Lecția Andreei Mitu: 100 înseamnă doar 1 urmat de două zerouri

Priviți secțiunea dedicată Andreei Mitu în site-ul WTA: cîteva rînduri, cîteva cifre, mențiuni ale unor turnee de mică și foarte mică anvergură. Și, peste toate, locul din clasament: 100. Rotund, dar jos. Înaintea ei, alte 99 de jucătoare, alte 99 de secțiuni în site-ul WTA, alte 99 de personalități diferite, alte 99 de stiluri de joc.

Din primele o sută de jucătoare din circuitul WTA, noi, profanii, abia dacă am auzit de cîteva zeci, în cel mai bun caz. Cel mai adesea, însă, știm că Serena William este lider autoritar, că Sharapova țipă și că Halep e înjurată de niște cretini, conaționali ai ei, are-i reproșează că nu a arestat locul 1 WTA și, oricum, știu ei mai bine decît ea unde, cum să joace și cine trebuie să o antreneze.
Pentru noi, profanii, comozii, deștepții, locul 100 WTA nu există iar Andreea Mitu nici atît. Cîți bani cîștigi dacă ești locul 100? Căror firme le faci publicitate și, deci, cît mai cîștigi și din asta? Răspunsul sec este „cît să-ți duci zilele”. Atît de puțin pentru atît de mult efort încît, de cele mai multe ori, la vîrsta la care unele jucătoare (ca Halep, de exemplu) ajung în top 3 WTA, altele (ca Mitu, de pildă) sînt aproape să se retragă. Acum un an, zvîrluga Mitu se pregătea să lase racheta jos și participa în calificări la Wimbledon doar pentru banii (puțini) care să-i acopere cheltuielile (sursa).
Azi, însă, Andreea Mitu de pe locul 100 WTA a scos-o, în turul al treilea la Roland Garros, pe Francesca Schiavone, cea care în 2010 cîștiga titlul la Paris. După ce, înainte de Schiavone, o scosese din turneu și pe Pliskova, numărul 12 mondial (!).
Ca și la Fed Cup, acum puțin timp, cînd a învins-o pe Bouchard, Mitu a plîns în aplauzele unui public frenetic. Frenetic pentru că Mitu a arătat că locul 100 WTA nu înseamnă decît 1 urmat de două zerouri. Acel 1 care joacă, singur, pe teren, împotriva adversarului direct. Acel 1 care, la finalul meciului, e numărul 1 în fața adversarului înfrînt.
mitu

You May also Like...

Ivanciuc is back
23 aprilie 2010
Unde-a ajuns săracu' Boc…
7 aprilie 2010
Complicele
16 iunie 2010
4 Comments
  • Reply
    Alin
    30 mai 2015 at 21:45

    chiar ca „niste” conationali care stiu ei mai bine…

  • Reply
    John DOE
    31 mai 2015 at 0:18

    Frumos.

  • Reply
    Mihaemas
    1 iunie 2015 at 9:32

    remarcabila observatie ; daca renuntam la incadrari stupide,goale de continut , de nenumarate ori ne vom lasa fericiti de locul 1 ,autentic , si zerourile vor fi ucise ,rind pe rind…
    BRAVO!!!

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    1 iunie 2015 at 17:46

    OFF-TOPIC-CONCUBINAJE ORDINARE,TOXICE SI MIZERABILE’……….
    Im cer scuze c-am indraznit sa sar din subiect,sper ca indrazneala mea sa fie acceptata,bon.
    Fosta ta colega SORINA MATEI,intr-un text de pe blogul ei,ataca FURIOS SI PENETRANT JUSTITIA,lovind cu vorbele transformate intr-o puternica ghioaga tot ce-i iese in cale,dovedind daca mai era nevoie ,inca o data ca aceasta fiinta nu are nimik in comun cu presa,cu libertatea presei,cu democratia,dar mai ales,SI ACUM FITI ATENTI CU IDEEA DE JUSTITIE,REPET CU IDEEA DE JUSTITIE DREAPTA,CU CONSTIINTA LIBERA,SI DIND SOCOTEALA DOAR IN FATA CREEATORULUI.
    Am spus acest lucru si il repet,cei mai mari dusmani ai justitiei,ai libertatii justitiei sunt DAN TAPALAGA,SORINA MATEI SI ION CRISTOIU,da nu faceti ochii mari,pt ca asa este.
    Va mai aduceti aminte episodul execrabil din momentul cind intempestiv MAIOR si-a dat demisia,ce isterii lacrimogene a postat tot pe propiul blog SORINA MATEI?
    Totul a inceput cu ,INSCENAREA PREGATITA SI SANTAJUL LA ADRESA LUI MIRCEA BASESCU,DE ACOLO A INCEPUT TOTUL,atunci am vazut cum SISTEMUL OCULT SI TICALOS DIN JUSTITIE A LUCRAT SI CONLUCRAT CU ASA ZISA PARTE SANATOASA A JUSTITIEI,KOVESY LIVIA STANCI+SRI………..
    Toata lumea jubila,SORINA MATEI ALATURI DE TICALOSII LUI VOICULESCU SI GHITA VITUPERAU SI ADULMECAU SINGELE CELUILAT BASESCU-TRAIAN……….
    Si-au dat mina din nou si au lovit-o pe UDREA,dar intre timp,undeva ceva sa rupt si A APARUT NECESITATEA CA JUDECATOAREA CU CEL MAI INALT RANG sa devina ea isasi o tinata care trebuie spulberata pt linistea TICALOSILOR POLITICIENI,A TICALOSILOR DIN JUSTIE-SERVICII SI EVIDENT A BUGETOFAGILOR CORPTI SI FLAMINZI….
    Planul pare a fi de-a dreptul diabolic,PROCURORUL NITU IL ATACA LA COMANDA PESEDEILOR PE TRAIAN BASESCU-DEONTOLOGII RID SI APLAUDA AFLINDU-SE IN PRIMUL RIND,LINGA GIDEA,BADEA,CIUTACU BA INCA SORINA MATEI PREGATESTE NERCOLOAGE………
    In acest moment am doar o singura nedumerire:
    PT CE SUMA L-AU VINDUT DEONTOLOGII PE TRAIAN BASESCU???????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *