ANALIZĂ Comunități de zeci de mii de români din Italia lăsate de Ponta fără secție de vot

MAE a secretizat abuziv și ilegal informațiile despre secțiile de vot din străinătate (asta știți deja, cum știți și că, din motivul ăsta, am dat MAE în judecată). Un motiv suficient de bun pentru această secretizare este că, de fapt, Ponta a sabotat votul din străinătate. Un studiu de caz pe configurația secțiilor de vot din Italia, țara cu cea mai mare comunitate de români din lume, arată cu claritate cîtă rea-credință a avut Ponta ca să-și asigure un mandat prezidențial. Pe care, din fericire, nu l-a obținut.

Ce este uimitor la alegerea localităților italiene în care să existe secții de vot pentru prezidențialele din 2014 este nu doar că Ponta a decis să fie mai puține decît la referendumul de demitere a lui Băsescu din 2014 (organizat tot de Ponta), ci că același Ponta a hotărît să lase 14 localități italiene cu comunități românești puternice fără nici o secție de vot. Fără nici o remușcare. Localități italiene în care comunitatea românească este servită de cîte o biserică românească (ortodoxă, în cele mai multe cazuri; dar asta n-a contat pentru Victor Viorel, un credincios fervent în campania prezidențială), în care românii s-au organizat în asociații, în care, chiar, unii români au devenit consilieri locali. Toate amănuntele, aici.
ponta corlatean

You May also Like...

Șobolanul Iordache a pitit cașcaval de 200.000 EUR
6 februarie 2017
Grav: legislația neclară lasă loc de abuz al jandarmilor împotriva protestatarilor
8 ianuarie 2018
Dragnea e un om mort. Îl paște pușcăria în cazul Bica – Niculae
14 decembrie 2014
6 Comments
  • Reply
    Elena
    13 mai 2015 at 13:07

    Cum sa aiba Ponta vreun pic de „remuscare” atat timp cat NU ARE constiinta morala proprie.? Nu am mai intalnit in viata mea (si nu sunt tanara) un asemenea individ gaunos , nesimtit , obraznic , ignorant si mai ale mincinos patologic. Noroc cu telecomanda televizorului !
    Ma sperie toleranta care I se acorda ,la cele mai inalte nivele !

  • Reply
    PETRE
    13 mai 2015 at 14:40

    Am discutat acest aspect , al darii in judecata ( felicitari ! ) cu cineva mai priceput si care mi-a spus ca nu doar aici vei castiga ,dar si la CEDO !!! . Asa ca nu vad de ce nu ai face-o. BAFTA !
    Sunt curios , cine-i bate obrazul acestui politician ?
    Macovei SOCHEAZA pe toata lumea la Bruxelles! UDMR umileste Romania!
    Europarlamentarul Monica Macovei a facut o declaratie foarte interesanta la Bruxelles, spunand ca deputatul UDMR, Laszlo Borbely, a fost la Bruxelles și s-a plâns că DNA face dosare pe criterii etnice, asta după ce a fost scăpat în Parlament de votul colegilor deputați.
    ”Vedem că nu se lasă politicienii, deci lupta anticorupţie nu e ireversibilă. Ei pot schimba legile, deci pot opri anchetele şi procesele. Din punctul de vedere al judecătorilor, da, este ireversibilă, pentru că acei oameni nu se mai schimbă. Însă nu şi din partea politicienilor. Domnul Borbely nu poate fi anchetat, pentru că nu i s-a ridicat imunitatea. Săptămâna trecută a fost la Bruxelles, în calitate de preşedinte al Comisiei de politică externă, la o întâlnire cu parlamentari din alte state. Am fost cu dânsul în avion. Acolo le-a spus că anchetele din România făcute de DNA au caracter etnic. A spus că el a fost anchetat de DNA pentru că este maghiar. A povestit cum a fost la Szolt Nagy în închisoare şi au plâns împreună”, a declarat Monica Macovei, la Adevărul Live.
    Sursa: stiripesurse.ro
    INCREDIBIL !!!

    • Reply
      pensionara
      14 mai 2015 at 5:26

      De frica sau drept recompensa pentru minciunile ungurului la Bruxelles, steagurile secuiesti vor flutura in Transilvania. Legal !

  • Reply
    darie
    13 mai 2015 at 15:28

    Cine nu cunoște aroganța Made in PSD? Cine nu cunoște marca Năstase,Iliescu și alte branduri de renume? Deci,Ponta e noul produs ce respectă,firesc,tradiția PSD Grup.

  • Reply
    AntiGelu
    14 mai 2015 at 0:16

    E chiar simplu. Daca vrea lumea sa voteze tot omu’, puneti urmatoarele alegeri de Pasti sau Craciun.
    In felul asta au sa fie toti stranierii acasa, conform obiceiului.
    Sau cel putin, in iulie-august, cand se dau concediile de o luna prin Franta, Spania si Italia.
    Misto miscarea cu PSD/Diaspora…sa ajute omul sa mearga si el la Cannes, ca deh, incepe festivalul acolo.

  • Reply
    prisacariu | ANALIZĂ Probele care arată, fără dubiu, că Ponta a sabotat votul și în Spania
    14 mai 2015 at 11:06

    […] v-am demonstrat cum a furat Ponta dreptul la vot în Italia (aici). Azi, probele pentru abuzul din Spania (aici). În cazul Spaniei, există situații stupefiante: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *