Unde scriu

De ceva vreme mi se tot transmite: „nu știam că scrii la cutare site” sau „am văzut că scrii și pentru cutare.ro”. Există și variante: „sînt dezamăgit că scrii la ăia de la cutare.ro” ori „ce-ți veni să scrii la site-ul ăla netransparent, te plătesc măcar?”.

Se impune, deci, o precizare (deși cine vrea să afle e suficient să intre aici, la secțiunea DESPRE): scriu, asumat, doar pe acest blog, în revista Kamikaze și în România liberă.
Dacă textele mele apar și pe alte site-uri, asta se întîmplă fără ca cineva să-mi ceară acordul sau să mă plătească pentru preluare. De multe ori, habar nu am că textele mele sînt publicate integral pe unele site-uri.
Nu, nu e în regulă ca textele să-mi fie preluate integral, chiar dacă numele meu apare la finalul textului, inclusiv cu link. Asta e, sec, însușirea fără onestitate a muncii unui cetățean. O să mi se spună că, astfel, mi se face reclamă. Ok, să zicem, dar: 1. reclama asta nu-mi aduce nimic, practic; 2. ar fi mult mai eficientă reclama asta dacă textele ar fi preluate parțial și, pentru restul, link-ul ar duce spre textul de pe blogul meu; 3. de fapt, din zece oameni care citesc un text al meu, integral, pe alt site, doar unul-doi ajung să citească textul original pe blogul meu, deci nu mă aleg nici cu cine știe ce trafic (din care să mă îmbogățesc și să-mi cumpăr yacht din aur).
blog
(sursa foto)

You May also Like...

UNPR vrea pensii speciale pentru jurnaliști (?!), Guvernul zice că nu are bani din cauza noului Cod fiscal
22 septembrie 2015
Oprea, de pe bancheta din spate: „Te (verb obscen), ai înțeles?“
28 septembrie 2016
Dragnea plătește publicitate electorală în care admite că este corupt
10 mai 2019
7 Comments
  • Reply
    Raluca Neagu
    24 iunie 2015 at 10:24

    De ce vrei yaht din aur? Vrei sa concurezi cu Diaconescu, sau sa-i oferi lui Banciu o croaziera de vis?

    • Reply
      prisacariu
      24 iunie 2015 at 10:27

      vreau yacht din aur pentru că m-am plictisit să-mi ia unii boii de la bicicleta din aur.

  • Reply
    Cănuță om sucit
    24 iunie 2015 at 11:17

    Bai sarantocule numai parlametarii au dreptul la yachturi de aur. Tu sa te duci cu caciula in mâna la Wounded Knee daca ai macar o dacia 1300 si sa ii săruți mâna pentru această onoare

    • Reply
      prisacariu
      24 iunie 2015 at 11:20

      n-am dacia 1300. dar, dacă aș avea, și aia ar fi din aur.

  • Reply
    Daniel
    24 iunie 2015 at 11:25

    Imi e dor de emisiune!. Sunt la mare departare de Romania, urmaream cum puteam pe Internet, si vad ca acum nu exista alternativa! Nu vei fi macar invitat, chiar si sporadic, la alta televizune?
    Catalin, exista posibilitatea de a mai poti accepta „friend request” pe facebook? Te urmaresc acolo de ceva timp, insa mereu imi spune ca ai atins limita de cereri!

    • Reply
      prisacariu
      24 iunie 2015 at 11:30

      nu stiu ce va fi pe tv, e destul de complicat acum:).
      cit despre fb, un simplu „follow” e suficient ca sa ma poti citi.

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    24 iunie 2015 at 18:14

    Uite ,Cataline,sigur ca-i greu in Rom,sigur ca greu sa-ti asiguri un nivel de trai cit de cit decent prin munca cinstita cu sudoarea frunti,atunci cind in acab=variul asta in care te misti,e plin de pestisori PIRAHNIA si de rechini carnivori.
    Sigur ca nutresc speranta ca si in Rom,talentele,inteligentele si meritocratia sa fie pe PODIUM si nu slugarnicia,servilismul,ticalosia si oportunismul.
    Cine stie ,eu unul ,te vad cu sanse reale integrat in PROIECTUL LUI ROBERT TURCESCU CU TV ON LINE.
    Este o parere personala,nu stiu daca am nimerit-o,nu va cunosc personal,nu stiu ,CE FETE AVETI’ cind nu sunteti pe sticla,dar filingul meu imi spune ca probabil ati face treaba buna.
    Ce zici,gresc mult???????
    Stii jocul copilariei,RECE CALDUT,CALD FIERBINTE’????????? Spune cum e……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *