EXCLUSIV Secretul lui Ponta pe votul din străinătate, devoalat de Băsescu

Am cerut Ministerului de Afaceri Externe să-mi comunice informații de interes public despre procedurile urmate pentru votul în străinătate la prezidențialele din 2014. MAE a refuzat, în două rînduri, să-mi furnizeze aceste informații. Am apelat, în consecință, la instanța de judecată: Tribunalul București va decide (cu celeritate, sper) dacă informațiile pe care le-am cerut sînt de interes public au ba, dacă cetățenii acestei țări merită să știe de către cine din Guvernul României au fost sabotați, cine din Guvernul României le-a interzis dreptul democratic fundamental la vot.

Toate amănuntele despre plîngerea adresată Tribunalului București în lupta cu MAE sînt aici.
Și tot acolo puteți citi o declarație în exclusivitate a lui Traian Băsescu, pe care o reiau și în această postare: „Am cerut date de la ambasadori în legătură cu cererile de suplimentare a numărului de secții de vot, în timpul mandatului, și am aflat că ambasadorii de la Paris, Londra, Madrid și Roma au cerut, cu o lună și jumătate înainte de alegeri, ca numărul de secții de votare să fie crescut. Nu vă pot oferi documente, am primit aceste informații pe cifrul de stat și, dacă v-aș arăta aceste comunicări, ar însemna să dezvălui cifrul de stat. Guvernul nu a fost de acord cu aceste cereri, Ponta nu avea nici un interes ca românii din străinătate să iasă în număr mare la vot, știa că nu-l vor vota. A fost rea-credință din partea premierului.„.
basescu ponta
 
P.S. Au început să apară (deși nu am solicitat niciodată) cititori care vor să susțină financiar acest blog; pentru cei care nu acceptă un refuz:), datele bancare se găsesc aici.

You May also Like...

Să ne pregătim de guvernul secretizat în mandatul Oprea
23 iunie 2015
Ponta îl cunoaște pe Claudiu Florică: o fundație înființată de premier a fost sponsorizată de Fujitsu Siemens
28 octombrie 2014
Vrei funcție în conducerea Tarom? E simplu: îi dai 210.000 euro lui Ponta
30 octombrie 2014
24 Comments
  • Reply
    EXCLUSIV PRISACARIU.RO | Secretul lui Ponta pe votul din străinătate, devoalat de Băsescu - Stiri Presa Online
    12 mai 2015 at 13:52

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    EXCLUSIV PRISACARIU.RO | Secretul lui Ponta pe votul din străinătate, devoalat de Băsescu | Nasul.tv
    12 mai 2015 at 14:03

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Dorina Popescu
    12 mai 2015 at 15:22

    Noi știam cine-i responsabil pentru proasta organizare VOITĂ.
    Conducerea SRI, MAE și alți nepatrioți, care au dus țara de râpă cu legi proaste pentru popor, dar bune pentru corupți.
    Am înțeles că există lege pentru cauțiune, de ce nu se aplică? Le este frică să nu le diminueze averile?
    De ce s-a acceptat în noul cod să rămână cu furăciunea cei care toarnă? Puteau măcar să le dea drept recompensă nearestarea, dar să li se ia averea, pentru că este făcută din munca noastră, a proștilor care votează.
    Păcat de postul la care lucrați, pe zi ce trece rămâneți tot mai puțini jurnaliști cu coloana dreaptă. Ce se întâmplă?

    • Reply
      prisacariu
      12 mai 2015 at 15:25

      nu mai lucrez la nici un post, doamnă:)

      • Reply
        carmen
        12 mai 2015 at 15:30

        Mai bine! Mi-e scarba sa ma mai uit la B1! Nu stiu cat mai rezista Sabin Orcan pe acolo…

      • Reply
        Cristina
        12 mai 2015 at 21:22

        Ca a fost rea credinta… ar fi putin spus! A fost cu buna stiinta ca, se stia cum voteaza diaspora! Trebuie luate masuri si vinovatii – cu vina – sa plateasca pentru vinovatii fara vina! Insa, pana se va trezi poporul asta, ne vor judeca multe generatii! Dar, e vina acestui neam care nu-i in stare sa discearna binele de rau! Degeaba ne „imburicam” cum ca am fi „popor ales”…. dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista! Si, in alta ordine de idei, bine faci Catalin ca te-ai rupt de tv-uri (pierderea este a noastra)! Urmaream cu mare interes „B.1” si admiram acolo cativa oameni cu „coloana vertebrala”! Oamenii cu coloana dreapta se aliniaza societatii civile care, din pacate in romanica este din zi in zi tot mai putin activa! Si, ce-i si mai dureros este faptul ca se activeaza precum o gloata pentru teluri si idealuri pe care nu le aprofundeaza si pe care nu le inteleg! Asta nu de acum ci….. de 25 de ani! Ne mai miram ca am ajuns intr-o asemenea fundatura???? Multumesc mult Catalin, sa-ti fie bine si sa ai puterea de a lumina mintile intunecate ale multora dintre noi!

      • Reply
        moshu49
        13 mai 2015 at 3:04

        🙂 să te văz io pe unde scoţi cămeşa cînd te-o da afară şi de blogul ăsta… 😀 )))))

        • Reply
          prisacariu
          13 mai 2015 at 7:26

          :)))))))

  • Reply
    L
    12 mai 2015 at 19:49

    Pai parca si DNA incepuse sa lucreze la un dosar pe votul din Diaspora… In ce stadiu s-o afla dosarul ala? Iar e implicat Gunoimonta, iar DNA-ul musamalizeaza rolul pe care derbedeul asta de premier l-a avut in sabotarea rolului pe care l-a avut in dezorganizarea alegerilor din diaspora.

  • Reply
    alexis
    13 mai 2015 at 1:47

    sa mai spunem ceva despre opozitie, care ar fi trebuit sa fie prima care sa solicite desecretizarea datelor de la MAE?

  • Reply
    tristan
    13 mai 2015 at 10:01

    Cataline, ai si tu o obsesie cu Ponta, cum are Badea cu Basescu. Votul din diaspora se desfasoara cu probleme si scandal inca din anii ’90, pentru ca personalul diplomatic e ales in general din lipitorii de afise.
    Eu eram in Germania, in timpul primului tur, si colegii mei nemti erau scandalizati de faptul ca s-au prezentat la vot de 10 ori mai multi romani decat apar in statisticile lor ca ar trai in Germania.
    Vina lui Ponta e legata de atitudinea gresita pe care a avut-o.

    • Reply
      prisacariu
      13 mai 2015 at 10:08

      sînt un om rău, recunosc

      • Reply
        tristan
        13 mai 2015 at 12:15

        Nu e vorba de om rau sau bun, dar trebuie sa realizam ca problema cu votul din diaspora e veche, si nu se rezuma doar la Ponta. Toti au profitat de asta, indiferent de regimul politic, niciodata nu a existat o procedura clara.
        Asta cu Ponta e tema falsa din punctul meu de vedere, pentru ca si dupa plecarea lui, situatia ramane aceeasi, cu cozi la sectiile de votare si umilinte.

        • Reply
          prisacariu
          13 mai 2015 at 12:16

          asta cu ponta nu e falsă, pentru că ponta a putut să facă mai multe secții la referendum, în 2012, cînd îi convenea, dar a închis secții în 2014, cînd știa că nu vor ajunge voturile la el. e abuz. e conflict de interese.

          • tristan
            13 mai 2015 at 14:11

            Bun, asa au fost problemele si cu cei pusi sa stea la coada dupa ce au votat pentru 50 de euro, dar problema ramane si cu ei, si fara Ponta. Cat despre spusele lui Basescu, pare sa o ia pe urmele lui Vadim. Nu stii cat din ceea ce spune e real si cat e fabulatie

          • prisacariu
            13 mai 2015 at 14:19

            băsescu nu bate cîmpii aici, informațiile sînt confirmate și de ambasadorii respectivi

          • tristan
            13 mai 2015 at 17:06

            Aici nu te contrazic, e o mare porcarie facuta de Ponta, dar si cu o suplimentare a sectiilor, problema votului in diaspora nu ar fii solutionata, tinand cont ca nu exista niste date oficiale a numarului de cetateni romani din tarile respective.
            Cat despre Basescu, eu ma refer la iesirile lui tot mai dese, ce ne lasa impresia ca ori a mintit pana acum, ori a luat-o putin din loc. Doar Vadim isi lauda colegii de partid, si cand plecau toti erau derbedei/hoti/nenorociti.

          • adi
            14 mai 2015 at 22:54

            @Tristan: nu stiu despre alte tari, dar despre Germania sigur exista cifre oficiale, relativ precise, despre numarul romanilor aflati in tara. Pen’ ca acilea exista Anmeldungspflicht.

          • tristan
            18 mai 2015 at 10:35

            @ADI
            Nu chiar. Ti-am zis, in zona Munchen, colegii mei de munca germani, au fost surprinsi de numarul mare de romani care s-au prezentat la vot, si nu intelegeau de ce in rapoartele oficiale sunt trecuti mult mai putini. Dar ei nu stiu ca sunt si cetateni ce lucreaza la negru(sau sunt veniti la furat) si nici faptul ca in ambasade majoritatea persoanelor sunt angajate pe pile, n-au o nicio treaba.
            Asa ca nu e interes sa se actualizeze aceste liste nici de o parte, nici de alta.

          • ColucheV
            12 iunie 2015 at 5:58

            Mai Tristan,
            Ar fi cazul sa te potolesti – pledoaria ta in favoarea derbedeului infractor Viorel este PENIBILA… Derbedeul Viorel si gasca de mafioti din PSD au impiedicat votul romanilor din diaspora crezand ca rezultatul din al doilea tur se va decide la cateva zeci de mii de voturi cum s-a intamplat in 2009… Au avut ghinion PSDistii in frunte cu derbedeul lor Viorel….

  • Reply
    EXCLUSIV Secretul lui Ponta pe votul din străinătate, devoalat de Băsescu - Pe Bloguri
    13 mai 2015 at 10:04

    […] Sursa: Cătălin Prisăcariu […]

  • Reply
    prisacariu | ANALIZĂ Comunități de zeci de mii de români din Italia lăsate de Ponta fără secție de vot
    13 mai 2015 at 10:30

    […] de vot din străinătate (asta știți deja, cum știți și că, din motivul ăsta, am dat MAE în judecată). Un motiv suficient de bun pentru această secretizare este că, de fapt, Ponta a sabotat votul […]

  • Reply
    marian
    12 iunie 2015 at 7:58

    Ala de la Berlin, Comănescu parcă, n-a cerut suplimentarea secțiilor și a ajuns consilier prezidențial.Așa-i trebuie!

  • Reply
    ALMA
    12 iunie 2015 at 13:22

    Tristan ori esti prost ori esti prost! Unde ai auzit bai dobitocule de 50 de euro platiti pentru vot?Bai lingaule, cei din diaspora care au fost la vot si-au platit singuri transportul, au pierdut din timpul lor liber,si unii nici nu au ajuns sa voteze. Numai un imbecil poate face o afirmatie ca a ta.Stiu ca unii au o frustare ca exista si romani care nu voteaza pentru un litru de ulei sau o punga de faina ci dupa constiinta lor.Daca nu stii in diaspora au votat si pentru Ponta, asta pentru ca votul a fost LIBER!Apropos de votare: cu ceva ani in urma, mi-am exprimat dreptul de a nu ma duce la vot.Mi-au sarit toti in cap” nu ai simt civic!”, „lasi pe altii sa gandeasca in numele tau!”, atunci nu ai dreptul sa mai zici nimic!”si chiar acest premier si-a exprimat dorinta de a da o lege prin care sa ne oblige sa mergem la vot.Ma intreb, acesti parlamentari care nu voteaza nu au nicio responsabilitate? Stiu, frica e mare, pentru ca au frica de „tradari”.Mi-e scarba de aceasta „democratie”… P.S.Da, Catalin are dreptate, am vazut afirmatiile lui Basescu (citate mai sus).Trebuie sa se termine cu aceste „secretizari” si vor iesi multe la iveala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *