Adriana Săftoiu scrie (deși nu știe) carte

Una din cele mai bune cronici ale „Cronicii de Cotroceni” am citit-o la Sorin Ioniță. Îmi permit să citez integral textul lui Sorin Ioniță, de pe contul său de facebook.

Iată-l:
Am citit prin cartea de barfulite a Adrianei Saftoiu. Ii zic asa deoarece cautam explicatia plecarii sotului de la SIE, sau ceva lumina in povestea cu Hayssam, sau alte episoade concrete care ma interesau, pe relatia cu UE, cu guvernul, cu presa straina, etc, explicatii institutionale din care sa si invatam ceva, nu impresii de budoar, desi unele pot fi corect redate, numai ca noi din afara n-avem cum sti care sunt si care nu.
Surpriza mare a fost insa ca o persoana privita ca intelectuala comunicarii si consultantei politice romanesti are doua referinte bibliografice insistente (si doar astea): Gustave le Bon cu o carte de acum 100 de ani; si un belgian obscur, sexolog cu volume de psihologie pop. Pe astea se construieste teoria de leadership, atata cata e, folosita ca sa explice apoi fapte (lasa ca apoi multe chiar contrazic vadit teoria).
Ma rog, fiind memorii subiective, notele biblio puteau lipsi de tot, ca si teoretizarile caznite, nu le-ar fi simtit nimeni lipsa. Insa daca insisti le pui, te cam dai de gol ca bate vantul prin lecturi in ultimii 20 de ani. Stam prost, tovarasi, se anche tu, adriana…
” (sursa).
În caz că nu v-ați prins, în mica schiță de cronică de pe facebook, Ioniță punctează cîte ceva pe ici, pe colo, prin punctele esențiale:
– Adriana Săftoiu e ipocrită cînd uită definitiv de episodul Claudiu Săftoiu – SIE (măcar plecarea din fruntea serviciului secret, dacă nu și venirea);
– Adriana Săftoiu e cel puțin tabloidă cînd uită definitiv de temele „instituționale” (din care unele o priveau direct, prin fișa postului – cum ar fi cea referitoare la relația Cotroceniului cu presa străină), dar se apleacă cu nesaț asupra celor personale;
– Adriana Săftoiu e avidă să pozeze în intelectuală fină, dar referințele ei bibliografice sînt cel puțin anacronice, dacă nu de-a dreptul îndoielnice.
Pe scurt, a fost vorba de „cartea de bîrfulițe a Adrianei Săftoiu”.
saftoiu

You May also Like...

Șpilurile zilei
26 martie 2014
Cum poate Ponta ocoli legea ca să scape Antena 3 de confiscare
12 august 2014
Și tu, Moise?
22 aprilie 2015
18 Comments
  • Reply
    Andrei C.
    1 iunie 2015 at 20:06

    Subscriu. Nu se poate mai bine spus domnilor.

    • Reply
      Gheorghe Gigel
      2 iunie 2015 at 11:01

      N-ati citit cartea, insa comentati referitor la alte comentarii si va aratati in toata splendoarea ca barfitori de tabloide de hartie igienica.
      Adriana s-a raportat la Presedinte, care trebuia sa-si respecte functia si colaboratorii, ca politician si om.
      Cititi si apoi mai scrieti.

      • Reply
        cinic
        2 iunie 2015 at 13:19

        Dar tu de unde stii ca e adevarat ce scrie acolo? Ai fost martor sau stii personal pe careva? Tu te-ai decis sa crezi iar eu nu. Devin cetatean de categorie joasa?

  • Reply
    bani si copil
    1 iunie 2015 at 20:55

    Adriana S. are o mare realizare : s-a umplut de bani din vanzarea cartii. Acum isi da seama ca o asteapta o serie de dezvaluiri la fel de picante despre paturile din cariera ei, doar Udrea nu doarme ! Adriana a uitat ca are un copil capabil sa citeasca o revista de scandal. Chestii fine intre „doamne” !

    • Reply
      John Samihaian
      1 iunie 2015 at 22:18

      …ma gindeam si eu ca, probabil, Adriana o fi leftera si de aia a scris cartea asta… in fine, e treaba ei sa scrie ce vrea si sa faca bani din scrisul de pe urma job-urilor ei… dar voiam sa aduc un plus de birfulita, vba dlui Ionita, (chiar rimeaza 🙂 in discutia asta… imi povestea un cunoscut care a fost la cursul ei de „comunicare publica” ca e jalnica in postura de trainer… jalnica in sensul ca: „ba’ baieti si fete, imi dau seama ca sinteti cam timpiti asa ca asultati la Adriana cum se fac lucrurile” si buff cu capul de pereti, vorba vine… he, he, he, Adriana si trainingul in comunicare publica…

  • Reply
    PRISACARIU | Adriana Săftoiu scrie (deși nu știe) carte | Nasul.tv
    1 iunie 2015 at 22:17

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Mihaela
    1 iunie 2015 at 22:17

    remarc din prezentarea de pe site-ul editurii: „scrisa cu nerv” – o fi fost mai bine „cu nervi” sau chiar „la nervi”? si „marturie condusa inteligent” – asta-mi place teribil, sunt chiar interesata de dedesubturile conducerii (sinonim: manevrarii), fie ea si inteligenta, a acestui gen de marturie, stiti, intrebarile clasice gen cine? cum? de ce? qui prodest?

  • Reply
    vali
    1 iunie 2015 at 22:41

    îmi permit sa citez integral textul, fără link. 2015. aceleași apucături. progres zero.

    • Reply
      prisacariu
      1 iunie 2015 at 22:46

      aoleo, apăru cavalerul în armură. bre, zoso, am precizat sursa: facebook. ultima oară cînd am dat link (fără text), m-au certat unii că ei nu au facebook și nu pot citi:)). iaca și link: https://www.facebook.com/sorin.ionita.16?fref=ts
      P.S. bre, zoso, radarul tău de furăciuni e stricat, bre, altfel nu-mi explic cum m-ai găsit pe mine, care sînt zilnic furat de unii și alții, să mă arzi în efigie:). presupun, însă, că nu ai protestat niciodată cînd mi s-au luat texte integral, ți s-a părut ok. să fie la tine, acolo, în lumea ta:)

      • Reply
        vali
        3 iunie 2015 at 12:11

        gândește pozitiv. nu îi citesc pe ăia care te fură. 🙂

        • Reply
          prisacariu
          3 iunie 2015 at 12:19

          e bine de știut:))

  • Reply
    cinic
    2 iunie 2015 at 0:47

    Cred ca vedem doar ambalajul. Un vicepres pnl scrie o carte pt anihilarea singurului adversar politic valid si valoros adica Basescu. Picanteriile nu pot fi coroborate cu surse independente. Exista macar o singura persoana care poate confirma ? Asa ca totul se reduce doar la credibilitatea lui AS. Cine il uraste pe TB va fi convins ca a dat de o evanghelie. Nu vi se pare o buna paralela cu Protocoalele Sionului?

    • Reply
      prisacariu
      2 iunie 2015 at 0:56

      uau, ce paralela:)

      • Reply
        cinic
        2 iunie 2015 at 9:27

        Cine vres crede si vrea sa-i striveasca pe necredinciosi. Cert mi sr pare (cum de altfel sustine si marele sceptic Ion Cristoiu) ca se vrea anihilarea unui real adversar politic. Episoadele cu Udrea sunt doar marketingul de vanzare a cartii sau zaharul ce mascheaza cucuta. CUI PRODEST???

  • Reply
    Prislopeanu
    2 iunie 2015 at 4:38

    Lucrurile sunt mai complexe decat se vede cu ochiul liber… 2008, un roman, ziarist de investigatii al unei reviste german de „nisa”, Tobacco Journal International, o contacteaza pe „pufulete” (A, Saftoiu) si, prin ea furnizeaza unele analize Cotroceniului „odiosului” Basescuprivind contrabanda de tigari (interna, mai ales) si efectul ei asupra bugetului. Un episod vizeaza pe seful de atunci al Nr.1 mondial al tigaretelor, P. M. I., acum distins ziarisr, Peter Imre -in timpul liber vicepresedinte al asoc.Alcoholics Annonymous din Pta. Amzei, si pe premierul vremii, CP Tariceanu, partenerul de table snagoviste al „junelui” ginere al Melescanului.. Apare episodul „fufa de serviciu” a lui Petrica Imre, romanul verde. Ziaristul isi pune intrbari: 1) O fi vreun amor ghebos a la Guy de Maupassnt (Bel Ami), sau sedinte de lucru conspirative? 2) Din ce motiv oare, Peter Imre, dupa atatea cure de dezintoxicare, incepe sa se uite urat la ziaristul cu pricina? Sa fie din cauza lui Pufulete a Saftoiului care, avand acces la materialele dure despre Imre – destinate Presedintiei – le mai pasa si iubitului conspirativ ??? Acum, vazand cate „da din casa” Pufulete a Saftoiului, misterul se mai subtiaza…Bref, raman totusi in ecuatie cateva nume, sigle si alte cuvinte-cheie: Profituri uriase din tigari ilicite – Pufulete – Cotroceni, apoi in PNL – SIE – Socrul SIE, Melescanu -PNL, ginerele SIE – Imre si CP Tariceanu (PNL, ex- P.M.al Romaniei). Nu vi se pare ca ceva , peste ani, cam pute ?!? A, sa nu uit: si persoana care le-a stat din 2008 cel mai rau in gat tuturor celor de mai sus: Traian Basescu

  • Reply
    Bussy
    2 iunie 2015 at 4:57

    E un subiect tare… complicat. Trebuie citita o bibliografie intreaga pentru a intelege metamorfoza Pufuletelui lu’, Saftoiu din consilier cotrocenist in om politic (PNL !), din om de taina al lui Basescu in factor de destabilizare al aceluias – via Peter Imre, Melescanu si alte gurite dulci din PNL…

  • Reply
    casio
    2 iunie 2015 at 5:29

    Nu barfulite,ca asta inseamna ca s-a sfatuit cu cineva,barfa se face cel putin in doi.Adriana Saftoiu a intrat la menopauza si are bufeuri…refuleaza numai frustrarile.A iesit total de pe scena politica….cine mai are incredere in ea, sa o mai aibe prin preajma?

    • Reply
      cinic
      2 iunie 2015 at 9:29

      Daca a scris la ordinul partidului va fi un pic promovata dar cu prudenta. „iubesc tradarea…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *