Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor?

Pe 30 decembrie 2014, Monitorul oficial publica ordonanța de urgență cu numărul 94 prin care se legifera renunțarea de către deținător, la o simplă cerere, la un titlu științific. Evident, acea ordonanță de urgență avea un singur beneficiar: plagiatorul Victor Viorel Ponta, care voia să scape de infamul său titlu de doctor în drept.

Au trecut, de la publicarea în Monitorul oficial a acelei ordonanțe de urgență, șase luni și jumătate. 200 de zile. În cele două sute de zile, ministrul Educației nici măcar nu a emis ordinele care să stabilească procedura de renunțare la un titlu științific, așa cum prevedea OUG. Așadar, evident, nu era nici o urgență care să justifice acea ordonanță de urgență. Dar, la fel de evident, OUG a fost semnată de Ponta și a intrat în vigoare. Și mai evident, lacheul lui Viorel (Avocatul Poporului care răspunde la numele Victor Ciorbea) nu a atacat la Curtea Constituțională ordonanța de urgență.
În februarie a.c., Camera Deputaților (prima cameră parlamentară sesizată să dezbată proiectul de lege de aprobare a OUG) a respins articolul din OUG referitor la renunțarea titlului de doctor, în ciuda tuturor așteptărilor (amănunte, aici). Totuși, decizia care contează este a Senatului. Senatorii pot decide să păstreze forma legii așa cum au votat-o deputații (adică FĂRĂ posibilitatea de renunțare la titlul de doctor) sau pot să o schimbe și să permită, așa cum își dorește Ponta prin OUG, renunțarea printr-o simplă cerere la titlul de doctor.
Deloc surprinzător, însă, legea a fost blocată la Senat de către Ecaterina Andronescu, șefa Comisiei de învățămînt din Senat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în plenul Senatului, la votul final, trebuie să fie discutat în Comisia de învățămînt. Deși Comisia de învățămînt condusă de Andronescu a primit proiectul de lege încă de pe 2 martie a.c. și avea termen să discute proiectul și să dea un aviz pînă pe 24 martie a.c., Ecaterina Andronescu nu a pus proiectul de lege în discuție la Comisia de învățămînt nici pînă în ziua de azi (detalii, aici). Astfel, cît stă într-un sertar al Comisiei de învățămînt, proiectul de lege de aprobare a OUG 94/2014 nu există, practic. În schimb, se aplică ordonanța de urgență, așa cum a emis-o Ponta, adică CU permisiunea de a renunța la titlul de doctor.
Pînă acum, însă, Ponta nu a renunțat la titlul de doctor, deci întrebarea rămîne: care era, plagiatorule, urgența?
P.S. Mai multe despre mizele renunțării lui Ponta la doctorat, aici.
ponta andronescu

You May also Like...

Dragnea și Tăriceanu nu dau lovitură de stat, pe ăsta l-au subjugat deja, ei dau lovitură de stat de drept
18 decembrie 2017
Schema prin care Dragnea personal scoate sute de mii de euro din hotelul falimentar "Turris"
4 noiembrie 2017
Ultimul șef al Securității a murit, fiul său lucrează pentru sereistul Tudose
30 septembrie 2017
21 Comments
 • Reply
  PRISACARIU | Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor? | Nasul.tv
  15 iulie 2015 at 14:41

  […] sursa: prisacariu.ro […]

 • Reply
  PRISACARIU | Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor? - Stiri Presa Online
  15 iulie 2015 at 14:54

  […] sursa: prisacariu.ro […]

 • Reply
  bunica sabela
  15 iulie 2015 at 16:32

  Cand ma gandesc cum, inainte de 1990, se redactau cu adevarat tezele de doctorat, mi se face rau instant; documentare in nopti care deveneau, la lumina electrica, zile, experimentari cu miile (sau chiar zecile de mii !) pana ce se ajungea la niste rezultate concludente, testari-supertestari-ultratestari, iar documentare, iar experimentari, si tot asa de la capat (la nevoie), timp de pana la ZECE ANI din viata (la unele doctorate)!
  Nu mai spun de sutele de articole tiparite in publicatiile stiintifice ale vremii (in care se prezentau rezultatele partiale ale cercetarilor efectuate), chiar daca erau doar cele aparute in statele arondate Tratatului de la Varsovia !
  De familie, ce sa mai vorbesc ?
  CAND sa mai timp si de ea ?
  Si titlul de „doctor” nici macar nu era recompensat, ca acum, cu un spor la salariul de baza de 25 % !
  O faceai PENTRU TINE, nu ca sa te impaunezi peste tot cu titlul NEMERITAT, cum face in zilele noastre pontanacu’, impreuna cu toata sleahta pzdista.
  Sa nu uitam ca „tonul” dat pentru „liber la doctorate pe banda rulanta” a fost, prin anul 1994, al lui ilici-iliescovici, pzdist de frunte si cotoroantza care ne-a distrus viata si viitorul, a noastra, a copiilor si a nepotilor nostri !

 • Reply
  JULES VERNE
  15 iulie 2015 at 18:06

  pentru autor ;
  avand in vedere ca oribilul personaj este deja inculpat , numele nu va mai fi trecut in revista voastra Victor Viorel Ponta ci Ponta Victor Viorel ! de acord ?
  ei bine , pentru cunoscatori el este Puie Monta !

  • Reply
   betronel
   15 iulie 2015 at 21:41

   really, bre? o data instaurezi o regula si dupa aia te abati, chiar tu, de la ea?
   deci, gresesti! 🙂
   este „monta, puie!” ; or „ponta, mjeje!” (asta pen’ ca sa nu cenzureze stapinu` blogulu` mesagiu` mieu! si, oricum, © pen’ „mjeje”).

 • Reply
  A.
  15 iulie 2015 at 20:59

  Sa fie oare usi deschise pentru un come back unde te-am vazut zilele trecute?!?

  • Reply
   prisacariu
   15 iulie 2015 at 21:02

   nu prea cred:)

  • Reply
   bunica sabela
   15 iulie 2015 at 21:39

   Unde l-ati vazut pe Cata, ca-mi vine sa-mi trag pumni in cap ca am pierdut faza?
   Spuneti, rogu-va, macar sa-mi fie ciuda pana la capat!

 • Reply
  A.
  15 iulie 2015 at 21:41

  Atunci mai asteptam…Plecasem de la ideea ca se mai gasesc din cei carora le place fata prin zona…si incercam sa ma gandesc ce ar fi 🙂

 • Reply
  FRANK ZAPA(KING)
  16 iulie 2015 at 9:13

  Ai dom’ CATALIN,ai coborit cenzura asunsa in pod in cufarul cu AMINTIRI COMUNISTE ,ori a fost doar o eroare regretabila,ca daca-i tradare ,sa stim si noi ,sa nu mai trecem p’acilea?

  • Reply
   prisacariu
   16 iulie 2015 at 10:07

   a?

 • Reply
  FRANK ZAPA(KING)
  16 iulie 2015 at 10:31

  A? Pai ieri trudisem la un text,punindu-mi la cazne grele,ultimul neuron zglobiu,si cind colo ce sa vezi?
  Ia compunerea de clasa a doua de unde nu-i,sa facut nevazuta si probabil pe autostrada asta numita internet pe undeva o fi iesit in decor.
  Asa ca de aceea te-am intrebat,e cenzura au ba???????

  • Reply
   prisacariu
   16 iulie 2015 at 10:35

   nu e cenzura, nu e nici un comentariu al tau neaprobat, nu stiu ce s-a intimplat

 • Reply
  Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor? - Pe Bloguri
  16 iulie 2015 at 11:46

  […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

 • Reply
  FRANK ZAPA(KING)
  16 iulie 2015 at 11:47

  O.K.-nici n-am crezut o secunda ca-i,dar totusi,am zis sa ma asigur,astazi nu mai bag mina in foc pt nimeni.

  • Reply
   prisacariu
   16 iulie 2015 at 12:07

   repostează comentariul pierdut, nu e nici o problemă.
   P.S. cenzurez (și asta rar) doar comentariile care conțin obscenități grosiere.

 • Reply
  FRANK ZAPA(KING)
  16 iulie 2015 at 12:26

  Dincolo de vinzoleala de ieri din partidul aflat in moarte clinica,PSD care joaca acum ultimul act din tragedia,MOARTEA INFRACTORILOR ROSII’ om piesa de teatru care i-ar face invidiosi pe grecii mari specialisti in tragediile antice jucate in bijuteriile arhitectonice care au fost si inca sunt teatrele antice grecesti,cea mai COOL stire mi sa parut asta:
  ,JURNALISTA LAURA CHIRIAC SA INSCRIS IN PARTIDUL LUI ANTON CALIN POPESCU TARICEANU’
  Hopa,mi sau aprins toate ledurile,filamentele de la ERCRANE AU INTRAT RAPID IN LUCRU SI APARATUL MORSE GATA PREGATIT SA SCOATA TEXTE HAIOASE……..
  Cum am ,INHALAT STIREA’ ZGLOBIA MEA IMAGINATIE A SI INTRAT IN ACTIUNE’ mi-au si aparut doua chipuri pe ecranul bine iluminat de lampile cu filamente:
  ,DANIEL CHITOIU ZIS SI CAP DE PORC,BOT IN BOT CU LAURA CHIRIAC’
  D’omle am cazut pe ginduri,si tot felul de idei trasnite au tabarit pe capul meu napadindu-ma precum ,IARBA REA’ sau PIRUL’ cum ii spun taranii ardeleni’
  Din respect fata de CATALIN si fata de toti cei care intra pe acest blog,nu le voi da ,CEP SI NICI CURS’ ,VOI SCAPA DOAR O JUMATATE DE IDEE.
  Cit de fomista a ajuns BOTUXATA SI SILICONATA ‘ LAURA CHIRIAC’?????
  Cit de multe frustrari poate acumula un om,o femeie in viata pt a apela la forma asta perversa si parsiva de prostitutie morala??????
  Sa inteleg ca banii investiti in ,RECONSTRUCTIA FIZICA A SINILOR,NASULUI SI A BUZELOR’ au fost bani aruncati aiurea si investitia sa dovedit falimentara?????????
  Rau si jos trebuie sa cazi pt a intra intr-o asemenea gasca,puturoasa,jegoasa si expirata,e ca si cum ai scoate cuiul de la o grenada si ti-ai baga grenada in fund……………..

  • Reply
   bunica sabela
   16 iulie 2015 at 14:39

   Hai ma nene, lasa-ma, ca nu mai pooot !
   Vrei sa mor de ras?!
   Am avut, la citirea acestui text, neshte revelatii, niste flash-uri video mai ceva ca-ntr-un trailer.
   Daca Trancaniceanu, zis si Tarficeanu, zis si Motocicleanu, inca mai face victime in turma feminina, inseamna ca mai poa’, ce mai! Brava lui!
   Intrebare de baraj: care ar fi intervalul OPTIM de timp intre scoaterea cuiului grenadei si faza a doua a actiunii, asa incat rezultatul acestei activitati, per ansamblu, sa fie cel scontat?
   O secunda, doua? Juma’ de secunda?
   Si va rog mumos sa nu ma luati horror-academic cu „delta T”, ca io-s mai grea de cap, daaa?

 • Reply
  FRANK ZAPA(KING)
  16 iulie 2015 at 16:12

  Acuma daca e s=o spun pa a’dreapta,nu prea ma pricep nici io,da la cum ma duce pe mine mintea,DRAGA BUNICUT-O ‘ eu as zice asa;
  1.-Sa nu t’impinga pacatele sau duhurile cele rele si sa incerci pe pielicica ta experimentu si sa masori tu timpul ,T’
  2-IO cred ca timpul ,T’ ala de detonare se regleaza automat in functie de DIMENSIUNEA SI CIRCUMFERINTA FUNDULUI,DE EX:
  La varianta optime:90 bust,60 talie si 160 fund timpul e maxim ,adica 30 de secunde,cu alte cuvinte poti fuma o ,TIGAREE’..
  La varianta snur,fara tite fara cur ,da,bingooooooooooo,2 secunde…………

  • Reply
   bunica sabela
   17 iulie 2015 at 6:39

   Hi, hi
   Inseamna ca, teoretic doar, mi-ar ajunge trei secunde, hai trei juma’.
   Bineeeee
   Multam de „iesplicatie”!

 • Reply
  prisacariu | Premierule interimar, a venit vremea să redeschizi dosarul de plagiat al lui Ponta
  5 noiembrie 2015 at 12:06

  […] Toate informațiile despre saga plagiatului lui Ponta, aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *