Filiera milioanelor de la stat: Tăriceanu și Vosganian au dat, Șova și Ponta au încasat

Februarie 2015: senatorul PNL Varujan scapă de începerea urmăririi penale (cerută de DIICOT) cu largul sprijin al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și, degur, cu voturile majorității PSD, ba chiar și cu ceva voturi de la PNL.
Iunie 2015: senatorul PSD Dan Șova scapă de un eventual arest (cerut de DNA) cu largul sprijin al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și, degur, cu voturile majorității PSD.
Nimic, dar absolut nimic întîmplător în cele două evenimente: patrulaterul Tăriceanu – Vosganian – Șova – Ponta lucrează cu mult succes la furat milioane de euro de la stat încă din 2007.

Un raport al ANAF din 2011 (îl găsiți aici) arată că, între 2006 și 2009, fosta societate de avocatură a lui Dan Șova a obținut aproape 30 de milioane de lei de la instituții de stat. Această sumă reprezenta 90% din tot ce a încasat Șova în acea perioadă (!). Raportul ANAF detaliază care au fost instituțiile (cu sumele plătite aferente) care au contractat servicii de avocatură de la Șova.
De-a dreptul relevante sînt contractele încheiate de casa de avocatură a lui Șova cu Electricele de stat (Electrica SA și filiale regionale, Electrica Serv) în perioada 2007 – 2008. Aici și aici găsiți numai o parte din aceste contracte semnate de Șova în 2007 și 2008.
De ce ne interesează anii 2007 și 2008? Pentru că, în cei doi ani, ministru al Economiei (minister sub autoritatea căruia funcționau Electricele) era nimeni altul decît Varujan Vosganian, subordonat premierului Călin Popescu Tăriceanu.
Cu alte cuvinte, aflat în opoziție, pesedistul Dan Șova primea niște milioane de euro de la statul român, cu largul concurs al peneliștilor Vosganian și Tăriceanu, aflați la putere. Culmea este că, în aceeași perioadă (2007 – 2008), asociatul și bunul prieten al lui Șova, Victor Viorel Ponta, deputat PSD, urla din toți rărunchii că PSD nu mai trebuie să sprijine parlamentar guvernul minoritar al lui Tăriceanu, care trebuie dat jos. Se vede treaba, însă, că răgetele politice ale lui Ponta erau butaforie pură, Victor Viorel fiind un beneficiar net al guvernării Tăriceanu.
A propos de beneficiarul Ponta: același raport al ANAF arată (aici) că, numai în 2007 și 2008, Ponta a încasat peste 180.000 de lei în mod DIRECT de la casa de avocatură a lui Șova, plus o sponsorizare (constînd într-o mașină pentru raliu de 50.000 de euro, achiziționată și plătită în leasing de societatea de avocatură a lui Șova – sponsorizare menționată și de Ponta, aici).
Pe scurt, filiera de furt din bani publici în 2007 și 2008 era așa: peneliștii Tăriceanu (premier) și Vosganian (ministru al Economiei) controlau Electrica, Electrica încheia contracte de milioane de euro cu casa de avocatură a pesediștului Șova iar Șova îi scurgea sute de mii de euro pesedistului Ponta.
Așadar, patrulaterul Tăriceanu – Vosganian – Șova – Ponta a furat financiar statul între 2007 și 2008 iar azi același patrulater demolează Justiția în stat. Ca să se acopere. Banal.
ponta vosganian
(sursa foto)

You May also Like...

EXCLUSIV Ponta care se operează în Turcia: "trebuie să updatăm acordul între România şi Turcia privind decontarea serviciilor medicale"
15 iunie 2015
Rușinos: Universitatea de Vest a trimis recuperatorii la șefa Fiscului, datoare cu 20.000 de lei
12 aprilie 2019
Pătru de la AEP, preferata arestată a lui Dragnea, a încercat să albească 100.000 de euro
4 octombrie 2017
7 Comments
  • Reply
    CĂTĂLIN PRISĂCARIU | Filiera milioanelor de la stat: Tăriceanu și Vosganian au dat, Șova și Ponta au încasat - Stiri Presa Online
    4 iunie 2015 at 15:00

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    flea
    4 iunie 2015 at 16:10

    daca-l aresta DNA-ul pe vosganian cred ca aflam si cum s-a inchis cercul, cum si-au primit partea din prada tariceanu si varujan. acum trebuia sa fie toti 4 la beciul domnesc dar ei zburda liberi prin parlament.

  • Reply
    L
    4 iunie 2015 at 20:28

    Cataline, cu mult mai interesanta (si penala) e filiera Gunoimonta-Dubai… Kay Munai Gaz iti spune ceva? Tuturor ne spune ceva… Mai ales lui Gunoimonta…

  • Reply
    faceroll
    5 iunie 2015 at 2:03

    E clar, la inceput de mandat Ponta a tot facut vizite particulare pe langa „paradisuri fiscale” acoperit de Dragnea. Cum spunea „nu stiu unde e!”. Mai mult ca sigur ca si-a dosit bine conturile, Daca DNA l-a scapat pe Ponta printre degete ajutat de Ilie Sarbu prin salvarea lui Sova, ar trebui cu relatiile care le au la FBI sa dea de urma conturilor lui Ponta.

  • Reply
    prisacariu | Hai, DNA, că se poate: Ponta la brutărie pentru sponsorizarea (mita?) de la Șova
    5 iunie 2015 at 11:15

    […] așa cum vă ziceam ieri (aici), “filiera de furt din bani publici în 2007 și 2008 era așa: peneliștii Tăriceanu […]

  • Reply
    prisacariu | Cîteva sugestii pentru comisia lui Tăriceanu de evaluare a democrației
    15 iunie 2015 at 17:05

    […] Tăriceanu nu avea insomnii că democrația din România se duce dracului. Azi, însă, cînd partenerii lui de furt public (Vosganian, Șova, Ponta) sînt căutați de procurori, Tăriceanu vrea să […]

  • Reply
    Gigi
    3 decembrie 2015 at 23:04

    Pare ca nimeni nu poate intelege ca noi romanii suntem orchestra care interpreteaza ultima cantare in timp ce TITANICUL se scufunda ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *