De ce mă lasă rece reducerile fiscale ale lui Ponta

Să spunem că, dintr-o eroare a democrației, vecinii mei de bloc și o parte dintre membrii Adunării asociației de locatari au făcut posibil ca administrator al blocului în care locuiesc să ajungă un nenorocit arogant, mincinos clinic, impostor și nesimțit pînă la greață. Să zicem că administratorul se numește Viorel.

Viorel, imediat ce ajunge administrator, își numește în Comitetul de bloc apropiați, prieteni, penali, impostori ca și el, dar le umple locatarilor cutiile poștale cu scrisori în care se laudă că are cel mai cinstit Comitet de bloc din cîte s-au văzut. Viorel promite cîte-n stele și-n lună: creșterea salariului femeii de serviciu, al paznicului de bloc, al electricianului, al instalatorului și, în general, al tuturor celor plătiți din banii Asociației de locatari. Pentru locatari, Viorel promite repararea instalațiilor de încălzire și apă, renovarea integrală a blocului, scăderea prețului la utilități, cablu gratuit pensionarilor și celor cu venituri mici și reducerea taxelor de întreținere pentru toți locatarii, la grămadă.
În afară de cîțiva locatari considerați ursuzi de restul, toată lumea se bucură și aplaudă alegerea lui Viorel ca administrator al blocului. Nu trece multă vreme, însă, și Viorel nu numai că nu scade taxele de întreținere, ba chiar introduce noi taxe. De exemplu, Viorel le impune tuturor locatarilor să plătească pentru fiecare stîlpișor al gardului care mărginește puținul spațiu verde din jurul blocului. Locatarii au numit asta „taxă de stîlpișor”. Apoi, Viorel a crescut acciza plătită de locatari pentru electricitate, combustibilul fără care nici un frigider, nici o mașină de spălat și nici un bec nu funcționau. Locatarii au numit asta „supraaccizarea combustibilului electric”.
Cum era de așteptat, Viorel nu a avut parte de prea multă popularitate în urma acestor măsuri. Și nu doar pentru că măsurile erau proaste, ci și pentru că încălcau flagrant promisiunile lui Viorel. Mulți dintre locatarii încîntați, la început, de Viorel au început să-l critice și chiar unii membri ai Adunării asociației de locatari au părăsit Adunarea. Totuși, Viorel și-a păstrat controlul asupra majorității Adunării asociației de locatari, așa că – deși majoritatea locatarilor nu-l mai voiau administrator – a reușit să rămînă în funcție. În ciuda criticilor din ce în ce mai dure și a încrederii foarte scăzute pe care o mai avea printre locatari, Viorel a refuzat să plece. Ba chiar a mințit în continuare, a fost și mai arogant decît atunci cînd fusese ales și le-a dat tuturor cu tifla, a inventat comploturi monstruoase ale administratorilor de la blocurile vecine și le-a transmis locatarilor că nu poate trăda blocul și să-l lase, astfel, pe mîna dușmanilor. Nu a contat nici măcar că Viorel a fost pus sub acuzare pentru fals, evaziune fiscală și spălare de bani. Culmea, Viorel o ținea pe a lui: blocul are o situație financiară de invidiat, are cea mai mare creștere economică din cartier (ceea ce-i demonstrează calitățile de administrator) și viitorul sună fabulos.
Abia la trei ani după preluarea funcției de administrator de bloc, Viorel a decis, în Adunarea asociației de locatari, să scadă taxele la întreținere. Abia după trei ani de administrare a blocului! În cei trei ani, veniturile locatarilor au scăzut și singurii care au dus-o ceva mai bine au fost cei plătiți din banii blocului (femeia de serviciu, paznicul etc.). În cei trei ani, apropiații lui Viorel din Adunarea asociației de locatari și din Comitetul de bloc s-au îmbogățit din banii blocului (pe care fie i-au furat direct, fie au luat șpagă ca să dea contracte de lucrări la întreținerea blocului), ba unii chiar au fost arestați.
Pentru mine, Viorele, e cam tîrziu. Problema mea este că nu am nici un fel de încredere în tine și cred că dacă, printr-un miracol, vei reuși să aduci mai mulți bani la bugetul blocului, eu nu voi avea nici un beneficiu din asta. Cred că nu vei investi mai mulți bani ca locatarii să o ducă mai bine, ci că vei folosi banii în plus pentru a-ți mitui loialii din Adunarea asociației de bloc și din Comitetul de bloc și pentru a le da trei lei în plus angajaților blocului, care să te voteze în continuare să rămîi administrator. Cu alte cuvinte, Viorele, tu nu scazi taxele de întreținere la bloc ca să-mi fie mie mai bine, ci ca să-ți fie ție mai bine, eu o voi duce la fel de (dacă nu chiar mai) prost decît pînă acum cu tine administrator. Pentru că tu ești bolnav psihic de autosuficiență  și egoism. Viorele, dacă vrei să faci ceva bun pentru mine, locatarul, pleacă. Lasă altcuiva postul de administrator al blocului. Iar acel altcineva, dacă scade taxele, va avea și aprecierea mea.
ponta bloc
(sursa foto)

You May also Like...

Când nu merge la DNA, Teodorovici finanțează PSD sub alt nume
11 octombrie 2017
România a pierdut printr-un abandon al lui Iohannis echivalent cu o trădare
30 ianuarie 2018
Curtea Constituțională despre modificarea legii ANI: "o încălcare a ordinii juridice a statului de drept și o obstrucționare a bunei funcționări a justiției"
18 decembrie 2017
23 Comments
  • Reply
    Oscar
    18 iulie 2015 at 13:33

    Nici măcar cu Pest Repeller (vorba doamnei Ștefana din reclamă) nu cred că s-ar putea stârpi dăunătorii din bloc, cei asemeni lui Viorel. Poate cu Furadan. Zic…

  • Reply
    dorel ala cu tirnacopu
    18 iulie 2015 at 14:28

    inaptocratia… „L’inaptocratie est un système de gouvernement où les moins capables de gouverner sont élus par les moins capables de produire et où les autres membres de la société les moins aptes à subvenir à eux-mêmes ou à réussir, sont récompensés par des biens et des services qui ont été payés par la confiscation de la richesse et du travail d’un nombre de producteurs en diminution continuelle.”

    • Reply
      bunica sabela
      19 iulie 2015 at 14:46

      Excelent spus ! Cine a indraznit ?

  • Reply
    dorel ala cu tirnacopu
    18 iulie 2015 at 14:31

    cititi directivele NKVD-ului pt europa de est, si va veti da seama ce se intimpla cu romanica, cea condusa de bravii urmasi ai lui ceasca si dej

    • Reply
      bunica sabela
      19 iulie 2015 at 14:56

      O buna jurnalista de investigatii, Doamna Nicoleta Savin spunea candva ca Romania a fost teatru de experimentare pentru „Planul M”, plan de destabilizare CONTINUA si, in final, de …destructurare (pe termen lung si foarte lung) a tuturor tarilor Europei de est !

  • Reply
    Canipa
    18 iulie 2015 at 21:32

    Cataline,iar bati campii.Aproape ca uitasem de tine.Succes in continuare cu ala cu tirnacopul.Tie nu are cum sa-ti fie mai bine ,ca nu stii ce inseamna raul.Din pacate ai fost unul din inbuibatii societatii.Tu nu ai nimic in comun cu greutatile omului de rand,de asta nici nu stii ce inseamna reducerea unei taxe.

    • Reply
      prisacariu
      18 iulie 2015 at 22:53

      ca de obicei, esti complet cretin

      • Reply
        moshu49
        19 iulie 2015 at 17:20

        🙂 îmbuibatule care baţi tu cîmpii… te-a prins 😀 )))))

        • Reply
          prisacariu
          19 iulie 2015 at 17:56

          am fost deconspirat!

          • ipocritultepar
            20 iulie 2015 at 13:19

            Si pseudointelectualii si pseudoteparii trebuie sa aiba forumul lor. Daca ei nu se inteleg atunci cine?

    • Reply
      bunica sabela
      19 iulie 2015 at 15:07

      Serioooos?
      Da’ ce, Catalin e cumva neam cu Rockfeller, ca sa se iMbuibe, iar noi nu am aflat inca ?
      Eu inteleg ca sunt afara vreo 37*C, dar nici chiar asa !
      „Inbuibat” ?!
      Cum statea treaba la gramatica de clasa a III-a?
      INTOTDEAUNA se foloseste consoana „M” inainte de consoanele „B” si „P”…
      iMbuibat
      iMpuscat
      etc.
      N-am gasit alta rima !

    • Reply
      dorel ala cu tirnacopu
      25 iulie 2015 at 9:31

      mostra din putul gindirii colectivizate

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    19 iulie 2015 at 10:06

    Si acum daca tot e sa dezbatem nitel aceasta varza care se intituleaza COD FISCAL,PT CA INCA E RACOARE HAIDETI SA VA SPUN DE CE ESTE O MARE CACEALMA,si o minciuna grosiera:
    1.-Am sa plec de la realitatea cifrelor,care sunt RECI PRECUM PRISACARIU SI NU MINT NICIODATA.
    Rata de colectare a taxelor si impozetelor directe si indirecte pina la modificarile operate de guvernul EMIL BOC ,in Romania,in cel mai bun an adica in 2009 a fost de 32,8% cu un TVA DE 19%,IN TIMP CE IN TARILE u.e este de peste 55%.
    Rata de colectare a TVA TOT IN PERIOADA CU 19% ERA DE MAXIMUM 55% ADICA IN TERMENI REALI ROMANIA ADUNA CAM PUTIN PESTE JUMATATE FATA DE CIT AR FI TREBUIT SA STRINGA,IN TIMP CE IN MAREA BRITANIE ERA DE 88% IN GERMANIA DE 86% IAR IN GRECIA DE 60%…….
    Asadar ce ne spun noua cifrele??????????
    Pai ne spun cam asa,ca cele 45% din firmele care PRADAU STATUL SI IN 2009,SI IN 2007 SI IN 2015 SUNT FIRMELE DE PARTID SI COMPANIILE DE STAT CARE NU PLATESC NIMIK,DECI CARE-I SCOPUL ACESTEI REDUCERI????? Am sa va spun tot eu-FIX………….PXXA……….
    bON ,sicur marile companii cu armate de contabili si avocati se vor bate cu fiscul si VOR INCASA ,GRATIE DEDUCERILOR SI SISTEMULUI DE TVA IN CASCADA TVA,iar firmele mici,ROMANESTI SUTA LA SUTA VOR PLATII TVA.
    Iata cum capitalul romanesc va murii.
    Bon,pe partea de impozite,pai aici firmele micute cu 10-30 de angajati cu sediul intr-un apartament si doua trei magazine de cartier la parterul unui blog vor disparea de pe fata pamintului,si vor face loc celor de la profi,kaufland etc dar vor si baga SPAGI IN BUZUNARELE SMECHERILOR………..
    Iata doar doua argumente simple clare in favoarea reexaminarii si imbunatatirii noului cod fiscal,care repet este GROPARUL CAPITALULUI ROMANESC.
    Inchei spunind asa:
    BEY PONTA,BEY IDIOTULE ,TU CARE NU INTELEGI NIMIK DIN ECONOMIE,JUSTITIE ,tu indraznesti sa vorbesti??
    Ia-te de minuta cu ORLANDO,alt dobitoc si aruncativa din avion fara parasuta,sa vedem cine va prinde………….

    • Reply
      bunica sabela
      19 iulie 2015 at 15:14

      Dupa umila mea parere (da’ cine sta sa se uite la ce cred eu ?) EXACT ASTA E SCOPUL noului cod fiscal: ERADICAREA TUTUROR FIRMELOR MICI SI MIJLOCII in Romania, ca sa ramana pe piata romaneasca DOAR corporatistii care imbogatesc natiile in care au luat fiinta firmele lor !

      • Reply
        gigi
        21 iulie 2015 at 14:22

        Multi cretini sint in tara asta ,daca se uita in gura unui ratat ca prisacariu

        • Reply
          bunica sabela
          21 iulie 2015 at 16:25

          Bine ca sunteti VOI dashteptzii pamantului, JAVRE securisto-bolsevico-pzdiste ce sunteti, nu v-ar mai crapa multi inainte, Doamne iarta-ma !!!

  • Reply
    no johanis
    19 iulie 2015 at 14:34

    Cataline
    te rog nu mai posta pozele cu idiotul asta(caricaturi da), cauta altceva
    (provoaca stare de claustrofobie)
    sper ca intelegi

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | De ce mă lasă rece reducerile fiscale ale lui Ponta | Nasul.tv
    19 iulie 2015 at 20:12

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    De ce mă lasă rece reducerile fiscale ale lui Ponta - Pe Bloguri
    20 iulie 2015 at 11:22

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    ion
    24 iulie 2015 at 23:36

    Pe mine nu ma lasa rece..pe mine ma sperie! Cand zice Ponta ca ii pasa de popor….trag apa… efectul e exact invers pt popor..dar el intelege altceva prin popor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *