EXCLUSIV Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a secretizat informațiile privitoare la suplimentarea secțiilor de vot în străinătate

Aproape cinci luni au trecut de la 16 noiembrie 2014, data la care Ponta a pierdut alegerile și pentru că i-a umilit pe românii din străinătate cărora le-a interzis, în cea mai mare parte, dreptul la vot. De atunci și pînă azi, în ciuda tuturor promisiunilor politicienilor, ale lui Klaus Iohannis și chiar ale DNA, nu știm cu certitudine cine a decis ca numărul secțiilor de vot din străinătate să nu crească.

Sigur, decizia a fost a organizatorului alegerilor, adică a Guvernului României, condus de Victor Ponta. Deci, da, primul responsabil este chiar conducătorul Guvernului, adică Victor Ponta. Dar nu știm cît de vinovat e Ponta: a știut că e nevoie de mai multe secții de vot în străinătate? dacă a știut, de ce a decis să nu înființeze mai multe secții? dacă a știut, de unde a știut, de la diplomații români? cu cît timp înainte de alegeri l-au informat consulii și ambasadorii României (și care dintre aceștia) pe Ponta că numărul de votanți va fi mare? cum arată corespondența dintre diplomați, Ministerul Afacerilor Externe și Ponta?
Răspunsurile la toate aceste întrebări ne pot arăta cu exactitate cît a fost rea-credință în modalitatea de organizare a secțiilor de vot în străinătate și cît a fost prostie, neglijență. Răspunsurile la întrebările de mai sus arată diferența dintre abuz și incompetență. Nu, nici incompetența nu e scuzabilă, dar abuzul e grav, este un atac direct la democrație.
Și, pentru că, așa cum spuneam, după aproape cinci luni de la turul al doilea, nu știm încă dacă Ponta a făcut abuz de putere sau e doar excesiv de incompetent, am cerut răspunsuri de la Ministerul Afacerilor Externe.
Surpriză, MAE a răspuns stupefiant: „Având în vedere că în acest moment există o anchetă a DNA în desfăşurare privind votul din diaspora, Ministerul Afacerilor Externe nu poate oferi aceste detalii.
mae
Practic, MAE a secretizat informațiile publice referitoare la organizarea alegerilor în străinătate! Și asta, invocînd un dosar al DNA, dosar care nu poate fi influențat în nici un fel de publicarea în presă a unor informații menite, oricum, să fie publice. Pînă la urmă, nu vrem decît să știm dacă, care diplomați și cînd au cerut suplimentarea numărului de secții de vot în străinătate și, dacă da, ce a răspuns Ponta. Iar MAE, condus de tehnocratul Bogdan Aurescu, consideră aceste informații secrete.
Evident, secretizarea dispusă de ministrul Aurescu îl protejează pe premierul Victor Ponta.
P.S. Am anunțat oficial MAE că, dacă nu îmi vor oferi în termenul legal informațiile cerute, mă voi adresa instanțelor de judecată pentru a le obține.
 

You May also Like...

Una din marile provocări pentru Iohannis: închisorile secrete CIA din România
10 decembrie 2014
Cum vor greii rusofili ai pariurilor din Europa de Est să controleze piața românească cu mâna lui Burleanu de la FRF
17 noiembrie 2017
Pătru de la AEP, preferata arestată a lui Dragnea, a încercat să albească 100.000 de euro
4 octombrie 2017
17 Comments
  • Reply
    un găgăuță
    9 aprilie 2015 at 23:37

    Stimabile,
    Post-scriptum-ul face toti banii!
    In sfarsit o actiune masculina!
    De la alegeri pana acum toti asteapta ca locatarul de la Cotroceni sa inceapa munca, dar el n-a reusit inca sa citeasca job description-ul. Cred ca a inceput cu a lectura regulamentul de protocol: presedintele trebuie sa aiba o tinuta demna, sa aiba spinarea dreapta. Si acolo a ramas, teapan intru aprofundare.
    Dar sa revenim la subiect: JOS PALARIA, d-le Prisacariu, pentru actiunea dvs. Totodata va acuz de servilism in fata presedintelui in functie, pentru ca vreti sa faceti treaba lui.
    Nu se cade, totusi, sa-i luati painea de la gura, fiti sigur ca inaltimea sa va rezolva ce a promis, ati vazut ce hotarat pedepsea paltonul, nu? Si sa stiti ca si pe madam aia, Carmen, a pus-o la punct: ce-i cerea ea, 5 ani de lapte si miere (nu pentru romani), i-a spus sa se multumeasca cu 10 zile-n Madeira.
    Ce mai incoace-ncolo, are personalitate, ca doar e sotul primei doamne, nu e vreun oarecare!
    Aveti grija: eu v-am acuzat de servilism, altii va pot acuza de uzurparea presedintelui!
    Nitu de-abia asteapta!
    Vad ca nu mai sunt coerent, sunt treaz de 20 de ore…

    • Reply
      marius
      10 aprilie 2015 at 7:05

      somerule!!!

      • Reply
        ALEXA
        10 aprilie 2015 at 11:06

        cine zice ca nu se lucreaza la cotroceni, se lucreaza din greu la amenajare une bucatari . aproape ca este gata.

    • Reply
      KAKA MIZE
      10 aprilie 2015 at 7:38

      Gagauta, poate ai uitat ce inseamna normalitatea. Zece ani cu Titi Balamuc care era presedinte, prim ministru, sef la SRI/STS/SPP, plus inca cinci servicii secrete, ti-au zdruncinat sistemul de valori. Asta nu are copii retardati care trebuie procopsiti, curve care trebuie promovate ca altfel era taiat de la relaxare, pretenari carora le palpita gusa in speranta ca acum a venit momentul in care pot fura nestingheriti, etc. Poate ca fiind neamt trait intre romani stie care-i mersul cind se schimba ocirmuirea: toti se fac pres, se intrec in a se da in git unii pe altii si se indeasa sa-si bage capul in noul jug demonstrind ca sint boi fideli stapinului care s-a schimbat. Stai, notezi si ii lasi in pace sa se manince intre ei pina cind ramin in picioare citiva pe care e mai usor sa-i belesti decit daca te pui din prima cu armata de maimute lasate mostenire de garantul jucator care a reformat totul pina ne-a lasat in sapa de lemn. Ca sa-l parafrazam pe fratele ex-prezidentului:”Crezi ca Iohanis nu stie? Stie, ba…” Stie ca a iesit presedinte la shtou, ca sa nu iasa pontanacul si mai stie ca daca nu pliveste de buruieni sistemul reformat de baiatul care era specialist in vinzari anterioare, o sa ia muie rapid. Poate chiar are de gind sa readuca tara la normalitate, poate vrea doar sa schimbe garda ca sa poata trece si el la furat fara sa aiba stringeri de inima, inca nu stim ce are-n cap. Deocamdata sint multumit ca am scapat de un hipertiroidian agitat, compulsiv, rupt de realitate si care voia sa futa el tot fiindca a fost capitan de vapor si jmeker de Constanta.

      • Reply
        L
        13 aprilie 2015 at 17:14

        Ai avut copilarie nefericita. E limpede ca ai fost abuzat, inclusiv sexual. Mi-e mila de tine. Ai nevoie de sprijin medical de specialitate. Psihiatric.

  • Reply
    un găgăuță
    9 aprilie 2015 at 23:44

    Cat sunt de adormit si tot am dat un „comunicat” mai consistent decat toate comunicatele presedintelui de la numire incoace la un loc. De fapt, cat am decazut ca sa ma compar pe mine cu un „palton umblator”? Regret ca nu stiu sursa poreclei (ca sa-l citez), dar am pus ghilimele, nu ca postacul ala de pinocchio.

  • Reply
    EXCLUSIV PRISACARIU.RO | Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a secretizat informațiile privitoare la suplimentarea secțiilor de vot în străinătate |
    9 aprilie 2015 at 23:57

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    ALMA
    10 aprilie 2015 at 12:48

    Un director SIE a secretizat informatiile privind ofiterul acoperit,un director DNA tine in secret implicarea (sau neimplicarea )sinistruli personaj in dosarele Duicu si Sova.Acum si ministrul MAE a secretizat informatiile privind suplimentarea sectiilor de vot din diaspora!? Prea multe secrete in jurul unui singur personaj politic.Alo,stimate domn Aurescu, cand ai preluat functia de la MAE , ai preluat si cuvantul de ordine :”secretizare”?Va amintiti pentru care motiv ati fost numit in functie?
    Cat priveste sotul primei doamne, e bine sa fie trezit si sa-i aminteasca cineva ca pentru el nu e valabil „femeia te ridica , femeia te coboara” e valabil : Reteaua (de socializare) te ridica reteaua te coboara!
    Bravo domnule Prisacariu, multumesc ca te mentii in prima linie!

  • Reply
    ION IONESCU
    10 aprilie 2015 at 12:55

    nu am cde comenta,dupa 3 luni de munca,a plecat 10 zile in concediu,va dati dupa 5 ani cate zeci de zile isi va lua.Pentru noi,nimeni nu va veni cu legi,
    cei 588 de parlamentari isi voteaza legi favorabile lor,guvernul cu V.V.Ponta ca prim ministru prin ordonanta de urgenta vin cu taxe si impozite noi, toate impotriva celor masi saraci cetateni ai tarii,Presedintele Iohaniss,nu poate interveni din concediile in care se gaseste.Fratilor daca nu facem o a doua revolutie ne mananca caini,nu mai stati trebuiesc inlaturate aceste hahalere.

  • Reply
    EXCLUSIV Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a secretizat informațiile privitoare la suplimentarea secțiilor de vot în străinătate - Pe Bloguri
    10 aprilie 2015 at 13:17

    […] Sursa […]

  • Reply
    eugen chirovici
    10 aprilie 2015 at 14:25

    Excelent, domnule Prisacariu ! Şi e o miză OK (şi jurnalistică, dar mai ales politică). Vă ţin pumnii !
    PS: A propos de Legea 544 (FOIA noastră), cred că ar fi instructiv să citiţi comentariul nr. 12 la o postare a dlui Cristian Preda pe blogul său:
    http://cristianpreda.ro/2013/02/27/presa-trebuie-sa-aiba-acces-la-dezbaterile-constitutionale/#comments

  • Reply
    S-au secretizat voturile din Diaspora din 16 noiembrie. Oare de ce? | Surse24
    11 aprilie 2015 at 8:22

    […] Cătălin Prisăcariu […]

  • Reply
    EXPLOZIV: Ministerul de Externe a secretizat informațiile publice despre votul în diasporă | Mapamond.net
    11 aprilie 2015 at 11:21

    […] Cătălin Prisăcariu dezvăluie joi seara pe blogul său că Ministerul de Externe condus de Bogdan Aurescu a secretizat informațiile publice despre votul […]

  • Reply
    prisacariu | Am dat MAE în judecată
    11 mai 2015 at 21:15

    […] cum vă promiteam aici, am depus acțiune în instanță pentru a obține informațiile secretizate abuziv de MAE în […]

  • Reply
    prisacariu | Corlățean merge (în sfîrșit!) la DNA dar Aurescu refuză să desecretizeze informațiile publice despre votul din străinătate
    5 octombrie 2015 at 17:33

    […] nici incompetența nu e scuzabilă, dar abuzul e grav, este un atac direct la democrație.”, scriam în aprilie, deci acum șase […]

  • Reply
    Corlățean merge (în sfîrșit!) la DNA, dar Aurescu refuză să desecretizeze informațiile publice despre votul din străinătate | Revista Kamikaze
    5 octombrie 2015 at 22:35

    […] Nu, nici incompetența nu e scuzabilă, dar abuzul e grav, este un atac direct la democrație.”, scriam în aprilie, deci acum șase […]

  • Reply
    PRISACARIU | Corlățean merge (în sfîrșit!) la DNA dar Aurescu refuză să desecretizeze informațiile publice despre votul din străinătate | Nasul.tv
    6 octombrie 2015 at 11:56

    […] Nu, nici incompetența nu e scuzabilă, dar abuzul e grav, este un atac direct la democrație.”, scriam în aprilie, deci acum șase […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *