Plîngere penală împotriva lui Ponta: abuz în serviciu pentru organizarea votului în străinătate

Ponta a pierdut dezastruos prezidențialele, la o diferență de un milion de voturi. Dar alegerile pentru candidatul Ponta le-a organizat premierul Ponta. Și le-a organizat sabotîndu-le în străinătate. Candidatul Ponta a plătit pentru aroganța sa de a se crede președinte înainte de vot și a îngropat PSD. Dar premierul Ponta fuge, șobolănește, de răspunderea pe care o are pentru că le-a luat românilor din diaspora dreptul de vot. Ponta, însă, trebuie să fie pedepsit. Și nu doar politic.

Ce a făcut guvernul condus de Ponta la aceste alegeri este infracțiune. Prevăzută în Codul Penal. O infracțiune care are legătură cu serviciul. E fie abuz, fie neglijență. Ambele se pedepsesc cu înhisoare.
Abuzul în serviciu: „(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.” (sursa)
Alineatul 2 explică concis de ce se face Ponta vinovat, ca premier: în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ca prim-ministru, a îngrădit exercitarea dreptului de vot al unor zeci de mii persoane și, astfel, a creat o situație de inferioritate pe temei de naționalitate (practic, Ponta i-a pus într-o situație de inferioritate pe cei care nu au apucat să voteze în străinătate doar pentru că sînt români).
Mai clar de atît nu se poate: Ponta trebuie cercetat penal pentru abuz în serviciu.
Neglijența în serviciu: „Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.” (sursa)
Despre neglijență în serviciu nu poate fi vorba, la mijloc a fost o intenție, un act deliberat al lui Ponta de a sabota alegerile, nu doar o eroare.
Klaus Iohannis, ACL, societate civilă, marțienii, oricine trebuie să depună plîngere penală împotriva atît a lui Ponta, dar și împotriva lui Corlățean și Meleșcanu. Pentru că acest furt, acest abuz politic cu instrumentele instituționale ale statului trebuie să fie taxat. Dur.
P.S. Din propria mea eroare de memorie, am omis că Monica Macovei a depus deja o plîngere penală pentru abuz în serviciu (aici); acum, Monica Macovei trebuie să-l mai adauge pe pomelnic și pe Teodor Meleșcanu.
p

You May also Like...

VIDEO Filmul rușinii: morții din Apuseni abia fuseseră îngropați, Ponta, Oprea și Arafat se lăudau unii pe alții
17 decembrie 2014
100.000 de euro, "prima de instalare" a lui Sevil Shhaideh
22 septembrie 2017
Udrea a primit bani din afacerea penală ANRP – Bica
14 decembrie 2014
24 Comments
  • Reply
    Laurenţiu Solomon
    18 noiembrie 2014 at 11:01

    fiat justitia pereat mundi. indiferent persoana

    • Reply
      prisacariu
      18 noiembrie 2014 at 11:02

      de data asta, dacă s-ar face justiție, nu ar pieri lumea și nici românia, ci dimpotrivă, românia ar putea renaște

      • Reply
        cocosi liviu
        18 noiembrie 2014 at 14:51

        Pai normal că se face vinovat.La alegerile europarlamentare din vară în Austria au fost 5 secții de votare și acum doar 3.Sa înțeleg că sânt mai importante alegerile europarlamentare

  • Reply
    politicstand
    18 noiembrie 2014 at 11:07

    Dacă e ceva de semnat, anunță-ne. Donăm și bani de glonț.

  • Reply
    Leo
    18 noiembrie 2014 at 11:48

    Trebuia şi împotriva lui Dragnea pentru lipsă de integritate ca organizator de credite şi participant la campanie. El era gestionarul fondurilor din teritoriu pe care le-a orientat numai către primarii agreaţi de PSD. Asta înseamnă instituţionalizarea corupţiei.

  • Reply
    gruia
    18 noiembrie 2014 at 12:43

    Cat mai multi romani din diaspora care n-au reusit sa-si exercite dreptul de vot,trebuie sa faca in instanta plangeri penale impotriva prim-plagiatorului,curlateanului si melescanului! Nu trebuie lasati sa scape atat de usor! Cica ei n-au nicio vina,ci Dumnezeu e de vina pentru golaniile lor!!!!????!!!

  • Reply
    Vivi
    18 noiembrie 2014 at 12:58

    Pentru faptul ca romanii, care n-au mai apucat sa voteze, la al doilea tur de scrutin, au fost batuti cu bastoane de jandarmi ai unor tari straine sau alungati cu gaze lacrimogene, cine trebuie sa plateasca? E un lucru foarte grav si acesta.

    • Reply
      mihai covaci
      18 noiembrie 2014 at 23:08

      Aici mai trebuie adăugat și participarea premierului italian,oare cănd a venit în romănia înainte de alegeri din turul 2,nu cumva au pus la cale și asta,dispersarea votanților,imediat după închiderea urnelor,pt ca diaspora să nu facă gălăgie iar mass-media lumii să nu aibă motiv de polemică..Instinctul îmi spune că e ceva la mijloc

  • Reply
    basencu
    18 noiembrie 2014 at 13:04

    Barosane
    Asteapta decizia ICCJ, apoi apucate si de plangeri penale.
    Nu le-a ingradit niciun drept, toti sunt pe listele electorale din tara.
    Daca unu este la polul nord si se simte abuzat, face plangere penala.
    Codul penal prisacarian se aplica la polul nord.
    Desi Ponta ar trebui sa demisioneze, vreau sa ramana ptr. ca profitorii care stau in umbra lu ,,ne-am luat tara inapoi”, respectiv o mana de politicieni mega corupti, gasca lor si presarii aferenti sa ia o pauza. Pana in 2016.

    • Reply
      Simona
      19 noiembrie 2014 at 12:24

      Legea e doar pentru ceilalți, pentru Ponta , nu . El este intangibil. Asta să o crezi tu. Este vorba cel puțin de neglijență în serviciu. Cei care gândesc ca el sunt exact ca el : infractori.

    • Reply
      Oana
      25 noiembrie 2014 at 17:07

      Ai vrut sa pari ca stii, dar nu ti-a ieșit.
      Cetățenii romani REZIDENȚI in străinătate NU mai au buletin românesc si nici domiciliu in tara. Le anulează statul roman buletinul, asa ca ei NU mai apar pe listele electorale din tara. 😉

  • Reply
    Ildiko Badescu
    18 noiembrie 2014 at 13:11

    SINCERITATEA SI COMPETENTA FAC DIFERENTA !
    Fac un comentariu pornind de la Citatul din articolul „Unde a pierdut Ponta și cum a câștigat Iohannis”(vezi link 2) si de la emisiunea din 17.11.14, a lui Catalin Striblea : „54 la sută dintre românii cu liceu l-au votat pe Iohannis. Și 60 la sută din cei cu studii superioare. Grosul votanților Ponta a venit de la cei care n-au nici liceu, 64 la sută. Amar rezultat pentru PSD. 70 la sută dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Și majoritatea celor între 31 și 60 de ani. Iarăși, o cifră care arată că PSD nu prea a înțeles ce se întâmplă în jurul său.”
    Romania TV si Antena 3 au pierdut audiente pentru ca prioritar NU au mai facut/fac jurnalism, ci s-au ocupat de manipularea populatiei. NU trebuie sa vina agenturile si cu agenti bine pregatiti pe facebook si sa mearga in dispora, cum zic dl. Ghise, s.a., pentru ca inteligenta romaneasca inca mai exista in Romania, (n-au plecat toti, dar se pare ca si cei plecati inca isi mai iubesc tzara), care chiar daca a fost pacalita de stragegia USL din 2012, s-a trezit din marea manipulare cand a vazut groapa imensa intre Protocoalele – promisiuni, semnate de USL cu diverse segmente ale societatii civile si Minciuna oferita la guvernare si in Parlament. Dl. Ghise si altii ca el, ne insulta inteligenta si minimizeaza potentialul populatiei. Cat despre dl. Barbu, ma si mir cat poate fi de nesimitit, pentru ca dupa ce a vrut bugetul bolnavilor de SIDA, s-a refugiat la Tariceanu. Am mai remarcat un nesimtit pe langa Tariceanu si anume dl.Chitoiu, care dupa ce a fost dovedit cu matrapazlacuri, el si nevasta-sa, s-au refugiat la Tariceanu.
    Parlamentul s-a dovedit clar, acum cu aceste alegeri, ca este folosit de unele partide ca un scut de partea penalilor (38 de la PSD), ceea ce este de neacceptat intr-o democratie autentica.
    http://www.evz.ro/urmasii-golanilor-au-pornit-revolutia-de-pe-facebook.html
    http://www.striblea.ro/unde-a-pierdut-ponta-si-cum-a-castigat-ihannis/

  • Reply
    Ildiko Badescu
    18 noiembrie 2014 at 13:21

    APEL PENTRU A FORȚA DEMISIA LUI V. PONTA
    APEL URGENT LA UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI LA REPREZENTANȚII TUTUROR STATELOR SALE
    În România, membră a U.E., în 2 și 16 noiembrie 2014, DREPTUL UMAN ȘI CONSTITUȚIONAL DE A VOTA a fost GRAV ÎNCĂLCAT ȘI FURAT, de către prezentul GUVERN condus de către dl. V. Ponta.
    Uitați-vă ce s-a întâmplat cu cetățenii români,CETĂȚENI EUROPENI, care au stat la rând pentru dreptul lor de a vota, ÎN PROPRIILE DUMNEAVOASTRĂ ȚĂRI. Oamenii au stat la coadă zeci de ore, mulți dintre ei fără a ajunge să voteze!!!
    Uitați-vă cu atenție ce s-a întâmplat în România, o fraudă imensă comisă asupra procesului de votare, de către guvern. Actualul Prim ministru V. Ponta și Ministrul Afacerilor Externe, AU MINȚIT TOT TIMPUL! Literalmente mințit, chiar dacă pentru voi, ca reprezentanți și cetățeni europeni, este împotriva tuturor credințelor Dumneavoastră să credeți acest lucru! FACEȚI UN EFORT ȘI VERIFICAȚI! Este strigător la cer ce s-a întâmplat!!! Priviți cu proprii dumneavoastră ochi la toate mărturiile video și mai presus de toate VEȚI SIMȚI FIORI UMANI !
    ÎNTREBAȚI-VĂ, CA REPREZENTANȚI AI UNIUNII EUROPENE, ca ființe umane care trăiesc în 2014, și apoi, CA FACTORI DECIZIONALI POLITICI CUM SĂ ACȚIONAȚI PENTRU A APĂRA ONOAREA GRUPULUI EUROPEAN!
    Apoi ca factori politici, vă rog, ACȚIONAȚI CORESPUNZĂTOR!
    Există directive europene cum să omori porcii pentru carne … Dar …
    UNIUNEA EUROPEANĂ TREBUIA SĂ FII ADOPTAT LEGI COMUNE, MINIMALE, dar PRECISE CARE SĂ FIE IMPLEMENTATE OBLIGATORIU ÎN TOATE STATELE EUROPENE, PENTRU A RIDICA DEMOCRAȚIILE FRAGILE LA UN NIVEL DECENT DE DEMOCRAȚIE!
    Sper într-o ACȚIUNE URGENTĂ DIN PARTEA DUMNEAVOASTRĂ, O CORECȚIE A SITUAȚIEI PREZENTE GRAVE, prin Consiliul Europei, Parlamentul European, Comisia Europeană, CEDO, Avocatul Poporului European, și până atunci, sper că nu veți „strânge mâinile” la propriu și la figurat, cu actualul Guvern Ponta!
    Mai mult, INSIST ÎN SANCȚIONAREA GUVERNULUI CONDUS DE DL. PONTA – un plagiator rușinos care umilește spiritul de dreptate și drepturile omului, esențiale pentru o lume civilizată.
    ÎNTOARCEȚI-I SPATELE ȘI OBLIGAȚI-L SĂ DEMISIONEZE IMEDIAT!
    Semnat:
    Dr. Ana-Maria Enea
    UN CETĂȚEAN EUROPEAN.
    Și sper că în numele milioanelor de oameni cu bun simț elementar.
    URGENT APPEAL TO EUROPEAN UNION AND ALL ITS STATES’ REPRESENTATIVES
    In Romania, a member of E.U, on 2nd and 16th of November 2014, THE HUMAN AND CONSTITUTIONAL RIGHT TO VOTE has been GRAVELY ENCROACHED ON, STOLE, WALKED UPON by the present GOVERNMENT led by mr. V Ponta.
    Look what hapenned with the Romanians citizens, EUROPEAN CITIZENS, who had been queuing for their right to vote, in YOUR OWN COUNTRIES. People had been queuing dozens of hours , many of them without getting to vote !!!
    Look closely what happened in Romania , an immense fraud committed upon the process of voting , by the Romanian government. Our present Prime Minister Ponta, and the Foreign Affairs Minister, HAVE BEEN LYING ALL ALONG ! Literally lying, even if for you, as European representatives and citizens, is against your all beliefs to believe this! MAKE AN EFFORT AND CHECK ! It is outrageous what happened !!!!! Watch with your own eyes at all the video proves and you will , first of all, FEEL HUMAN SHIVERS !
    ASK YOURSELF, AS EUROPEAN UNION REPRESENTATIVES, as human beings living in 2014, and then, as POLITICAL DECISIONS FACTORS HOW TO ACT TO DEFEND THE HONOUR OF THE EUROPEAN GROUP!
    Then, as political factors, please, ACT ACCORDINGLY !
    There are European directives how to kill the pigs for pork meat … But …
    EUROPEAN UNION SHOULD HAVE ADOPTED COMMON, MINIMAL, but PRECISE LAWS, TO BE ENFORCED IN ALL EUROPEAN STATES, TO HEIGHTEN THE FRAIL DEMOCRACIES TO A DECENT LEVEL OF DEMOCRACY !
    I hope for AN URGENT ACTION FROM YOUR PART, A CORRECTION OF THE PRESENT , GRAVE SITUATION, throughout the European Council, European Parliament, European Commision, ECHR, European Ombudsman, and until then you would not ” shake hands” again, literraly and metaphorically, with the actual Mr. Ponta Government !
    Even more, DO SANCTION THIS GOVERNMENT LED BY MR. PONTA,- an shameful plagiarist who humiliates the spirit of justice and human rights, essential for a civilised world.
    TURN YOUR BACK ON HIM, AND MAKE HIM RESIGN IMMEDIATELY!
    Signed:
    Dr. Ana-Maria Enea
    AN EUROPEAN CITIZEN
    hopefully in the name of millions of people with elementary common sense
    http://www.petitieonline.net/petitie/demisia_lui_v_ponta-p61413141.html

  • Reply
    Ildiko Badescu
    18 noiembrie 2014 at 13:47

    SEMNATA IMPREUNA CU UN GRUP DE PRIETENI SI TRIMISA IN OCT.2011 LA AMBASADELE SI GUVERNELE TARILOR MEMBRE ALE UE (a existat si in varianta Petitie on line) ;
    Derapajul democratiei din Romania !.
    Oct.2011
    Protest impotriva derapajului democratiei din Romania !
    Motto:
    Cetatenii Romaniei sunt afectati direct de deraparea democratiei din Romania pe diferite planuri si sunt obligati sa se supuna unor legi obtinute cu voturi furate sau ignorate, de tip aberatii nedemocratice.
    O mare parte a poporului roman parca este paralizata de tot ceea ce se intampla pe toate planurile ;
    Cati cetateni mai pot „lupta” oare pentru democratie cand politicienii pare ca fac aproape totul impotriva ?;
    Totodata cerem sprijinul cetatenilor din tarile democratice in atragerea atentiei ca Romania se indeparteaza de la principiile democratiei !
    1. Puterea politica s-a distantat de poporul suveran
    Sunt semne clare ca democratia din Romania este bolnava, iar pe zi ce trece cetatenii nu mai au incredere in institutii sau in reprezentantii alesi de ei . Politicienii fac apel la vointa majoritatii si la poporul suveran, dar poporul nu mai este suveran pentru ca nu participa la niciuna din deciziile importante ci pur si simplu, a fost exclus din spatiul public.
    Spatiul public romanesc se caracterizeaza printr-o distanta imensa dintre cetateni si putere, spatiul fiind umplut poate de nesimtirea functionarilor publici care il umilesc pe cetatean in fiecare moment al interactiunii dintre ei.
    Alesii prin vot sunt surzi, aroganti si au blocat toate intrarile in sistemul de putere. Democratia excluderii functioneaza cu o tot mai sistematica frecventa in toate situatiile in care se decide cate ceva.
    2. Puterea politica fura voturile in Plenul Parlamentului
    Politicienii majoritari din Parlamentul Romaniei au ajuns sa fure voturile din plenul Camerei Deputatilor pe fatza, fara jena (vezi ca exemplu cazul Roberta Anastase, presedinte al Camerei Deputatilor); voturile cetatenilor nu mai sunt contabilizate, ci sunt declarate frauda de catre procuratura (vezi referendumul din 29 iulie 2012)
    3. Constitutia Romaniei este interpretata dupa bunul plac
    Constitutia a fost interpretata dupa bunul plac, dupa chichite lingvistice, interpretare menita sa rezolve situatii de distributie a puterii intre un Prim Ministru si un presedinte. Cine conduce Romania, ne intrebam in multe situatii, Presedintele sau Premierul ?
    4. Populatia dezamagita si neinformata nu mai vrea sa voteze
    Romania se balanseaza intre un regim prezidential si unul parlamentar , iar populatia de cele mai multe ori se uita naucita la acest spectacol , finalizand cu neparticiparea la vot.
    Absenteismul masiv de la vot nu este un blam la adresa oamenilor politici, nu este un gest constient de revolta asa cum il prezinta unii analisti prin presa noastra. Este un gest de abandon, un semn de abrutizare a cetateanului care nu mai cauta solutii si care nu mai crede ca ar fi cineva capabil sa faca ceva pentru el sau pentru Romania.
    Absenteismul nu este nici greva electorala, ci este o forma de fraudare din partea publicului. Cetateanul nu se revolta cand nu merge la vot, el fura pur si simplu ceva din edificiul democratiei.
    Politicianul il minte firesc, iar cetateanul face la fel, dar nu ca sa se razbune, ci o face din convingere si pentru ca asa a fost obisnuit sa se comporte cu tot ceea ce nu poate fi cuantificat doar in avantajul lui.
    Cu buna stiinta cetatenii nu au fost sau nu sunt informati despre ceea ce inseamna democratia si/sau despre mecanismele si instrumentele ei, tocmai pentru ca o populatie neinformata este o populatie usor de manipulat.
    5. Coruperea electoratului
    Exista alternativa participarii la vot a unor cetateni care in mod normal ar fi dintre absenteisti si anume a cetatenilor carora li se cumpara bunavointa pentru votul favorabil de catre politicienii puterii actuale, cu o sticla de ulei , un kilogram de zahar, bani, excursii, etc.; sau se cumpara neparticiparea la vot (vezi referendumul recent).
    6. Cetateanul care cunoaste mecanismele si instrumentele democratiei nu mai are nicio putere in alegerile electorale
    Cetatenii care stiu care ar fi mecanismele si instrumentele democratiei si care merg sa voteze conform constiintei lor, raman in minoritate pentru ca au ajuns in situatia de a se supune vointei reprezentantilor celor care si-au vandut votul (dupa caz nevotul) pe miza „economica” a sticlei de ulei, a kilogramului de zahar, etc., fara putinta de a mai schimba ceva in bine.
    7. Societatea civila
    Societatea civila in Romania este transformata intr-o forma abstracta fara fonduri care fara existenta zilnica asigurata nu e capabila sa ia atitudine. Populatia nici macar nu stie ca societate civila inseamna o forma organizata cu scopuri clar definite pentru care exista necesitatea sa aiba fonduri. Scopurile si fondurile societatii civile (mai ales la nivel de asociatii si fundatii) au fost confiscate si deturnate se pare de catre privilegiatii urmasi ai vechii politii politice, dar si de o parte a clasei politice prin interpusi.
    Unde se redirectioneaza 20 (douazeci) % din impozitul pe profit al firmelor care fac profit si care ar trebui sa ajunga si la societatea civila ? Din cate stim prin inginerii financiare dispar in buzunarele privilegiatilor. Marea masa a populatiei nici nu a auzit despre acest tip de fonduri , pentru ca in Romania nici nu s-a dorit sa existe o societate civila care sa poata lua cu adevarat atitudine.
    8. Coruptia este generalizata
    Coruptia exista si pe verticala si pe orizontala, cetatenii de multe ori neconstientizand cat este de grava si participand constient sau nu la extinderea ei (de exemplu: castigarea cu cadouri a „bunavointei” profesorilor copilului, acceptarea sistemului paralel de meditatii in sistemul de invatamant, platirea suplimentara cu sume substantiale nefiscalizate a serviciilor de sanatate, solicitate sau nu de catre personalul medical, servicii care de fapt se platesc o data prin asigurarile de sanatate ).
    9. Politie politica mascata
    Se practica Politia Politica mascata; Zilnic sunt mediatizate tot mai multe dosare penale fabricate cu scopul de a santaja si/sau de a racola politicieni sau profesionisti in cercurile majoritatii politice pentru interesele ei si ale clientelei sau cu scopul de a elimina adversarii politici sau de alta natura. Procuratura pare uneori organizata in comandouri , vezi verificarea prin metode de intimidare a modului in care au votat cetatenii la referendum !
    10. Politizarea institutiilor statului.
    Institutiile statului sunt politizate masiv. Din 2009 incoace, aproape totul pare politizat cu angajati care raspund la comenzi politice in favoarea puterii si a clientelei.
    Separatia intre puteri pe zi ce trece este doar mimata, in fapt ea nu mai da semne sa functioneze.
    Nimeni nu raspunde cu sanctiuni pentru greselile facute din pozitia unei functii politice. Cel mult se asuma o raspundere retorica, dupa care se continua cu aceleasi practici sau se face un dosar de cercetare in care investigatiile dureaza pana cand faptele se prescriu.
    Justitia sub toate formele functioneaza lamentabil. Legislatia existenta, de multe ori este aplicata lamentabil, sau nu este aplicata sau apar legi noi contrare celor existente. Sunt tolerate sau acceptate de catre Justitie practici nedemocratice (vezi pct.5,pct.8, pct.9);
    11. Protestele de tip clasic, datorita manipularii puterii politice sunt luate in deradere si minimizate ca importanta sau au ca urmare pedepsirea protestatarilor
    Vizavi de diferitele forme de protest care au avut loc in Romania s-au emis opinii de genul ca daca oamenii au iesit sa protesteze si au scandat lozinci de revolta, in fapt a fost vorba de cetateni necivilizati, violenti, nereprezentativi pentru Romania.
    Daca manifestatiile au fost pasnice, opiniile au fost ca oamenii sunt multumiti si ies si ei pe strazi ca sa se distreze !
    De fapt s-au proferat JIGNIRI la adresa protestatarilor ca si cum oamenii nu gandesc liber cum ar trebui intr-o democratie, ci sunt capabili sa protesteze doar daca ii manipuleaza cineva .
    Formele de protest individuale, sunt cele mai minimizate si duse in derizoriu (cum a fost cazul Adrian Sobaru).
    Se pare ca se iau si masuri de pedepsire a protestatarilor mai mult sau mai putin evidente, doar pentru „vina” de a-si fi exprimat liber convingerile; de exemplu despre politistii care au protestat in 2010 si contra presedintelui Romaniei, se spune ca au fost restructurati in 2011 tocmai datorita acelui protest.
    12.Viitorul pentru Romania: un sistem politic de tip Cleptocratie
    Mai sus sunt mentionate doar unele dintre elementele care in Romania fac democratia bolnava si nefunctionala .
    Viitorul pentru Romania cu astfel de atitudini, poate fi de tara cel mult cu economie de piata, dar fara libertati cetatenesti, pe scurt se contureaza un model de tip CLEPTOCRATIE !
    Semnatari
    Semnatarii acestui protest mentionam ca nu problemele economice din Romania ne imping la acest gest, ci faptul ca dorim sa traim intr-o democratie autentica.
    Protestul nostru este la adresa politicienilor care fac tot ce le sta in putinta ca democratia din Romania sa nu functioneze.
    Bucuresti

  • Reply
    Marius Delaepicentru
    18 noiembrie 2014 at 14:13

    Oho! Io am depus un denunț penal pentru expulzare ilegală:
    http://delaepicentru.com/2014/11/11/%e2%98%85-am-reclamat-la-dna-expulzarea-ilegala-a-cetatenilor-romani/

  • Reply
    basencu
    18 noiembrie 2014 at 15:57

    Barosane
    Sper ca deputatii sa voteze liber si nu la comanda lu santa klaus ca mandatul parlamentar este reprezentativ si niciodata imperativ.
    Dl …..wurst – ,,parlamentarii sa pice legea amnistiei … si sa ridice imunitate …”
    Ce vorbesti Franz.

    • Reply
      prisacariu
      18 noiembrie 2014 at 16:17

      da, bre, cum zici tu

    • Reply
      Cx
      18 noiembrie 2014 at 16:28

      Bă , voi pesedeii nu vă puteți opri din mâncat căcat
      nici măcar atunci când nu mai aveți unde băga în voi ?

  • Reply
    just a friend
    18 noiembrie 2014 at 16:41

    Domnule Prisacariu, sunt un pic pe langa subiect,dar v-as ruga(urmarind aseara Butonul de panica),sa nu va mai lasati jignit de arogantul domn Nicolicea care pur si simplu mi-a produs greata atunci cand va facut mincinos neacceptand in nici o dezbatere ca si el ar putea gresi.Pur si simplu ne insulta pe noi cei care va urmarim,iar eu personal nu suport mitocania acestui om.Va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!

  • Reply
    Gigi
    18 noiembrie 2014 at 20:23

    macovei e o gluma proasta. De ce ati pomenit-o pe final?
    Acu 2 ani la referendumul de suspendre a lui basescu, chiar ea instiga la nerespectarea dreptului constiutional la vot. Instiga oamenii public sa NU voteze si acu e mare „aparatoare” a democratiei?
    Acu 2 ani de ce nu lasa oamenii sa-si exprime vointa? Nu conta cum votau si ce, conta ca era dreptul oamenilor sa voteze.
    Dreptul de vot este dreptul fundamental al democratiei iar naprca asta de macovei s-a pisat pe el: https://www.youtube.com/watch?v=QEbVp2LmzUY

  • Reply
    Angela
    18 noiembrie 2014 at 20:32

    Si eu sunt dispusa sa semnez ca persoanele vinovate de aceasta stare sa fie pedepsite. Am stat la Consulatul Romaniei din Munchen de la ora 8 dimineata la 21 si NU am reusit sa votez.

    • Reply
      RoBy
      20 noiembrie 2014 at 1:33

      Păi dacă chiar ai stat până la sfârșit, erau niște doamne acolo cu niște liste pe care te treceai și semnai cum că nu ai apucat să votezi.

  • Reply
    Popa Vasile
    18 noiembrie 2014 at 22:23

    vai de capul tau, de vina sunt cei din diaspora ca n-au avut ce face si s-au intalnit la coada…mai bine stateau „acasa” si isi vedeau de treaba lor. Dupa rezultate votul lor oricum nu a contat

  • Reply
    prisacariu | Ponta vrea să scape de răspundere penală pentru votul din străinătate printr-o nouă minciună
    25 noiembrie 2014 at 12:39

    […] 1. cînd spune că a plătit prețul politic meritat, Ponta omite să spună, pe de o parte, că NU DOAR execrabila organizare a votului în străinătate a dus la pierderea prezidențialelor, ci și doi ani de guvernare în care a mințit, a fost arogant, a condus catastrofal Executivul, a împărțit pomeni electorale, a hăcuit bugetul iertînd Rompetrol de sute de milioane de dolari etc.; pe de altă parte, Ponta a mai omis ceva foarte important: votul din străinătate nu a fost din incompetență prost organizat, ci cu intenție; de fapt, Ponta i-a sabotat pe românii din străinătate, le-a furat dreptul constituțional de vot și pentru asta nu se plătește doar politic, ci și penal (după cum am scris aici); […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *