DNA, în continuare pasivă la abuzurile lui Gabriel Oprea asupra justiției militare

Noi documente oficiale vin să confirme mecanismul rudimentar de ilegal, dar extrem de eficient, prin care vicepremierul Gabriel Oprea controlează dosarele grele cu ofițeri de rang foarte înalt din Armată și servicii secrete (vezi aici investigatia CRJI care prezintă raportul foarte relevant al Curții Militare de Apel).

Deși au trecut aproape două săptămîni de cînd, în premieră, CRJI a semnalat cum Oprea corupe justiția militară, nu există nici un semn că DNA, o instituție foarte sensibilă la corupția în rîndul magistraților, ar intenționa să cerceteze situația. Este, oricum, imposibil de crezut că mult înainte ca investigația CRJI să fie publicată nu existau date certe fie la unele servicii secrete, fie la DNA (ori și, și) despre mecanismul de influențare a justiției pus pe picioare de Oprea.
Este, de asemenea, de neînțeles cum Oprea supraviețuiește neatins de multele plîngeri penale depuse fie la Parchetul General, fie la DNA. Habar nu am dacă Oprea e protejat de procurori (desigur, mi-ar plăcea să nu fie așa) sau dacă DNA și Parchetul General sînt, pur și simplu, sufocate de numărul mare de dosare, deci nu există timp și de sesizările la adresa vicepremierului Gabriel Oprea. Sau (scenariul optimist) poate că DNA lucrează în tăcere, la capacitate maximă, să lămurească dacă și cît de corupt este Oprea. Ceea ce m-ar mira: dacă ar fi cercetat, Oprea ar fi cercetat pentru fapte săvîrșite în calitate de ministru, deci urmărirea lui penală (cîtă vreme este și senator) ar trebui încuviințată de Senat, în ședință publică de plen. Iar asta nu s-a întîmplat pînă acum și nici nu există date că DNA ar fi cerut încuviințarea Senatului.
oprea

You May also Like...

Ultimul șef al Securității a murit, fiul său lucrează pentru sereistul Tudose
30 septembrie 2017
Hotelul sechestrat al lui Dragnea, datorii la stat de peste 2,2 milioane de lei
22 noiembrie 2017
Pe 22 decembrie 1989, Iulian Vlad lucra pentru Ion Iliescu
22 decembrie 2017
17 Comments
  • Reply
    dan
    20 octombrie 2015 at 14:30

    cum era cu ponta care se baga peste politica editoriala a b1 tv?

    • Reply
      prisacariu
      20 octombrie 2015 at 14:35

      ?

  • Reply
    DNA, în continuare pasivă la abuzurile lui Gabriel Oprea asupra justiției militare - Pe Bloguri
    20 octombrie 2015 at 15:41

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    Basencu
    20 octombrie 2015 at 20:46

    Barosane,
    Lasa l dracu pe Oprea, ca o arestează astia iar pe Bonnie. Patroana.
    L am vazut azi pe Clayde, dărâmat, in corzi.
    Aceasi reacție de infractor.
    Asta e începutul. Pana in mai ii termina Luluta.
    Urmează piticu porno, hoata de la transporturi, buldogu.
    Iar câștigam alegerile la pas.

    • Reply
      Cx
      21 octombrie 2015 at 16:25

      Prostovane , ultimile alegeri le-ați pierdut .
      La pas cu pas …
      PS Vezi că perechii lu’ Bonnie îi zice Claid , da’ se scrie Clyde .
      Dar tu ai mari probleme cu româna , așa că nu mai contează …

      • Reply
        L
        21 octombrie 2015 at 18:45

        Individul ala de mai sus e doar un idiot profund. Incremenit intr-un proiect desuet, expirat, diversionist… Da-l in pln de idiot.

  • Reply
    narcis purice
    20 octombrie 2015 at 22:44

    Cum ar arăta statul ăsta vîntuit, cu Prim şi Viceprim legaţi?
    ei ar fi cei scăpaţi.

  • Reply
    MINULESCU
    21 octombrie 2015 at 6:54

    Cum să lovească DNA interesul național și onoarea?

  • Reply
    Basencu
    21 octombrie 2015 at 16:39

    Barosane,
    Daca l ai lăsat pe Oprea, ia-l di nou.
    A murit un polițist intrând intr o groapa cu motoreta.
    In fiecare dimineața pentru aproximativ un kilometru drumul meu se intersectează cu cel al direct profesorului universitar Gabriel Oprea.
    Tot drumul, de la domiciliu si pana la fostul cc sunt zeci de polițiști, care i asigura traseul.
    In fata este un antemergător pe motoreta, care merge la aproximativ 100-150 M înaintea coloanei formată dintr o masina Passat cu polițiști si masina principala un Audi.
    Imi dau seama ca dom profesor s a pus in mișcare de la domiciliu, cand polițiștii sar disperati din masini si fug in mijlocul intersecțiilor defluind disperati traficul in sensul in care se deplasează megaoportunistul asta.
    Dupa ce trece majoritatea polițiștilor se cara imediat dupa ce a trecut vulturu, ii doare fix in ula de ceilalți.
    Cand sunt cu aproximativ 1-2 minute înaintea lui, sunt boier, zbor kilometru in care ne intersectam. Daca sunt cu 1-2 minute dupa el servesc o coada consistenta.
    Prima data am crezut ca e Luluta si mi s a părut ok sa i fie asigurata o protectie sporită, dar o data am mers dupa el pana la cc.
    Ieri dimineața in zona fostului tenis club, unde e clădirea aia tăiată in doua, am văzut Șantierul,era șemnalizat, se lucrase puțin acolo.
    Era pe sensul Știrbey – Eroilor.
    Chiar i am zis persoanei care ma insotea ca au dat astia de aur.
    Motociclistul antemergător are de regula o viteza foarte mare, total diferit de regulile unei coloane oficiale. Ai Senzația ca este atacată. De flegme.
    Șantierul ocupa o banda, cea de langa axul drumului, era semnalizata si eu l am vazut de la 100 M.
    Chiar si ploaia nu ar fi fost o cauza de invizibilitate.
    Cred ca stresul ,,sa nu aștepta cumva dom direct profesor,, si viteza i au fost fatale.

  • Reply
    L
    21 octombrie 2015 at 18:42

    Cataline, cica politistul de la rutiera, decedat dupa ce a cazut intr-o groapa de pe Stirbey Voda, facea parte din coloana tovarasului general Oprea, care se deplasa de la un restaurant, acolo unde probabil a servit masa, la sediul MI… Si nu asa cum s-a comunicat oficial, incercandu-se o diversiune si o musamalizare, ca ar fi murit trimis fiind intr-o misiune de fluidizare a traficului rutier intr-o anumita zona a capitalei… Merita investigat acest caz dubios. Care-l are ca actor negative, iarasi, pe acelasi tovaras Oprea, cel dupa care, mai nou, cad in limba actorasii de mana a treia precum Arsinel, Muraru si Malaimare…

  • Reply
    Cornel
    22 octombrie 2015 at 10:20

    Domnule Prisacariu, am vazut ca faceti investigatii si va felicit pentru asta. Vrewu si eu sa semnalez niste abuzuri facute de Dragnea in Teleorman si anume a luat cu japca din patrimoniul comunei Seaca de Teleorman vreo 3-4 balti pe care le-a transformat in iazuri piscicole iar pestele il vinde in magazinele de peste din Turnu Magurele. Daca sunteti interesat va pot afla si alte informatii pentru ca sunt din zona, sunt nascut in Traian comuna vecina cu Seaca. Si in Traian s-au intamplat fapte, Ioan Niculae a cumparat statiile de pompare apa.

  • Reply
    lmihai
    22 octombrie 2015 at 10:52

    D-le Prisacariu aveti acum ocazia sa descalciti cauzele mortii acestui politist, acum mai nou , conform sindicalistului c(g)oarna …mortul e de vina ca a iesit cu motocicleta in trafic nefiind conditii de rulaj( idiotul chiar nu stie ca pe moto.se merge si pe ploaie!).
    Acesti imbecili notorii care ne conduc trebuiesc expulzati si mai ales aratati acestei natii ignorante care „ii iubesc neconditinat”( cazul criminalului iliescu ).
    Succes!

  • Reply
    prisacariu | Presa moare, dar unii jurnaliști nu se predau. Ci predau și altora ce știu
    28 octombrie 2015 at 20:28

    […] moartea polițistului Bogdan Gigină, de exemplu, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a dezvăluit că vicepremierul Oprea trimisese în groapă și Justiția […]

  • Reply
    ion
    31 octombrie 2015 at 22:01

    Prisecariu,Bot,Tapalaga, trei ardeleni,inteligenti,platiti pentru ca dreapta sa vina la putere.De cine oare ?
    Sau sunt agenti precum colonelul Boby Turcescu ?

    • Reply
      prisacariu
      31 octombrie 2015 at 22:15

      doar tapalaga e ardelean, eu sint moldovean si bot banatean

  • Reply
    PRISACARIU DNA, hai cu încă două dosare pentru Oprea | Gradele acordate ilegal și sforăriile din Justiția militară - Stiri Presa Online
    25 ianuarie 2016 at 18:50

    […] Al doilea dosar de care s-ar putea ocupa DNA este cel al influențării Justiției militare de către Gabriel Oprea. Toate amănuntele despre cum Oprea a manipulat dosare și judecători militari, aici. […]

  • Reply
    DNA, hai cu încă două dosare pentru Oprea: gradele acordate ilegal și sforăriile din Justiția militară | Revista Kamikaze
    26 ianuarie 2016 at 11:31

    […] Al doilea dosar de care s-ar putea ocupa DNA este cel al influențării Justiției militare de către Gabriel Oprea. Toate amănuntele despre cum Oprea a manipulat dosare și judecători militari, aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *