mihai
    20 februarie 2015 at 10:49

    Nu vad ce ar rezolva daca i-ar cere demisia. Ar intra iar intr-o retorica fara sfarsit, cum era retorica Basescu-Ponta. Iti zic eu cum ar putea sa pice Ponta mai rapid. Aia care au iesit la sediul PSD si apoi la Universitate in seara cand a iesit Iohannis, sa iasa din nou cu aceeasi cerere: Pleaca Ponta. Si asa o sa plece Ponta pana la urma.

  • Reply
    iii
    20 februarie 2015 at 12:12

    Si daca i-o cere ce-i? Am intra intr-o retorica Basescu-Tariceanu care a durat 4 ani. Autorul ar trebui sa stie ca nu asa se schimba guvernul in Romania, sau articolul este doar pentru a aduna admiratori.

  • Reply
    ALMA
    20 februarie 2015 at 13:16

    DA, E MOMENTUL!

  • Reply
    George
    20 februarie 2015 at 20:42

    Am avut 10 ani un presedinte inconjurat de Udrea si de alti puscariasi, cu un frate mafiot si nu si-a mai dat demisia. Politicienii imparteau intre ei milioane de euro cand ziceau ca tara e in criza si trebuie sa ne sacrificam cu 25% din salariu si Ponta trebuie sa plece pentru ca frate-so are nereguli in firma? Sau pentru plagiat? Cat timp nu se dovedeste ca e implicat in spagi si manarii cum facea PDL-ul care vrea acum la guvernare eu zic ca e raul mai mic cu care trecem puntea. De altfel nu-i treaba presedintelui sa ceara demisia premierului, nu are nici o putere constitutionala in sensul asta. Si incercarile din trecut, pe langa constitutie, s-au soldat cu mineriade, greva guvernamentala, criza. Asa ca mai bine sa nu se amestece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *